• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve vicdan azabim

Cok dogru bir tespit, menapoza girdi yakin zamanda. Bu derece degistirebilir mi insani?
Evet olabiliyor annemde kısa zaman önce girdi oda o ara bendeydi dediğiniz gibi bir hali bir halini tutmuyordu en ufak bişeyde babama patlıyordu ağlamaya başlıyordu

Vicdan azabı çekecek bir şey yapmamışsınız. Kendinizi suçlamayın bu konuda.
Menapoz dönemi en mantıklı gelen şu an. Ya da eşinizle mi bir problemi var ondan çekiniyor, yanında kendini kötü hissediyor olabilir mi?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama sizi esinizden kıskanıyordur belki.

Benim annem menopoza girdiginde bu anlattiginin 5 katı alinganlik ,temizlik takıntısi ve aglama krizleri gecirdi diyebilirim..
Erkek kardesimle babamın burnundan getiriyodu ..ne desek ya bagiriyordu ya agliyordu ..birgun kardesim anne menopozamı girdin neye girdiysen çık artik diye bağırdı :))) hic unutmuyorum cunku biz annemize birak bagirmayi hayir bile diyemezdik..annem o gunden sonra kendini duzeltmeye calisti cok ..birde üşüdüm diyip kat kat giyinip yarim saat sonra çokk sıcak deyip atletine kadar soyunuveriyodu caniimm yaa
Sonra düzeldi mi bu duygu durum değişikleri? Ne kadar sürede?

50li yaslarin ilk yarisinda. Ailede erken menapoz var, anne tarafimda en gec menapoza giren kisi benim annem oldu. Digerleri hep 40li yaslarda girmisti.
Herkesin serüveni nasıl farkliysa menopozu da öyle oluyor işte.Benim kv m menopoza girmisım ,cikmisim hic haberim yok diye anlatmisti yillar sonra.. özendim ,çünķü ben şu an 47 yaşındayim ve halen regl olmama rağmen düzensiz araliklarimdan yola cikarak yapilan hormon testinde menopoza adim attigim söylendi.Duygu durum degisiklikleri şu aşamada bile yasiyorum.Insan kendini bile taniyamiyor inanin! Ben hiç böyle degildim diyebiliyorsunuz..Anneniz cok sansli ki sizin gibi düşünceli bir evladi var.Dönemsel oldugunu düşünüyorum ,umarim kisa sürer ve tekrar eskisi kadar olmasa da kendi kimligine bürünür 🙏🙏

Menapozlu anne Bu...
Nerde görsem tanırım.
Oy daha neler neler olacak...
Ateş basacak daha da alıngan olcak kilo alacak...
Allah yardım etsin
Evet olabiliyor annemde kısa zaman önce girdi oda o ara bendeydi dediğiniz gibi bir hali bir halini tutmuyordu en ufak bişeyde babama patlıyordu ağlamaya başlıyordu
Herkesin serüveni nasıl farkliysa menopozu da öyle oluyor işte.Benim kv m menopoza girmisım ,cikmisim hic haberim yok diye anlatmisti yillar sonra.. özendim ,çünķü ben şu an 47 yaşındayim ve halen regl olmama rağmen düzensiz araliklarimdan yola cikarak yapilan hormon testinde menopoza adim attigim söylendi.Duygu durum degisiklikleri şu aşamada bile yasiyorum.Insan kendini bile taniyamiyor inanin! Ben hiç böyle degildim diyebiliyorsunuz..Anneniz cok sansli ki sizin gibi düşünceli bir evladi var.Dönemsel oldugunu düşünüyorum ,umarim kisa sürer ve tekrar eskisi kadar olmasa da kendi kimligine bürünür 🙏🙏

Annemi tatile goturdum, iyi kotu idare ettik ama beni gercekten cok yordu bu hali. Annem degil farkli biri gibi hissediyorum, asla yapmadigi seyleri yapiyor. Tatilde her adimima karisti ve istedigi olana kadar israr etti. Yapmadiysam sonrasinda da soylendi. Denize bir yerden girdiysem bir dahaki girisime kadar suradan gir, o yerden girme diye tutturdu. Bir elbisemi giymek istedim , onu degil bunu giy dedi, giymeyince butun aksam soylendi.

Geri dondugumuzde ben dustaydim cat cat sesler geliyor, dusu kapattim anne cekmeceleri mi carpiyorsun bir sey mi oldu dedim. Hayir bavulu actim yan tarafa dustu sana da her yaptigim batiyor benim artik burada kalmamam lazim dedi. Hemen akabinde surahide su oldugu halde onu dokup yenisini koymamisim diye kustu su an bana. Gercekten nasil davranacagimi bilmiyorum artik.

