Annem niye böyle yapıyor?

uzucu bir durum insan bazen ailede ufacık birsey olsa dahi kendini kotu hissediyor ki senin yasadıkların daha zor zamanı gelince annende yaptıklarının farkına varır:34:

farkına varsa bile beni eskiye döndüremeyecekleri bi gerçek malesef: (

bence asıl annen seni kıskanıyor:))) şaka bi yana canım evlenmeden önce ailemde kafama taktığım birçok olay olmuştur. şimdi allah bozmasın eşimle çok güzel bir evliliğim var. kayınvalidemlerlede aram çok iyi. ailemlede bi sürtüşmemiz yok. önceden bazı şeylere çok içerlerdim. niye böyle yapıyorlar diye. şimdi hiç umrumda değil. çok canım sıkılır üzülürsem eşime bakıyorum allahım şükürler olsun diyorum. o da üzerse beni bebeğimi düşünüyorum doğda döv hepsini diyorum. üç günlük dünya canım kötü şeyleri boş ver. annene de kızdığın şeyleri yaptığında gül geç hiç ağlama çünkü ağlamakla düzelmiyor.

maşallah canım,Rabbim hiç bozmasın bu mutluluğunuzu :nazar:
nişanlım...herşeyim o benim,zor günlerimde içimde yeşeren umut...
o aklıma gelince bile yüreğim ferahlıyor,hamdolsun Allah'a...
evlendiğimde 13 saatlik mesafede olacağım aileme...onlardan uzaklaşmak bana iyi gelecek diye düşünüyorum.

Umarım çok çok çok mutlu olursun ve tüm bunları unutursun.

Anlaşılan annen sana karşı görevlerini pek yerine getirmeyecek.O yüzden düğünle ilgili tüm hazırlıklarını şimdiden tamamlamanı tavsiye ederim.Çünkü insan çok stresli oluyor.Yardımcı olan birileri de olmayınca çok zorlanıyor.gelinliğini mutlaka almış ve birkaç kere denemiş ol .Makyaj için de mutlaka prova yaptır 15 gün önceden canım.

Umarım çok çok çok mutlu olursun ve tüm bunları unutursun.

Anlaşılan annen sana karşı görevlerini pek yerine getirmeyecek.O yüzden düğünle ilgili tüm hazırlıklarını şimdiden tamamlamanı tavsiye ederim.Çünkü insan çok stresli oluyor.Yardımcı olan birileri de olmayınca çok zorlanıyor.gelinliğini mutlaka almış ve birkaç kere denemiş ol .Makyaj için de mutlaka prova yaptır 15 gün önceden canım.

canım zaten annem yardımcı olsa bile ben düğünümden önce hiçbişeye el atamam: (
çünkü düğünüm 3 haziranda ve benim finallerimse 1 haziranda bitiyor: (
yani yoğun bi ders çalışma temposuna girmiş olacağım.
o yüzden geçen hafta nişanlım geldiğinde davetiye,gelinlik,eşya işini hallettik.düğün salonumuzu zaten nişandan hemen sonra tutmuştuk.
yani pek bişeyimiz kalmadı çok şükür...Allah razı olsun nişanlımdan,benim sınav zamanı zorlanacağımı bildiğinden tüm hazırlıkları bitirdi.
şimdi geriye sadece o mutlu günü beklemek kaldı... :123:

