Annem sezeryan yapma diyo ??!

bende sezeryan olmak istiyodum kesinlikle normal olmam diyodum son anda sancılar başlayınca bi cesaret qeldi ve çatır çatır doqurdum sadece 2 saat sancı çektim öyle qüzel bişi var ki sonunda epidural bile istemedim her anını doqallıqıyla yaşamalıyım dedim ve iyikide öyle yapmışım.. doqumdan tam yarım saat sonra ayakta qezindim bebeqime bakabildim.. yanımdaki bayan sezeryan yapmıştı deqil ayaqa kalkmak lavaboya qidip bebeqine bakamıyodu onu qörünce nasıl doqru bi karar verdiqimi qördüm ve şimdi olsa yine normal doqururum boşuna ameliyat olmam ..

Şunu da unutmayın ki sezaryen dünyadaki doğum oranlarını azaltmak için yapılan bir ameliyat. Sezaryenle 2den fazla doğum yapamazsınız, hayatınız tehlikeye girer. Ama normal doğumla 10 tane bile doğurursunuz. Ölü doğum olsa da yeniden doğum yapabilirsiniz vücut toparlanınca. Unutmayın normal doğum doğal doğum olayıdır. Sezaryan ise ameliyat. Asla normalin yerini tutacağını sanmıyorum.

Bencede normal doğum daha sağlıklı bende hamileyim 7 aylık Allah nasip ederse normal istiyorum ama olurda şartlar el vermezse sezeryanda olabilir yani illa şu en iyidir diye birşey yok.bu tamamen sizin ve bebeğinizin sağlığıyla alakalı.ama dikişlerden korkuyorum demişsiniz sezeryandada kaç kat dikiyorlar karnınızı

arkadaşım tabiki en iyisi güzeli normal doğum ama bu ne senin istegınle ne de annenın ıstegıyle olcak.allah bılır.sen hazır deılsındır ıstemezsın ama bi bakarsın sancın gelmıs ve doguruvermısın.sen normal dıye dıretırsın ama cocuk ve senden kaynaklanan durumlar olur hoppp sezeryandasındır.neden takıosun bu kdr.allah buyuk allah nasıl ıstrerse ole olur.ebru şallı angelina jolie bunalr da sezeryan hem de 1 deil 2...karınları mı varr.hele bı saglıkla dour da o yürüyunce gobbekten eser kalmaz....kenıdnı sartlama ne olursa olsun saglıklı olsunnn.boşşver

iyi akşamlar,
benim 2 çocuğum var ve 3. hamileyim. ilkinde bende sezeryan istemiştim ama benimde annem ve eşim normal doğuma ikna ettiler.
doktorumlada konuştum normal yapabilirsin dedi. ve normal doğurdum kızımı Allah'ın izniyle
oğlumda ise doğuma hazırlanmadığı ve boynunda kordon olduğu için doktorum bu sefer normal riskli dedi ve sezeryan oldum. ama sezeryan sonrası çok problem yaşadım. ama tabii ki bu benim vücudumlada alakalı. çevremde sezeryandan dolayı benim gibi sorun yaşayan olmadı.

aslında bunun kararını verecek olan doktorun. sonrada sen.
herkezin yaşadıkları farklı.

Ben normal doğum olsun diye doğum evine gittim 9 ay boyunca... malum devlet hastanesi, ilgi alaka ve şartlar o kadar zor o kadar kötü ki... inat ettim, sırf gereksiz yere ameliyat etmesinler, özelde son anda herkesi sezeryana alıyorlar diye doğumevinde ısrar ettim...
2 hafta suyum erken geldi ve kalktık gittik doğumevi aciline... ebeler açılmam olmadığı halde suni sancı verdiler ve birkaç kere alttan muayene yapıp iyi gidiyorsun, olacak falan diye gaz veriyorlar bense şaşkın ve korku içinde bekliyorum...
derken hocalar asistanlarla geldi bizi tek tek kontrole aldılar... orada beni muaye eden asistan "hocam burada bir problem var" dedi , hocanın muayenesi belki 3 saniye sürdü ve "hemen acil sezeryan" dedi .... 15 dakika sonra ameliyata aldılar... ben onca ay sezeryan fikrine bile kaş çatarken, acil sezeryan dediklerinde gıkım çıkmadı sanırım şok olmuştum :)

Doğumdan 6 ay sonra smear testini yapan doktora sezeryanla doğum yaptığımı anlatırken "çatın dar zaten normla doğum yapamazdın" dedi.
Şimdi geri dönüp bakınca sadece şükrediyorum ve tüm hamile arkadaşlarıma da nasıl olacak diye kendinizi üzmeyin diyorum... herşeyin hayırlısı derler ya 9 ayınızı buna güvenerek geçirin,herşeyin güzel olacağına inanın ve bırakın düşünmeyi... herşey olacağına varıyor :)

