Annem ve ben

78 yaşında annem asla bana iş yaptırmaz. Yapmak istesem bile yapma der, parası neyse veririm temizlikçi yapar der. Sizinki biraz enteresanmış. İstemiyorsanız yapmayın tabii ki. Yaşı da genç öyle yaşlı değil. Kendisine hizmetçi mi doğurmuş? Sizi manipüle ediyor besbelli.

Evet eskiden beri böyle. Ben küçüklüğümden beri ben evi temizlemeye çok küçük yaşta başladım eskiden hayvanlar vardı. Yapamıyorum deyip hep yaptırdı, şimdi de hep hasta

Şimdi tatilde onları görmeye geldim ve evin her yeri bir yerde. Süpürdüm biraz ama hiç düzen yok . Anne oturduğun yerden yap diyorum ben yapamam sen yap diyor. Evimi temizle öyle git diyor. Evde erkeklere de bir şey yaptırmıyor. Onlar da yapabilir. O yüzden eve gelmek istemiyorum. Görev yaptığım yerde hem deprem bölgesi hem de kötü bir ilçe. O yüzden biraz geleyim gezeyim diyorum ama sinirim bozuluyor. Eskiden yapsa şimdi yapmasa anlarım. Eskiden beri böyle her şeyi manüpüle ederek yaptırdı. Şimdi ise hiç bir şey yapmak istemiyorum, zaten ev işlerinden nefret eder hale geldim

Yapmak zorunda değilsiniz. Kimse size zorla bir şey yaptıramaz anne bile olsa. Kaç yaşında kadınsınız.

Yapmak zorunda değilsiniz. Kimse size zorla bir şey yaptıramaz anne bile olsa. Kaç yaşında kadınsınız.
Annem işte yapamıyorum bir yeri temizlesen çok mu zordu. İşte ben yapamıyorum der. Ben de evi dağınık görünce sinirim bozuluyor süpürüyorum ve siiyorum. Ama çok düzensiz. Kaç kere düzenleyip, yapıyorum tekrar eski haline geri geliyor. Annem yapmıyor hiç ben yaparsam düzene giriyor.

Yani bu durumda söylenmeyin o zaman madem yapmayınca da içiniz rahat etmiyor. Bu konunun çözümü yok ki?

Zaten yapmıyorum fazla ama annem söylenip duruyor.
Yahu anneye bir cevap veremiyor musunuz? Gerekirse gitmeyin eve. Eve gideceğinize tatile gidin. Kendi evinizde durun. Mesafe koyun araya. Evli misiniz bilmiyorum ama evliyseniz eşiniz ne diyor ya da me diyecek? Çekilir dert değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…