Annem

zehrayt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2025
20
7
1
36
Çocuğum hatirliyorum annem temizlik yapıyor sık sık yanına çağırıp bak suna şu pisliğe diye kovanın içini gösteriyor kova haliyle pislenmis su ile dolu. Yerleri siliyor camlari siliyor surekli evde toz kir gosteriyor..buyudum arkadaslar evlendim annemin yanina geldim .annem camlari yerleri kovalardaki pis sulari gosteiyor kafama dank etti.neden bir cocuk olarak bunlara surekli maruz kaldim. Ev cok kirleniuor diye diye surekli bizden de tepki bekliykr evef anne normal benim evde boyle oluyor ya normal diyorum . Ne desem tatmin olsa ne söylesem bitmiyor. Bizim gelişiminize ne annem ne babam ozan göstermedi. Babam para eksit etmedi annem temizliği ..e neguzel diyeceksiniz bi anne baba ne daha yapsin degil mi.
Babamın dayakları annemin hakaretleri ile büyüyen 4 kardaş birbirine sevgisi olmayan birbirimize hiç sarılmayan sevgi gösterisi yapmayan kardeşleriz mesela hep derim niye böyleyiz.baskalarini görünce ailemin nasıl sevgisiz büyüttüğünü anlıyorum.birinin yanında konuşmayın susun bisey sorarsa bilmiyorum diyen bir anneyle büyüdük.
Eve bi gün geç geldim babam nerede sürttün dedi daha ortaokuldayım sürtmenin aşırı iğrenç bisey olduğunu dusunuyorum arkadaşımla kirtasiyedeydik halbuki.
Mezuniyetime sahneye çıkmam ben plaketi veremem abin çıksın versin diyen tebrik etmeyen opmeyen anne baba. Arkadaşlarım sahnede anneleriyle öpüşüp koklasirken tarih hocasının bana bakışını unutamıyorum. Şaşkınlığını yüzüne yansıtmıştı adam.
Fotoğraflarda annem bize sürekli şöyle der bakın ne temiz giydirmisim bakın ne güzel giydirmisim herkes size özenirdi.iste asıl cümle bu.annem dışarıya hep iyi görünmek isterdi ,bizi umursadigindan değil. Zira en sevdiği cümle konu komşuya ne di cem oldu. Yıllar sonra acildim diye bana sebebini sormadı yada konuşmayı tercih etmedi ben komşularıma ne di cem dedi. .
Şimdi hala camlari gösteriyor bana bak çok kirlendi diye .o anda beynimde ışık yandı yıllardır asimile olan beynim bi durdu bi tekrar uyandı. Anne hayatımız kaydı kardeşlerimin benim neler yaşadım anne neden babamla bizim karakterimiz için uğraşmadın.temizlik derdine düştün.diyemedim.buraya yazdım canım çok ama çok sıkkın.konuya ortadan başladım duygularım çok yoğun.kalbim açıyor.cok şiddetli şeyler yaşadım hep başkalarının hayatına özendim eksi 100 ile hayata başladım

Sanırım anneniz de bazı duygularından temizlikle uzaklaşıyor, dikkatini dağıtıp duygularını bastırıyor elinden bir şey gelmiyceğini düşünerek o şekilde rahatlatıyor kendini yada işe yarar hissediyor

Sanırım anneniz de bazı duygularından temizlikle uzaklaşıyor, dikkatini dağıtıp duygularını bastırıyor elinden bir şey gelmiyceğini düşünerek o şekilde rahatlatıyor kendini yada işe yarar hissediyor
Muhtemelen o surada tüm evlatlarını dusman gibo yetistrdi.aramizda bi tane iyi samini duygularini ifade eden insanlarla iletisimi guzel olan yok hepimizin psikolojisi bozuk

En nefret ettiğim insanlar bu tip aileler . Resmen rezil hayatlarini aktarmak , onlari zorbalamak icin cocuk dogurmalari beni tiksindiriyor gercek anlamda nefret ediyorum. Sonsuz şükürler olsun ki sevgiye boguldugum
ailede buyudum buyuyorum hala evli olmama ragmen ama cevremde kuzenlerim arkadaslarim yasadilar bu korkunc zorba ebevenynlerle. Acılarını hissettim hep ben de agladim onlarla bu cocuklar bunlari haketmiyor diye. Ama şunu görüyorum bu tarz insanlarla buyudukleri icin cocuklarina eslerine tam tersiler mutlular umarim sizde mutlulugu bulursunuz. Hayata eksi baslamadiniz bu sizin sucunuz degil bundan sonra hayatinizi guzellestirmek elinizde inşallah hayatinizin geri kalani gecmisinizden binlerce kat daha guzel gecer .

