Annem ve şifreli konuşmaları

Seninugruna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2012
106
2
26
İstanbul
Diğer konuma gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim.
Sorunum annem ve onun şifreli lafları.
Bana açık beyan 'kabasın' göndermesinde bulundu.
Dün iftar vakti yaklaşıyordu. Salata yaptım. Domatesleri biraz büyük dogradım diye demediğini bırakmadı.
Ben size kibarlığı öğretemedim diye. Moralim bozuldu, ters birşey söylesem hemen alınacak biliyorum o yüzden sustum.
--
Kardeşim,annem ve ben balkonda oturduğumuz zamanlarda kardeşim biraz kaba davransa;
- Ablan yine biraz kibarda sen kabasın der.
Hakaret içerikli iltifat mı ediyor napıyor artık.
--
Anneannemlerdeyken iftar sofrasındayız.
Kız kuzenim bir tabak çorba yedi, şerbetini içti kalktı. Biz kardeşimle oturduk, yedik.
Allah'ım nasıl gözü üzerimizde ya. Doymadan neden kalkayım sırf kibarlık için anlamıyorum.
Aldırış etmedim ben de.
--
Tamam eğer kabaysam etrafımdaki erkeklerin davranışları da etken.
Geçen dayımı ziyarete gittik. Benden 3 yaş küçük erkek kuzenimle onlardan giderken kafa tokuşturduk.
Sadece el sıkışacaktım ama çocuk kafayı getirdi bir kere amcam gibi ne yapsaydım?
Arabadayken kafa mı tokuşturdunuz dedi hafif tebessüm ederek.
Hıı evet dedim. Noldu yapmasamıydım dedim , cevap vermedi.
--
Azıcık yürüyüş yoluna çıksak geçmiş yılların çantalarını satan yer görse hadi bakalım der.
Anne boşver hiç güzel degil dedim bu sefer. Çantayı aldı evire çevire bak nasıl? dedi durdu.
Sevmedim çantayı. Yalan söylesem alacak bende takmayınca sorun çıkaracak.
Tamam 5 TL ama sevmedikten sonra ne yapayım ben o çantayı.
Bu senenin çantaları çok daha güzel. Rengarenk. Modelleride çok hoş.
Ama paraya kıyıpta alamıyor annecik.
--
Geçen de şey dedi.
Hiç degişmiyorsun yüzün aynı 16 yaşındaki gibi dedi.
Napıyım , degiştirmeyen degiştirmiyor. Makyajıda cildim kabul etmiyor.
Yok şaka yapıyorum zaten makyaj yapıpta cildini bozma dedi.
Gerçi bunda birşey hissetmedim ama neyse öylesine anlattım.
...

belki biraz erkeksi tavırların vardır , annende sürekli yineleyerek senin düzelmeni sağlamaya calışıyordur..tabi yanlış bir taktik...
annende biraz asabi gibi, menopoza mı girdi acaba??

belki biraz erkeksi tavırların vardır , annende sürekli yineleyerek senin düzelmeni sağlamaya calışıyordur..tabi yanlış bir taktik...
annende biraz asabi gibi, menopoza mı girdi acaba??

18 yaşındayım

--

Regl oluyor. Girmedi sanırım.
Tavırlarımı bilmiyorum ama bana açık bir şekilde konuşmasını söyledim kaç sefer ama sadece kalbimi kırıyor.

Allah baska dert vermesin canim
daha cook gencsin
dusundugune degmez

Son düzenleyen: Moderatör:
fazla alınganlı yapma evli barklı kadınım düşün annem yine der birşeyler her gün arar ne yaptın bugün ne pişirdin aman evi yakma yemeğin altını unutma vs der .annelik işte .senin kötülüğünü düşünmez annen .anne olmak kolay değil inan bana .

18 yaşındayım

--

Regl oluyor. Girmedi sanırım.
Tavırlarımı bilmiyorum ama bana açık bir şekilde konuşmasını söyledim kaç sefer ama sadece kalbimi kırıyor.

ergenlikteyken sürekli bir didişme halimiz vardı annemle...
ama şimdi bendeki sular duruldu. 2 arkadaş gibi günde defalarca konusuyoruz

Bir yanlışımı gördüğünde direk söylesin istiyorum.
Laflarına kafa yorsam dert , yormasam ayrı bir dert.

o yaşlarda çok normal anne-kız arasındaki tatlı sürtüşmeler bunlar
bizde de çok olurdu, bu anlattıkların ne ki daha sert diyaloglar bile geçerdi aramızda
sen işe gireceksin hayatına biri girecek evleneceksin bu süreç içinde herşey yoluna girecek
üniversite biter bitmez başlamıştı bnm anacığım evlen evlen demeye, evlensende gitsen derdi bana anacığım
şimdi evlendik her gün arıyor gel diye :))
üstelik evimizin arası yürüyerek 15 dk hergün de mutlaka en az iki kere telefonla arar
eminim siz de öyle olursunuz

Benim annem de aynıdır. Küçükken beni bir monşer olarak yetiştirmeye çalıştı becerememesi hala içinde ukdedir. Üstelik kendi kibarlık anlayışı genel geçer doğru birşey bile değildir.

Hatırlıyorum bir defa daha ilkokuldayım bir arkadaşım annesi benim annem kebapçıya gitmişiz. Evde geldi bana kadın ''Bak x lahmacunu ne güzel çatal bıçakla yiyordu seni görünce o da eliyle yemeğe başladı dedi Lahmacun yani bu, gayet elle yenir ki bana kalırsa sofra kültürü elle yemek olan birşeyiçatalla yemek görgüsüzlük. O x'in salaklığı, hayır x doğrusunu yapıyor salak deme kıza vs. vs. bayağı tartışmıştık, x'i sevmezdim o günden sonra hiç te sevmez oldum

Senin annenin domatesleri büyük doğramanı kaba bulması da aynı mantık. Neresi kabalık ki bunun? Dışarıda salata sipariş ettiğinde de hep büyük doğranır çatala gelsin diye, çünkü çatal kullanarak yemen beklenir, evde yemek hazırlarken, alışkanlıklarımızı ya da damak tadımızı değil de adab-ı muaşeret kurallarını dikkate alacaksak, direk bizim ortadan kaşıkla yeme olayında problem var zaten.

Diyeceğim o ki, annenin söylediklerine fazla takılma, mağarada doğup büyümediğine göre günümüz sosyal hayatına uyum sağlayacak kibarlığa sahipsindir, annelerimizin geçerli olduğuna inandıkları kurallarsa artık o kadar da:13: geçerli değil

Son düzenleme:
bos ver duymazdan gel ya normal davranıyomussun bnce :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…