Annem sezeryan yapma diyo ??!

Mutfakperisi87

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2012
347
35
318
Almanya
Selam kizlar,
Ben sezeryanla dogum yapmayi düsünüyorum , normAl dogumdan korkuyorum hem bebis icinde sezeryan daha iyi diye düsünüyorum ezilme sıkışma olmaz...
Neyse bugün anneme anlattim , delimisin sen dedi niye durup dururken ameliyat olmak istiyorsun dedi zor olur dedi... Hem sezeryan oluncA normal dogum yapamassin bidaha dedi( bunu bende duymustum ikinci dogum zor olurmus normal dogum yani) kanaman olmaz dogru düzgün dogumdan sonra dedi karnin oldugu gibi kalir dedi :s

Dogrumu siz nediosunuz ??
Avantajlari dezavantajlari neler??
Siz hangisini önerirsiniz ??

Son düzenleme:
evli değilim hamile değilim ilerde ben Allah nasip ederse nasıl doğum yaparım hiç bilmiyorum. ama çevremde duyduklarıma göre. sezeryan bebek için normal doğumda anne için daha sağlıklı. normal doğumda vakumla çekildikleri için zihinsel engelli olan tanıdıklarım var Allah esirgesin. bu düşünce bile beni şimdiden normal doğumdan uzaklaştırıyor.

Çatınız uygunsa kesinlikle normal doğurun. Çatır çatır inşaAllah. Birkaç saatte ayağa kalkın. Sağlam insanda sezaryan da neyin nesi durduk yere yahu? :) Hepimiz normal doğmadık mı? Gerizekalı olacağını da sanmıyorum, en doğalı, adı üstünde normal doğum bu. Sezaryende çocuk şok oluyormuş, sudan çıkmış balığa dönüyormuş. Bir hikaye okumuştum bununla ilgili, buyrun.

Alıntıdır..
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğuna inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor yani akciğerlerini çalıştırıyor sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor (bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek, sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bi anda sudan çıkmış balığa dönmüyor. o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasınaynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış sadece anneye acı veren birşey değilmiş yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler
bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim
....
Ayrıca eklemek isterimki etrafımda sezeryanla doğan çocuklar daha bi zayıf oluyor zor toparlanıyor. Kuzenimin oğlu öyle korkmuşki çocuk hep uyanıyordu ve uykuda hep tetikteydi, korkardı sanki. Bencil olma canım, yavrunu düşün. Ayrıca boşuna ameliyat olma annen haklı.

Cnm benim annemde cok tepki vermisti bsna hatta bi ara kustu falan tabi ben geri donmedim kararimdan sezerysn oldum 3 saat sonra ayaga kalktim annem dediki amannn kuzum iyiki normal dogurmamussin ne rahatmis boyle dedi inan o deli sancilarda camdsn atlayasin gekiyo dedi eee ne oldu annecim dedim
Ogun bugun herkese caninizi seviyosaniz sezeryan diyi

Iki evladimda bende cok sukur saglikliyiz sutumde hemen geldi gibegimde kalmadi yarimda kalmadim hemende ayakladim
Son kisim soylentilere cevapti

Hrm anlamafim neden sexeyanla olan cocuklar daha zayif ve toparlanmasi zor olurmus benim oglum 37 haftalik acil sezerysnla 3789 dogdu 5 ay kontrolunde 9100 gr di cok sukur iki cocugumdada sicrama urkme o tarz seyler yassmadim

Benim oğlum ters pozisyonluydu mecburi sezaryen oldum ama 2 günde ayağa kalktım,hatta hastanedeki ilk gün bol bol yürüdüm oğlumun altını bile değişmiştim. Evde hiç yatmadım bile
39.haftada 3700 gr 52 cm doğdu,şu an da maaşallah gayet toplu ve de sağlıklı:nazar::nazar::nazar: ayrıca öyle sıçrama,kusma ve de korkma gibi huyları da yok çok şükür bunu da ilk defa duyuyorum yani..
Bu kadar tu kaka gösterilmesin sezaryen bir çok bayan jinekolog bile bu tarz doğum yapıyorlar.

Iki dogum sekli esittir, biri digerinden ustun degildir ve her ikisinin de avantajlari ve dezavantajlari vardir

Onemli olan sana uygn olanin tespit edilmesi bunu da ancak dogum tarihin yaklasinca doktorun soyleyebilir..
kalça buyuklugun, bebegin kilosu, bebegin pozisyonu vs goz onunde bulundurulur
Eger fizik olark normal dogum için uygun bir adaysan psikolojik olarak buna hazir olup olmadigin degerlendirilmeli

Nomal dogumda bebegin incinme riski veya herhangi bir komplikasyon riski daha yuksektir
Sezeryande ise bebegin solunum sIkIntisi yasama riski daha fazladir
Anne için ise normal dogumun avantajlari daha fazladir

Birde normal dogumda anne ve bebek daha kolay duygsal bag kuruyorlarmis.. :16:

En iyisi çevrenin aklini karistirmasina izin verme.. esinle doktorunla ortak karar almaniz en dogrusu..

