ANNEM ..

Annenizin yolu yol değil.
Farkındayım, bu kadın size can veren kişi ama yıllar geçtikçe sizleri de kenara atmış.
Alıp karşınıza açık açık konuşacak, bu kadar ahlak yoksunluğu bir hayatı kabul edemeyeceğinizi anlatacaksınız.
Yanlış anlamayın ama evleniyor, ele karışıyorsunuz.
Biri çıkıp anneniz için metres dediğinde me yapabilirsiniz?
Bekar adamlarla ne yapıyorsa kimseyi bağlamaz ama hayatında herhangi bir kadın olan erkeklerden tam aksi yöne uzaklaşması gerektiğini anlatacaksınız.
Ya da ilişkinizi keseceksiniz.

Uzun oldu gibi kusura bakmayın lütfen

Merhaba herkese, okuldan mezun oldum evlendim 3 ay oldu binlerce kez şükrediyorum her gün ve mutluluğumun bozulmamasını diliyorum Allah’tan. Kpss çalışıyorum elimden geldiğince az kaldı ona da. Sonrasında düğünüm var yani Allah nasip ederse tüm streslerim tek tek eriyip gidecek zamanla. Bunları diğer konularımda bana üzülen destek olan ablalarım kardeşlerim güzel insanlar için belki hatırlayan varsa bilsin diye yazdım. Asıl konuma geleyim:

Tabiki dert bitmiyor insanda ama bu dert çok başka. Annem ve babam 7-8 yıl önce ayrıldı babam bu ayrılığa büyük sebep oldu yaptığı yanlışlarla. Ama düşündükçe içinden çıkamadığım şeyler oldu. Mesela annemin babamla evliyken sırf telefonda görüştüğü erkeklere yakın olmak için babamı ikna edip şehir değiştirmesi. ( babam memur olduğu için gelememişti burdan kopmuştu ipler zaten)
Özgürlüğe alışan annem yıllardır küçük büyük fark etmiyor ama özellikle tipe baktığı aşikar bi çok erkekle sevgili oldu. Görmezden gelmek anlamak istemedim yıllarca abi getiriyo eve gibi getirdi çoğu kez mutfakta öpüştüklerini fark ettiğim oldu ama şimdiye göre küçük ve bu durumda ne yapacağını bilmez haldeydim. ( boşandıktan sonra da oldu ama aynı anda birden fazla adamla bunları yaşaması beni üzen bekar bi kadındı yoksa.)
Kendi özgürlüğü için alıştığımız şehirden ayrıldık, yıllardır baba ne bilmez aile nasıl olur düşünür olduk. Hatta ablam beş kişilik bi sofra görünce üzülür çünkü bizde öyleydi güzeldi herşeye rağmen.
Konuma döneyim uzatmadan. Annem yıllardır farklı erkeklerle konuşup duruyor son 4-5 yıldır aynı binadayız. Yakın zamanda fark ettim ki bu binadan bizi zorlamasına daha ucuz daha rahat bi eve çıkabilecek olmamıza rağmen bi türlü çıkmıyor ve üstelik iki telefon kullanıp birini apartmana girişte mutlaka saklıyor. Ev sahibi ya da oğlu sorarsa annemin tek numarası var deyin diyor. 4. Kattaki komşuya gidiyorum diye çıkıyor bazı akşamlar gelmiyor geç saatlere kadar ve yine telefonu evde. (4. Katta dediği kadınla bi kaç kez kızlarıyla denk geldim bizi asla tanımıyorlar sohbet ettim annemden bihaberler)

Annemin bariz bi şekilde üst kat komşuyla ilişkisi bar yani ev sahibinin oğluyla birbirlerine bakışları bile bi farklı ama adam bana bile alıcı gözle bakıyo sanki. Ama sorun şu adam evli ve güzeller güzeli bi karısı bi kızı var. Belli ki bu ilişki uzun süredir var annem nedense kopamıyor. Binadan ayrılmamız şart ama düğünden sonra diyor annem sanmıyorum o zaman da bahane bulur. Ablam annemin telefonunda mesaj görmüş. Annem gelirim karına kocanla birlikteyiz diye anlatırım diye mesajlar atmış naz yapar gibi. Kadının bilmesi gerek ya da adamı karısına söylemekle mi tehdit etmek gerek bi şekilde bilmiyorum. Yıllardır evdeki huzursuzluğu bereketsizliği boşuna uzakta aradık annem bi genç kadının ahını alıyomuş meğer. Ne yapacağımı bilmiyorum tam olarak yapmak istediğim şey belli hatta annemin yüzüne bile vurmak istiyorum bunları çünkü özgür yaşamak için bizi mahvetti halen daha mahvediyor. Sırf evlenmemek için biriyle herkese kulp buluyor 39 yaşında annem gencecik ve benden bile güzel ne taliplere hayır diyor özgürlük için. Bi de meslek sahibi olup onlara bakmam para vermemi bekliyolar. Ben çalışıp vereyim annem tek yaşayıp özgürce takılsın diye. Kafam çok karışık kızgınım napacağımı bilmiyorum anneme bağırmak istiyorum bütün bunları. Siz söyleyin ne yapayım?
Birden aklıma geldi arkadaşım olmaz olmaz deme bak bu kadın kayınbabana da göz koyar. Bu kadından direk uzaklaş kendi özgür hayatını yaşasın.( Nasıl bir özgürlük bilemedim artık) sende yuvana sahip çık yuvanı dağıtma

