• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem..

Canınızı sıkmayın düzelirsiniz seven insan affeder hele ki aile ise sadece zaman tanıyın.Bir hikaye vardı alıntı ''
Evliliklerinin ilk gününde kadın ve kocası kapıyı kimseye açmamaya karar verip anlaştılar. İlk olarak o gün damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi, kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi ile yaptığı anlaşma gereği kapıyı açmadı, böylece anne babası daha fazla beklemeyip gittiler. Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Eşler anlaşmaya rağmen birbirlerine baktılar. Gelin gözyaşları içerisinde, bunu yapamam diye fısıldayıp kapıyı açtı. Eşi hiçbir şey söylemedi.

Yıllar sonra 4 oğlan çocuğunun ardından 5. olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan kız çocuğu için büyük bir kutlama yapmayı planladı ve tüm tanıdıklarını davet etti. Sonra o gece eşi kocasına diğer dört çocuğa böyle bir kutlama yapmadığı halde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu.
Eşi basit bir yanıt verdi:

“çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak. . .”.

Yüzyüze görüştüğünüz mesajınızı okudum.
Bu kadar ustelemenizi anlayamıyorum.

Tamam çaba harcamanızı anlıyorum da , üst üste bu kadar adım olmaz. Üst üste gidişler , mesajlar fazla abartı.
Karşınızdakinin geleceği de varsa gelmez. Ha geldi diyelim eskisi gibi asla olmaz.

Istediginiz kadar dünyayı görün birbirimizin gözünde , bir taraf daha ağır basmaya başlayınca o dünya küçülür.

Öyle bir anlatıyorsunuz ki , sanki aldatmışsınız onu.. Hepi topu biraz yanlış hareket etmişsiniz.
Bunun için bu sözde sevgi dediginiz şeyi siliyorsa sorun var demektir.
Ailemi bile sildim demişsiniz ona , oda tam ayuka çıkmış.

Annenizide suçlamayın , siz evlenmek uzere olan yetişkin bir bireysiniz.
Başkası ne derde desin insan istedigi icin etkilenir.

Ayrıca çok zayıf bir insanmış. 10 günlük bir ayrılıkta sigara alkol hiç hoş değil.
Sevmem bu tipleri. Insan güçlü olmalı.
Kriz çözücü olmalı.
Türk filminde fırlamış gibi küllük doldurmaz. Içip durmaz hele hiç böyle bir alışkanlığı yoksa.

Son düzenleme:
Son konumdan biliyorsunuz. Değişen bir şey yok, Nişanlım hala sus pus.. bütün eşyaları evimizde, ve ben yaşıyorum şuan evimizde. Kendisi ne eşyalarını kıyafetlerini almaya geliyor, ne de konuşuyor benimle.
13 gündür ayrıyız. 13 gün önce Niye annemi sebepsiz yere arayıp sormuyorsun dememle tartışma başladı ve giderek şiddetlendi. Bende evi terkettim. Aslında niyetim evden çıkıp gitmek değildi. Evde onun sakinleşip gelmesini beklemekti ama Annem çık gel bırak aklı başına gelsin demesiyle çıktım gittim evden. Bide üstüne Annem nişanlımı arayıp ağzına geleni saymış ağır konuşmuş. 10 gün boyunca ailemin yanındaydım. Nişanlım da tuttuğumuz evde eşyalarla birlikte yapayalnız bir 10 gün geçirdi. Sürekli alkol sigara almış, bunları asla ağzına sürmeyen bir insanken üstelik. 10 gün sonra eve geldim, evdeydi.. evden sen mi gidersin ben mi gideyim dedi. Yani hangimiz evi boşaltalım dedi. Ama bu arada da ben evden gidince eşyalarımız eve yerleştirmişti gelince gördüm. Üstelik ben evi terkettikten ve annem ile konuştuktan sonra yapmış bunu..