Son düzenleme:
aynı duyguları yaşadım evlatlıkmışım gibi geliyodu bazen abilerimin evliliği,eşleri,çocukları herzaman daha ön planda,daha önemli,daha kıymetli sen ha varmışsın ha yokmuşsun. abilerimin kız arkadaşları olur yere göğe sığdırılamaz herşey normaldir ama senin erkek arkadaşın olmuş eyvahlar olsun buda mı başımıza gelecekti gibilerinden ahıtlar. siz aileniz için elinizden gelen her şeyi yaparsınız elinizdekini avucunuzdakini verirsiniz kendinizi hayatınızı hayallerinizi feda edersiniz sırf mutlu olsunlar önemsenmek istersiniz onların seçtiği yolda ilerlersiniz ama nafile yine oğulları evleneceğim zaman sadece gitmek istemiştim yanlarından belki diyordum ben gidince anlarlar hayır değişen hiç bişey olmuyor tabi anne baba asla haklarını inkar edemem ama eskisi kadar ben takmıyorum evime eşime ve çocuklarıma özellikle çocuklarıma veriyorum tüm ilgimi insanları asla değiştiremezsin değişeceklerinide düşünme bunlar senin anne ve baban olsalar bile benden tafsiye sen sen ol asla kayınvalden ve kayınbabanlada kıyaslama sadece herkesi olduğu gibi kabul edip (ki seni çok iyi anlıyorum çok üzülüyor ve kırılıyorsun)yoluna devam et. Bak biz bunlardan ders almalıyızki aynı hataları biz yapmayalım bende anneyim asla evlatlarımı ayırmıyorum ikisinide çok seviyorum kendi gözümden sakınıyor ve onlarla gurur duyuyorum.Hayat böyle garip işte hayatındaki herşey bundan sonra dilediğin kadar güzel olur inşallah bak yeni bir başlangıca başlıyacaksın evleniyorsun dilerim mutlu olursun......

Canım benzer ailevi sorunları bizlerde yaşadık bu birazda bilgisizlikten ileri geliyor seni sevmemelerinden falan değil, erkek evlatlar genellikle bizim toplumda öncelikli görülüyor onlara daha özel davranılıyor, sen onların her hareketini kendine dert edip canını sıkma sabret evden çıktıgın zaman bunlar yaşanmayacak seni özleyecekler sana daha özel davranacaklar, üzülme ve ailenle aranı bozma çünkü başına bir felaket geldiğinde çevrendeki herkes kayboluyor sana herşeye rağmen sadece ailen sahip çıkıyor destek oluyor sadece onlar koşulsuz karşılıksız menfaatsiz seviyor bunu unutma tecrübeyle sabittir :)

Son düzenleme:
inanın çok üzüldüm okurken. bır kaç arkadasın dediği gibi bence de siz evlenince farklı olacak ama iş işten geçmis olacak ne fayda. sürekli seninle kıyasladığı gelini eve gelincede boylemi olacak sanıyorsun. ben hiç sanmam. sana yaptıklarını ondan çekecek gibi geliyor bana. tabıı inşallah sorunlar yasamazlar, sonuçta senin annen onun üzüldüğünü gorsen sende daha çok üzülürsün. birde benden sana nacizane bır tavsiye, ailenle aran ne kadar kotü olursa olsan, onlarla ne yasarsan yasa, bunu ne nisanlına nede onun ailesine gostermemeye çalıs. aileni kotüleme. ne olursa olsun senin arkanda bır ailen olduğunu sahipsiz olmadığını bılmelerini sağla. simdi aranız çok iyi olabılı. Allah bozmasın inşaallah hep boyle olur ama ileride en ufak bır sorun yaşadığınızda senin ailenle olan sorunların yüzüne vurulabılır. onun için elinden geldiğince aileni kotüleme ne nisanlına nede onun ailesine...

iyi akşamlar kızlar.
daha önce açtığım bi konuda daha var ordanda bakarsanız ailemle yıldızımın barışık olmadığını pekala anlarsınız....
bu sefer durum daha farklı.
ben üniversiteye gidiyorum,ailemle aynı şehirdeyim.
sınavlarım biteli 2 hafta oldu.
ilk hafta nişanlım geldiği için,düğün hazırlıklarıyla uğraşmaktan evde hiç durmadım desem yeridir.
fakat şu son bir haftadır evdeyim.babam emekli o da evde,annemde...
daha ilk haftadan beni gene kendilerinden soğutmayı başardılar,özellikle annem.
babamın varlığı bile benim için başlı başına sorun zaten.geçmişte anneme çektirdikleri,benim sadece ''baba anneme kötü davranma'' sözüm üzerine,üzerime yürümesi,diğer konumdaki arkamdan sarfettiği sözler,sorumsuzlukları...ondan zaten hiç bir ümiim yok.
fakat annemle aramız iyi olur mu acaba diye hep bi ümidim vardı...yavaş yavaş o da köreliyor ne yazık ki...
yaşananları anlatacağım size.
not:diğer konumda da kendime söz verdiğim gibi artık onlara karşı hiç agresif değilim,aksine herşeye rağmen mutlu bi aile bireyi gibi davrandım.

