- 25 Ekim 2018
- 3.638
- 6.469
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşiniz görmezden gelip idare edecek o halde. Bir tek size yardım etmedi ya bu kadın,eşinize de destek olmuş oluyor aynı zamanda.Ben de size katılıyorum. Ama bu konuyu sana ne deyip kapatmam pek mümkün değil. Çünkü bunca olumsuz şeyi anlattığım annem aynı zamanda birkaç ay öncesinde maddi durumumuz kötüyken bize her türlü desteği de sağlamıştı.
Minnet duygum da ağır basıyor
Maddi durumunuz neden kötüydü?kusura bakmayın soruyorum çünkü anneniz eşinizemi güvenmiyor acaba?aslında ne yaşanırsa yaşansın eşler arasında, ailelere son raddeye kadar haber vermemek lazım.Çünkü eşler unutuyor ama aileler malesef unutmuyor.Anneniz muhtemelen birşeylere takılmıştır,ondan kendince önlem almaya çalışıyordur.Kendi kararlarınız alın ve uygulayın, ailelere sormayın madem sürekli eleştiriyorlar.Yaptıktan sonra siz söylersiniz önce,eşiniz yokken anneniz birşey dersede konuşursunuz, eşinize yansıtmazsınız.Ben de size katılıyorum. Ama bu konuyu sana ne deyip kapatmam pek mümkün değil. Çünkü bunca olumsuz şeyi anlattığım annem aynı zamanda birkaç ay öncesinde maddi durumumuz kötüyken bize her türlü desteği de sağlamıştı.
Ben de size katılıyorum. Ama bu konuyu sana ne deyip kapatmam pek mümkün değil. Çünkü bunca olumsuz şeyi anlattığım annem aynı zamanda birkaç ay öncesinde maddi durumumuz kötüyken bize her türlü desteği de sağlamıştı.
Maddi durumumuz Cok kötü değildi, eşimle bir işe giristik ve ufak çaplı battık diyebilirim. Ama eşimin fikriydi. Eşim normalde mantıklı hareket eden bir insandir ama bu konuda gerçekten on göremediğimiz şeyler oldu. Belki de eşime de güvenmiyordur evetMaddi durumunuz neden kötüydü?kusura bakmayın soruyorum çünkü anneniz eşinizemi güvenmiyor acaba?aslında ne yaşanırsa yaşansın eşler arasında, ailelere son raddeye kadar haber vermemek lazım.Çünkü eşler unutuyor ama aileler malesef unutmuyor.Anneniz muhtemelen birşeylere takılmıştır,ondan kendince önlem almaya çalışıyordur.Kendi kararlarınız alın ve uygulayın, ailelere sormayın madem sürekli eleştiriyorlar.Yaptıktan sonra siz söylersiniz önce,eşiniz yokken anneniz birşey dersede konuşursunuz, eşinize yansıtmazsınız.
Forumda benimkine benzeyen pek çok anne varmış şaşırdım doğrusu :) ben de bundan sonra böyle olacağım. Daha net. Umarım iki taraf da yipranmadan çözebilirim bu konuyu artıkBenim annem sizinkinin bir üst modeli, düşünür, karar verir, görev-sorumluluğu kafasında uygun bulduğu şekilde paylaştırır
ve sonra herkesin buna uymasını bekler.
Uymayana sitem eder, laf sokar,
duygu sömürüsü yapar olayın önemine göre değişip, çeşitlenir bu tepkiler.
Gençken ben de sizin gibi sık sık
manipüle ediliyordum annem tarafından.
Eşimle olan anlaşmazlık ve kavgalarımızın büyük çoğunluğu annem yüzünden çıkmıştır.
Artık daha net ve kesin konuşuyorum.
Geçen hafta biz de bir kriz yaşadık ben kesin konuşunca kendisi frene basıp geri adım attı.
Tabii ben bir gece hiç uyuyamadım o ayrı...
Ama insanların bize yardımcı olması hayatlarımıza müdahale etme hakkını vermez.Ben de size katılıyorum. Ama bu konuyu sana ne deyip kapatmam pek mümkün değil. Çünkü bunca olumsuz şeyi anlattığım annem aynı zamanda birkaç ay öncesinde maddi durumumuz kötüyken bize her türlü desteği de sağlamıştı.
Erkekler bu konuda daha mı anlayışlı oluyor acaba. Eşim bunlara rağmen annemi çok sayar yine de. Çoğu zaman o der, bayadir gitmedik gidelim vs diye. Belki de onun ailesine karşı benim de hoşgörülu olmamı istediği içindir bilemiyorum ama durum buEsin ve annen arasında kalmıyorsun, annenın arasında kalıyorsun sadece.