Aslında biraz da Annemi dinlemekle sıkıntı yaşadım ilişkimde. Etrafın söylemesine göre Nişanlım 4-4 lük olmasa da 4-3,5 luk iyi bir insandır. Ve zamanında benim için çok büyük fedakarlıkları göze almıştır. Annem hep der bana, kendini ezdirme, laf söyletme, sözünü geçir vs vs..
Nişanlımın ailesini de sevmez, hatta benim yakın olduğum zamanlarda, ha akılları başına mı gelmiş gibi ağır şeyler söyler. En basitinden, geçen ay Nişanlımın yakın arkadaşının düğünü vardı, beraber gidecektik Nişanlım ile şehir dışına. Daha sonra Nişanlımın ailesinin de geleceğini öğrenince, annem gitme dedi, sülalecek düğüne mi gidilirmiş alsın nişanlısını gitsin dedi. Tabi bende Annemi dinleyip gitmedim Nişanlım yalnız gitti. Şuan düşünüyorum da ne kadar ayıp etmişim Nişanlıma..
Ama o an ağzım dilim bağlandı sanki..
Nişanlımın son aylarda yakındığı şey, Annemin bana akıl verip yuvamızı huzursuz etmesi yönündeydi. Bende ısrarla bunu reddediyordum. Ama şuan düşünüyorum da, keşke hep kalbimin sesini dinleseydim şuan burada tek başıma oturuyor olmazdım. Anneme hiç kıyamıyorum , üzülsün istemiyorum ama ben çok üzülüyorum yıpranıyorum ve aynı şekilde Nişanlım da benimle sürükleniyor.. İçim o kadar dolu ki, belki de Nişanlım gerçekten bitirdi bu işi.. neden bu kadar tepkisiz bekliyor ki? Acaba evden gitmemimi bekliyor eve gelmek için? Çünkü şuan onunda kalacak yeri yok. Otelde kalıyor. Düğünümüze 1 aydan az kaldığı için evimize çıkmıştık. Her şeyi burada. Aramalarıma mesajlarıma cevap vermiyor. Annem adına özür diledim, buraya yazdığım gibi her şeyi açık yüreklilikle ve samimiyetle yazdım ama yine dönmedi...

Çaresizim gerçekten..

DİPNOT: Nişanlım ile evi bütçemize göre tuttuk, kendisi Memur, ben özel sektördeyim ve ikimizin maaşına göre evi planladık. Kirası vs. Ben evden gittikten sonra eve internet bağlatmış uydu bağlatmış, eşyalarımızı yerleştirmiş ve bunları bu iş bitti dedikten- annemle konuştuktan sonra yapmış. Yani eğer bu iş bittiyse o da bu evde kalamaz, kirası vs yüksek gelir. Ödemeleri de var çünkü. Yani demek istediğim, bu işi gerçekten bitiren insan bu yaptıklarını yapmaz. Eşyalarımı bile tek tek yerleştirmiş kendi eşyaları ile.
Pardon da siz nisanlimisiniz evlimisiniz ne yuvasi yahu..

Ben bu kadar hatalı olsam kapısında yatardım hiç öyle gurur yapmam. Git kaldığı yere elinden ne geliyorsa yap.

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
Evet hatalıydım, telafi etmek için uğraştım ama istemedi ve gidip bütün özelimizi genelimizi ailesin anlatmış, görümcemden duydum çıldırdım ve benim için de bitti bu iş.

Rabbim birdaha o kişi ile beni yüzyüze getirmesin.
Gerçekten hayal kırıklığı oldu benim için.
Çok yardımcı oldunuz bana teşekkür ederim ama lütfen artık mücadele et kapısında yat çok seviyor vs demeyin bana. Evet bunu sizden duymak bana güç veriyordu ama artık nefret veriyor.
Madem o her şeyi bir kalemde sildi attı, bende hayatımdan çıkardım onu. Az önce Annem ve Babam ile de bu konuyu konuştum ve defteri kapattık.

Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın ...

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim..
Evet hatalıydım, telafi etmek için uğraştım ama istemedi ve gidip bütün özelimizi genelimizi ailesin anlatmış, görümcemden duydum çıldırdım ve benim için de bitti bu iş.

Rabbim birdaha o kişi ile beni yüzyüze getirmesin.
Gerçekten hayal kırıklığı oldu benim için.
Çok yardımcı oldunuz bana teşekkür ederim ama lütfen artık mücadele et kapısında yat çok seviyor vs demeyin bana. Evet bunu sizden duymak bana güç veriyordu ama artık nefret veriyor.
Madem o her şeyi bir kalemde sildi attı, bende hayatımdan çıkardım onu. Az önce Annem ve Babam ile de bu konuyu konuştum ve defteri kapattık.

Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın ...

yazılanları üşenmedim okudum tek tek. benim inandığım tek şey var o da iki kişi kendi arasında sorunu çözemiyorsa 3. kişiler hiç çözemez. sizin kendinizin başbaşa konuşup bu durumu çözmesi lazım. böyle bir neden için ayrılmak çok yanlış geliyor. bilmem bilir misiniz 2 insan evlenmeden önce şeytan bir kızın ailesine bir oğlanın ailesine gidip fitne verir ki bu evlilik olmasın ucundan dönsün çünkü evlilik Allah katında çok önemlidir, şeytanın vesveselerine gelmiş anneniz. siz de arada sözlere kırılıp köprüleri yıkmaya karar vermişsiniz. yapmayın nolur, böyle insanları böyle sebeplerle kaybetmeyin. gidin konuşun seviyorum seni her şeyi koy bir kenara yeniden başlayalım deyin. şeytana yenilmeyin dua edin Rabbim olacak dediyse olur zaten kimse engel olamaz ama biraz çaba biraz unutun gururu. böyle bir adamı kaybetmeyin. beni de yanlış anlamayın sizi kınamıyor sizi yargılamıyorum mutlu olmanızı istiyorum sadece bir kadın olarak.

En dogrusunu yaptin daha fazla israr etsen iyice kendini kucuk dusururdun onuda kaldirirdin iyice..
O varya bi kac aya kalmaz coookk piman olup yalvarirsa sasirma...ve bencede geri donme

yazılanları üşenmedim okudum tek tek. benim inandığım tek şey var o da iki kişi kendi arasında sorunu çözemiyorsa 3. kişiler hiç çözemez. sizin kendinizin başbaşa konuşup bu durumu çözmesi lazım. böyle bir neden için ayrılmak çok yanlış geliyor. bilmem bilir misiniz 2 insan evlenmeden önce şeytan bir kızın ailesine bir oğlanın ailesine gidip fitne verir ki bu evlilik olmasın ucundan dönsün çünkü evlilik Allah katında çok önemlidir, şeytanın vesveselerine gelmiş anneniz. siz de arada sözlere kırılıp köprüleri yıkmaya karar vermişsiniz. yapmayın nolur, böyle insanları böyle sebeplerle kaybetmeyin. gidin konuşun seviyorum seni her şeyi koy bir kenara yeniden başlayalım deyin. şeytana yenilmeyin dua edin Rabbim olacak dediyse olur zaten kimse engel olamaz ama biraz çaba biraz unutun gururu. böyle bir adamı kaybetmeyin. beni de yanlış anlamayın sizi kınamıyor sizi yargılamıyorum mutlu olmanızı istiyorum sadece bir kadın olarak.
İnan'ın elimden geleni yaptım. Annem aradı özğr diledi O kişiden. Ben dün işyerine kadar gittim, ben bi aptallık yaptım bi hata yaptım, cezasını çekmeye razıyım ailemi sildim de geldim benim kolum kanadım sen ol yuvamızı bozmayalım ne hallerle kurduk o yuvayı kıyma bize seni çok seviyorum dedim.. ama gözünde perde vardı sanki, bitti bu iş dedi.. konuşmaları bi bitti diyordu bi bitmedi. Ama son sözü bitti artık bu iş peşimi bırak oldu..

Benim içim ferah artık. Ailemi silip gitmiştim..
Kolumu kanadımı kırdı dün..
Daha da bir şey yapmayacağım.

En dogrusunu yaptin daha fazla israr etsen iyice kendini kucuk dusururdun onuda kaldirirdin iyice..
O varya bi kac aya kalmaz coookk piman olup yalvarirsa sasirma...ve bencede geri donme
Evet herkes senin gibi düşünüyor canım..
Geri geleceğini, pişman olacağını adım gibi biliyorum.
Ha bunlar olmasa dahi, birdaha yuva kuramaz o aklı ve o ailesi oldukça, kendi çok iyi biliyor bunu.

Ne yapalım nasip değilmiş..

