Annem ve giyimi utanıyorum

Utandigim kısım annem değil onun psikolojik bozukluğunu dışarıya anlatamayisim zaten diyorum ya ben kabullendim ama bir süre sonra yaş aldıkça olmuyor gerçekten olmuyor mesela şimdi sinirden bana dediği cumle sana inat yırtık mirtik giyincem diyor yanında normal değil yani
Çok iyi niyetlisiniz ama yanlış davranıyorsunuz. Nedir psikolojik bozukluğu, doktorlar tarafından teşhis kondu mu? Siz neye nasıl karar verip kendi kafanızda çözmeye çalışıyorsunuz? Evi değiştirip evdeki eski her şeyi atmakla neyi çözdünüz? Kocasıyla o eşyalarla yaşamış, çocuğunu o eşyalarla büyütmüş, o eşyaları yıkamış silmiş temizlemiş, bağ kurmuş. Eski yıpranmış kötü durumda olabilir ama bir anda yok etmek kadının bağlarını kopartmak çok mu işe yaradı? Bunu yapmanızı psikolog psikiyatr falan mı söyledi? Ağlayacak kadar kendini kötü hissettirmişsiniz. Her durumu her rahatsızlığı parayla çözemeyiz. Kadını önce bir uzmana gösterseydiniz en azından nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğrenirdiniz. Oldu bitti böyle değilmiş, sonradan olmuş. Belki ikna ederek gönül rızasıyla yaptırabilirdiniz. Abartama diyecekler olacaktır ama bence annenizi istismar ediyorsunuz. İstediğiniz gibi olsun görünsün, kendiliğinden yapmayınca da psikolojik yönden zor kullanıyorsunuz.

Lüks restorana gelmek istemiyorsa götürmeyin, yemek tarzı neyse oraya götürün orada yiyin. Önce psikolojisi için doktora götürün. Ya yırtık pırtık giysi ya da yeni kıyafet. Ortası yok mu, hiç mi yıpranmamış solmamış çok eski görünmeyen giysisi yok bu kadının? Utanmayın veya yok yapamıyorum diyorsanız da çıkmayın annenizle. 27 yaşındasınız, kendi hayatınızı kurmak yerine annenizle uğraşıyorsunuz. Yeni ev yeni eşyalar için 1milyon harcadım yazdınız, niye o parayı kendi geleceğiniz için birikim olarak tutmadınız?

Benim eski veya fazla eşyaya tahammülüm yok, bağış kutularına koyarım ya da kullanılmayacak durumdaysa atarım. Ama kızlarımın eşimin hiç bir şeyini onlara sormadan atmam, elleme dediklerini ellemem. Neler istifliyorlar saklıyorlar dolaplarında ama onları atmak bana düşmez. Bazıları benim gibi eşyaya sıfır anlam yükler, lazım değilse atar ya da verir ama bazıları da anneniz gibi bağ kuruyor.

Köpeğe bile heveslendik dünya para verip çok güzel yatak aldık ama reddetti asla yatmıyor. Kaç senelik, orası burası sökülmüş ezilmiş incecik olmuş yatağında keyifle yatıyor.

Ben sizi de sorunlu buluyorum. Siz özdegeri eksik bir insansınız. Aynı zamanda annesinden kopamamis biri.bunu sizi aşağı çekmek icjn yazmadım ,cunku ben de annemden utaniyorjm Ama annenizin Sorunları varsa var, onunla uğraşmayın, ayri eve çıkın. Ayrı hayatınız olsun.anneden utanmak da hoş birdey değil. Hataları var ama değiştiremezsiniz.benim de annemle çok büyük sorunlarım var. Giyim vs değil, ama ben de onun bazi hareketlerinden utaniyorum. O kadar utaniyorum ki bazen görücü geldiğinde ne yapacagim diyorum yada bur arkadaşımla tanistirmaktan kaciniyorum. Ama onu bu haliyle kabul etmek zorunda olduğumu da anladım. Artık sadeve kendj hayatıma bakmaya çalışıyorum. Bazı geceler bazı sorunlardan dolayı uyuyamıyorum bile dusunun hepsi annemle ilgili. Ama üzülmenin de faydası yok. Giden sizden gidiyor.daha çok gençsiniz. Bir şekilde hayatınızı annenizden ayırın.

27 degil de 17 yas yaziyor sanki. Annen, basortulu klasik kirsal kesimde yetismis kadinlarimizdan belli ki. Yok eskiden ailesiyle olan yasami cok gosterisliymis de luksmus de.. evet kesin oyledir. Bir uye psikolojik sorun lafini acmis baslamissin devamini getirmissin. Bir uye temizlik konusunu acmis sen de yine oradan yurumussun. Ilk postun ve sonraki bir iki postun gayet de annen ve giyimi uzerine. Corap ustune terlik de giyebilir annen... bir suru o tarz giyinen kadin var kirsalda yetisip baska sey gormediginden. Bu psikolojik sorun degil, sen kabul etmesen de kadin oyle gormus belli ki. Uyeler uzerine geldikce annenin baska durumlarini ortaya atmissin sadece. Senin derdin kiyafet. Pis olsaydi annen daha ilk bastan insan direkt onu yazardi.
27 yasina gelmissin, koca yyetiskin olmussun ama kafa 15 yasinda kalmis kusura bakma. Sen de bir psikologa gitmelisin. Buyuyememissin. Insan annesinden, babasindan, kafasinin uydugu bir arkadasinin giyiminden vs utanir mi ya? Diyelim ki deli, yine utanmazsin hatta. Annen icin uzgunum. Dogur, yetistir, "annemden utaniyorum" diye millete dert yansin. Cok uzucu.
ayrica bu konudan cok acildi demissin ama ben senin bu konuyu ikinciye actigini dusunuyorum. Yazim dilinle falan bu konu bana cok tanidik geldi

Back
X