Benim annem de aynıdır. Küçükken beni bir monşer olarak yetiştirmeye çalıştı becerememesi hala içinde ukdedir. Üstelik kendi kibarlık anlayışı genel geçer doğru birşey bile değildir.
Hatırlıyorum bir defa daha ilkokuldayım bir arkadaşım annesi benim annem kebapçıya gitmişiz. Evde geldi bana kadın ''Bak x lahmacunu ne güzel çatal bıçakla yiyordu seni görünce o da eliyle yemeğe başladı dedi
Lahmacun yani bu, gayet elle yenir ki bana kalırsa sofra kültürü elle yemek olan birşeyiçatalla yemek görgüsüzlük. O x'in salaklığı, hayır x doğrusunu yapıyor salak deme kıza vs. vs. bayağı tartışmıştık, x'i sevmezdim o günden sonra hiç te sevmez oldum
Senin annenin domatesleri büyük doğramanı kaba bulması da aynı mantık. Neresi kabalık ki bunun? Dışarıda salata sipariş ettiğinde de hep büyük doğranır çatala gelsin diye, çünkü çatal kullanarak yemen beklenir, evde yemek hazırlarken, alışkanlıklarımızı ya da damak tadımızı değil de adab-ı muaşeret kurallarını dikkate alacaksak, direk bizim ortadan kaşıkla yeme olayında problem var zaten.
Diyeceğim o ki, annenin söylediklerine fazla takılma, mağarada doğup büyümediğine göre günümüz sosyal hayatına uyum sağlayacak kibarlığa sahipsindir, annelerimizin geçerli olduğuna inandıkları kurallarsa artık o kadar da:13: geçerli değil