Annem ve sevgili

gazelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
12
1
36
2 yıllık bir ilişkim var başta her şey güzeldi. Çok sık tartışmamıza rağmen ayrılmadık kopamadık hiç. Ben üniv mezunuyum malum üniv sonrası sınavlar var şimdi de ve erkek arkadasım bana çok destek oldu ikinci üniv gitmek üzereyim yine yanımda durdu. Annemde kendisini beğenirdi çoğu tartışmamda beni değil onu haklı bulurdu. Ta ki geçen haftaya kadar evlendiğimiz an çalışmayacaksın dedi , bensiz de dışarı çıkmanı çok istemiyorum dedi, tesettüre giriceksin dedi bağlı olduğunu dini bi grup var onlarla vakit geçiricekmişim duyunca şok oldum kızlar. Benim ailemi yaşam tarzımı hayallermi bilen biriydi oysa .. Kabul etmedim annemle paylaştım annem ayrılıcaksın görüşmeyeceksin dedi. O kadar çaresiz hissediyorum ki o kadar çok seviyorum ki canım çok acıyor o da seviyor ama bu katı kişiliğinden vazgeçmiyor bana kabul ettirmeye çalışıyor hala kopamadık tartışıyoruz o inat ben inat annem karşı çıkıyor. Bazen eski günleri konuşup ağlaşıyoruz sevse kabul etmez miydi beni böyle ? Karakterlermiz ailemiz yaşama biçimimiz çok çok farklı ben ona rağmen gözü kapalı atlarken o hep önüme şartlar koydu.. Onu çok seviyorum ama ben onun önüme koyduğu hayatla mutlu olamam.. Ben zaten çocuğum olunca bırakıcam işimi ama kendimin ailemin emeğini atamam hayallerimi atamam bi köşeye! Tek istediğim bu günlerin bi an önce geçmesi..

Annen haklı kim oluyor ki o sana ne yapacağını söylüyor...
Tez vakitte ayrıl 3 gün üzülürsün unutursun...
İlerisi olmayan bir birliktelik için kendini yakma derim...

kendınden ödün verme
ne için okudun
onun istekleri varsa seninde hayallerın var kuklası olma
kaybetcek birşeyin yok

Üzüleceksin evet ama emin ol geçiyor. Sen bile şaşırıyorsun ... Öncelik sensin, başka kimse değil, o kadar emek vermişsin okumuşsun yıllarca sana mantıklı geliyor mu hepsini silip atmak??

İkinci üniversiteyi bile okuyorsun, o ne hakla çalışmayacaksın diyor:oha:

Tesettüre girmeni isteyebilir, eşin olunca, o görevini yapar ister, gerisi sana kalmış..
Doğru olan bu..

Ama tutup da şimdi vay tesettüre gireceksin, yok tarikata gireceksin demek çok çirkin..
Bunlar isteyerek olacak şeyler.
Sevgili denen biri emredince olacak şeyler değil, küçük bey bunu bi anlasın önce..
Hödük diyesim geldi..

Ben tesettürlüyüm..
Ama bu insanı çekmez, yolu gösterirdim.

Annen hakli
Elin herifine bak hele sen,tesetture girecekmissin de dini gruplarla takilacakmissin da evde oturacakmissin da
Hangi yuzyilda yasiyor bu insanimsi cozemedim

2 yildir akli nnerdeymis . Daha baştan söyleseydi bunlari hic olmazsa 2 sene uzamazdi ve sizde bu kadar baglanmazdiniz . Şimdi sizin hakkiniza girmiş olmuyormu. Bence anneni dinle.

Oo aşırı baskıcı bir tip.
Şimdi böyle konuşuyorsa ilerde senin söz hakkın bile olmaz.
Anneni dinle ve ayrıl.
Herşey sevmekle olmuyor.

Bırakın bırakın bütün kadınlar işi bıraksın sadece evde otursun hatta okumaya da gerek yok . Bizim dünyaya geliş sebebimiz zaten sadece çocuk büyütmek (!)

