• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve gelinleri

Bende iki eltiyim başka kardeşten yok aynı şeyleri bizde yaşıyoruz .keşke aileler bişey beklemese istemese su akar yolunu bulur hesabı

Kaynanam söylemese zaten arayacağım geçmiş olsun diye ama minik ara yengeni geçmiş olsun de dendiği zaman özellikler aramıyorum

Çünkü ona benden farklı davraniliyor

Benim çocuğum hastayken aramayan o kişiye eniştesi hastaymış diye niye geçmiş olsun diyeyim

Çocuklarımın doğumuna gelmedi ben iki doğumunda da çayını koydum gönderdim termosta

Daha bunun gibi niceleri var

Hep ondan yana olup onu haklı görmeleri sinir ediyor beni

Çünkü onun evi bırakıp gitmesinden korkuykar kendinden korkuyorlar

Artık hiç görüşmüyoruz böylesi daha iyi

Şimdi de eşimi ayartmaya çalışıyorlar böyle olmaz gidin gelin falan diye

O devir geçti artık benim miladim başlıyor :)

Tavsiyem şu: eğer yanınızda birbirlerinin arkasından atarlarsa ayşeye de fatmaya da birbirinizin ardından kötü konuşmayın bşz üzülüyoruz.. İki yetişkin insansınız konuşup anlaşın aranızda deyip çekilin.

Tanudığım bi teyze var 2 gelinini böyle idare etti yıllardır. Ve gelinler birbirlerinin arkasından konuşmaya çekiniyolardı kayınvaldeleri yanındayken :))

arada bırkmayın kendinizi ne halleri varsa görsünler. Cümbür cemaat bi arada olamıyosanız ayrı ayrı geldiklerinde mutlu olmaya keyif almaya bakın. Hiç değilse başınız ağrımaz.

Ben bu elti tayfasını hiç anlamıyorum. Hayat eltiden ibaret sanki. Aramis, aramamis bu ne yahu.

Anneniz de hata. Ne diye arıyor ki gelini. Yok illa ara geçmiş olsun de. Boşu bosuna kötü oluyor. Hiç karışmasın.

İnanın nerden başlayacağımı bilemiyorum.iki gelinimiz var ikisi de özünde iyi insanlar ama birbirinden karakter,fikir,kultur,tarz olarak aynı gibi görünse de farklilar.sohbetleri çok farklı.bana ikisinde de en ilginç gelen şey birisi çok sivri dilli,hosuna gitmeyen şeyi anında söyler testler.digeride abimi aracı olarak tutar.eve gidince abim annemi arar şu konuda ayse size kızdı der filan dikkat etmeye calisiriz.annem ben ikisiylede anlaşsakta,iki elti birbirine zitlar.anlasamiyorlar,cunku ikisinde de bizi kimse ezemez dusuncesi var.idare edelim,hoş gorelim,kusurumuzda olsa birbirimizle uzlasalim demiyorlar.ikiside ben boyleyim beni böyle kabullenin diyorlar.sorun şu ki biri Ayşe diğeri Fatma olsun diyelim.fatma eşya aldı diyelim,ayse bana hayırlı olsun demedi diye anneme anlatıyor.yada fatmanin çocuğu atesleniyor hastalanıyor.Ayşe bana geçmiş olsun demedi diye ağlamaklı anneme anlatıyor.annemde uzulup ayseyi arayip kziim ara Fatma bekler,uzulur diyor.aysede e benimde çocuğum hastalanıyor benim öyle bir beklentim olmuyor herkes onun peşinde pervane olamaz anne arayamam diyor,annem güzel kızım şöyle böyle die ikna ediyor busefer mesaj atıyor.digeride mesaj attı diye bozuluyor.bide Ayşe annemlerden hep uzak tutuyor kendini.ne bilim ayrımcılık yapiliyor Fatma prenses gibi pofpoflanamaz diyor.anliyacaginiz ikisi birbirine takık.haliyle bu bizim gorusmelerimizi bile etkiliyor.biz aynı bizle olduğu gibi hep beraber iyi olalım istiyoruz.birde fatmaya yardım eder çocuğuyla ilgilenirsek,ayse benim cocugumuzu ayirdiniz diyor.inanin ne yapacağımızı sasirdik.ne yaparsak ikizinide memnun edemiyoruz.keske birleştirici,uzlasmaci olsalarda hep birbirlerinin arkasından atmayacagi,sikayet etmeyecekleri mutlu bir ortam olsa.inanin ikiside birbiri hakkında konuşunca ne diyecegimizi şasiriyoruz.ikisinide eşit tutmaya calisiyoruz.annem çok arada kalıyor ne tavsiye edersiniz.???