En nefret ettiğim insanlar bu tip aileler . Resmen rezil hayatlarini aktarmak , onlari zorbalamak icin cocuk dogurmalari beni tiksindiriyor gercek anlamda nefret ediyorum. Sonsuz şükürler olsun ki sevgiye boguldugum
ailede buyudum buyuyorum hala evli olmama ragmen ama cevremde kuzenlerim arkadaslarim yasadilar bu korkunc zorba ebevenynlerle. Acılarını hissettim hep ben de agladim onlarla bu cocuklar bunlari haketmiyor diye. Ama şunu görüyorum bu tarz insanlarla buyudukleri icin cocuklarina eslerine tam tersiler mutlular umarim sizde mutlulugu bulursunuz. Hayata eksi baslamadiniz bu sizin sucunuz degil bundan sonra hayatinizi guzellestirmek elinizde inşallah hayatinizin geri kalani gecmisinizden binlerce kat daha guzel gecer .
Ya bu anlattiklarim ilk akla gelenler durun bi tane daha soylicem .
Bi yakınımızın düğüne gittik lise 3 teyim yada 2.
Annem dedi ki kıyafetini sorarlarsa nerden aldığını söyleme sakın.ben de tamam dedim.cunku onlar o zman benim için akilli başlı insanlar bazen şuursuzca itaat ediyorsun.
Neyse düğüne gittik geldik . Laf arasında dedim ki kuzenim benle yaşıt o zman lisede o da. Kuzenim kiyafeti çok güzel nerden aldı dedi.ben de çarşıdan dedim .
Vay efendim niye söyledin biz sana demedik mi.ben de dedim ki ne olacak anne ne önemi var yani niye sakliyim.
Bana diyor ki,sen söyleme sır olsun herseyini bilmesinler ,
Ben de diyorum anne ne olacak ya şuan ne kadar büyütüyorsun bunu alt tarafı elbise yani.gitsin aldım aynısından ne olacak.
Bana ne laflar ne hakaret ne mallligim ne salaklığım. Niye söyledin niye söyledin biz sana deme diyoruz sırlı ol insanlara karşı herseyini söyleme.
Ya anne diyorum ben de bu ozel hayatımız mi bunun neresi özel ,bi kıyafet ya Allah kahretsin bi elbise .Allah canımı alsın bu ne vs diye sesler yükseldi annem yükseldi.
Durun daha bitmedi.
Bana diyor ki başka ne dedin neyini söyledin.ulan lise ye giden bi kızım neyimi soylıyım neyim var ne gibi bisey saklıyorum ki.
Bisey demedim diyorum.
Sana bisey sormadilarmi .
Yok yok ne soracaklar neredeyse
Kavga geceye kadar sürdü.
Şaka sanıyorsunuz ben salya sümük ağlıyorum gece 2 oturma odasında yatıyorum ağlayarak uyudum allaha yalvardım bana yardim et diye hiç ama hiç unutmuyorum işte o geceyi.

Bu insanla ömür geçirdim malesef düşünebiliyor musunuz...

Kusura bakmayın ama anneniz hastalıklı ruhunu beslemek için ha bire çocuk doğurmuş.Kendi gibi sorunlu bireyler yetişsin diye elinden geleni yapmış.Tedavi ol desen hepinizden sağlıklıyım gidin siz tedavi olun ruh hastaları der.....En güzeli mesafe mesafe ruhen iyileşmek istiyorsan geçmişin yükünden kurtul annen sırtında ağır yük.İster affet yoluna devam et,ister dök içini sınır çek

Herşeyi geride bırakıp ailenizle aranıza mesafe koymanızı önerebilirim sadece. Bunları hatırlamak düşünmek dahi sizi hasta edebilir devam etmesini söylemiyorum bile.

Son düzenleme:
Ama şunu görüyorum bu tarz insanlarla buyudukleri icin cocuklarina eslerine tam tersiler mutlular umarim sizde mutlulugu bulursunuz. Hayata eksi baslamadiniz bu sizin sucunuz degil bundan sonra hayatinizi guzellestirmek elinizde inşallah hayatinizin geri kalani gecmisinizden binlerce kat daha guzel gecer .
Ne güzel bir yazı kalbimi bıraktım 🩷

