• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem !

Arkadaşlar benim sıkıntım annem.
babamı kaybettik yaklaşık 1 bucuk yıl kadar oldu. Annem çok hassas ama fazlasıyla,hemen kırılır.
ben de sinirli bi yapıya sahibim,tek çocuğum 6aylık evliyim. Son olan konu,annem yalnız yaşıyor.dün aradım sana geliyorum vs aramız da çok iyiydi.sonra kuaföre uğradım aradım gecikeceğim dedim,saçımı kestirdim kuaförle annemin arası 10dk. gittim kapıyı çalıyorum açan yok.arıyorum açan yok ama içeriden tv sesi geliyor.anneminde dizlerinde eklem sıvısı sıkıntısı var iğne olmuştu kalçadan ağrıları kesilsin diye.abimi de böyle kaybettim,ulaşamadım kapı da açılmadı içeri girdim astım krizi geçirmişti abim.
Sonra eşimi aradım anneme ulaşamadım diye,bulmaya gittim maça gitmişti. sonradan eşime ulaşınca anneme bakmaya eşim benden önce gitti denk gelemedik.bir gittim eve annem meğerse uyuya kalmış. kızdım söyledim bağırdım.iki gündür tribin kralını yapıyor. nasıl davranacağım bilmiyorum. çok kinci bi yapısı var ve balık burcu.özür diledim neden öyle olduğuu anlattım kızıyor bağırdın deyip.anne neden böyle yapıyorsun diyorum yok bişey diyor. geçenlerde de buna benzer bi atışma oldu hatırlamıyorum bile 2 hafta bakmadı yüzüme.
fikirlerinizi alsam iyi olacak gibi....
Bende babamı gecen yıl kaybettim..Ölmeden en son konusan da bendim..Yoğun bakıma zorla girdik kardeşimle..Bana bişeyler anlatmaya çalıstı..İşaretle telefona ben ölüyorum yazdırdı..Kızdım saçmalama yarın cıkıyoruz doktorlar iyi taburcu olacak dedi dedim..Öyle dediler çünkü..Sabah 7 de kardeşim aradı..Kalbi durmuş elektro şok yapıyolar dedi..Ben yetişene kadar gitti babam..Şimdi keşke sarılıp öpseydim kavga kıyamet dursaydım yanına diyorum..Canım anneni üzme nazlandır bırak nazlansın gidince pişman oluyo insan...Benimkide çok nazlı oldu ama napalım idare ediyoruz..

sıvı aldırmadı sıvı azalması var 3 seans iğne oldu,2. Bi doktora gitti bakalım inş çare olur..teşekkürler.
anladım.. geçmiş olsun, mesajımda yazmayı unutmuşum...
benim annemde de sıvı birikmesi var, iğneyle alıyorlar, buz koyunca biraz iyi geliyor..
biraz sakin kalmaya çalışın dediğim gibi.. ben de çok fevriyim ama annenizin duygusallağını anlamanız gerek.. empati kurun...

Bende babamı gecen yıl kaybettim..Ölmeden en son konusan da bendim..Yoğun bakıma zorla girdik kardeşimle..Bana bişeyler anlatmaya çalıstı..İşaretle telefona ben ölüyorum yazdırdı..Kızdım saçmalama yarın cıkıyoruz doktorlar iyi taburcu olacak dedi dedim..Öyle dediler çünkü..Sabah 7 de kardeşim aradı..Kalbi durmuş elektro şok yapıyolar dedi..Ben yetişene kadar gitti babam..Şimdi keşke sarılıp öpseydim kavga kıyamet dursaydım yanına diyorum..Canım anneni üzme nazlandır bırak nazlansın gidince pişman oluyo insan...Benimkide çok nazlı oldu ama napalım idare ediyoruz..
gözümden yaşlar aktı... ah ah... rahmetler olsun....

Başınız sağolsun, benimde babam 10 gün yoğun bakımda kaldı. iyileşti artık evde yatabilir dediler.evde 1 2 saat sonra kalkmaya çalışırken fenalaştı. başı göğsüme düştü. bi kaldırdım kafasını gözleri donmuş. kalp masajı yaptım ama bilinci gitmişti. kalbi tekrar atmaya başladı. sonra hastanede tekrar durdu .... sizi çok iyi anlıyorum. mekanları cennet olsun.