Abiniz annenize akıl vereceğine e AYŞE'ye öbür abinizinde FATMa'ya akıl vermesi lazım.
Yaşanılmaz ve darlanacak bir ortam resmen.
Ayrıca anneniz veya siz her ikisine de kızım bana bunu anlatma sizin sorununuz bizi arada bırakmayın diyerek biraz sert bir üslup kullanın.Yakın zamanda kötü kv ve görümce siz olursunuz.

yesınler bırıbırılerını annen de çekılsın aradan.çocuk yaşda çocuk yapmaktan da şikayet edın.

Siz aile baglari komasin istiyorsunuz ama suc erkek kardeslerinde. Hersey erkeklerde biter. Hanimlarina bak annemler o kadar ara yapmaya calisiyor sende uyumlu olacaksin tamam anlasamiyorsaniz anlasmayin ama kimseyide germeye gerek yok. Toplanmamiz gereken yerde toplancaz. Selam selam o kadar diyemiyorlar mi? Yazik degil mi annene. Kesinlikle annende gelinlerine kizim ben karismam iki yetiskin insansiniz kendi aranizda halledin desin. Ogullariyla da bu durumu konussun. Oglum beni karistirmayin eşler sizin. Herkes kendi karısıyla ilgilensin. Ben sag oldugum sürece benim ailemde sorun, tatsizlik istemiyorum ona gore hanimlariniza sahip cikin diyecek noktayı koyacak.

Anneniz "beni karıştırmayın kızım,aranızda halledin"deyip çekilsin. Bu konulara değil müdahil olmak,dinlemesin bile.
İki gün sonra barışır annenizi de kötü arabozucu kayınvalide ilan ediverirler,üzüldüğünüzle kalırsınız.
Ki zaten akraba/arkadaşlık vb ikili ilişkilerde yapılması gereken budur.

Benim 11-12 yaşındaki öğrencilerim sürekli şikayet eder bana. O bunu dedi, saçımı çekti falan. Ben anlata anlata azalttım bu durumu, koca kadınlar. Bırakın, ne halleri varsa görsün. Olan size olur, ben diyeyim.

Aralarına gitmeyin hiç. Problemleri varsa kendileri halletsin. KV dem beni arada eltime geçmiş olsun dememiş son de falan dese hem eltime hem KV ye gıcık olurum.
Siz iyi olsun istiyorsunuz ama iyi olacak diye de birşey yok. Böyle de kabullenmeye çalışın. Aralarını bulucam diye de uğraşmayın ne halleri varsa görsünler. Sizinkiler üstüne gittikçe şımarmış gibi geldi bana

Arabulucu olamaya çalışmayın. Laf taşırlarsa, ben bilmem diyin geçin. Siz ikisiyle iyi olduktan sonra kendi aralarındaki sorun sizi bağlamaz.