daha dün sabah hep beraber güzel bi kahvaltı yaptık(abim,annem,babam ve ben).
kahvaltı bitti fakat çay faslı devam ediyordu,bi yandan da sohbet tabi...herşey normaldi.
abimle aramız ne çok iyidir ne kötü.abimle arada şakalaşırızda...
çayı bitti.tazelememi istedi.abim çayı açık içer,bende şakasına çok az dem koyup,gerisini su döker gibi yaptım(bu arada yaptığım bi şakadır o da güler demini zorla döktürürdü ama bu sefer şaka kaka oldu)
birden bana ağza alınmayacak küfürler etti:''ağzına s...,dangalak..''gibi yarı gülerek yarı ciddi.o kadar gücüme gittiki...
bunu annemin ve babamın yanında söyledi ve inanın biride ağzını açıp:''oğlum ne biçim konuşuyorsun kardeşinle'' demedi...aynısını ben yapmış olsam demedikleri kalmazdı.abim su istedğinde kendin al abi ben yorgunum dediğimde bile tepki veren insanlar bunlar...
abimki koskoca kurumda müfettiş ama demekki eğitim herşeyi çözmüyor.
çok kırıldım,abime,anneme,babama...
çayını döktüm:''terbiyesiz!'' deyip odama çekildim ve abimle konuşmuyorum dünden beri,zaten yarında turnesi var,şehir dışına çıkacak.

gelelim ikinci olaya...
ben nişanlıyım.abimi nişanlı değil ama görüştüğü biri var,ailelerde görüşüyor,benim düğünümden 6 7 ay sonrada onlar evlenecek.
ama annem adeta ben üvey evlatmışım gibi sürekli beni abimin kız arkadaşıyla kıyaslıyor ve bu benim hiç hoşuma gitmiyor...
sürekli şu modda;
eve misafir gelir,nişanladığım için tebrik eder,nişanlımın fotosunu görmek ister.hemen annem atlar,oğlumunda nişanlısı var civcivvvv göster fotosunu
biri bana iltifat etse hemen;gelinimde çok güzel
biri eğitiimimi beğensin hemen;gelinimde aynı fakülteden...
en son bugün dayım geldi konuşuyorduk,dediki dayım sizin düğün çok kalabalık olur
annem hemen atladı:oğlumla,geliniminkide kalabalık olur,gelinin ailesinin çevresi çok...
nişanda kayınvalidem bana çok güzel bohça hazırlamış herkes bakarken bohçama: ben gelinime daha güzelini hazırlayacağım...
gelinimizin ailesi bayağı zenginler,bununla heryerde övünüyor...
yani benle ilgili bişey konuşulurken ne yapıp edip konuyu abimin kız arkadaşlarının meziyetlerine getiriyor,sohbeti bölüyor.
mesela abimle kız arkadaşı kavga ettiğinde,annem hemen abime kızıyor...üzme kızı,iyi geçin gibi.
halbuki dün ben o küfürleri yerken ağzını bile açmadı....
sakın yalnış anlamayın,ben abimin kız arkadaşını kıskanıyor değilim,neticede o benim arkadaşım ve yüzüne de şakayla karışık diyorum:''valla yaşadın,annem gibi kaynanayı herkese nasip etsin Allah,seni benden daha çok seviyor: ))''
mesele annemin beni böyle bi duruma sokması...ben gelinimizi sevmesine karşı değilim bilakis sevinirim bile ama bu sevgisini neden benim üzerime rakipmişcesine gösteriyor?neden?
ve inanın bu olayların hiç birine tepki vermedim,uyarmadım.sırf huzursuzluk çıkmasın diye....
şurada 4 ayım kaldı bu evden gitmeme,kimseyle kötü olmak istemiyorum.
ama benden bişeyleri alıp götürdüler...
bana kazandırdıkları tek şey geceleri sessizce döktüğüm gözyaşları ve onların elimden aldıkları sevgi...bunu derken utanıyorum ama onları sevmiyorum artık: (
4 ay çabucak geçsin diye dua ediyorum sürekli...Rabbime binlerce kez hamdolsunki dünyalar iyisi bi nişanlım var.
kayınvalidem,kayınbabam beni öz kızları gibi seviyor.kızları olmamış hiç ve ben ilk gelinleri olacağım,gözerimin içine bakıyorlar adeta...babam evlerinde tatlı yememelerine rağmen ben glmeden evvel tatlıyı seviyorum diye evi çeşit çeşit tatlılarla donatan, beni 2 güne bir arayan,annem deseniz bana alışverişe çıktığımızda bi kıyafeti deneyip çok beğenmemize rağmen fiyatından dolayı alamadık diye ağlayan ''ben kızımın üzerinden çıkarttırdım ama alacağım onu sana güzel yavrum'' deyip,para biriktirip öbür ayına bana sürpriz yapıp o kıyafeti alan,ben hastayım diye saat başı beni arayan güzel insanlar....
ama hep şükrediyorum,Rabbime şükürler olsunki nişanlım ve ailesi çok iyi,en azından onlardan çekmeyeceğimi bilmek güzel...
çözüm aramak değil niyetim kızlar sadece içimi döktüm sizlere...
zira annenle konuş,duygularını ona anlat diyen arkadaşlarım olacak.
emin olun annem bundan anlayacak yapıda değil.ben ona derdimi anlatsam,birden çemkirir,babama,abime şişire şişire beni kötüler(gelini kıskanıyor bile der mazallah),sonrada bana küser,ağlar...
yani sakince konuşup,sakince çözüme kavuşmaz bunu biliyorum.
annem gösterişi,hava atmayı çok sever,onu yeren bi şey söylediğiniz anda da sizden kötüsü olmaz...
ben artık pes ettim...içime atmakla yetiniyorum...geçsin 4 ay... :31:
canım inşallah çok mutlu olursun eşinle ve ailesiyle :)
ama sadece şunu söylüyeyim inşallah annenin evindeki o acı çayı aramazsın allah aratmasın.