Birden aklıma geldi arkadaşım olmaz olmaz deme bak bu kadın kayınbabana da göz koyar. Bu kadından direk uzaklaş kendi özgür hayatını yaşasın.( Nasıl bir özgürlük bilemedim artık) sende yuvana sahip çık yuvanı dağıtma

Benim yuvamı dağıtacak bişeyim yok çok şükür daha üç aylık evliyim ve bir problemimiz de yok. Kayınbaba da olur herkes olur acımaz zaten şuan düşünmekten uyuyamıyorum bütün bunları kaçmak istiyorum hepsinden

Annenizin yolu yol değil.
Farkındayım, bu kadın size can veren kişi ama yıllar geçtikçe sizleri de kenara atmış.
Alıp karşınıza açık açık konuşacak, bu kadar ahlak yoksunluğu bir hayatı kabul edemeyeceğinizi anlatacaksınız.
Yanlış anlamayın ama evleniyor, ele karışıyorsunuz.
Biri çıkıp anneniz için metres dediğinde me yapabilirsiniz?
Bekar adamlarla ne yapıyorsa kimseyi bağlamaz ama hayatında herhangi bir kadın olan erkeklerden tam aksi yöne uzaklaşması gerektiğini anlatacaksınız.
Ya da ilişkinizi keseceksiniz.

Aynen dediğiniz gibi anneme söyliycem bunları ve doğurmak herkesin bi sorunu olmadıkça yapabildiği bişey ama annelik sevgi şefkat bambaşka. Bunları vermedi üstüne bi de bizi kötü bi durumla karşı karşıya bıraktı

Benim yuvamı dağıtacak bişeyim yok çok şükür daha üç aylık evliyim ve bir problemimiz de yok. Kayınbaba da olur herkes olur acımaz zaten şuan düşünmekten uyuyamıyorum bütün bunları kaçmak istiyorum hepsinden
Tatlım gerçekten kaç. O kadından kaç. Ben sen kötüsün demiyorum ama eşin annenin bir yanlışını görür senin başına kalkar vs vs. Derhal uzaklaş o kadından sana da zararı dokunur

Tatlım gerçekten kaç. O kadından kaç. Ben sen kötüsün demiyorum ama eşin annenin bir yanlışını görür senin başına kalkar vs vs. Derhal uzaklaş o kadından sana da zararı dokunur

İnanabilşyor musunuz erkek kardeşim askerlik çağında okurken iki kuruş paramla telefon faturasını öderdim hat adıma o ödemiyor diye. 130 lira 110 lira asla azını ödemedim. Bi kere en azından ablama yük etmeyeyim ödeyemiyorsam da aşım yapmayayım demeyen adam. Kız arkadaşını pikniğe götürecek araba bulamıyor diye ilaç içmiş bir sürü. Yani baksanıza ben hangisiyle uğraşayım şaşırdım kaldım ya bu nasıl bir düzen

Yarın sabah kalk yeni bir hayatın olsun. Eşini de al herşeyden uzaklaş. O anneden hayır gelmez

Eşim 10 gün göreve gidecek zatenyarın kötü aile düzenimden haberdar ve resmen pişman olacak böyle aileye damat olduğuna bişeyler daha duyarsa gerçekten bizim için de sorun olacak ah ah ne hata ettim de adamın tayinini annemlerle aynı şehire yazdırdım akılsız başım

Ah anneniz tabi ki kötü konuşulmaz yaptıkları hiç hoş değil. Bence karşınıza alın ablanızla birlikte herşeyin farkında olduğunuzu söyleyin. Zaten eve erkek arkadaş getirip mutfakta öpüşme cesareti var siZin bildiğinizi biliyor ama karşılıklı 3 maymunu oynamışsınız. Buna sığınarak bir çekince göstermiyor. Huyunu değişitiremezsiniz,ama en azından yaptığının yanlış bir şey olduğunu yüzüne vurun. Gençsin elbette ilişkilerin olsun,istersen evlen ama birçok erkek arkadaş değiştirip evli adamla takılmak nedir diyin yani. Ve zaman verin, düzelene kadar mesafe koyacağınızı söyleyin.

