Önceden çok kınardım ama artık kınamıyorum.
Bu konuyu çok araştırdım cemaatlere girdim. Açık, kapalı, tesettür, çarşaf bunların hepsini yaşadım.
Doğru olanı yapmaya çabaladım. Bunları yaparken çevre hiçbir zaman umrumda olmadı ben kendım ıcın yasıyorum.
En son açılmaya karar verdım çok çelişki yasadım. Tesetturluyum ama hafıfte olsa makyaj yapıyorum.
Renklı, markalı ve pahalı eşarplar kullanıyorum. Çok aşırı olmasada sade ama şık kıyafetler gıyınıyorum.
Bunların hepsı dıkkat cekıyor ve tesetturun amacı bu degıl bunun bılıncıne vardım.
Ve açılmaya karar verdim.
Fakat eşim ben kendıme laf söyletemem bu saatten sonra dıye müsaade etmedi.
Ben esımın dusuncelerıne hep saygı gösterdım ben çarsaflıyım sende sarık cübbe giy demedım.
Yada namaz kıl dıye ona zorlama yapmadım.Bırakın ınsanlar ıstedıgı gıbı yasasın. Doğru olanı bulmaya calışsın.
Buldugunda yapamıyorsa zorlanmasınlar yada yapabıldıklerı gıbı yapsınlar herkes kendınden sorumlu açıkta kapalı da.
Kimse kimseyi kınamasın önemli olan iyi niyet diyoruz ama gözlerimiz öyle bakmıyor etrafa.
Açık insana da kılıf takıyoruz kapalı olana da... Önce niyetlerimizi örtelim bilinçli olalım...
çok güzel anlatmışsın tebrikler ..
bu konu aslında gerçekten önemli bir konu ..
sadece kapalı olan açık olanı ,açık olan kapalı olanı eleştirmiyorki..
kapalılarda birbirleri içerisinde eleştiriyorlar.
mesela pardesülüler ,tunik vs tarız giyinenleri doğru bulmuyor ,çarşaflılar pardesülüleri ..
halbuki islamda önemli olan dikkat çekmemektir ..
yani insan örtünme kurallarına - kalça görünmeyecek ,bacakların şekli belli olmayacak ,vucut hatları ortaya çıkmayacak ,baş kapanacak - bu kurallara uyduğu sürece ne giydiğinin hiç önemi yok ..ister pardesü ister başka bişey ..kapalı insan şık ve rengarenk giyinebilir ancak bu sadece şıklık olmalı ,şuhluk değil ..yani karşıdan bakınca aa ne güel giyinmiş kapalı bir kadın denebilmeli ,aaa şuna bak kapalı ama ne çok dikkat çekiyor denmemeli..
kapalıların tek renk ya da kocakarı gib giyinmesi de doğru değil ..sonuçta kadın süs timsalidir tabiki süslenebilir ,yani güzel giyinme anlamında süs diyorum ..makyaj konusuna gelince evet makyaj olmuyor ,öyle kısa elbise altına tayt hele hiç olmuyor yakışmayan bişey ..ama ben de kapalıyım ..rengarenk de giyiniyorum ..genelde tunik üzerine pantolon tarzım .bunda da bir yanlış olduğunu düşünmüyorum ..
önemli olan örtünmek vucudun şehvet uyandırmayacak şekilde örtünmesi ,yoksa bunun bir kalıbı yok ..
fakat şu da var ..kmseyi eleştirmemek gerek ..kapalılara bu eleştirme konusu çok çabuk yapılıyor ..şuna bak ne biçim kapalı damasını vurup hemen o insanı kötü olarak etiketliyoruz ..
ama belki de tam bilincinde değil ,belki yeni kapanıyor ,belki çevresine özeniyor bunları bilemeyizki ..
şimdi sadece dıştan bakıp da etiketlemek doğrumu ?
ben de üniversitede iken tunik altına dar kot giyerdim ..hala da çok seviyorum ..ama giymiyorum ..çünkü hoş olmuyor ..daha doğrusu kalçanın altında bir tunikle dar kot olmuyor ,dize kadar tunikle olur da ..kalçanın altında tunikle giyilince vucut ortaya çıkıyor .yani ..zamanla insan doğruyu buluyor ..
her bireyikendi içinde değerlendirmek lazım ..
yanlış yapanı da ALLAHA havale etmek gerek ..sonuçta herkes kendi hesabını ALLAHa verecek ..