Canım bende kendi sancımla normal doğum yaptım.Epidural vs özellikle istemedim..Bende sezeryandan çok korkuyordum vücudumun kesilmesinden,epidural iğnesinden falan.

İyi ki normal doğum yapmışım diyorum bebeğimde hiç bir sorun yok allaha şükür .ezilme vs gibi durumlar vakumla bebeği alırlarsa vakumu kullanan doktor iyi beceremezse oluyor diye biliyorum...Ben herşeyin doğalından yana olduğum için normal doğumu özellikle tercih ettim..Sancılara da istedikten sonra inan ki dayanabiliyorsun yeter ki iste....İstedikten sonra her şeye dayanabilriisn...Tabi ki senin kararın sezeryanın da normal doğumun da avantaj ve dezevantajları var..Her iki doğum şeklinde de kolay geçiren zor geçirenler oluyor...

mrb cnm banada doktor ilk basta cocuk ters sezaryan olcan dedi ama simdi döndü kesinlikle normal dio sezaryanla dogan cocukların daha sık hasta oldugunu ve saralık oldugunu kısın sezeryan yerinin sızlayıp agrı yaptıgını söylüyor ve bende suan normal düşünüyorum epidural sistemiyle artk normal dogumlar cok kolaylastı bence kendini ziyan ettirme derim eger ters bi durum yoksa ama yinede hakkından hayırlısı diyelimm:)

Annen değil sen doğuracaksın!Annen de olsa bu konuda sana karışmaya hakkı yok.Sen nasıl istiyorsan öyle olur tabi doktorun daha iyisini bilir.Normal doğumla sezaryen doğumla dünyaya gelen bebekler arasında hiçbir fark yok.Ben 34.haftada acil sezaryenle doğurdum oğlum 2.5 yaşında çok şükür çok sağlıklı.Doktorun haricinde doğum şekliyle ilgili herşeye kulağını tıka derim.O acıları annen değil sen çekeceksin.Eğer normal doğuramayacağına inanmıyosan kimse seni zorlayamaz.Nasıl doğarsa doğsun sağlıklı doğsun miniğin.

Adı üstünde normal doğum konu sahibi özellikle senin için demiyorum bebek içinde anne içinde en sağlıklısı vaginal doğum insanın yaratılışından beri bu böyle.Bebeğinizin sağlığı için çektiğiniz sancıyıda acı olarak algılamayıp eşinizle o vakitte beraber olup size özel olan bir anı hiçbirşey yapmadan sadece seyretmek o anı acısıyla tatlısıyla yaşamak istemiyorsanız siz bilirsiniz tabi.Ne kadar doğum olayı sizin için çok önemli olsada sağlıkta işin içine giriyor bunuda unutmamak gerek.Birde şu var ben sezeryan istiyorum acı çekmek istemiorum gibi düşünceler çoğaldı doğum öncesi eğitim alınması şart insanların belki bu görüş değişebilir birazda olsa.Anne adayı kendini gerçekten şartlandırmışsa buna yapacakta fazla birşey yok.

merhaba bende sezeryan dogum yaptım ameliyat bitti akşamında hastanenin cafesinde çay kahve keyfi yaptım..ertesi gün eve geldim bir güzel temizlk yaptım görenler hep normal dogum sandılar..bebegim ve ben gayet saglıklıydık..dogum yaptıgım gün aynı katta normal dogum yapan bir bayan vardı sabahlara kadar vajinasındaki dikişlerden idrarını yapamadı ve bagıra bagıra agladı..ben çok memnun kaldım

Lafiniz bana degilmis ama ben yinede cevap vereyim !
Ben zaten sancilardan korkuyorum diye bisey demedim sadece o vajinadaki dikislerden korkuyorum, dogum sancisindan degil !!!
Bebegime bisey olmasin sıkışmasın zorlanmasin istiorum yoksa benim cektigim sanci umrumda degil!! Seve seve cekerim...
Ayrica kurslarada katilacagim zamani geldiginde!!
Sizin neden kurslara katilmayanlara "üstü kapali"cahil dediginizide anlamadim !!!!!!!!
Kurslara katilsalar böyle düsünceler olmaz falan demissiniz ?!
Herkesin kendisine kalmis bunu yapip yada yapmamak!!!
Neyse yorumunuz icin tskler...

Kimseye cahil demedim cahil demek isteseydim açıkça söylerdim sözümü çekinmem.Bebeğin vaginadan çıkarken sıkışması gibi bir durum yok, öyle bir durum varsa zaten sezeryana alınıyor.Sezeryandada kocaman bir kesi yapılıp rahatça çıkarmıyorlar ordada bebek neye uğradığını şaşırıyor herkesin kendi fikri benimde fikrim bu.Doğum öncesi eğitim dedim çünkü normal şeyler anormal şekilde gösteriliyor yada doğru sanılan yanlış bilgiler var.

Birde özellikle size demedim yani sizin konunuz sonundada yazdım anne kendini şartlandırmışsa yapacak birşey yok diye annenin psikolojiside önemli(burdada yanlış anlamayın doğum anından bahsediyorum psikolojik hasta vs demiyorum) ne yazdıysam o altında laf çarparak yorum yapmıyorum

Back
X