4 ay çabucak geçer..
allah verir sabrını az kalmış canım....
ailene gelince sen evlendikten sonra daha farklı olur diye umuyorum...
ama maşallah çok şanslısın nişanlının ailesi konusunda...
valla çok güzel seni sevmeleri değer vermeleri sıcak davranmaları...
en azından bu konuda çok sevindim senin adına..
allah bozmasın aranızı........
sabrın sonu selamet...
inşallah çok çok mutlu olursun bundan sonra

bende öyle yapıyorum canım...ama sabrederkende bişeylerin eksilmesi ne acı...mesela hiç bi gelin kız gibi bu evden nasıl çıkacağım düşüncesi aklıma gelince gözlerim dolmuyor,aksine o gün gelince düşüncesiyle yaşıyorum...

Evlenince herşey değişebilir. bakarsın annenide babanıda çok özlersin. evlenirken kapıyı çarpıp çıkma. dönceke kapı bulabiesin. evlendikten sonra kaynananın değişmeyeceğininerden bilebilirsin.

öyle canım,çok şükür kayınvalidemle aram çok iyi.gerçi elenince eşim ve ben başka şehirde yaşayacağız çok görüşemeyeceğiz iki aile ile de...ama olsun: )

İnan bana başka şehirde olmak büyük şans. ailen içinde eşinin ailesi içinde. özlersiniz özlenirsiniz. yakın olunca çokta iyi olmuyo hani.

canım annem tam bir gelin hastası.bu kız olmadan öncede hep derdi zaten gelinim lursa hiç eziyet etmem,annesi gibi olurum diye.gerçektende öyle oldu.bazen gelin kzımıza bile diyorum,çok şanslısın diye: )düşün kıza;senle tatillere gideriz,gezeriz falan diyor: )))
kız geldiğinde en sevdiği yemekleri döktürüyor.abim eğer kızla tartışmışsa direk abime kızıyor: ))[/QUOTE]

aynen benim annemde gelin hastasıydı. daha ortada aday yokken, herkes görecek çok iyi anlaşıcam diyodu. noldu :)
tamam gelinimiz çemkirmiyo ama sürekliyüzsü asık, hoşlanmıyo onlardan. annemde çok hevesliydi ama o nun bile hevesi söndü. annen gelinle gezmek tozmak istiyorda bakalım gelin istiyormu? hele tatile çıkmak :50: hiiççç sanmıyorum.

