Annem ve eşim

Gelen kişi eşinizin annesi olsa,"bana kalsa hergun gelsin"diyebilecek misiniz...
Valla eşimin annesini de çok seviyorum.Hatta keske o gelse.Cok anlayışlı kadin bir gün bile bizi rahatsız etmedi. Halbuki onlarla da 15 dakika var aramızda. 10 kere arıyorlar gelecekleri zaman. Cok güzel insanlar.Bir de kayinvalidem gelince kadıncağız bilmiyor ki ne yapsın.Kizim çalışıyorsun narinsin sana yemek yaptım diyor sürekli.

Merhaba kizlar iki yıldır evliyim.Artik eşim ve annem arasında kalmaktan sıkıldım.Annem 2 haftada bir haber vermeden cat yoldayım diye bize geliyor.Yani 2 hafta byounca gorusmuyor degiliz zaten surekli beraberiz.cogu kez habersiz geliyor .Evlerimizin arasında yarım saat var.Esim de ben de haftada 5 gün çalışıyoruz ve sadece iki günümüz var ki bazen eşim 6 gün çalışıyor. Istemiyor özellikle de habersiz gelmelerini.Annem kırılmasın diye idare ediyorum eşim üzülmesin diye çok arada kalıyorum.bir de annem gelince başlıyor bizi yönetmeye onu getirin bunu getirin hemen bir dizi aciyor kendine göre.tabii onlar gittikten sonra dinle dur
Eşin çok haklı iyi adammış 2 yıl sabretmiş, annemde olsa istemem kimseyi izin gününüzde gelmesi saygısızlık.
Anlayamadigim bunu annenize nasıl söyleyemiyorsunuz, çat kapı gelmen doğru olmuyor işimiz olabilir müsait olmuyoruz falan diye sorun bende mi acaba? Ben dayanamazdım.

Benim annemde de evin anahtarı var. Nasil söyleyeceğim bilmiyorum
Çok yanlış anahtarınız neden annenizde esiniz de kendi annesine anahtar verse kabul eder misiniz? Kayınvalide cat kapı gelse oturup dizisini açsa emirler verse hoş olmaz siz de bu kadar sabırlı davranamazdiniz.
Annenizin size ve eşinize saygısı yok belki eşinizin izlediği bir dizisi, programı vs birşey vardır kumandayı sahiplenmesi bana çok itici geldi.
Çözüm çok basit yoldayım diye aradığı zaman evde değiliz anne planımız vardı bir dahakine haberli gelirsin diyeceksiniz bu kadar.

Anneniz ne kadar anlayışsız. İnsan bı dusunur, haftanın beş günü çalışıyorlar, iki gün girmeyeyim de rahat etsinler der.

Kumandayı eline alip yönetiyor bir de. Eşiniz hakli. Siz de eşinize hak verin.

Valla eşimin annesini de çok seviyorum.Hatta keske o gelse.Cok anlayışlı kadin bir gün bile bizi rahatsız etmedi. Halbuki onlarla da 15 dakika var aramızda. 10 kere arıyorlar gelecekleri zaman. Cok güzel insanlar.Bir de kayinvalidem gelince kadıncağız bilmiyor ki ne yapsın.Kizim çalışıyorsun narinsin sana yemek yaptım diyor sürekli.
Burada açılan annem çok düşünceli kayınvalidem tam aksi konularına nispet olsun diye açılmış gibi konu.

15 gun gorusmemeniz neden mumkun degil siz cocukmusunuz? Ayrica evinizin anahtari neden annenizde var buda cok yanlis siz buyumeden evlenmissiniz heralde surekli gidip gelmek yonetilmek bu evlilik degil siz ayri bir aile olmayi ogrenememissiniz genelde biz burda erkeklere kiziyoruz sizde kadin versyonusunuz

Bir asıl ailesinin kocası olduğunu anlayamayan kişi daha. Kadın yada erkek senin ailen evlenince eşindir. Ayrıca kök ailene diyemeyip kime habersiz gelmeyin diyeceksin? Anahtar verirken yakın eşinin rahatsız olduğu konuyu konuşmaya gelirken uzak mı oluyorsunuz? Adam haklı bir akşamı var niye kaynanası ile geçirsin ki? Zaten sürekli görüyormuşun aileni. Kaynananı çok beğendim aramadan gelmiyor dostlar başına böyle kaynana. Evli çift için her iki tarafta arayıp müsaitlik sormak zorunda bu bir nezaket kuralıdır zaten. Ayrıca bir bahane ile yada dümdüz lütfen anahtarı geri alın. Çat kapı gelmek çat açıp girmek bunlar karı koca ilişkisini bozan şeyler niye özel alanınız özel hayatınız yok? Ana kuzusu erkeklere kızılan konuların tam tersi versiyonu. Hemcinsim haksızsınız ama.

Yaşlandı, babam biraz huysuz.Kiyamiyorum.Yikmadan çözmem lazım.ikisini de üzmeden.ölüm var...Allah korusun
Eşiniz iyi madem kal sen annenle deyip çekip giderse oturur gülme emojisi koyarsınız. Ne hakla evinizin anahtarını annenize veriyorsunuz, eşinizin onayını aldınız mı? Adama yazık, kendi evinde hafta sonu canı ne isterse yapamıyor. Kendini emir eri yapmış kayınvalide tepesinde, hayat arkadaşım eşim dediği de anam ne isterse ne derse o diyor. Düşsenize adamın yakasından analı kızlı. Ben olsam önce anahtarı geri ister, annen haber vermeden sormadan gelmeyecek, yok ben anamsız yapamam dersen de eşyanı toplayıp sen gideceksin ananın evine derim.

Bana kalsa her gün gelsin isterim ne demek? Sizin hiç mi kendinize ait bir hayatınız yok? Niye evlendiniz?