Nasıl yani?? Birbirleri hakkında konuşurlarsa susturmak gibi mi set çekmek derken?
ikisi de annenizi arayıp üzüyorlar farkında mısınız?
anneniz hep iyilik olsun diye uğraşıyor ama sonunda o kötü olur

annenizi aradıklarında ben karışmıyorum aranızda çözün bana dedikodu yapmayın diyecek
ayırımla alakalı suçlamalarda da ben kimseyi ayırmıyorum vicdanım rahat diyecek net olacak

Amanin diyeyim hepiniz ayni evde mi yasiyorsunuz? Eger oyleyse annenizin yerinde olsam huzurevine kacar yerlesirim. Ayse fatma ne nane yerlerse yesinler

vallah şu hayattan öğrendiğim başklarını mutlu etmeye çalışırak kendini mutsuz edersin, çünkü insanlar nankördür kendi hallerine bırakın arayada girmeyin sorunları varsa kendileri konuşsun annenide aracı kullanmasınlar pek karışmıyorum deyin çıkın aradan bu ne ya hayatı kendilerine değil annene zehir ediyorlar

İnanın nerden başlayacağımı bilemiyorum.iki gelinimiz var ikisi de özünde iyi insanlar ama birbirinden karakter,fikir,kultur,tarz olarak aynı gibi görünse de farklilar.sohbetleri çok farklı.bana ikisinde de en ilginç gelen şey birisi çok sivri dilli,hosuna gitmeyen şeyi anında söyler testler.digeride abimi aracı olarak tutar.eve gidince abim annemi arar şu konuda ayse size kızdı der filan dikkat etmeye calisiriz.annem ben ikisiylede anlaşsakta,iki elti birbirine zitlar.anlasamiyorlar,cunku ikisinde de bizi kimse ezemez dusuncesi var.idare edelim,hoş gorelim,kusurumuzda olsa birbirimizle uzlasalim demiyorlar.ikiside ben boyleyim beni böyle kabullenin diyorlar.sorun şu ki biri Ayşe diğeri Fatma olsun diyelim.fatma eşya aldı diyelim,ayse bana hayırlı olsun demedi diye anneme anlatıyor.yada fatmanin çocuğu atesleniyor hastalanıyor.Ayşe bana geçmiş olsun demedi diye ağlamaklı anneme anlatıyor.annemde uzulup ayseyi arayip kziim ara Fatma bekler,uzulur diyor.aysede e benimde çocuğum hastalanıyor benim öyle bir beklentim olmuyor herkes onun peşinde pervane olamaz anne arayamam diyor,annem güzel kızım şöyle böyle die ikna ediyor busefer mesaj atıyor.digeride mesaj attı diye bozuluyor.bide Ayşe annemlerden hep uzak tutuyor kendini.ne bilim ayrımcılık yapiliyor Fatma prenses gibi pofpoflanamaz diyor.anliyacaginiz ikisi birbirine takık.haliyle bu bizim gorusmelerimizi bile etkiliyor.biz aynı bizle olduğu gibi hep beraber iyi olalım istiyoruz.birde fatmaya yardım eder çocuğuyla ilgilenirsek,ayse benim cocugumuzu ayirdiniz diyor.inanin ne yapacağımızı sasirdik.ne yaparsak ikizinide memnun edemiyoruz.keske birleştirici,uzlasmaci olsalarda hep birbirlerinin arkasından atmayacagi,sikayet etmeyecekleri mutlu bir ortam olsa.inanin ikiside birbiri hakkında konuşunca ne diyecegimizi şasiriyoruz.ikisinide eşit tutmaya calisiyoruz.annem çok arada kalıyor ne tavsiye edersiniz.???
Siz sakın araya girmeyin . Fatma aradımı annenizi Ayşe beni aramadı diye ben napıyım kızım aranızda kalıyorum çok üzülüyorum kendi aranızda halledin desin. Aynı şekilde Ayşede söylediğinde söylesin. Torunlarada birine ne alıyosa diğerinede aynısını almaya çalışın pek sorun kalmaz sanırım.

