Annem

benim annemde oflu 9 yaşımdan beri bunu çekiyorum içim içime girmiyor anne sevgisizliği ne demek bilir misiniz siz diğer kızlar anneleriyle iyi geçinirken geçinmemek annenizin hiç bir zaman yanında olmaması ne kadar kötü bir şey asla tahnmin bile edemzsniniz :(

Canım, bu yaşlarda annelerle illaki didişilir. Hele bir de biraz değişik yapıda olursa anne-kız, bu sürtüşmeler daha fazla olur. Anladığım, sen annenin huylarını beğenmiyorsun, o da seninkileri. Ama bu demek değil ki annen seni sevmiyor. O kendi düşüncesine göre seni bir kalıba sokmaya çalışıyor, ama o kalıp da senin karakterine uymadığı için sen ona tepki gösteriyorsun. Annen de, babana, arkadaşlarına söyleyip, kendine göre seni doğru yola sokmaya çalışıyor. Yani maksadı iyi ama kullandığı yöntemler, senin yapında bir kişi üzerinde tam tersi etki yapıyor.

Bak, benim de annemle yapılarımız çok farklı idi. Biz, annem hayatta olduğu müddetçe hep birşeylerden dolayı fikir ayrılığına düştük. Hele ben senin yaşında iken, daha da şiddetli olurdu çatışmalarımız. Ben bazı şeyleri, sırf ona inat yaptığımı, o an kendime itiraf edemiyordum, ama şu an farkındayım bunların. Ve sonra ben büyüdükçe annemin beni sevmediğinden değil de, kendine göre benim için daha iyi olacağı düşüncesi ile yaptığını anladım bazı şeyleri.

Herhalde en büyük çocuksun. Maalesef, en büyük çocuklar ya da tek çocuklar biraz deneme tahtası oluyor. Eee, annneler de analarının karnından anne olarak doğmuyor ki. Onlar da, tekrar altını çizerek söylüyorum, kendilerince en doğrusunu, en doğru buldukları şekilde yaparak yetiştirmeye çalışıyorlar çocuklarını. Bunun kesinlikle sevmemekle bir alakası yok. Çok büyük ihtimalle, annen de bu halinizi çözümlemek için birşeyler yapmaya çalışıyordur, ama işte onun yöntemleri fazla etkili olamıyor anlaşılan. Sen, annen, kafana yatmayan, seni sinirlendiren birşey söylediğinde ya da yaptığında, şöyle bir içinden 10'a, 20'ye kadar say, biraz sinirin geçsin, ondan sonra bir cevap ver, ya da sessiz kal. Arada bazı şeyleri duymamaya çalış. Böyle böyle idare etmeye çalışın birbirinizi.

Evden kaçmayı da düşünme hiç, bu hiçbir şeyi çözmez. Aksine, Allah korusun başına binbir türlü bela gelebilir.

Elifim kuzum biraz daha sabret canım benim.. seni tanımıyorum ama bu anlattıklarını sanki bende yaşadım evlenmeden önce...

memleketim bulgaristan.. annemi hiç anlatmıycam sana tek kelime ile despot.. dedikoducu falan değildir ama üzerimde çok baskıcıydı en sonunda başka şehirde üniv kazanarak rahatlarım diye düşündüm.. ama bu sefer de beni idare etmeleri gereken para gözüne battı.. (oysa annem de babam da çok iyi para kazanıyordular)
vize döneminde ararım annemi (anne sınav başarılı geçti diyorum cevap: hıı ii bunun için mi aramıştın.. ya da başka örnek.. her hafta sonu eve gitme imkanım olmuyordu ders çalışmaya vakit kalmaz diye.. arar derdim ki anne bu hafta sonu gelemicem falan diye cevap: ama gelmesen daha iyi kardeşin de rahat böyle.. )
sanırım bu dönemlerimizde bizim büyüdüğümüzü karar alma sahibi olduğumuzu kabullenemiyorlar..