ne demişler kese döner sap döner gün gelir hesap döner. belki kaynanan çok kötü annen iyi olacak. annen gelinle kötü olacak. bekle gör.
İnşallah siz kaynananızla, annenizde gelininizle böyle devam ederde, ama gerçekler işte

inanın çok üzüldüm okurken. bır kaç arkadasın dediği gibi bence de siz evlenince farklı olacak ama iş işten geçmis olacak ne fayda. sürekli seninle kıyasladığı gelini eve gelincede boylemi olacak sanıyorsun. ben hiç sanmam. sana yaptıklarını ondan çekecek gibi geliyor bana. tabıı inşallah sorunlar yasamazlar, sonuçta senin annen onun üzüldüğünü gorsen sende daha çok üzülürsün. birde benden sana nacizane bır tavsiye, ailenle aran ne kadar kotü olursa olsan, onlarla ne yasarsan yasa, bunu ne nisanlına nede onun ailesine gostermemeye çalıs. aileni kotüleme. ne olursa olsun senin arkanda bır ailen olduğunu sahipsiz olmadığını bılmelerini sağla. simdi aranız çok iyi olabılı. Allah bozmasın inşaallah hep boyle olur ama ileride en ufak bır sorun yaşadığınızda senin ailenle olan sorunların yüzüne vurulabılır. onun için elinden geldiğince aileni kotüleme ne nisanlına nede onun ailesine...

canım önceki konumda da ailemle ilgili bi sorunum vardı dayanamayıp anlatmıştım,Allah razı olsun onun sayesinde toparlanabildim ama konumdaki kk arkadaşlarıda senin dediğin gibi tavsiyede bulununca,olayı toparladım:''ailem benden özür diledi,herşey çok güzel oldu,sarıldık barıştık'' dedim ama yalan....o konumdan sonra hepten soğudum onlardan ama nişanlıma hiç bahsetmedim.
şuanki üzüntülerimide söylemiyorum.o yüzümden anlıyor,canın sıkkın senin söyle ne oldu diyor ama ben başka bahanelerle örtüyorum hep...

canım inşallah çok mutlu olursun eşinle ve ailesiyle :)
ama sadece şunu söylüyeyim inşallah annenin evindeki o acı çayı aramazsın allah aratmasın.

inşallah canım,AMİN...

4 ay çabucak geçer..
allah verir sabrını az kalmış canım....
ailene gelince sen evlendikten sonra daha farklı olur diye umuyorum...
ama maşallah çok şanslısın nişanlının ailesi konusunda...
valla çok güzel seni sevmeleri değer vermeleri sıcak davranmaları...
en azından bu konuda çok sevindim senin adına..
allah bozmasın aranızı........
sabrın sonu selamet...
inşallah çok çok mutlu olursun bundan sonra

inşallah canım inşallah...tek isteğim bi an önce bu evden gitmek...

bende öyle yapıyorum canım...ama sabrederkende bişeylerin eksilmesi ne acı...mesela hiç bi gelin kız gibi bu evden nasıl çıkacağım düşüncesi aklıma gelince gözlerim dolmuyor,aksine o gün gelince düşüncesiyle yaşıyorum...

Evlenince herşey değişebilir. bakarsın annenide babanıda çok özlersin. evlenirken kapıyı çarpıp çıkma. dönceke kapı bulabiesin. evlendikten sonra kaynananın değişmeyeceğininerden bilebilirsin.

