Annem

Kesinlikle bir daha kalmayın. Görüşeceğiniz zaman da 2/3 saatle sınırlandırın. Bilerek yaptığı çok açık. Değişik bi ruh hali, sizi kızınızın önünde sinirli agresif, kendini de minnoş göstermeye çalışıyor sanırım.
Torununun iyiliğini isteyen böyle davranmaz, sadece bencillik yapıyor.
Nasıl davranacağımı bilmiyorum artık gerçekten ama kendimi çekmeye başlamıştım zaten o da bunun farkında ama bu sefer daha da zorladı beni ,araya büyük kırgınlık girdi,ona bağımlı olmamızı istiyor gerçekten böyle olmazsak da saygısız olarak görüyor .Annem çok sıkıntı çekmiş bir kadın böyle durumlarda kendimi de sorguya çeliyorum bir yandan ben mi hatalıyım diye dedi ki bugğn bana gidince özür mesajı atarsın yine bana şimdi .

Yani haklıyım sonuna kadar biliyorum ama çok üzerime geliyor kırmak da istemiyorum ama tamam kafa yapımız çok farklı eskiden böyle çatışmıyorduk ama tahammülüm kalmadı artık,korkuyorum da kırmaktan küsmesinden bişey olsa ona ben pişmanlık duyarım yine çünkü

Bana o mesajı attı mesela gayet de ciddiydi bence ben anlaşmazlığa gelip kızımı taklit ettiğini düşünerek sadece gülücük attım

Ne zaman bir araya gelsek böyle yapmaya başladı neden bilmiyorum ama benden hep beklenti içinde , çok merak etmez mesela beni diğer kardeşlerim için öyle değil ama , şimdi mesela aramayacak hiç beni biliyorum ben anneyim sen saygı göstermek aramak zorundasın diyor
Anne diye saygı göstermek zorunda değilsin. Saygı hakedilir ve karşılıklıdır.
Annenize gitmeyin gelmesin de. Kızınızla ilişkinizden daha önemli değil.

Benim sınır çizememe problemim var sınırım daha önce görümce meselesinde de aynı durumu yaşadım herkes sınır ihlali yapıp ki ben buna izin vermişim belliki ilişkiler bozuluyor hep iyi niyetimden biliyorum ama ben hasta oluyorum böyle bir senedir çarpıntım var kalp hastalığım çıktı mesela annem bunu bile bile üzerime gelmeye devam ediyor insan çocuğuna bunu yapar mı küser mi

Neden bilerek yapar ki bir anne böyle birşey
Bilmem annenizi en iyi siz tanıyorsunuz. Neden yapar anneniz bunu?
Benim annem en çok sevilen, en popüler olan olmayı sever mesela. Benim çocuğum şimdi çok küçük ama büyüyünce annem sınırları zorlamayı deneyecek sırf oğlum onu daha çok sevsin diye. Ben de şimdiden ben olsam da olmasam da kural kuraldır’ı öğretmeye çalışıyorum ona bilmiyorum ne kadar başarılı olacağım.

Benim sınır çizememe problemim var sınırım daha önce görümce meselesinde de aynı durumu yaşadım herkes sınır ihlali yapıp ki ben buna izin vermişim belliki ilişkiler bozuluyor hep iyi niyetimden biliyorum ama ben hasta oluyorum böyle bir senedir çarpıntım var kalp hastalığım çıktı mesela annem bunu bile bile üzerime gelmeye devam ediyor insan çocuğuna bunu yapar mı küser mi
kadınlar anne olunca meleklik misyonu yüklenmiyor. o da sağlıklı ve sağlıksız duyguları olan bir insan. canı hınç çıkarmak istediğinde en elverişli kişi sizsiniz çünkü sizin yaralarınızı açan da ta kendisi. parmağını basacağı yeri iyi bilir.

böyle anneler çok, yalnız değilsiniz. "o benim annem, o benim kötülüğümü istemez" düşüncesinden çıkmanız gerekiyor. kızınızla aranızı daha çoook açmaya çalışacak izin verirseniz. bu tip annelerin en sevdiği şey torunu ile çocuğunu karşı karşıya getirmektir. çok yıpranırsınız, gardınızı alın bundan sonra.

