Annem ocuum olmadn zannediyormu :(

minnick

rütbesizim benn...
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2007
322
2
96
İngiltere
Arkadaşlar bugün annem elinde bir bitkiyle geldi.Bak ne aldım dedi.Ne o dedim bunun çayı yapılıyor günde 2-3 fincan içiliyormuş çocuğu olmayana iyi geliyormuş dedi.Bende gülerek hayırdır bu yaştan sonra çocukmu yapıcan dedim.Yok canım senin için dedi.Nasıl yani dedim kafamçokkarıştı Sen içeceksin dedi.İyide anne biz daha hiç denemedikki çocuk yapmayı diyince.Aaaa ben istiyorsunuzda olmuyor zannettim dedi.Anne çok komiksin nerden çıkardım şimdi bunu durup dururken falan diye güldüm.Kırılmasın diye hiçbirşey demedim.Ama gerçekten zoruma gitti.

Annem çok ileri görüşlü görmüş geçirmiş bir kadındır.Bir sorunum olduğunda onunla konuştuğumuda bilir.Ama neden böyle düşündü anlamadım.

Evlilikte 3.senemiz bitti.Çok geç bir zaman mı ki?Eşim çocuk için daha erken diyor ama annemin böyle düşünmesi beni çok üzdü.Kendi annem böyle düşünüyorsa herkes neler düşünüyordur kimbilir.

Kızlar morale ihtiyacım var yardım edin lütfen...

doğru zaman siz ne zaman istiyorsanız o zamandır bence..

baskaları ne düşünüyordur artık yapalım demek cok yanlış ..

bence takma ,morelını bozma hiç :)

Bunda moral bozacak bir şey yok ki canım ya.
Anneler balayı biter bitmez bebek bebek diye tuttururlar, onlara kalsa ohooo işimiz var.
Öyle algılamış demek ki iyi niyetinden, üzülme bence.
Onun dışında elalem ne demiş vız gelsin tırıs gitsin.
Konuşacak adam bunu konuşmasa başka bir şey bulur laf eder.
Takılma böyle şeylere, sen keyfine bak.

canım bence annen kendisi çocuk istiyor artı torun sevmek istiyor ve sana ne zaman yapacaksınız diye sormak yerine böyle bir mesaj göndermiş. üzülme moralinide bozma sen gerçekten istiyorsan ve zamanının geldiğini düşünüyorsan ciddi ciddi görüş konuş eşinle yok sencede zamanı değilse üzülme gül geç :))

Kim ne düşünürse düşünsün fazla da takmayın kafanıza,
anneniz,artniyetle tabiki yapmamıştır bu olayı,
o da bir çare olarak gelmiş size ama keşke
önce sizinle konuşmayı deneseydi,hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım...
sevgiler...

senin ne düğündüğün ve ne zaman istediği nen önemlisi bence, takma gerisini :delphin:

Ay tatlım senin 3 senen bitmiş istemiyorsun,
Çocuğun olmuyor zannediliyor..:emir_bebek:

Ben 7 sene istemedim,yapmadım,ilk denemede de oldu..:CüvCüv:
Benimde bazı yakınlarım olmuyor zannediyormuş amaaaan..
Kimbilir, adımız kısır çifte çıkmıştı belki de...

hiçte kafa yormamıştım...lülülülülülü

olur böyle şeyler yaa..kasma sakın kendini..mutluluklar..
kaydirigubbakcemile2

biz de evlendikten 3 yıl sonra çocuk istedik ve istediğimiz zaman da hamile kaldım ben
fakat bu süre içerisinde annemden çok kayınvalidem çocuğumuz olmuyor zannediyordu:(
annem de belki aklına getiriyordu bunu bilemiyorum ama sonuçta bizim alacağımız bir karar bu başka kimseyi ilgilendirmez
sırf başkaları istiyor diye çocuk yapılmaz ki bu annen bile olsa

Benim asıl canımı sıkan beni ön yargısız en iyi anlayabilecek olan insan annemin böyle düşünmesi.En yakınım böyle düşünüyor etraf neler düşünür...

ablam 99 yılında evlendi 2003 yılında hamile kaldı
hep doğru zaman diyordu, biz de acaba bir sorun mu var
sorun olsa söylerdi diyorduk
gerçekten doğru zamanı bekliyormuş
ne zaman ataması oldu, kendini sağlama aldı
arkasından hamile olduğu haberini aldık...
bunlar hiç kafaya takılacak şeyler değil, senin ve eşin için en doğru zaman ne zamansa o zaman olur dilerim
millet kendini düşünsün, şuanda sorun çıkacaksa çıkacak sorunları onlar çözmeyecek, siz çözeceksiniz...

Benim asıl canımı sıkan beni ön yargısız en iyi anlayabilecek olan insan annemin böyle düşünmesi.En yakınım böyle düşünüyor etraf neler düşünür...

belki de bu konu hassas onunla konuşamadın diye düşünmüştür...
hani pek incitmek istemeden sana çözüm sunmak istemiştir...

çok takma kafana ... annene gerekli açıklamayı da yapmışsın... kırmamışsın da...
bir daha ki sefere biraz daha farklı tepki verebilirsin eğer tekrarlarsa tabii ... yerimseniben

Arkadaşlar bugün annem elinde bir bitkiyle geldi.Bak ne aldım dedi.Ne o dedim bunun çayı yapılıyor günde 2-3 fincan içiliyormuş çocuğu olmayana iyi geliyormuş dedi.Bende gülerek hayırdır bu yaştan sonra çocukmu yapıcan dedim.Yok canım senin için dedi.Nasıl yani dedim kafamçokkarıştı Sen içeceksin dedi.İyide anne biz daha hiç denemedikki çocuk yapmayı diyince.Aaaa ben istiyorsunuzda olmuyor zannettim dedi.Anne çok komiksin nerden çıkardım şimdi bunu durup dururken falan diye güldüm.Kırılmasın diye hiçbirşey demedim.Ama gerçekten zoruma gitti.