öyle canım,çok şükür kayınvalidemle aram çok iyi.gerçi elenince eşim ve ben başka şehirde yaşayacağız çok görüşemeyeceğiz iki aile ile de...ama olsun: )

İnan bana başka şehirde olmak büyük şans. ailen içinde eşinin ailesi içinde. özlersiniz özlenirsiniz. yakın olunca çokta iyi olmuyo hani.

canım annem tam bir gelin hastası.bu kız olmadan öncede hep derdi zaten gelinim lursa hiç eziyet etmem,annesi gibi olurum diye.gerçektende öyle oldu.bazen gelin kzımıza bile diyorum,çok şanslısın diye: )düşün kıza;senle tatillere gideriz,gezeriz falan diyor: )))
kız geldiğinde en sevdiği yemekleri döktürüyor.abim eğer kızla tartışmışsa direk abime kızıyor: ))

aynen benim annemde gelin hastasıydı. daha ortada aday yokken, herkes görecek çok iyi anlaşıcam diyodu. noldu :)
tamam gelinimiz çemkirmiyo ama sürekliyüzsü asık, hoşlanmıyo onlardan. annemde çok hevesliydi ama o nun bile hevesi söndü. annen gelinle gezmek tozmak istiyorda bakalım gelin istiyormu? hele tatile çıkmak :50: hiiççç sanmıyorum.

ne demişler kese döner sap döner gün gelir hesap döner. belki kaynanan çok kötü annen iyi olacak. annen gelinle kötü olacak. bekle gör.
İnşallah siz kaynananızla, annenizde gelininizle böyle devam ederde, ama gerçekler işte[/QUOTE]

canım yazın biraz karışık geldi bana tam anlayamadım ama şunu söyleyeyim bu evi belki özlerim ne de olsa burda büyüdüm ben...ama içindekileri asla..

öyle boşluktayımki...
te istediğim bi an önce gitmek bu evden....
keşke yatsam kalksam 4 ay geçse.
''sen artık nişanlısın,söyle harcını nişanlın ödesin ne olacak''diyen ben kızıncada şakaya vuran,
bugün nette bi elbise beğenip,anne alabilir miyim dediğimde:''ben o paraya(50 tl) senin mutfak eşyanı alırım.çalışmıyorsun bile,bari yük olma,isteme bişey zaten 4 ay sonra evleniyorsun,nişanlında zengin,evlenince ne istiyorsan al'' diye katı bi dille azarlayan bi annem var....bide içimin yarası....
Allah'ım bana sabır ver...4 ay geçsin bir an önce...

öyle boşluktayımki...
te istediğim bi an önce gitmek bu evden....
keşke yatsam kalksam 4 ay geçse.
''sen artık nişanlısın,söyle harcını nişanlın ödesin ne olacak''diyen ben kızıncada şakaya vuran,
bugün nette bi elbise beğenip,anne alabilir miyim dediğimde:''ben o paraya(50 tl) senin mutfak eşyanı alırım.çalışmıyorsun bile,bari yük olma,isteme bişey zaten 4 ay sonra evleniyorsun,nişanlında zengin,evlenince ne istiyorsan al'' diye katı bi dille azarlayan bi annem var....bide içimin yarası....
Allah'ım bana sabır ver...4 ay geçsin bir an önce...

hay Allahım ya ne kadar üzücü bu durum üzüldüm gerçekten..nden böyle anlam veremiyorum..sizin evlenip uzaklara gidieceğinizi sanırım kabullenememişler gibi geldi bana sanki..yani artık ele karışacak kızları,sanki artık gidecek bu evin kızı değişlmiş gibi mualeme yapıyorlar ben öyle hissettim.ama gelin sonuçta o aileye uzak oturmayacak galiba.gelin onlardan yani zihniyeti..siz yinede saygınızdan ödün vermeyi..ama gün gelir gelinde onları istemezz devarn döner tersine sonra da çok pişman olurlar..

hay Allahım ya ne kadar üzücü bu durum üzüldüm gerçekten..nden böyle anlam veremiyorum..sizin evlenip uzaklara gidieceğinizi sanırım kabullenememişler gibi geldi bana sanki..yani artık ele karışacak kızları,sanki artık gidecek bu evin kızı değişlmiş gibi mualeme yapıyorlar ben öyle hissettim.ama gelin sonuçta o aileye uzak oturmayacak galiba.gelin onlardan yani zihniyeti..siz yinede saygınızdan ödün vermeyi..ama gün gelir gelinde onları istemezz devarn döner tersine sonra da çok pişman olurlar..