İnan'ın elimden geleni yaptım. Annem aradı özğr diledi O kişiden. Ben dün işyerine kadar gittim, ben bi aptallık yaptım bi hata yaptım, cezasını çekmeye razıyım ailemi sildim de geldim benim kolum kanadım sen ol yuvamızı bozmayalım ne hallerle kurduk o yuvayı kıyma bize seni çok seviyorum dedim.. ama gözünde perde vardı sanki, bitti bu iş dedi.. konuşmaları bi bitti diyordu bi bitmedi. Ama son sözü bitti artık bu iş peşimi bırak oldu..

Benim içim ferah artık. Ailemi silip gitmiştim..
Kolumu kanadımı kırdı dün..
Daha da bir şey yapmayacağım.

hayırlısı olsun demekten başka söz kalmadı desene...

Evet herkes senin gibi düşünüyor canım..
Geri geleceğini, pişman olacağını adım gibi biliyorum.
Ha bunlar olmasa dahi, birdaha yuva kuramaz o aklı ve o ailesi oldukça, kendi çok iyi biliyor bunu.

Ne yapalım nasip değilmiş..
eğer olurda geri dönerse 3. kişilerle ilgili tek cümle dahi kurmayın bunu ilk olarak söyle ilişkiniz zedelenmiş ama umarım bitmez bu kadar severken onca zorluğa göğüs germişken. belkide o gelir bugün amacı sana acı çektirmekse.bende 6 yıllık bi ilişkiden sonra evlendim ve evlilikten 2 sene sonra anca düzeldik anlayış bakımından.sürekli çevresel faktörlerle kendimizi yıpratmıştık. inat ve 3.kişiler her zaman size zarar verir. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

eğer olurda geri dönerse 3. kişilerle ilgili tek cümle dahi kurmayın bunu ilk olarak söyle ilişkiniz zedelenmiş ama umarım bitmez bu kadar severken onca zorluğa göğüs germişken. belkide o gelir bugün amacı sana acı çektirmekse.bende 6 yıllık bi ilişkiden sonra evlendim ve evlilikten 2 sene sonra anca düzeldik anlayış bakımından.sürekli çevresel faktörlerle kendimizi yıpratmıştık. inat ve 3.kişiler her zaman size zarar verir. hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
Bugün yarın öbür gün geleceğini sanmıyorum.
Öyle bir kin vardı ki gözlerinde, burnundan soluyordu dün.
Bi 10-15 gün sonra durulacak sakinleşecek, sonra işin ciddiyetinin farkına varacak.
Sanki yüz kızartıcı bir suç işlemişim gibi muamele yaptı, yani altı üstü her insan gibi, her kadın gibi biraz annemin sözüne gitmiş olabilirim farkında olmadan. Derdi bana ceza vermek dahi olsaydı, bunu yuvamızı dağıtarak değil, eve gelip verseydi.

İnan'ın bende bu hale nasıl geldik bilmiyorum artık.
Tamam hatalıydım ama şu yaptıklarını asla haketmedim..

Bugün yarın öbür gün geleceğini sanmıyorum.
Öyle bir kin vardı ki gözlerinde, burnundan soluyordu dün.
Bi 10-15 gün sonra durulacak sakinleşecek, sonra işin ciddiyetinin farkına varacak.
Sanki yüz kızartıcı bir suç işlemişim gibi muamele yaptı, yani altı üstü her insan gibi, her kadın gibi biraz annemin sözüne gitmiş olabilirim farkında olmadan. Derdi bana ceza vermek dahi olsaydı, bunu yuvamızı dağıtarak değil, eve gelip verseydi.

İnan'ın bende bu hale nasıl geldik bilmiyorum artık.
Tamam hatalıydım ama şu yaptıklarını asla haketmedim..
Ne yapmayi düsünüyorsunuz simdi? Yani evi bosaltacak misiniz yoksa kalmaya devam edecek misiniz?

Anneni arayıp ne konuşacaktı da kadının aklına uyup annemi hiç aramıyorsun dedin? Arada uzaklık varmış belki de okadar arayacak samimiyeti bulamıyordu, ya da annenin art niyetini sezdi uzak duruyordu. Bu adam sana ailemi niye aramıyorsun filan demiyormuş demekki normali bu diyor, sıkmayım kızı diyor ama sen tam tersine hesap soruyorsun. İçimden gelirse ararım arkadaş neyin zorlaması bu.
Annen 3. Kişi olarak ilişkiye fazla müdahil olmuş ve sen kendi iraden yokmuş gibi annenin iradesiyle hareket etmişsin. Valla haketmişsiniz. Dur belki annen de akıllanır. Ben yuva yıktım moduna girer de bidaha yapmaz.