İster anne ister kv habersiz gelmemesi lazım.
Kim olursa olsun bana ters.
İnsanın her hali olabilir ev içinde.
Ve mahremiyet var.
Öyle pat diye gelinir mi?
En uyuz olduğum şey.
Benim başıma hiç gelmedi ama gelmiş olsa idi ister annem ister kv dem olsun kapıya geceliklerimle çıkardım, kusura bakmayın haber Verseydiniz üzerime birşey giyerdim malum ev hali deyip pardon eşim de içerde, biz giyinelim gelelim deyip kapıyı suratına kapatır, kapıda bekletirdim, bak bir daha geliyorlar mı? Yani olamazmı böyle durumlar, gayet olabilir, o yüzden kimse kimsenin evine habersiz gitmemeli. Yataktan çıkmış hali ile karşılanmak istemiyorsa tabi.
Bi de anahtar var diyorsunuz?
Kv niz anahtarla zart diye evinize girse ne yaparsınız?
Diyelim duştasınız, çıplak çıktınız, bi baktınız kv karşınızda? Bi düşünün. Aynı şeyi eşiniz de yaşayabilir. Ne münasebet anahtar filan. Ben asla anahtarımı vermem kimseye, kimse de istemesin, istememeli.

Bana kalsa hergun gelsin.Zaten ben hep gidiyorum.Habersiz gelmesinden rahatsız oluyor.Belki de kadın haklı kızına geleiyor sonuçta.Esim alışkın değil boyle aile ortamına ne bileyim.Cok üzülüyorum
bana annesiyle her gun görüşen kadınlar garip geliyor, yani insanin isi olur, alisverisi olur.. esinizin bunalmasa normal. annenizin kendine sizden baska bir hayat edinmesi lazim. eğer hep beraber gecirecekseniz de evlenmeseydiniz.

walla sizin gibilere de tahammül eden kocalarla saf kayinvalideler dusuyor bir de.

Merhaba kizlar iki yıldır evliyim.Artik eşim ve annem arasında kalmaktan sıkıldım.Annem 2 haftada bir haber vermeden cat yoldayım diye bize geliyor.Yani 2 hafta byounca gorusmuyor degiliz zaten surekli beraberiz.cogu kez habersiz geliyor .Evlerimizin arasında yarım saat var.Esim de ben de haftada 5 gün çalışıyoruz ve sadece iki günümüz var ki bazen eşim 6 gün çalışıyor. Istemiyor özellikle de habersiz gelmelerini.Annem kırılmasın diye idare ediyorum eşim üzülmesin diye çok arada kalıyorum.bir de annem gelince başlıyor bizi yönetmeye onu getirin bunu getirin hemen bir dizi aciyor kendine göre.tabii onlar gittikten sonra dinle dur
Annenize "gelmeyi düşünüyorsan eğer, haftasonu için planımız var evde olmayacağız" diyin. Sonraki gelişinde yine haber vermezse planlarınız olduğunu ve habersiz geldiği için iptal etmek zorunda kaldığınızı söyleyin.
Kim olursa olsun çat kapı gelme hoş değil.

Ve herşeyi detaylı detaylı anlatmayın.

Aynı konu kayınvalidem habersiz geliyor diye açılsaydı kayınvalidenize, kocanıza dünyanın lafı yazılırdı burda. 15 günde bir annenizle görüşmeniz anormal değil aslında. Gelince çok oturuyor mu? Siz hafta içi görmeye gitseniz belki hafta sonu o size gelmez, bilemedim. Sadece görüşmeleriniz annenizin geldiği hafta sonları mı?
Benim anladığım hafta ici de cesitli sebeplerde ve vakitlerde zaten görüşüyorlar ama konu sahibinin annesi yaklaşık 2 haftada bir tatil gunlerini bloke edecek sekilde habersiz geliyor. Ki bu da buyuk bi sorun bence.

Benim annemde de evin anahtarı var. Nasil söyleyeceğim bilmiyorum
Allah kocaniza sabir versin. Burda birçok konuda yazdigimiz bir sey var. "Sorun kaginvalide degil kocan farkinda misin?" diyoruz bazi kadinlara. Bu meselede sorun yine "anneci es" yani sizsiniz. Esinizin yerinde olsam asla bu kadar sessiz kalmam. Hafta ici bir sekilde rahatlikla görüşülebilecek mesafede olan aile bireyleriyle hafta sonu, izinde vs görüşülmemeli. İnsanlarin dinlenmeye hakki var

Eşin haklı. Anne baba kardeş bile olsa habersiz gidilmez yani. Uyar anneni güzelce. Benim de 2 evladım var acil birşey olmadıkça habersiz gitmem.

Eşinizin yerine kendimi koydum da eşiniz çok haklı ve iyi bile dayanmış.
Ben olsam çoktan git annenlerle yaşa demiştim.
Özel hayat diye bir kavram var. Aile de olsa bundan bi haber insanları çekemiyorum.
Uygun bir dille söyleyin, evin anahtarını da geri alın bence.
Eşinizle iletişiminiz ve ilişkiniz bozulur böyle devam ederse.

Annenizin eşi yok mu?
Geldiğinde bazı zamanlar kapıyı açmasanız olmaz mı? Belli ki huzursuzsunuz ayağını başka nasıl kesersiniz bilemedim başka çocuğu yok mu tek misiniz?

Benim anladığım hafta ici de cesitli sebeplerde ve vakitlerde zaten görüşüyorlar ama konu sahibinin annesi yaklaşık 2 haftada bir tatil gunlerini bloke edecek sekilde habersiz geliyor. Ki bu da buyuk bi sorun bence.

Konu sahibi alıntılayıp yazdı bana, cevap de verdim

Back
X