beni bu hale getirdikten sonra pişman olsalar ne fayda...
artık duymazdan,görmezden geliyorum.
ya sabır deyip gün sayıyorum.
çok şükür okullar açıldıda fazla yüzgöz olmayacağız.
bazen bana karşı çok iyi oluyorlar,bazen acımasız...abime ''oğlum'' derken,bana adımla hitap ediyor.
belki istemsiz yapıyordur ama bu beni incitiyor.

anneler hep böyle evlenince anlar kıymetini...hele o gelin ona bir iki laf sokunca sana söyledikleri gibi ağzını açamaz...sabret büyükler hep böyle

anneler hep böyle evlenince anlar kıymetini...hele o gelin ona bir iki laf sokunca sana söyledikleri gibi ağzını açamaz...sabret büyükler hep böyle

bilmiyorum canım....
bana davranışının düzelmesi için gelinimizin 2 laf sokmasını beklemek ya da sebep olarak bunun olması beni hiç rahatlatmaz.
aksine şöyle bi duygu oluşur,''gelinden yüz bulamadı yalnız kalmamak için,bana yanaşıyor''
gönül isterki hiç bi olay olmadan anlasın...

bilmiyorum canım....
bana davranışının düzelmesi için gelinimizin 2 laf sokmasını beklemek ya da sebep olarak bunun olması beni hiç rahatlatmaz.
aksine şöyle bi duygu oluşur,''gelinden yüz bulamadı yalnız kalmamak için,bana yanaşıyor''
gönül isterki hiç bi olay olmadan anlasın...

kesinlikle haklısın ama annenin seni başka türlü anlayacağı yada hatalı davrandığını farketmesi çok zor..illa gelinden bir fiske yiyecekki anlasın..sen uzağa gidip ele karışcan ya sanki bu evin kızı değilmişsin gibi mi düşünüyorlar artık anlayamadım..neyse hepimiz yaşadık birşeyler bende bekarken aynılarını yaşadım annemden maalesef..insanın ailesi ile ilişkisi kişinin hayatına yön veriyor..

canım yasadıklarından ötürü cok üzgünüm umarım ailenle aranız bir an önce düzelir.seni cok iyi anlıyorum.suanda 4 yıllık evliyim.evli olmama ramen sürekli annemle kavgaliyız bizde. anlayacagın bizimde yıldızlarımız bi türlü barışmadı.

Benimde sorunlarım oluyor evde.. üzüyorlar beni.Ben onları 10 kat daha üzüyorum.çünkü çok kötü günler demeyelimde aylar geçirdim hala geçiriyorum 2 yıl oldu yüzüm gülmedi.Fakat yinede ailemin beni sevdiğini bende onları sevdiğimi anlıyorum.ama bazen öyle şeyler oluyor ki onlardan NEFRET ediyorum.. yanlış anlaşılmasın benim annem öyle yapsaydı ben şimdi ölürdüm yaşayamazdım!! geçmiş olsun canım sabret herşeyin bir sonu vardır.Bende 10 yıldır çile çekiyorum oysaki daha çok gencim çocukluktan hayatın acımasız yüzüyle karşılaştım inşallah bende 4-5 ay sonra kurtulucam! nolur dua et bende sana dua ediyorum.Bu arada nişanlının anne&babası mükemmelmiş tebrik ediyorum.

allah sabır versın umarım bu dort ay sızın ıcın cabucak gecer....

Buna benzer problemleri bende yaşadım.Özelliklede evlenirken.İşe başlayacakken tek yollamadılar.Senin arkanda dolaşamam biran önce evlen git dedi mesela.Çeyiz için birşey alamadığı gibi onlardan da birşey isteme ,maaşınla kendin alırsın dedi.Üstelik gelen hediyelerinin yarısından çogunu kendine aldı.Hem cahil hem cimri olunca böyle oluyorlar maalesef

Erkeklerle kız ayrımı mutlaka oluyor.Bende yaşadım.

Diğer arkadaşlarında dediği gibi geleceğin ne göstereceği belli olmaz.Sen yinede kırmadan ama kendinide ezdirmeden hayatının iplerini elinde tut.Ailenle ilgili olanları ne nişanlına ne de ailesine anlat.Yarın ufak birşey olduğunda hemen söylerler yüzüne .Yalnızmış gibi hissettirme.

Back
X