Anneni arayıp ne konuşacaktı da kadının aklına uyup annemi hiç aramıyorsun dedin? Arada uzaklık varmış belki de okadar arayacak samimiyeti bulamıyordu, ya da annenin art niyetini sezdi uzak duruyordu. Bu adam sana ailemi niye aramıyorsun filan demiyormuş demekki normali bu diyor, sıkmayım kızı diyor ama sen tam tersine hesap soruyorsun. İçimden gelirse ararım arkadaş neyin zorlaması bu.
Annen 3. Kişi olarak ilişkiye fazla müdahil olmuş ve sen kendi iraden yokmuş gibi annenin iradesiyle hareket etmişsin. Valla haketmişsiniz. Dur belki annen de akıllanır. Ben yuva yıktım moduna girer de bidaha yapmaz.
Yuvayı Annem değil o kişi yıktı. Zamanında bana yaşattıklarını yaşadı. Kendi ailesi yokken annemi arayıp soruyordu da kendi ailesi ile barışınca niye anneme düşman oldu? Art niyet kimde oluyor bu durumda?? Ben günlük arasın da demedim, haftada bir, on güne bir arayıp 10 saniye konulmak zor olmasa gerek. İşte sizin gibi düşünen insanlar yüzünden dolduruşa geldi eski Nişanlım.
Allah hidayet versin!

Peki siz nikahi onceden yapmis miydiniz ?
Yada dugun hazirliklari davetiyeler filan verilmismiydi tum bu isler nasil olacak
Sana aldigi arabayi filan teslim etmek satisini vermek oooff daha yuz yuze gelmeniz de lazim evi dagitirken..senin ailen gelecek mi esyalari toplamaya
Cok berbat bi surec ama gecicek ve bunuda atlattiginda daha da hic bisey yikmaz seni guclu ol annenlerle mi yasayacaksin cok soru sordum ama tanidigim biriymissin gibi etkilendim tum yasadiklarindan insallah senin icin hayirli olan dogru olani nasip etmistir allah

Yuvayı Annem değil o kişi yıktı. Zamanında bana yaşattıklarını yaşadı. Kendi ailesi yokken annemi arayıp soruyordu da kendi ailesi ile barışınca niye anneme düşman oldu? Art niyet kimde oluyor bu durumda?? Ben günlük arasın da demedim, haftada bir, on güne bir arayıp 10 saniye konulmak zor olmasa gerek. İşte sizin gibi düşünen insanlar yüzünden dolduruşa geldi eski Nişanlım.
Allah hidayet versin!

Canim insallah sonu hayir olur..ama bu surecten sen de biraz ders cikar..hala annemi niye aramadi diyorsun...ya kimin umurunda allah askina arasa ne olur aramasa ne olur...bundan sonraki surecte bu nisanlinla veya hayatina giren baska biriyle boyle anne agziyla konusma...sen kariyer yapmis bi kadinsin hala annemi ara israri niye? hic bir erkek oyle duzenli aramaz, aramasi da gerekmiyor...annenizde biraz yasini tasiyip boyle gereksiz yirtici anne tavrindan vazgecmeli.... yoksa arada senin canin daha cok yanacak....

Allah hidayet versin!
Benim hidayete erecek bir yanım yok, asıl hidayet gerekenler ilişkinizdeki 3. Kişiler, düğüne gitme, arama,sorma, kendini ezdirme ,laf söyle, aman altta kalma, evi terket diye fişekleyen insanlar. Adama bunları yaptıktan sonra herkese anlatmış dolduruşa gelmiş, yuvayı bu yıktı dersen olmaz ki. Adamın da bi sabır noktası var. Hani bu adam güzeller güzeli bi adamdı, hani 4 4 lüktü. İnsanın sabrı kalmayınca adı yuvayı bu yıktı olur.
Yine de hakkınızda hayırlısı olsun barışsanız da annenle düşmanlığı bitmeyecek.

Back
X