Bunu kaynanan yapsa, sen gorusme esın gıtsın veya sık gorusme derdım.
Aynısını esın ıcın diyecegım simdı, ikisini sık sık bır araya getirme.
Annene her yapacagin seyde onden haber verme, ısı yaptıktan sonra anlat.
O desın, sen hayır falan de.Erkekler bu konuda daha mı anlayışlı oluyor acaba. Eşim bunlara rağmen annemi çok sayar yine de. Çoğu zaman o der, bayadir gitmedik gidelim vs diye. Belki de onun ailesine karşı benim de hoşgörülu olmamı istediği içindir bilemiyorum ama durum bu
Bizimkinde oyle olmuyor ters psikoloji yapiyorsun onun elestirdigi seye karsi gelince daha cok bileniyor ama onun yerine biz elestirdigimizde bazen fazla bulup o savunmaya geciyor damadini.Ama bu sekilde damatlara daha çok bilenmiyor mu?
Aynı şekilde kvn sana fazlaca karışsa hatta planladığın bi işi bozsa ne tepki verirdin bi düşün ona göre yöntem belirle. Çünkü bu şekilde devam ederse eşin saygısını kaybedebilir üstelik haklı da olur. Gerekirse çok bir araya gelmesinler çünkü yüzgöz olmaktansa az görüşmek daha iyidirMerhaba kızlar. Sizden bir konuda fikir alacağım. Şimdi öyle ki benim annem gerçekten despot bir karakterdir. İnanılmaz fedakar ve cömert olmasının yanı sıra, hiç hoşuma gitmeyen huyları da var açıkçası.
Konuları çok detaylı yazmayacağım ama bazen eşim ve benimle ilgili karışmamasi gereken şeylere karıştığı oluyor. Mesela biz arabamızı satacaktik ve babam bize müşteri bulmuştu. Annem ise bunun gereksiz olduğunu, eşimin bunu beni bastırarak yaptığını düşünüp babamın bulduğu musteriyi engellemiş. Halbuki biz arabamızın modelini yükseltmek istediğimiz için bunu yapmıştık. Eşim bunu duyunca sinirlendi, yüzüne ifade etmedi ama bana söyledi. Haksız da değil.
Ticari bir konuda bir atılım yapmak istedik eşimle, gızli tutabilecegimiz bir şey değildi ve ilk düşündüğüm annemin ne tepki vereceği, ne laf sokacağı vs oldu. Çünkü ciddi anlamda kendi dogrusunun üzerine doğru tanımıyor. Takmayın ona ne dediğinizi duyar gibiyim ama inanın öyle olmuyor, kafasına yatmayan her konuda sürekli beni de dolduruyor. eşime de bana da sürekli laf sokuyor. Bir de bunu gerçekten böyle şaka yaparcasına, sohbet muhabbet tarzında söylüyor ama biz bunu anlıyoruz. Eşimin annemden sogumasindan korkuyorum açıkçası.
Boyle saçma sapan konularda eşim ve annem adasında kaldığım oluyor. Eşim sürekli ona ne diyor ve verecek bir cevabım da yok. Bir tarafta annem, bir tarafta eşim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Yani bir seferlik bir durumda bu kadar tedirgin olması biraz fazla.Hani ne bilim eşinin işle ilgili sürekli kötü tecrübeleri olduysa, kadının bu kadar tepki göstermesi seni korumak için olabilir.Ama sen kim olursa olsun inanmadığın bir fikrin içine girme derim.Battığınız işin fikrini sende kabullenmiş olsaydın eminim durum biraz farklı olurdu.Benim anladığım eşinde, annende baskın karakterler ve sen daha çekiniksin ikisinin arasında kalıyorsun.Zamanla herşey yoluna girer, ama büyüklerimiz bazen bizim göremediğimiz şeyleri görebilir.Annenle başbaşayken konuşmanı tavsiye ederim.Endişelerini öğren.Bazen cidden gözümüz kör olabiliyor ve dışardan başkası daha mantıklı şeyler söyleyebiliyor.Annen aşırı korumacı içgüdüyle yapıyorsa zaten konuştukça hatasını anlayacaktır, yok endişelerini mantıklı bir şekilde açıklarsa belki sen başka şeyleri farkedersin.Maddi durumumuz Cok kötü değildi, eşimle bir işe giristik ve ufak çaplı battık diyebilirim. Ama eşimin fikriydi. Eşim normalde mantıklı hareket eden bir insandir ama bu konuda gerçekten on göremediğimiz şeyler oldu. Belki de eşime de güvenmiyordur evet