Bagrilmak en tahammul edemedigim seylerdendir. Bir de cocugum yapsa cildirirdim herhalde. Siz annenizi sadece uyuyakaldigi icin cocuk gibi bagirarak azarlama haddini nerden buldunuz? Tabii ki konusmayacak. Iyi yapiyor. Bekleyeceksiniz sinirini yasasin. Sizin siniriniz kimseye bagirip cagirma hakki vermiyor. Sorun varsa ofke kontrol tedavisi gorun.

Anneye babaya bağırmayı savunmuyorum ama, o haddi nereden bulduğumu yazdım. Halden anlayarak biraz empati kurup asıl çözüm yöntemi olan fikrinizi yazsanız daha faydalı olurdu. Siz de hayatınız boyunca bi kere bile of anne demediyseniz vs. helal size... Allah size sizin gibi iyi evlat versin o zaman.tedavi görmeye gelince bu tip ataklar durduk yere çıkmıyor, böyle iniş çıkışlarda baş gösteriyor ki böyle bi panik sahibi olduğunu o zaman anlıyorsun.

Televizyon izlerken uyuyakalmış.
Uykusunun arasında televizyonu kapatamamış.
Suç işlemiş.
Endişeleniyorsanız bir anahtarınız olsun yanınızda girin bakın..

Ben anneme bagirsam bir daha ki sefere uyumasa da o kapıyıasla aaçmaz...ben size boyle bagirmadim der.benim annem de nazlı.kırılgan esen telden nem kapar ama bagiramam

Sonrası pişman olucagimi bilirim vicdanimla bogusurum o yüzden daha uygun bir dille derim sıkıntı neyse

Yapma bağırma kendine hakim ol. Benim annemde kanser tedavisi gördü. Bazen o da beni çileden çıkarıyor, psikolojisi çok bozuk.
Bir şey olursa çok üzülürsün vicdan azabı çekersin sonra. Ben artık karar verip gidiyorum yanına, sinirlenmicem, alttan alıcam diye kendimi şartlandırıyorum. Sende öyle yap.

yahu kadın meraktan çıldırmış siz yok anaya bağrılır mı muhabbeti yapıyorsunuz.
Sadece merak ve endişeden dolayı sesi yükselmiş yani bunu "analara bağırılmaz" durumuna çevirmeyin lütfen.

Televizyon izlerken uyuyakalmış.
Uykusunun arasında televizyonu kapatamamış.
Suç işlemiş.
Endişeleniyorsanız bir anahtarınız olsun yanınızda girin bakın..

anahtarım olmadığını nerden çıkarıyorsunuz, anahtarı kapının ardında bırakmıştı haliyle açılmadı. ve kesinlikle anahtarı kapının arkasından çıkarmayı kabul etmiyor.

yahu kadın meraktan çıldırmış siz yok anaya bağrılır mı muhabbeti yapıyorsunuz.
Sadece merak ve endişeden dolayı sesi yükselmiş yani bunu "analara bağırılmaz" durumuna çevirmeyin lütfen.

Helal diyorum ya beni o kadar iyi anladınız ki, ve biz annemle sorunumuzu çözdük aramızı düzelttik ama arkadaşlar sağolsunlar bana annesine bağıran cani biri muamelesi yapıyor :)

anahtarım olmadığını nerden çıkarıyorsunuz, anahtarı kapının ardında bırakmıştı haliyle açılmadı. ve kesinlikle anahtarı kapının arkasından çıkarmayı kabul etmiyor.

Size yardımcı olmak için anahtarınız olsun dedim.
Bu detayı belirtmediğiniz için bilmeme imkan yok.

Ay valla yorumları okudum da nasıl bu kadar sakin olmayı başarıyorsunuz kızlar...Bende de öfke kontrolü yok önüme kim gelirse gelsin eğer sinirliysem kırıcı oluyorum ve sanırım en çokta anneme:(( Hep dua ediyorum bu kötü huyum için ama biranda geliyor 5 dakika sonra geçiyor. Eşimede yapıyorum çogu zaman ama o kadar sabırlı ki resmen beni terbiye ediyor sabrıyla...Varmıdır bir çözüm birde ben sevdiğimi hiç belli edemiyorum kimselere...Çok üzülüyorum bu halime..Papatya çayı içiyorum belki sakinleşirim diye ama sanırım eskiden yaşadığım olumsuzluklar yüzünden böyle oldum. Depresyonluk bir durumumda yok çokta pozitifimdir ama o an geldiğinde ipleri koparıyorum resmen:KK43:

Helal diyorum ya beni o kadar iyi anladınız ki, ve biz annemle sorunumuzu çözdük aramızı düzelttik ama arkadaşlar sağolsunlar bana annesine bağıran cani biri muamelesi yapıyor :)
yahu zaten bunda anlaşılmayacak bir şey yok siz açık açık ilk başta anlatmışsınız. Vallaha ben okurken bile sinirlendim yani gerçekten anasına bağıran söven biri gibi yok sakin ol yok bağıramazsın yok öle yok böle.