Bir kaç mesajınızda dikkat ettim, özellikle aile bağlarınızın güçlü, sağlam olmasını, samimi bir ilişki istediğinizi belirten ifadeler yazmışsınız.

Ama annenizin yaptığı yanlış. Böyle devam ederse bayramda bile görüşülmez.

Annenizin yapacağı net: Ayşe’nin kocası annenizi aradığında “yavrum, Ayşe de yetişkin, Fatma da. Karına söyle arasın kendisi muhatabına direkt söylesin” diyecek.
Fatma Ayşe’yi şikayet ettiğinde ise “yavrum ikiniz de benim gelinimsiniz, ikiniz de yetişkinsiniz, bence sen Ayşe’ye kendin söyle, beni karıştırmayın, ben üzülüyorum” diyecek.

İlla da beraber haftasonları geçirilsin, beraber yemekler yensin, beraber pikniğe gidilsin vs vs vs mıç mıç olmaya gerek yok. SAMİMİYET böyle olmaz. Samimiyet saygı ile olur. Bireylerin düşünce ve fikirlerine SAYGI ile olur. En azından böylece bir bayramda, düğünde, hastalıkta, doğumda, ölümde karşı karşıya gelindiğinde “nasılsın, geçmiş olsun, başın sağolsun” deme şansınız olur.

Diğer türlü işler sarpa saracak gibi.

İşte "eltilik" kavramına bu cepheden bakınca aslında elti olmanın o kadar da önemsiz olmadığını görüyoruz.

Bir anne iki oğlunu büyütüyor.
İki erkek kardeş,can ciğer,evleniyor.
Eşleri hanımlar anlaşamayınca olaylar olaylar.
Yazık değil mi,sonradan gelmiş iki kadın ortalığı bu şekilde karıştırsın,iki evlat belki görüşemesin,soğukluk girsin vs vs.
Bir bu konu için demiyorum ama
"aman salla elti de kimmiş görüşmeyin' denilince hep bu açıdan bakıyorum.
Üzücü olmuyor mu,oluyor vallahi.

İlle anlaşamayabilir insan,farklı kültürler,yaşayışlar.
Ama saygı çerçevesinde bir ilişki yürütülebilir.
Bu kadar abartılmasa keşke.
İlle mıç mıç kanka olmaya gerek yokki.
İyi ve kötü günlerinde yanında olursun yeter.

Şimdi sizin Ayşe Fatmanın bu takışmasında en çok üzülen annenizdir.
Yazık işte.
Ya karışmasın ne halleri varsa görsünler.
Yani evine bişey alınca eltiden bişey beklemek,çocuk hasta olunca geçmiş olsn beklemek abartı ve çocukça,bu saçmalıklarda boğulsunlar :)
Ya da alsın hepsini karşısına,konuşsun,mesafeli olsunlar ama yüzyüze de baksınlar.
Bunu sağlasalar kâfi

Benim kayın tarafım olsa ikimizle de gorusmezler muhtemelen , kimse kimsenin derdine katlanmak zorunda değil. Hele ki o hayırlı olsun demedi , o hasta ziyaretine gelmedi muhabbetlerine hiç değil.

2 gelini de karşınıza alın , annenize yansitmamalarini söyleyin , devam ederlerse de sadece abilerinizle görüşün.

Herkes bi duracağı yeri bilsin , bu ne gevseklik ki elti muhabbetlerine kV dahil ediliyo. Anneniz birdaha bana anlatmayin deyip kesip atsın. ..

Bu eltilerin görgüden , adaptan haberleri yok galiba , kendi ufak tefek hesapları için kayinvalideyi araya koymak neyin kafası ?

Her zaman gelinlerin tarafını tutmusumdur fakat bu konuda benim bile sinirlerim oynadı.
Sinirlarinizi çizin ve bir müddet sadece abilerle görüşün , eşlerini aile düzenini bozduklari için aranıza almadiginizi belirtin. ..

Back
X