1.sınıfta bu sıkıntılardan dolayı derslerime veremedim kendimi.. okulu dondurdum.. sonra muhasebesine baktığı bir firmaya işe başladım.. tabi bu sırada annemin baskısı arttı.. sınavlarım ters gitti ya.. işe yaramaz insan oldum onun gözünde.. evde su ve elektrik faturalarını yarı yarıya ödüyorduk (kendi babamın evi yaw - babam gurbette)
interneti o kullanmıyor diye ben ödüyordum neyse.. o çalıştığım yerde bir gerçek beyefendi ile tanıştım 2 ay içinde de kaçtım ona.. (kaçtığıma pişman değilim ama.. okulumu bitiremediğime çok üzüldüm)
ama yağmurdan kaçarken doluya yakalandım.. rabbim öyle bir kaynana verdi ki düşman başına.. allahtan eşim uysal biri yoksa evliliğimizin 4.yılında olmazdık..
karadenizlilere karşı bişeyim yok ama kaynanam bir farklı vaka.. toz kondurmaz evlatlarına hep diğerlerini küçümseyen bir kadın.. kendisinden iyisi yok.. herşeyi en ii bilen odur.. beni de çok kırmışlığı oldu ama saygımdan bişi diyemezdim..

yani bu yazdığım uzun yazının kısası.. sen sen ol, ev gibisi yoktur gülüm.. anadır.. sever de söver de.. bende hep kardeşimi daha çok seviyor derim.. hala da diyorum ama.. ilk evlat zor büyütüldüğü için cahillikler daha çok oluyor.. ikincide tecrübe kazanmış oluyorlar.. bize karşı yaptıkları hataları kardeşimize karşı yapmıyorlar.. bizde onu daha çok seviyor sanıyoruz..

üzülme hiçç derslerine ver kendini.. bir gün senin de yuvan olacak allahın izniyle.. herşey gönlünce olsun..

annenin zıttına gitme.. konuşsun dursun.. yani afkursun dursun :1::1: he anne he deyip geçiştir.. sabır herşeyin ilacıdır

canım burdan baktığın zaman haklı gibi gözüküyorsun ama birde annen tarafından dinlemek lazım senin annene davranışların nasıl peki eğer diyorsan ben hiçbirşey yapmıyorum kendi halimdeyim ve buna rağmen annem bana böyle davranıyor diyorsan bir gariplik var demektir. anneni karşına al müsait bir anında evde kimse olmadığı zaman annenle konuş neden bu şekilde yaptığını ama konuşma öncesi alt yapı çok önemli çünkü anneler evlatlarına kıyamaz tek taraflı yorum yapmamızda doğru olmaz

bende ortaokul lise zamanlarımda annemle hiç anlaşamazdım. hep didişirdik. beni sevmiyo benle ilgilenmiyo ölsem umrunda olmayacak gibi gelirdi. ama büyüdükçe artık daha iyi anlaşmaya başladık. önceleri hep kavga eder ağlatırdık birbirimizi bende hep üniversiteyi şehir dışında okumayı hayal ederdim ama sonradan anladımki annemden ayrı hiçbişey yapamam ben. sorunumuz olduğu zamanlarda birkaç kez karşılıklı konuşarak hallettik. bende evden kaçmak isterdim hep yada evlensemde kurtulsam derdim ama bunlar çok yanlış şeyler canım. yinede annen o senin. seçme şansımız yok napalım :61: sen üzülme dinleme onu. odanda otur derslerine çalış kitap oku müzik dinle. onun ağzına laf verme. benim kuzenimde senin gibiydi annesiyle hiç anlaşamazdı kocaya kaçtı ama şimdi sonu hüsran. bi kaçış yolu olarak gitti evlendi ama kocasını sevmiyo. annesinin evine dönmeyede yüzü yok canım. sen sen ol yanlış bişey yapma balım.

canım o çağlarda anneler kızlarına fena takık oluyorlar nedense.elleri boş olduğundandır belkide.benimki de öyleydi.kötüleme değil ama baskı yapardı,lafları bunaltırdı.okul için şehirdışına çıkınca rahat ettim.ama kaçmayı düşünecek kadar da cahil olmadım hiç.ne yapacaksın bir şekilde çekeceksin canım.

