- Konu Sahibi lavinyaaya
Çok iyi niyetlisiniz ama yanlış davranıyorsunuz. Nedir psikolojik bozukluğu, doktorlar tarafından teşhis kondu mu? Siz neye nasıl karar verip kendi kafanızda çözmeye çalışıyorsunuz? Evi değiştirip evdeki eski her şeyi atmakla neyi çözdünüz? Kocasıyla o eşyalarla yaşamış, çocuğunu o eşyalarla büyütmüş, o eşyaları yıkamış silmiş temizlemiş, bağ kurmuş. Eski yıpranmış kötü durumda olabilir ama bir anda yok etmek kadının bağlarını kopartmak çok mu işe yaradı? Bunu yapmanızı psikolog psikiyatr falan mı söyledi? Ağlayacak kadar kendini kötü hissettirmişsiniz. Her durumu her rahatsızlığı parayla çözemeyiz. Kadını önce bir uzmana gösterseydiniz en azından nasıl yaklaşmanız gerektiğini öğrenirdiniz. Oldu bitti böyle değilmiş, sonradan olmuş. Belki ikna ederek gönül rızasıyla yaptırabilirdiniz. Abartama diyecekler olacaktır ama bence annenizi istismar ediyorsunuz. İstediğiniz gibi olsun görünsün, kendiliğinden yapmayınca da psikolojik yönden zor kullanıyorsunuz.Utandigim kısım annem değil onun psikolojik bozukluğunu dışarıya anlatamayisim zaten diyorum ya ben kabullendim ama bir süre sonra yaş aldıkça olmuyor gerçekten olmuyor mesela şimdi sinirden bana dediği cumle sana inat yırtık mirtik giyincem diyor yanında normal değil yani
Lüks restorana gelmek istemiyorsa götürmeyin, yemek tarzı neyse oraya götürün orada yiyin. Önce psikolojisi için doktora götürün. Ya yırtık pırtık giysi ya da yeni kıyafet. Ortası yok mu, hiç mi yıpranmamış solmamış çok eski görünmeyen giysisi yok bu kadının? Utanmayın veya yok yapamıyorum diyorsanız da çıkmayın annenizle. 27 yaşındasınız, kendi hayatınızı kurmak yerine annenizle uğraşıyorsunuz. Yeni ev yeni eşyalar için 1milyon harcadım yazdınız, niye o parayı kendi geleceğiniz için birikim olarak tutmadınız?
Benim eski veya fazla eşyaya tahammülüm yok, bağış kutularına koyarım ya da kullanılmayacak durumdaysa atarım. Ama kızlarımın eşimin hiç bir şeyini onlara sormadan atmam, elleme dediklerini ellemem. Neler istifliyorlar saklıyorlar dolaplarında ama onları atmak bana düşmez. Bazıları benim gibi eşyaya sıfır anlam yükler, lazım değilse atar ya da verir ama bazıları da anneniz gibi bağ kuruyor.
Köpeğe bile heveslendik dünya para verip çok güzel yatak aldık ama reddetti asla yatmıyor. Kaç senelik, orası burası sökülmüş ezilmiş incecik olmuş yatağında keyifle yatıyor.