Not: gebelik öncesi veya gebeliğin ilk 3 ayında alttan yapılan düzgün bir muayenede çatının dar olup olmadığı belirlenebiliyor sanırım. bana alttan muayene hiç yapılmamıştı :(

Son düzenleme:
Kesinlikle normal doğum yapmalısınız. Sağlığınızla ilgili bir problem yoksa normal doğum en iyisi. Zaten diğeri bir doğum şekli değil ameliyattır. Ben ilk doğumumu normal ve epidural kullanarak yaptım gerçekten de rahat bir doğum oldu, darısı 2.nin başına :) Gerçekten korkulacak hiç birşey yok, anlatılan kötü örnekleri kulak arkası edin ve düşünmeyin. İnanın kesilip biçilmek çok kötü, 7 kat kesiyorlar bağırsaklarınızı dışarı çıkartıyorlar, sonrasında müthiş bir gaz sancısı ve dikiş acınız oluyor bebeğinizi kucağınıza alırken zorlanıyorsunuz, sütünüz bile geç geliyor. Normal doğum da ise en fazla saatler sürüyor sancı vs. artı epidural kullanırsanız o bile olmuyor. Lütfen korkmayın kendinizi rahatlatın bu konuda..

sezeryanı en güzel doğum şekliymiş gibi gösterenlere şaşıyorum... siz hiç normal doğum yaşadınız mı? ilk gebeliğimde benbim de sezeryan olma riskim vardı ve hep benim ve bebeğim için hangisi hayırlı olacaksa öyle olsun dedim... çok şükür ki normal doğum yaptım... çok da kolay oldu...evet sancılardan ben de çok korktum ağladım doğurmak istemiyorum dedim... o an doktorumla epidural olmama karar verdik ve şükürler olsun hiç bir sorun yaşamadım sonrasında...o gün hastanede normal doğum yapan bir ben vardım...doğum sonrası koridorda at gibi koşturan da bir ben vardım...sezeryanlı olanlar eğile büküle birileri kollarından tutarak güç bela yürüyorlardı...ve o zaman dedim ki "iyi ki normal doğurmuşum...kimseye muhtaç değilim şu an." bebeğim kucağıma gelir gelmez emmeye başladı..sezeryanla doğan bebekler 3 günde zor uyanıyorlar (genelde). ayrıca normal doğumdaki o bebeğin ezilip büzülmeleri dediğiniz bebeğin ciğerlerindeki sıvıyı boşaltması için şart... bu yüzden günümüzde bu kadar sık astım,bronşit sorunuyla karşılaşıyoruz, bebekler daha ham meyvayken alındıkları için annelerinin karnından... şu an 2. ye hamileyim...yine hayırlısı diye dua ediyorum, bir sıkıntı yaşanacaksa benim ya da bebeğim için o zaman elbette sezeryana "hayır" demem. ama herşey yolunda giderken de sırf kendi korkularınız yüzünden kendinizi ve bebeğinizi normal doğumun lüksünden alıkoymayın derim :)

bencede annen haklı sezeryan olan kadınların iyileşme sureci normal doguma oranla daha zor mecburi durumlarda yapılabilir ama onun dısında normal dogum en iyisi bence icerdeki hersey temizleniyor hem kisti olanlara bile doktor normal dogumu tavsiye eder mesela cocukla ilgili ne gibi sorun olabilirki hepimiz normal dogumlarla dogduk Allaha sukur bir problemimiz yok dunyadaki tum canlılar bu sekilde dogum yapıyor zaten dogal olan yontemi bu..siz istemiyorsanız yapmayın tabiki ama annenizde tecrubelerinden dolayı size tavsiyede bulunmus

Benim de doğum yaptığım gün kattaki tek "normal doğum" yapan anneydim. 6 oda vardı ve hepsi sezaryendi. Gece inanılmaz bebek ağlamaları vardı ne olduğunu şaşırmıştım benim ıız mışıl mışıl uyuyordu yanımda. İçeri giren hemşireye sorduğumda aynen şunları söylemişti bana "diğer bebekle sezaryen ile dünyaya geldiler ve henüz annelerinen süt gelemdiği için açlar" Sezaryen de süt yavaş yavaş geliyor çünkü vücud bebeğin dışarı çıktığından habersiz oluyor bir süre. İnşallah ikinci çocuğumu da hayırlısı ile normal doğurmam kısmet olur gerçekten sezaryen olmak istemem. Tabi sağlık sorunlarını konu dışı bırakıyorum...

Back
X