Annem ve Ben.

senin için çok üzüldüm canım ya..
annenle bu konuşma dışında hiç oturup konuştun mu? neden böyle yapıyosun ben de senin kızın değil miyim gibi açık açık??

Son düzenleme:
Şimdi sana bir soru o zaman. elini önüne koy ve bak. İşaret parmağını kes at desem atarmısın? Kimse bunu yapmaz. Ya da kendi gözünü oy desem?
İşte anneler için evlatalrı da böyledir. Annen, mutlaka kızkardeşini bazı konularda hassas ve krılgan gördüğü için, ya da ablanın geçirmiş olduğu bir hastalıktan dolayı biraz daha pamuklara sarmış olabilir. Abla abladır, kardeş kardeştir. Böyle sıkıntılar yapma bence. Sana bişey olsa, ablanın da annenin de ciğeri yanar. Böyle olumsuz düşünüp kendini yıpratma. Annen seni ne kadar sevdiğini sana ispat edememiş ya da gösterememiş olabilir. Anne için evlatları daima özeldir. Ablanın evliliği de daha çok yeni. Evlilik zor bir kurum olduğundan ablana yardım amacıyla da daha özeniyor olabilir. Çok kasma arkadaşım. Kolay gelsin.

senin için çok üzüldüm canım ya..
annenle bu konuşma dışında hiç oturup konuştun mu? neden böyle yapıyosun ben de senin kızın değil miyim gibi açık açık??

İnanın bende öyle üzülüyorum ki artık.. Bir eksiğimmi var diyorum neden böyle..

Çoğu kez konuşuyorum , ben herşeyin konuşarak çözüleceğine inanırım ve hep anlatıyorum ama o ablama kötü birşey söylüyormuşum gibi düşünüp savunmaya geçiyor. Asıl anlatmak istediğimi bir türlü anlamıyor. Sonu hep tartışma oluyor..

Tabiki söyledikleriniz doğru olabilir. Her düşünceye açığım. Ama sürekli küçük görülmek 2. planda kalmak artık beni üzüyor. Kendimi ifade etmeme bile izin vermiyor hemen savunmaya geçiyor. Herşeyin en iyisi ablama yapılıyor buda artık zoruma gitmeye başladı..

çok canın sıkılmış anlaşılan. eminim annenin de canı fazlası ile sıkılmıştır. aslında baktığımda ablanın yaptıklarını, oldukça doğru yorumlamışsın, kendisi de söylemiş zaten. tabi insan ne kadar bunu mantıklı yorumlasa da zaman içinde tekrarında kendisi de alınganlaşabiliyor. belki bu günler de herşey de üst üste gelmiştir, senin için. ama bu da geçecek şekercim, bunu unutma. bir de bunu unutma; ana gibi yar olmaz. ne olursa olsun, seni bu dünyada en çok, en beklentisiz seven tek insan annen; ne kadar şu an adil olmadığını düşünsen de. zaten olayı yorumlamışsın, en iyisi kafana hiç takmamaya çalışmak, belki zaman içinde farkında bile olmazsın.

anneler bazen böyle sabit fikirli olabiliyorlar.. sen ne dersen de hiç duymuyorlar. hatta algılama melekelerinde bir problem olduğunu bile düşündürtebiliyorlar :)
neticede onlar da insan hata da yaptıkları olabiliyor, ayırımcılık da yaptıkları olabiliyor. ama bir şekilde denge kuruyorlar, Allah vergisi yetenekleri var. yani bugün ablanı ayırırken yarın başka konuda seni ayırır. böylelikle denge kurar kendince. annen belki yüzüne karşı iyi davranmıyor gibi hissedebilirsin fakat o yine koruyup savunuyordur, seviyordur seni eminim hiç üzülme sen..
bir de senin karakterin ablanınkine göre daha güçlüyse yani eksiklerinin yüzüne karşı söylenmesini kaldırabilen yapıda bir insansan annen bunun farkındadır ve ablana nazaran sana o yüzden biraz daha acımasız davranıyor gibi olabilir canım..