Annemle hiç ama hiç anlaşamıyorum sürekli kavga sürekli kavga her şeyime her işime burnunu sokuyor sürekli laf sokuyor yok gözlerin ayı kadar , yye ye patla ,yedin yedin pumba oldun , keşke seni doğuracağıma taş doğursaydım diye laflar ediyor annem hep kardeşime bir şeyler alır alıncada gizler hep babama kötüler beni diyelim durum 1 se onu 25 yapar ve durmadan dedikodu yapar insanların arkasından telefonu alır eline 50 dk felan konuşur ne cene varsa artık :( !! babama bu kızı şımatın sen artık bu kıza hiçbir şey alma yok bu kız bana bağrıyor , annem geçende puding yapmıştı 3 tane işte bir tanesine çok koymuş kardeşime özel torpil (ne ayrıcalığı varsa :@) bende yedim durmadan konuştu ne yiyon onu sanamı yapıon birde utanmadan nasıl yersin sürekli diyor yok kapansana yok bilmem ne arkadaşlarımı çekiyor bir kenara elifin yaramazlığı varmı olsa hemen babama yetiştircek artık içime fenalık geldi arkadaşlarımı kenara çekiyor sorguluyor yaa bi suçum olsa hemen babama yetiştirmek için can atıyor ya allahm annemi hiç sevmiyorm annemin artık bana böyle davranırsa evde kaçıcam lütffen bişey diyin
Annemle aramdaki sorunlar ergenlik yillarimda seninkiyle ayniydi.Annemin kizkardesimi sevdigini dusunurdum.Ev islerinde yardim etmemi isterdi ben derslerimi bahane ederdim.Dantel islememi soylerdi ben de ilerde meslek sahibi olursam bu dantelleri ne yapacagim derdim.Kiz kardesim anneme daima yardim ederdi ama be annemle inatlasirdim.Annemde bana AH ederdi hatta bazen oklavayla uzerime yururdu.Simdi uzun yillar gecti ben evlendim hamileydim dogum sancilarim cok siddetliydi ve annem yanimdaydi ellerimi tutmus ,saclarimi oksuyordu.Normal dogumu cok sanci cekerek yaptim ve annemi hatirladim anacim tum kardeslerimi bir kasaba ebesinde hic uyusturulmadan dunyaya getirmisti beni ise dogumun bir evresinda agri kesiciyle uyusturmuslardi.Lohusayken,hamileyken hep kayinvalideme bulasik yikardim sirf esim yanlis anlamasin diye oysa anacigima dersim var deyip yikamazdim.Simdi Evimde bulasik makinasi,camasir makinasi,hazir bez var.Oysa Anacigim lohusayken bile bulasigini ellerinde buz gibi soguk mutfakta yikamis,bezlerimi ellerinde yikayip,kaynatmis.Su an Benim evim kaloriferli ve hersey elimin altinda.Canim anacigimin gencligindeki bir odada 9 kisi kalirken evin en buyugu olarak tum isleri kendisinin yaptigindan hic bahsetmedim ,evliliginde ise babam titizdi kaynanasiyla beraber oturdugunu tum islerini kensinin yaptigindanda soz etmedim..Bebegim kirk gunluk olana kadar yanimdaydi annem, geceleri surekli uyumayan bebisime sabirla bakti,bana surekli corbalar yapardi.Tabiki benim evlatlarimda buyuduler Buyuk cocugum anne sen beni degil kucuk kardesimi daha fazla seviyorsun dediginde,Odani toplamalisin tatlim dedigimde hayir benim dersim var yapamam dediginde,bana sesini yukselttiginde hep anacigimi hatirliyor ve onu ANNE olunca anladigimi belirtmek istiyorum.Bunlari neden yazdim Annemi cok Ozluyorum.Ve onun yaninda olup daima ona is yapmak,bulasik yikamak(ilk maasimi aldigim yil anneler gunu hediyesi olarak anacigima bulasik makinasi aldim:)) onu mutlu etmek,kalbini bir an olsun kirmak istemiyorum. Annenizin AHINI almayin,onu anlamaya calisin taaa Anne olmayi beklemeyin yoksa cok gec kalabilirsiniz.