Annem çok ileri görüşlü görmüş geçirmiş bir kadındır.Bir sorunum olduğunda onunla konuştuğumuda bilir.Ama neden böyle düşündü anlamadım.

Evlilikte 3.senemiz bitti.Çok geç bir zaman mı ki?Eşim çocuk için daha erken diyor ama annemin böyle düşünmesi beni çok üzdü.Kendi annem böyle düşünüyorsa herkes neler düşünüyordur kimbilir.

Kızlar morale ihtiyacım var yardım edin lütfen...

kötü bişey yok ki ortada sana moral verelim. gayet normal bişey istemeyebilirsin. kendini hazır hissetmeyebilirsin. bebek bu yani. reyondan oyuncak bebek almıyorsun.
bende 1 senelik evliyim. 30 uma gircem yakında. ama en az 2 sene daha çocuk düşünmüyorum. ben daha gezicem kocamla. bir borçlar bitsin. biraz tadını çıkaralım. çünkü çocuk oldu mu hayatın sadece ona kanalize olmak zorunda. birazda cebi kuvvetlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. a.s.

etraf neler düşünür mü?
bırak canım yaa kim ne düşünürse düşünsün
hayat sizin hayatınız kime ne?

kötü bişey yok ki ortada sana moral verelim. gayet normal bişey istemeyebilirsin. kendini hazır hissetmeyebilirsin. bebek bu yani. reyondan oyuncak bebek almıyorsun.
bende 1 senelik evliyim. 30 uma gircem yakında. ama en az 2 sene daha çocuk düşünmüyorum. ben daha gezicem kocamla. bir borçlar bitsin. biraz tadını çıkaralım. çünkü çocuk oldu mu hayatın sadece ona kanalize olmak zorunda. birazda cebi kuvvetlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. a.s.

Galiba benim bu konuda bukadar hasas olma sebebim ben istiyorum ama eşim istemiyor.
Hatta haftasonu arkadaşlarla dışarıdaydık arkadaşın çocuğunu parka götürdük.Eşime bak alışalım yarın öbürgün bizim çocuğumuzda park isteyecek böyle dedim.Bana 8 sene sonra dedi mafoldumben.
Onada moralim bozuk galiba buda üstüne tuz biber oldu senağlama

benim eşim de ikinciyi istemiyor:(
üzülme bu kadar ben de eşimi ilk çocukta zor ikna etmiştim,"bak canım daha çocuğumuz olup olamayacağını bile bilemiyoruz ya tedavi gerekirse?tedavi çok uzun sürebiliyor vaktimiz olmalı önümüzde bir tane olsun artık" demiştim tabii iyi kötü bir ev ve araba sahibi olduktan sonra

önemli olan senin ve eşinin ne zaman hazır olduğunuz
gerisi hiççç önemli değil :dilcikar:
evet annelerimizin bizi daha iyi anlayacaklarını düşünürüz ama sonuçta onlarda müneccim değiller ya
zamanında belki bizde bilerek yada bilmeryerek annelerimizi kırdık üzdük :1no2:
öyle düşün ve at arkaya
sen eşin sevdiklerin önemli bu dünyada Şeniz
hakkında herşeyin hayırlısı olsun canım
a.s.

Galiba benim bu konuda bukadar hasas olma sebebim ben istiyorum ama eşim istemiyor.
Hatta haftasonu arkadaşlarla dışarıdaydık arkadaşın çocuğunu parka götürdük.Eşime bak alışalım yarın öbürgün bizim çocuğumuzda park isteyecek böyle dedim.Bana 8 sene sonra dedi mafoldumben.

8 senemi :1shok:biz 1.5 yıl çocuk yapmamıştık ve evde iki kişi olmaktan sıkılmıştık artık, hatta eşim çocuklarımız yokken ne yapıyorduk acaba der hep, çocuk bir evin neşesi, eşinle bu konuyu konuş bence canım, 8 yıl çok uzun bir süre, sonra insan rahatına alışıyor, daha da zor gelmeye başlıyor. Ayrıca bu 1.5 yıl içinde benim annemde çocuğumuz olmuyor sanıyormuş :))))

bu apayrı bir konu işte. bence eşine senin çok istediğini güzel bir dille ifade etmelisin. a.s.

şimdi tabii biraz daha farklı... 8 sene uzun bir zaman canım... ama kaç yaşındasınız o da önemli... eşin en azından senin çocuk istediğini bilirse biraz daha öne çekebilirsiniz zamanı...

çeşitli imalarla değil de açık açık çocuk istediğini anlat ... o da neden 8 sene sonra düşündüğünü açıklasın... birlikte karar verin... ayrı ayrı kararlar almak evliliğin mantığına aykırı değil midir... elbette istekler farklıdır ama ortak her ii tarafı mutlu edecek kararlar alınmalı...

doğru zamanda hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı diliyorum yerimseniben

Benim çocuk istediğimi biliyor çok kez konuştum onunla biz ev aldık evin taksitleri 8 sene sonra bitiyor o bitsin ondan sonra diyor.Ama onun bitmesini beklememiz için bir sebep yok o sadece bahane olarak kullanıyor bunu...

Back
X