Ay yine banlanmayayım.
Ama düpedüz salak bu.
Dini grupla takılacakmışsın bak bak.
Sen kim köpeksin de yol ver bu zavallıya

Bence onunda aklına giren birileri var yoksa birden bire bu kadar farklı istekler sunamaz

hem okuman için destek oluyor hemde evlenince çalışma diyor..valla dua et yüzünü imza atmadan önce göstermiş..kesinlikle anneni dinle...

seviyor mu? komik olmayın.

seven insan saygı duyar. saygı duymadığımız kimseye sevgi besleyemeyiz.

bu kişinin seni sevmediğini anladığın an özgürsün :)

2 yıllık bir ilişkim var başta her şey güzeldi. Çok sık tartışmamıza rağmen ayrılmadık kopamadık hiç. Ben üniv mezunuyum malum üniv sonrası sınavlar var şimdi de ve erkek arkadasım bana çok destek oldu ikinci üniv gitmek üzereyim yine yanımda durdu. Annemde kendisini beğenirdi çoğu tartışmamda beni değil onu haklı bulurdu. Ta ki geçen haftaya kadar evlendiğimiz an çalışmayacaksın dedi , bensiz de dışarı çıkmanı çok istemiyorum dedi, tesettüre giriceksin dedi bağlı olduğunu dini bi grup var onlarla vakit geçiricekmişim duyunca şok oldum kızlar. Benim ailemi yaşam tarzımı hayallermi bilen biriydi oysa .. Kabul etmedim annemle paylaştım annem ayrılıcaksın görüşmeyeceksin dedi. O kadar çaresiz hissediyorum ki o kadar çok seviyorum ki canım çok acıyor o da seviyor ama bu katı kişiliğinden vazgeçmiyor bana kabul ettirmeye çalışıyor hala kopamadık tartışıyoruz o inat ben inat annem karşı çıkıyor. Bazen eski günleri konuşup ağlaşıyoruz sevse kabul etmez miydi beni böyle ? Karakterlermiz ailemiz yaşama biçimimiz çok çok farklı ben ona rağmen gözü kapalı atlarken o hep önüme şartlar koydu.. Onu çok seviyorum ama ben onun önüme koyduğu hayatla mutlu olamam.. Ben zaten çocuğum olunca bırakıcam işimi ama kendimin ailemin emeğini atamam hayallerimi atamam bi köşeye! Tek istediğim bu günlerin bi an önce geçmesi..
sadece tarikata gir dedigi kisma kadar okudum gerisini okumama gerek kalmadan diyorum ki ayril bu ilişkiden hayir gelmez senin çalışıyor olman dinimize gore erkeklerle mesafeni bildikçe bi sıkıntı yapmaz senin açık olman allah ile senin aranda arkadaşım tesettürün bir emir olduğunu hepimiz biliyoruz bu zorla olmaz senin içinden Allah rızası için kapanmak geldiğinde daha guzeldir ve can alıcı nokta boyle grup tarikat gibi seyler insani anca dinden soğutur bende açık bir insandım kendi içimden geldigi için kapandim kimse yorum yapmadi böylesi daha makbul o yuzden kimse seni zorlamamalı arkadaşım

bunca yıl okuyup bişeyler için çabalamışsın bunu hafif görüp kendi istekleri için senin hayatınıda ele geçirmesine izin verme derim.

Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkür ediyorum konuşmaya paylaşmaya çok ihtiyacım vardı :) sonradan böyle söylemeye başladı keşke ilk başta yüzünü görseydim gerçekten buraya kadar gelmeseydi uzamasaydı ... Evet dediğiniz gibi tesettür Allah'ın emri ile olmalı ve ben din konusunda hassasım çünkü ben yeni müslüman oldum diyebilirim hatta daha sorguldığım araştırdığım çok şey var kendince bana iyilik yapıyormuş ama ters tepiyor işte daha kötü oluyor. Bende annemin haklı olduğuna inanıyorum ama işte kestirip bi türlü atamıyorum şuan konuşmama kararı aldık çünkü ikimizde isteklerimizden vazgeçmiyoruz. Bi düzeltme yapayım ben çocuk olduktan sonra ömğr boyu çalışmamayı düşünmüyorum hani 2-3 yıllık bir süre orada yanlış yazmışım yanlış anlaşıldım :) yani hani birebir ilgilenmek için her şeyine birebir şahit olmak için istiyorum bunu da

Bu adamla olmaz. Açık ve net. Anne haklı

Back
X