üzülme,sen derslerine asıl diğerlerinin dediği gibi şehir dışına gitmeye çalış :) belkide bir dönem geçiriyordur...büyüdüğünü kabullenemiyordur.Kötü düşünme herşeyden önce...

Annemle aramdaki sorunlar ergenlik yillarimda seninkiyle ayniydi.Annemin kizkardesimi sevdigini dusunurdum.Ev islerinde yardim etmemi isterdi ben derslerimi bahane ederdim.Dantel islememi soylerdi ben de ilerde meslek sahibi olursam bu dantelleri ne yapacagim derdim.Kiz kardesim anneme daima yardim ederdi ama be annemle inatlasirdim.Annemde bana AH ederdi hatta bazen oklavayla uzerime yururdu.Simdi uzun yillar gecti ben evlendim hamileydim dogum sancilarim cok siddetliydi ve annem yanimdaydi ellerimi tutmus ,saclarimi oksuyordu.Normal dogumu cok sanci cekerek yaptim ve annemi hatirladim anacim tum kardeslerimi bir kasaba ebesinde hic uyusturulmadan dunyaya getirmisti beni ise dogumun bir evresinda agri kesiciyle uyusturmuslardi.Lohusayken,hamileyken hep kayinvalideme bulasik yikardim sirf esim yanlis anlamasin diye oysa anacigima dersim var deyip yikamazdim.Simdi Evimde bulasik makinasi,camasir makinasi,hazir bez var.Oysa Anacigim lohusayken bile bulasigini ellerinde buz gibi soguk mutfakta yikamis,bezlerimi ellerinde yikayip,kaynatmis.Su an Benim evim kaloriferli ve hersey elimin altinda.Canim anacigimin gencligindeki bir odada 9 kisi kalirken evin en buyugu olarak tum isleri kendisinin yaptigindan hic bahsetmedim ,evliliginde ise babam titizdi kaynanasiyla beraber oturdugunu tum islerini kensinin yaptigindanda soz etmedim..Bebegim kirk gunluk olana kadar yanimdaydi annem, geceleri surekli uyumayan bebisime sabirla bakti,bana surekli corbalar yapardi.Tabiki benim evlatlarimda buyuduler Buyuk cocugum anne sen beni degil kucuk kardesimi daha fazla seviyorsun dediginde,Odani toplamalisin tatlim dedigimde hayir benim dersim var yapamam dediginde,bana sesini yukselttiginde hep anacigimi hatirliyor ve onu ANNE olunca anladigimi belirtmek istiyorum.Bunlari neden yazdim Annemi cok Ozluyorum.Ve onun yaninda olup daima ona is yapmak,bulasik yikamak(ilk maasimi aldigim yil anneler gunu hediyesi olarak anacigima bulasik makinasi aldim:)) onu mutlu etmek,kalbini bir an olsun kirmak istemiyorum. Annenizin AHINI almayin,onu anlamaya calisin taaa Anne olmayi beklemeyin yoksa cok gec kalabilirsiniz.