Anneniz anane olmuş .Çocuklara kural koyariz torun olunca oh ne ala kafamıza göre yaş da geçiyor tabi bı rahatluk geliyor .Olmaz siz annesiniz biraz dik durun ben onun annesiyim ne iyi ne kötü en iyi ben bilirim.Sen görevini yaptın sev çocuğumu ama kurallarima müdahale etme .Fikrin varsa çocuk uyusun konuşalım de Çünkü çocuğa zarar bu tavırlar tek ibaşlı kural koyup bir diğeri onun aksi hareket ederse çocuk ya hırçınlaşır ya şimarir en kötüsü size güveni kalmaz.Anane babane hala bilmemne bilmem ben .Fikir verebilir direkt müdahale edemez.Ettirmeyin

Kızınızın bağırıp çağırması ön ergenlik yada ergenlik olabilir. Ergenlik yaşı çok düşmüş. Fiziksel de farklılık varsa ilk çocuk doktoruna sonra çocuk endokrine yönlendirin…

Anneniz konusunu da aslında kızınızla aşabilirsiniz. Aburcuburu oğlum ile çözdüm sayılır. Çok ısrar etmiyor artık. Konuşuyorum.. ekran süresini de deniyoruz. Çok işin içinden çıkamazsam uzaktan ekranı kapatabiliyorum. Family kurdum🤭

Kızınız yanınızda yokken anneniz ile görüşün.

Kaç kere söyledim karışma seninle aramız bozuluyor diye durmuyor susmuyor ,beni eleştiriyor devamlı ,sonrada zor çocuk büyütmek diyor dün gece mesela bırak izlesin dediler sinirlendim artık karışmadım gece 2 oldu yatacaklar hadi kapat kızım annen kızacak diyor kapatmıyor o da sonra kendileri yattı kızım hala izliyor ben de bi daha gelip kalmayacağız biyerde dedim kapattım yatırdım ister istemez modum düştü çektim kendimi gergin bir ortam oldu yani sonra küstü bana karışıyorum diye diyor annem eve geldim mesaj atmış kızımın bana söylediği gibi yazıklar olsun ben bunu mu hakkettim diye,kızım da bu cümleleri bana çok kullanıyor bu ara çok bunaldım
Bunlara gerek yok uzaktan telefon yada tablete müdahale edin. Gece 2 çok geç bir saat. Çok boş bırakmaya gelmiyor. Okula gitmiyor mu?

Bunlara gerek yok uzaktan telefon yada tablete müdahale edin. Gece 2 çok geç bir saat. Çok boş bırakmaya gelmiyor. Okula gitmiyor mu?
Diyorum ya normalde bu kadar zaten izletmem sınırı var annemler var diye sınırı aşmış ben yokken bende bir haftalık izlemişsin zaten bu hafta yok ekran dedim buna bağırıp çağırıyor mesela onlar da destekleyip açtılar tv yi

Kızınızın bağırıp çağırması ön ergenlik yada ergenlik olabilir. Ergenlik yaşı çok düşmüş. Fiziksel de farklılık varsa ilk çocuk doktoruna sonra çocuk endokrine yönlendirin…

Anneniz konusunu da aslında kızınızla aşabilirsiniz. Aburcuburu oğlum ile çözdüm sayılır. Çok ısrar etmiyor artık. Konuşuyorum.. ekran süresini de deniyoruz. Çok işin içinden çıkamazsam uzaktan ekranı kapatabiliyorum. Family kurdum🤭

