Annem sevgilimi öğrendi yardım edin :(

Şekerim ne bekliyorsun annenin "aferim kızım daha öğrendi kelimesini yazmayı öğrenmeden sevgili edinmişsin" demesini mi? Yada 16 yaşında aklı yerine hormonlarıyla nöron sistemini koordine eden sevgilinin " annen öğrendiyse söyle ciddiyiz biz evlenmeden birbirimizi tanımak için konuşuyoruz" demesini mi? Az akıllı olup kendini ağırdan satarsan bu forumda kozalaktan adamlara, onların vicdan yoksunu ailelerine sırf maddi olarak arkaları olmadığı, bir meslek sahibi olmadığı için katlanmak zorunda kalan ablaların gibi olmaz sonun.

Ergenlik çağı olabilir sevgilisi ne var yahu. Anne baba bilirse hatta daha iyi olur kimle görüştüğünü bilirsin olumsuz bir şeyde cekip alabilme gücün olur çocuğunu.

Çocuğum, şimdi annen kizmakta kendince haklidir. Aniden ogrenmis nihayetinde. Huyuna git düzelir. Ayrıca o sevgilini de gözüm tutmadı en azından merak etmiş gibi ypasaymis ya. Onunla devam edeceksen iki kere düşün. Hatta görüşme bence.

Örendi
Konusuyon
Her kes

Yas 16.. Lise kaca tekabul ediyor? Yakinda universite ogrencisi olacaksin degil mi sen bu imla ile.. Belki cok buyuk hatalar degiller ancak bana cok itici geldi.

----

Sevgilinde sen kadardir. Ne desin cocuk? Kirildim demissin ya mesela nasil bir tavir, soz beklerdin erkek arkadasindan? Bu yasta buyuk beklentileriniz olmasin birbirinizden.

Yazdıklarına imza mı atarım

Sizin yaşlarınızda sevgilisi de olan, sınavlarda derece de yapan ve bugun gayet iyi yerlerde bulunan birçok insan tanıyorum.
Hissettiginiz duygular hiçbir şeye engel degil, yeter ki aklınızı kullanmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyin.

Annenizin suratını bir süre çekeceksiniz maalesef fakat yine de çok agır bir tepki vermemiş, bunu size yazılan yorumlarla da kıyaslayabilirsiniz...
Keşke sizi karşısına alıp kimle konustugunuzu soran, dikkatli olmanız için uyaran, bu duyguların yaşınız için normal oldugunu ve saklanılacak şeyler olmadıgını ancak hiçbir şekilde derslerinizin önüne geçmemesi gerektigini anlatan bir ebeveyniniz olsaydı.

Bu arada sevgilinizin hmm demesine kızmadım ancak eger bu "hmm" sizin için yeterli gelmiyorsa arkanızı dönüp gitmeyi bilmelisiniz.
Burada bir çok konuda ilgisizlikten yakınıp yine de sırf bir eşim, sevgilim olsun diye bütün o saçmalıklara razı bir hayat süren kadınların hikayesini okuyabilirsiniz; hayatınızın hiçbir döneminde öyle olmamaya çalışın.

Ayrıca lütfen derslerinizi ihmal etmeyin. Günümüzde insanlar lisans mezunundan tutun ilkokul ögrencisine kadar sürekli bir maratonun içinde. Eğer hayatta başarılı olmak istiyor, kendi ayaklarınız üzerinde durmak istiyorsanız bunun için şimdiden yogun bir emek vermeniz gerekiyor.

Kiyamam gece telefonda sevgiliye sarki soylemek
En guzel yaslardasin be kuzum
Dersine calis,sevgiliyi elbet yaparsin

Biz napabiliriz senin için¿¿¿
Annenlemi konuşalim napalim¿ne istersin¿

Bence de herkes de bir mikemmel zaten burada.

16 yaşında ergenliğe girmiş bir kızın sevgilisi olmayacak da kimin olacak?

Bunun neresi anormal!?

Annesi de keşke bu şekilde itmek yerine alıp karşısına konuşsa, neyin ne olduğunu anlatsa ki bu kız yanlış ya da boyundan büyük şeyler yapıp zorluk çekmese.
Yapar demiyorum ama en azından sırtında bir büyüğün elini hissetse kendine güveni daha çok olur.