Son düzenleme:
canım abanını bi hastalığı falan var mı psikilojik ya da gastrit gibi üzüntü sonucu oluşan hastalıklar... biz de iki kız kadeşiz ablamla 1 yaş var aramızda ama ablam sürekli hasta oluyor midesinden üzüldüğü zaman bu yüzden annem onun çok üstüne düşüyor, hatta babam da.el üstünde tutuyorlar kaç kere benimle konuşmuştur ablan hasta aman üzme aman kızma diye. ben de anlayış göstermeye çalışırım hep tabiki bazı anlar oluyor, tahammül noktamı zorluyor ama biliyorum ki annem ikimizi de aynı derecede seviyor bi ayrım olmadığını kesinlikle biliyorum.çünkü bi ara ben de gecici bi rahatsızlık geçirmiştim ablama gösterdiği ilginin aynısını bana da gösterdi.
mutlaka ablanın bi hassas noktası vardır senin bildiğin ya da bilmediğin çünkü bi annenin evlatlarını ayıracağına ihtimal vermiyorum canm....

Samimi yorumunuz için teşekkür ederim içimi rahatlatıyor böyle sözleriniz.
Gerçekten çok canım sıkıldı bu gün , zaten bende onu önemsemesem asla bunu kafama takmazdım ama gerçekten ben aile içinde bu tarz şeyleri hiç sevmem. Herkes birbirini eşit sevsin fesatlık olmasın isterim ama bu tarz şeyler çok üzüyor beni..

Çok çok doğru söyledikleriniz.. Ama üzüntüden mantıklı düşünemiyorum ki şu anda. Birşyler birikti ve artık patladım sanırım bu gün. Ben küserim ama çocuk gibiyimdir uzatmam barışırım hemen gidip hiç ağırlığımı koymam ortaya sanırım bu yüzden pek umursamıyor.. Ama bende kırılıyorum işte

Yok canım hiç bir rahatsızlığı yok , aksine benim bir sürü ciddi rahatsızlığım var. Doktor asla stres yapmıcaksın demişti bana. En sonda 3 gün önce doktor böbreklerin mahvolmuş nasıl kurtarıcaz bilmiyorum çok fena demişti hatta. Bunlara rağmen hiç değerim yok..

Son düzenleme:

Yok canım hiç bir rahatsızlığı yok , aksine benim bir sürü ciddi rahatsızlığım var. Doktor asla stres yapmıcaksın demişti bana. En sonda 3 gün önce doktor böbreklerin mahvolmuş nasıl kurtarıcaz bilmiyorum çok fena demişti hatta. Bunlara rağmen hiç değerim yok..
[/QUOTE]

anladım canm. belki de hani demişsin ya küserim ama uzatmam hemen barışırım, bu yüzden seni kırmaktan çekinmiyorlardır. ya da ne bilim seni ablandan daha olgun daha aklı başında görüyor olabilir bu yüzden belki de söylenen şeyleri kafana takmayacağını düşünebilir annen???

Öncelikle ablanın size gelip saatlerce oturmasına aldırma, orası onunda annesinin babasının evi sonuçta değil mi
dedikodularından sıkılıyorsan temizlik memizlik yemek yapma falan gibi mazeretler uydurup yanında oturma
ben anne babaların evlat ayırmadığına kesinlikle inanmıyorum, bal gibide ayırırlar, asla aynı oranda sevemezler çünkü iki şeyi, aynı ölçüde sevebilmek insan doğasına aykırı çünkü, ama bunun derecesi önemli
nişanlın askerde olduğu için bunalmış olabilirsin, onun sevgisini ilgisini özlemiş olabilirsin
nasılsa yakın zamanda evenip gitçeksin
boşver bence bunları, takılma, düşünme oluruna bırak derim

Son düzenleme:

Belkide canım , hatta belki değil mutlaka öyledir. Hep çocuk gibi görüyorlar beni hala ve ne isterlerse söylüyorlar.. Ama takıyorum bende insanım sonuçta..

Eğer düzgün bi kişiliği olsaydı asla sıkılmazdım uzun saatler bize gelmesinden.
Zaten o gelince pc başına geçiyorum hemen ama annem bu kezde o senin düşmanın mı hemen içeri kaçıyorsun diyor.
Kesinlikle ayrımcılık oluyor bencede olmaz diye birşey yok yaşayıp görüyorum bunu.. Evet onuda çok özledim 2 yıl kadar sonra evlenebiliriz kısmet olursa , daha belli bi süre var yani eşyalarımızı filan almak gerek. Artık bu evde çok bunalıyorum..

Son düzenleme:

canım benim üzülme hatta bu duruma sevin.. bazen anne babalar güçlü gördükleri çocuklarına bu şekilde davranıp daha ezik yada sorunlu güçsüz çocuklarına daha yakın davranabilirler..bu size duydukları güvendir..sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…