Kızınız yanınızda yokken anneniz ile görüşün.
Ya kızımın karakteri böyle sanırım hep bir sinir var terapiye de gittik sağlıklı gayet tepkilerine karşı benimle böyle konuşamazsın diyin kurallar koyun dedi

Diyorum ya normalde bu kadar zaten izletmem sınırı var annemler var diye sınırı aşmış ben yokken bende bir haftalık izlemişsin zaten bu hafta yok ekran dedim buna bağırıp çağırıyor mesela onlar da destekleyip açtılar tv yi

Aslında bağırıp çağırma huy değil. İlginç ama değil. Benim oğlumda bağırır çağırır. Ama izin verenler yanındayken yapar. Eşim ve kayınvalidem varken bağırır çağırır. Neden eğer bağırırsa susması için istediğini yaparlar. Aynı şeyi annem babamın yanında yapamıyor. Amuda kalsa da yapmayacaklarını iyi biliyor 🤭. Annenizden destek alıyor o nedenle yapıyor. Birlikte yaşamıyorsunuz sanırım. Çok sınır ihlali yapıyorsa gitmeyin. Yada uygunsa günübirlik.

Oğlum kesinlikle uslu bir çocuk değil. Önceden eşim ve Kvalide yanında susuyordum. Baktım olmuyor sınırlara dikkat ediyorum. Eşimde eskisi gibi aman yapsın modundan çıktı. Oğlum da düzelme oldu şükür.

Kızımın dönem dönem oluyor aslında böyle uykusuzsa falan.Ama kocaman annem düzelmiyor

Anneniz anane olmuş .Çocuklara kural koyariz torun olunca oh ne ala kafamıza göre yaş da geçiyor tabi bı rahatluk geliyor .Olmaz siz annesiniz biraz dik durun ben onun annesiyim ne iyi ne kötü en iyi ben bilirim.Sen görevini yaptın sev çocuğumu ama kurallarima müdahale etme .Fikrin varsa çocuk uyusun konuşalım de Çünkü çocuğa zarar bu tavırlar tek ibaşlı kural koyup bir diğeri onun aksi hareket ederse çocuk ya hırçınlaşır ya şimarir en kötüsü size güveni kalmaz.Anane babane hala bilmemne bilmem ben .Fikir verebilir direkt müdahale edemez.Ettirmeyin
Söyledim defalarca anne müdahale etme sen karışma dedim sonra beni dinlemiyor dedim ama anlamıyor susmuyor .Zaten kızım evde ben yalnızım tekim kimse beni savunmuyor yanımda olmuyor demeye başladı ,hiç birşeye ben karar vermiyorum siz karar veriyorsunuz diyor

Kızınız isteklerini kendi evinizde de sürdürüyor mu? Ben kv laf anlatamadığım zaman “ye kızım ye, zaten son çikolatan, babaanennden ayrılınca çikolata faslın bitecek şükür” gibi laflarla hayatımızda kuralları kimin koyduğunu hem kızıma hem babaannesine hatırlatıyordum 😂 çocuğum bir süre sonra oraya gidince çay içmemeye, abur cubur işini yemekten sonraya bırakmaya başladı kendi kararıyla. İki günden bir şey olmaz, eve gidince benim kurallarım geçerli deyin kızınıza

Kızınız isteklerini kendi evinizde de sürdürüyor mu? Ben kv laf anlatamadığım zaman “ye kızım ye, zaten son çikolatan, babaanennden ayrılınca çikolata faslın bitecek şükür” gibi laflarla hayatımızda kuralları kimin koyduğunu hem kızıma hem babaannesine hatırlatıyordum 😂 çocuğum bir süre sonra oraya gidince çay içmemeye, abur cubur işini yemekten sonraya bırakmaya başladı kendi kararıyla. İki günden bir şey olmaz, eve gidince benim kurallarım geçerli deyin kızınıza
Hayır evde sürdürmüyor sürdüremiyor yani dinliyor .

Back
X