Kusura bakmayın ama anneniz hastalıklı ruhunu beslemek için ha bire çocuk doğurmuş.Kendi gibi sorunlu bireyler yetişsin diye elinden geleni yapmış.Tedavi ol desen hepinizden sağlıklıyım gidin siz tedavi olun ruh hastaları der.....En güzeli mesafe mesafe ruhen iyileşmek istiyorsan geçmişin yükünden kurtul annen sırtında ağır yük.İster affet yoluna devam et,ister dök içini sınır çek
Aynen babama söyledik kac kere annemin iyi olmadığını bize kızardi babam anneniz o saygili olun ,sizin kotulugunuzu istemez vs diyordu. Annem de ben hasta değilim siz hastasınız allah sizin gibi evlatları ne yapsın annelerinin psikolojisi bozulmuş oylemi ne biçim insansiniz sizin pskilojonoz bozuk. Ben çok ıyim vs diyordu aynen dedğiniz gibi ayyynen.
Mesafe koydum arada telefonda konuşarak bile kavga ediyoruz asla asla anlaşamıyorum aşırı kötü özellikleri var yani ama bir yandan da evi temdi tuttum sizi en güzel yemekler geçirdim size çok iyi temiz baktım diyerek vicdan yaptırıyor.bok gibi yetiştirdin keşke kirli elbiselerim içinde huzurla uyusaydım diyorum.
Eşim in annesi tam tersi karakter mesela hiç temzilik vs yapmamış,evleri sürekli dağınık sürekli düzensiz vs ama annesinin nasıl sevdiğini gördüm avuçlarını öpüyor kolluyor, asla evlatlarını sorgulamıyor üstten konuşmuyor, eşim o kirli evde aşırı mutlu büyümüş .
Keşke eviniz kirli olsaydı keşke ütülü kiyafeti olmasaydı çocuk ne anlar utuden ne bilirim çorabın kirli mi yeni mi yıkanmış ama saygısızlığı çok iyi bilirim işte.

Dunku mevzuyu anlatiyorum.Annemin yanına geldim bana terlik almış, buraya kadar herşey ne kadar güzel değil mi.bakin işte mevzu bu yüzden karışık.aslinda annem kendindedigi gibi sürekli bizi düşünüyor yediriyor seviyor evet ama devamını dinleyin.
Terlik 36 numara ama ben 38 giyiyorum.evet olabilir yanlış almışım diyip ben de olsun sen giyersin derim konu kapanır.degil mi .asla bizde konu öyle kapanmaz
Bakın konuşma şöyle

Ben:Anne ben 36 giymiyorum ki bunlar küçük .
O: Yok bi giy bak olur kalıbı büyük
Ben : yok anne olmaz bunlar belli işte küçücük.
O: Giy sen ayağına bak oluyor onlar hem terlikci dediki 2 numara küçük alınır terlik
Ben: ne alaka anne ya terlik niye 2 numara küçük alınırmış ne saçmalamış o
O: siz hic bana itibar etmeyin ,( burda sinirlenir sesi yükselir) sen gitsene ayağına
Ben : olmayacağını bile bile sırf görsün diye giydim. Tabiki dr ayağımın topuk kısmı dışarda kaldı tamamen görüntü oldukça komik .
O: hah bak oldu tamam bunu giy
Ben : Anne sen dalga mi geçiyorsun benimle ciddi misin yüzüne baktım şaşkınlıkla ve güldüm.
O: (sinirlendi) sen ne diyin oldu iste ,ayak parmaklarin disarda kalmadi boyle giy.
Ben: Sinirlendim şu görüntüyü görmüyor musun diye ayağımı kaldırdım.terlikten dışarıda olan ayak kısmına bak nasıl bi kafan var anne rezillik ayak ucuna basarak mi dolaşayım.gozun mu görmüyor şaka mı yapıyon ya diye üsteledim sinirlendim bozuldu
O: (sinirlendi daha da ) giyme ver sen biseyden anlamiuorsun terlikci dedi olur diye.got kocan alsın o zman .git paramla ne istiyorsan al ....söylendi söylendi söylendi....
Benim sinirim bozuldu günüm.berbat oldu.allah kahretsin alma bisey dedim içimden.

Annemin yanına gelince eski mevzular da birden aklıma geldi.esim de farketti garip hareketleri.
Birde hiçbirşeyi beğenmez.
Şuraya gittik desen aman çok sıcaktır yanıyordur.
Çocuğa şunu aldık e almasaydınız hemen büyücek
Şunu yapalım dedik sunu aldik .elinizde para kalmayacak
Suraya gidicez misafirlige ,aman gitmeyin ne olacak sanki kendini agirdan sat kimsye gitme agir ol.(ne ilgisi varsa.
Surekli surekli olumsuz negatif yorun elesturi.asla memnun olmaz biseyden asla asla

Anneniz hasta, umarım bir gün kızma duygusundan daha çok acıma duygusuna geçiş yapabilirsiniz. Ne yazık ki hasta bir anneyle büyümek hayat boyu devam eden bir lanet, bende de aynısı var, size erişemeyeceği bir mesafeye kaldırın aklınızda / kalbinizde.

Back
X