Bu arada tatilden once eve bir geldim evimin duzenini degistirmis. Cekmecelerimi bosaltmis kendine gore ayarlamis, esyalarimin yerini degistirmis. Bir de cok guzel oldu diye gosteriyor. Sadece anneannem senin evine aynisini yapsa olay cikarirdin dimi dedim. Evet dedi. Peki benim evime sen yapinca ne degisiyor dedim. Yine alindi, kizdi bana. Asla boyle seyler yapmazdi. Annemi taniyamiyorum ve sabrim cok zorlaniyor.

Vicdan azabı çekecek bir şey yapmamışsınız. Kendinizi suçlamayın bu konuda.
Menapoz dönemi en mantıklı gelen şu an. Ya da eşinizle mi bir problemi var ondan çekiniyor, yanında kendini kötü hissediyor olabilir mi?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama sizi esinizden kıskanıyordur belki.

Esimle aralari su an cok iyi aslinda ama ben cok yeni evliyim ve cok kisa surede esimle tanisip evlendim. Cok zor kabullendiler ani oldugu icin. Hele babamin hala tam olarak icine sindigini sanmiyorum(esim ayni zamanda yabanci damat)

Herkese merhaba, annem konusunda vicdan azabi yasiyorum ve fikir almak istedim. Ben yurtdisinda yasiyorum, doktora yapiyorum ve yeni evliyim. Annem bizi ziyarete geldi. Ve geldiginden beri bambaska bir insan gibi davraniyor. Ben 1 senedir is konusunda cok sorunlu bir donem gecirdim, doktoram yanmak uzereydi ve son anda islerimi yoluna soktum. Bu sebeple inanilmaz yogunum. Iste bir suru ongorulemez durumlar yasadim ve is yukum 2 katina cikmis durumda su an. Yine de uykumdan kesiyorum ve anneme vakit ayiriyorum, gezdiriyorum onu her firsatta. Dun ve bugun 5'te uyandim ofise gittim ogleden sonraya kadar calistim, sonra anneme vakit ayiririm diye(ofis saatleri icinde calismak zorunda degilim saatlerim esnek). Annem cok calismama mi mi kirildi bilmiyorum ama surekli bir sekilde alinganlik yapiyor. Ne yapsam ne desem aglamaya basladi ki benim annem yuksek lisans mezunu bir avukat, 40'dan fazla ulke gezmis, cesitli hobileri olan bir kadin yani hic bu profile uymuyor aslinda. Az once ofis bilgisayarimin yaninda kendi bilgisayarimda da analiz yapmam gerekiyordu, annem dizi izliyordu bilgisayardan anne lutfen bu programi kapatma dedim. Tamam dedi, sonra bir ne durumda analiz ilerlemesi diye baktim ki kapatmis! Anne elin mi carpti, bir daha baslatiyorum ama kapatma cok acil cunku dedim. Bir baktim duvara bakip aglamaya basladi? Noldu anne kizmadim ki bir daha baslattim dikkatli ol dedim sadece diyorum, ben sana bilerek zarar vermedim diyor?? Agzimdan oyle bir kelime cikmadi. Sonra gitti kendini banyoya kapatti zor cikardim(evim 1+1,gidecek oda yok) Bir de geldiginden beri surekli ev temizleyip camasir yikama ile ugrasiyor. Annecim lutfen dinlen tatil yap benim yardimcim geliyor her hafta o yapar diyorum asla dinletemiyorum. Ki kendi evinin de yardimcisi var ben kendimi bildim bileli, temizlik yapmaz annem hic. Bugun yine camasirlari yikamaya karar vermis ben yokken, atmasi gerekenden farkli bir dereceye atmis, ben gelince hala bitmedi bir bak dedi. Dedim uzun programa atmissin ben kapattim. Inanilmaz yuzu dustu, bozuldu. Sonra ne zaman disariya ciksak, yurumek asla istemiyor. Metro ile tum sehre rahatca ulasiyoruz ama eviniz metroya uzak (500m) ya da gittigimiz yer metroya uzak diye gitmek istemiyor. Her yere arabayla gitmeye alisik Turkiye' de asla toplu tasima kullanmaz diye bir yere gitmek istemeyince, esim gitti araba kiraladi annem gidene kadar kalsin diye(bulundugum ulkede yabanci olarak araba almamiz cok zor ihtiyacimiz oldugunda kiraliyoruz). Buna da neden kiraladiniz diye kizdi annem bize.

Annem 50li yaslarin basinda, su ana kadar yasadigimiz sorunlar bir elin parmagini gecmez. Hep cok ama cok iyi anlasirdik, o yuzden bu haline asla anlam veremiyorum. Sebebini sordugumda kesinlikle cevap vermiyor ve ben her seye alindigi icin cok vicdan azabi cekiyorum. Ne yapmam gerektigini ya da anneme ne oldugunu kesinlikle anlayamiyorum.

Bu arada butun sartlari cok cok zorlayip haftaya 4 gun izin aldim, annemi mutlu etmeye ve aramizi duzeltmeye calisacagim.
Menapoz olabilir

Back
X