Eşim 10 gün göreve gidecek zatenyarın kötü aile düzenimden haberdar ve resmen pişman olacak böyle aileye damat olduğuna bişeyler daha duyarsa gerçekten bizim için de sorun olacak ah ah ne hata ettim de adamın tayinini annemlerle aynı şehire yazdırdım akılsız başım
Tüh ya tayinin de hemen çıkmaz üzüldüm şimdi. Tek çare annenden çok uzak bir yere taşın

İnanabilşyor musunuz erkek kardeşim askerlik çağında okurken iki kuruş paramla telefon faturasını öderdim hat adıma o ödemiyor diye. 130 lira 110 lira asla azını ödemedim. Bi kere en azından ablama yük etmeyeyim ödeyemiyorsam da aşım yapmayayım demeyen adam. Kız arkadaşını pikniğe götürecek araba bulamıyor diye ilaç içmiş bir sürü. Yani baksanıza ben hangisiyle uğraşayım şaşırdım kaldım ya bu nasıl bir düzen
Tatlım sen çok iyi niyetlisin. Karşındakini üzmek istemiyosun. Ama onlar senin bu iyi niyetini kullanıyo. Hiç üzülme uzak bir eve taşın ne kardeşini kafana tak ne anneni. Eşinle mutlu huzurlu yaşarsın

Tatlım sen çok iyi niyetlisin. Karşındakini üzmek istemiyosun. Ama onlar senin bu iyi niyetini kullanıyo. Hiç üzülme uzak bir eve taşın ne kardeşini kafana tak ne anneni. Eşinle mutlu huzurlu yaşarsın

Ablam ve erkek kardeşim de dahil olmak üzere hepsine rest çektim. Hepsi halinden memnun boşa üzüyorum kendimi ben malesef

sizi kıran ben değilim bizzat kendi anneniz acı gerçek bu.insan ebeveynlerini seçemiyor ama 18 yaşını geçen birey anne babasının hayatını begenmıyorsa ya da bu hayat kendine zarar verıyorsa pekala da hayatından çıkarabılır ebeveynlerini .yurtta kalabilir yazları da okurken çalışabılır bir çok çözüm bulabilir.benim annem 1 yıl anca evlılık yaşadı hayatında ama ne sevgilisi oldu ne de evlendi .bu fedakarlığı kız çocuğu olduğu için yaptı .herkes anne olamıyor kusura bakmayın
Saçmalıyosunuz. Başınıza böyle bir şey gelmediği için konuşmak kolay tabi benim annem yapmadı demek. Benim annem de bekar sevgilisi var ve adam da bekar ama adam meymenetsiz bekar olmalarına rağmen düzgün bi ilişki yaşamıyorlar ve benim iki de küçük kardeşim var bir de. 22 yaşındayım diş hekimliği okuyorum ve bir senem kaldı. Hem okuyup hem para kazanılamıyo öyle kolay kolay. Birinden vazgeçmek gerekiyor. Okumayacağıma bikaç sene dişimi sıkarım meslek edinip hayatımı ayırırım diye düşünüyo insan ama buna rağmen annem o benim. Beni kırdığını bile bile o adamla beraber olmasına rağmen anneyi silip atmak kolay mı. Babam da vefat etti alrabalar desen heyor yok hiçbirinden. Hayatta kalan tek yakınımı da silip atıyım mı. En mantıklısı konu sahibi için zamanı geldiğinde hazır hissettiğinde kendi ayrı yaşamını kurması yapamıyorsa annesini bırakmaması ama mesafesini de kormusaı olur zannımca

Saçmalıyosunuz. Başınıza böyle bir şey gelmediği için konuşmak kolay tabi benim annem yapmadı demek. Benim annem de bekar sevgilisi var ve adam da bekar ama adam meymenetsiz bekar olmalarına rağmen düzgün bi ilişki yaşamıyorlar ve benim iki de küçük kardeşim var bir de. 22 yaşındayım diş hekimliği okuyorum ve bir senem kaldı. Hem okuyup hem para kazanılamıyo öyle kolay kolay. Birinden vazgeçmek gerekiyor. Okumayacağıma bikaç sene dişimi sıkarım meslek edinip hayatımı ayırırım diye düşünüyo insan ama buna rağmen annem o benim. Beni kırdığını bile bile o adamla beraber olmasına rağmen anneyi silip atmak kolay mı. Babam da vefat etti alrabalar desen heyor yok hiçbirinden. Hayatta kalan tek yakınımı da silip atıyım mı. En mantıklısı konu sahibi için zamanı geldiğinde hazır hissettiğinde kendi ayrı yaşamını kurması yapamıyorsa annesini bırakmaması ama mesafesini de kormusaı olur zannımca

Ben okulu bitirdim evlendim 3 ay oldu ama annemin evli erkeklerle sohbet etmesi çok canımı yakıyor, sizin konunuzu da okudum üzüldüm de annelik böyle bişey değil, dışardan bakınca insanlar da annelerimizi sırf bizim için çabalıyo sanıyo. Bugün annemle irtibatı kestim diye herkes beni suçlar. Kimse bilmez ki ne yaşadığımızı

Back
X