Ben seni anlıyorum canım demek istediğini de anlıyorum.
çok zor şeyler yaşamışsın kolay değil annende yaşamış tabi ki
senin meraklanıp paniklemen çok normal, annenin de alınganlık yapması yaşadıklardan sonraki hassasiyetinden çok normal tabi.
ana kız arasında olur böyle şeyler zaten.Ama düzelir. Kimimiz var? kime haykıracağız? Annemizden başka kaprisimizi kim çeker yada aynı şekilde evlatlarda annelerinin.

Ay valla yorumları okudum da nasıl bu kadar sakin olmayı başarıyorsunuz kızlar...Bende de öfke kontrolü yok önüme kim gelirse gelsin eğer sinirliysem kırıcı oluyorum ve sanırım en çokta anneme:KK43:( Hep dua ediyorum bu kötü huyum için ama biranda geliyor 5 dakika sonra geçiyor. Eşimede yapıyorum çogu zaman ama o kadar sabırlı ki resmen beni terbiye ediyor sabrıyla...Varmıdır bir çözüm birde ben sevdiğimi hiç belli edemiyorum kimselere...Çok üzülüyorum bu halime..Papatya çayı içiyorum belki sakinleşirim diye ama sanırım eskiden yaşadığım olumsuzluklar yüzünden böyle oldum. Depresyonluk bir durumumda yok çokta pozitifimdir ama o an geldiğinde ipleri koparıyorum resmen:KK43:

Bana çok tanıdık geldi aynı eşim :)
Ama ben onun aslında ne demek istediğini yada ne hissettiğini anlıyorum öfkelensede!.
Eminim anneniz ve eşinizde sizi anlıyodur.
Bir anlık bozuluyorlardır sonra "yok o bunu demek istedi de asabi ya sinirinden öyle dedi" diye düşünüyorlardır. :)
Sevdiğini belli edemiyorsan söyleyemiyorsan eğer, yaz o zaman. Belki seni rahatlatır, sağa sola yapıştır notları :)

Bana çok tanıdık geldi aynı eşim :)
Ama ben onun aslında ne demek istediğini yada ne hissettiğini anlıyorum öfkelensede!.
Eminim anneniz ve eşinizde sizi anlıyodur.
Bir anlık bozuluyorlardır sonra "yok o bunu demek istedi de asabi ya sinirinden öyle dedi" diye düşünüyorlardır. :)
Sevdiğini belli edemiyorsan söyleyemiyorsan eğer, yaz o zaman. Belki seni rahatlatır, sağa sola yapıştır notları :)

Öfkeleniyorum ama ağzımdan kötü cümle çıkmıyor sadece çemkiriyorum hayır o öyle değil böyle gibi...Aynen dediğin gibi kalbimde ufacık kötü bişey yok sadece dilimde...Yazık adam ben seni her halinle seviyorum diyor bide:KK15: Çok pişman oluyorum ama geçmiş ola. Annemde çok iyi niyetli o yüzden kızıyorum, biraz aç gözünü güçlü dur diyorum...Tek başına hiç bir yere gidemiyor, herşeyden korkuyor, ben yapamam, ben bilmem diyor...Düşünsene bende olduğunda dışarı bakkala gidecek diyelim al anaahtarı diyorum bebeğim var diye ben sizin kapıyı açamam diyor:KK48: televizyon kumandasını veriyorum eline istediğini seyret diye ben bunu kullanamam diyor...Zamanında bizi kimseye karşı koruyamadı, babamla çok sorunlarım oldu ama annem hep geri planda kaldı...Ne bileyim işte eskilerden kalma hala bir eksikliklerim var.. Sevgisiz büyüttüler bizi bizde şimdi sevgi veremiyoruz. Benim bebeğim oldu yeni her fırsatta onunla oyunlar oynuyorum, öpüyorum, bana güvenmesini sağlıyorum ve her zamanda güçlü koruyucu bir anne olacağım...

Back
X