Çocuklara "vay sen nasıl yaparsın" demek yerine, bir yolda yürürken elinden tutmak her zaman daha iyi bir seçenektir

Elmas ve stepanova gibi yazanlara sonuna kadar katılıyorum.Bu kardeşimizin yaşı birçoğumuzdan
küçük olabilir evet kimileriniz 30 yaşında bile olsa sevgililiğe karşı olabilir.Ama sizin dertlerinize "boşver kocayı/eltiyi canım git evini temizle" veya "cık cık cık bu neymiş şurda da imla hatası var sen önce git ofiste terfi almaya bak" diyormuyuz?
Evet ergenlikte bazı şeyler kafa karıştırabilir.Kötü alışkanlıklar,psikolojik sorunlar,akademik başarıda düşüş olabilir.Ama bunlar kız-erkek arkadaşlıklarıyla sınırlı değil; arkadaş sorunları olur,dış görünüş takıntısı olur,özgüven eksikliği olur,kötü alışkanlıklar olur,aşırı kaygı olur,ideolojik sapmalar olur...Yani lütfen biraz geniş çaplı düşünün çocuklarınızı korumanız gereken tek tehlike akranı bir gençle elele tutuşması mesajlaşması değil.Kaldı ki bu arkadaşımız da ergenliğe demin girmiş değil.
Konu sahibi,tatlım erkek arkadaşınla seviyeni sınırlarını sen zaten biliyorsundur diye umuyorum.Sana tek tavsiyem "geri döndürülemez" şeyler yapmaman.Cinsel ilişki,okulu bırakmak,evden kaçmak,ailene sırt çevirmek,arkadaşlıklarını bitirmek,nolursa olsun onunla evleneceğim diye takıntı yapmak,dövme yaptırmak gibi...Annenle başbaşa ve sakince konuş çünkü yazdığından anladığım kadarıyla çok şiddetli bir tepki vermemiş sadece şaşırmış.Yani yaşını mı küçük buluyor?Gece telefonda konuşmanızı mı uygunsuz buluyor?Veya erkek arkadaşının bir kötü alışkanlığı filan mı var?Veya annen sevgililiğe komple mi karşı?Eğer sadece gizlediğin için kızgınsa ona açık yüreklilikle her şeyi anlat,erkek arkadaşınla ilgili ne sorarsa dürüstçe cevapla.
Kızlar anneleriyle her şeyi paylaşabilmeli,yoksa nasıl samimiyet olacak nasıl güven olacak nasıl koruyacak anneler evlatlarını?

muhtemelen annen gecenin korunda yarim saat sevgiline sarki soylemene sinir olmsutur bende olsam olurdum. gunduz cuvalami girdi derler. dana normal saatlerde daha dozunda muhabbetinize bisey demezdi heralde.
annenle herseyini paylasmaya devame t, saklama. icinden geldigi gibi anlat ve dusuncelerine onem ver.
yorumlari okumadim ama umarin sevgilinde seninle yasittir, ciddi yas problemi olan sevgililer bu yasta hic uygun degil bence.

Oh olmus. 16 yasinda sevgili ne be?
Okuldan ne haber? Kaca gidicen seneye??

"kaçsam pişman olur muyum??"
"annem evlenmeme razı değil ne yapmam gerek???"
"kocişim beni hiç takmıyor nasil ilgisini çekerim ??"
"boşanmak istiyorum eve geri donemem ne yapacağım ben ??("
"keşke elimde mesleğim olsa koca eline bakmaktan bıktım "

birkaç seneye açacak olduğunuz muhtemel başlıklar
daha öğrendi yazmayı halledemeyecek kadar küçüksün.. önce annenizin gönlünü alin sonra dil anlatım çalışıp birkaç kelime ÖRENİRSİNİZ
ha birde,hayatın gerçeklerini ..

Daha yaşın çok genç canım benim annen endişelenmiştir hata yapmandan korkuyordur, annenle konuşmayı dene ona olanları anlat, sonrada seni üzdüysem özür dilerim de boynuna sarıl bir öpücük kondur. Vee birdaha böyle şeyler yapma tabiki sevdiğin erkek olabilir ama senin için şuan derslerinden daha önemli bir şey olmamalı sonradan çok pişman olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…