ne güzel yazmışsın. öyle duygulandımki. çok haklısın. yarına çıkıcağımız bellimi ? hiç annemizi üzmeye kırmaya değermi. cennet anaların ayakları altındadır. insan bişeyin değerini kaybedince anlar hep. biz kaybetmeden değerini bilelim

tatlım bende artvinliyim artvinliler erkek çocuğunu ve küçük çocukları çok severler annem beni ayırırdı heryerde beni kötülerdi ben çocukluk yaşamadım hep büyük insan gibi dua attim allahım benim yolumu şaşırtma herşeyin hayırlısını ver derdim bir söz vardır artvinde allah çirkin bahtı versin ve dualarım kabul oldu allahım karşıma dünya iyisi bir eş çıkardı şimdide bir evlat verdi yakında kucağıma alcam allahın izniyle ve ben annemden kmlerce uzağa evlendim annem şimdi bir gün aramasam 2.gün panikle arıyo bişeymi oldu neden aramıyon annem beni neden kötülermiş biliyomusun kardeşim beğenipte almasınlar yanımda kalsın die ergenlikte insan çok alıngan oluyo hayat çok kısa bunu sakın unutup hata yapim deme olurmu kaçma sakın tatlım benim

tatlım bende artvinliyim artvinliler erkek çocuğunu ve küçük çocukları çok severler annem beni ayırırdı heryerde beni kötülerdi ben çocukluk yaşamadım hep büyük insan gibi dua attim allahım benim yolumu şaşırtma herşeyin hayırlısını ver derdim bir söz vardır artvinde allah çirkin bahtı versin ve dualarım kabul oldu allahım karşıma dünya iyisi bir eş çıkardı şimdide bir evlat verdi yakında kucağıma alcam allahın izniyle ve ben annemden kmlerce uzağa evlendim annem şimdi bir gün aramasam 2.gün panikle arıyo bişeymi oldu neden aramıyon annem beni neden kötülermiş biliyomusun kardeşim beğenipte almasınlar yanımda kalsın die ergenlikte insan çok alıngan oluyo hayat çok kısa bunu sakın unutup hata yapim deme olurmu kaçma sakın tatlım benim

ben artvinli değilimki :( yemek yerken ağzından domates kabuğu çıkarıp sofranın ortasına koyuyor yaaa :(

ben artvinli değilimki :( yemek yerken ağzından domates kabuğu çıkarıp sofranın ortasına koyuyor yaaa :(

siz annenle birbirinize takmış durumundasınız anladığım kadarıyla benimde ergenlik döneminde bi kızım var ve bazen zor günler geçiriyoruz ama biliyorum ki bu günler de geçecek
annenin ağzından çıkardığı domates kabuğundan iğreniyosun ama sen bebekken o kadar çok iğrenilecek şey yaptın kı annende her seferinde temizledi bunları unutma anneni bu kadar acımasızca yargılama nolcakki o senin annen ya

ya olur mu böyle şey :S anneler evlatlarını ayırmaz:53:

görünüşte evet hepsi aynını söyler sevgi olarak bunun doğru olduğunu düşünmüyorum tırnağımıza çöp batsa koşar annem ama o çenesi yok mu sen şöylesin ablan böyle sürekli bana da aynı kıyaslamayı yapar resmen ablama karşı düşüncelerim değişti oysa aramızda hiç bişey yok sırf annemin her fırsatta onu yağlayıp ballamasından dolayı kendimi üvey evlat gibi hissettiriyor...

siz annenle birbirinize takmış durumundasınız anladığım kadarıyla benimde ergenlik döneminde bi kızım var ve bazen zor günler geçiriyoruz ama biliyorum ki bu günler de geçecek
annenin ağzından çıkardığı domates kabuğundan iğreniyosun ama sen bebekken o kadar çok iğrenilecek şey yaptın kı annende her seferinde temizledi bunları unutma anneni bu kadar acımasızca yargılama nolcakki o senin annen ya

Siz başka birinin siz yemek yerken ağzından yemek çıkartıp sofranın ortasına koymasına bir şey söylemesseniz o beni ilgilendirmez..

Back
X