Canm benimde annemle babam ben 20 aylıkken boşanmişlar. Annem üniversite kazandı okumaya gitti. Zamanla aramalar azaldi.Sonra bitti.Öğretmen oldu evlendi 2 çocuğu var beni babaannem babam halam büyüttü.Babaannem babama sen evlen oğlum biz zaten vermeyiz size çocuğu desede.Olsun üye anne çocuğuma bir yan baksa benim içim yanar dedi hiç evlenmedi.
Annemi 7 sene aradan sonra lise sonda zorla anneannemden telefonunu alarak buldum hesap sormak için. Oda görüşmüyom derdi sağolsun. Meğer görüşüyormuş.
Yıllar sonra konuştuğumda neden aramadin dediğimde bir gün anneannemin beni okula ziyarete geldiği zaman sinirle üzüntüyle söylediğim buzamana kadar aramadı bundan sonrada aramasın lafını gerekçe gösterdi.
Kalktı evlendiği memleketten buraya geldi. Görüştük anne kelimesi zor çıktı ağzımdan. Sonra 1 ay sonra bile bahaneler aramamalar vs..
En son doğum günümü hatırlamadı.En son bi kavga biz ben ona hiç bir şey demeden ozman 17 yaşındayım ben 8 senelik evliliğimi 17 senelik kızıma değişmem dedi adamın yanında sanki öyle bir tercih istemişim gibi..
Ben biliyorum annesizligin babasızliğin nekadar zor olduğunu ne diyorsun sen istermiyim hiç öyle bir şey dedim. Daha bir sürü şey en son bundan sonra öldü deseler bile cenazeme bile gelme dedim.
Olurda belki ararım diye hemen gidip Telefonumu değiştirdim onun numaralarını sildim.
Şimdi 27 yaşındayim evliyim 3buçuk yaşında kızim var Rabbim bağışlarsa. O günden beri hiç görüsmedim.
Benim face yok arada eşimin faceden bakıyorum. Eşi vefat etmiş.2 çocuğunla ne şeyler paylaşıyor. Öğretmen bide hergün bir sürü çocuğa annelik ediyor. Ama kendi çocuğundan bi haber..
İşte böyle arkadaşım sende okuyan herkesde hakkını helal etsin daha neler var ama bukadarı bile uzun oldu...
Yani demem o ki kedi bile yavrusuna yaklaşınca nasıl mirliyor.. Anne var Anne var. Tamam doğurmakta mesele ama ya bakması uykusuz geceleri..
Büyüten annedir arkadsim.
Şimdi benim tek yaptığım şey evladıma daha da sarılmak annemin bana yapmadığı herseyi ben ona yapıyorum. Saçlarını okşuyorum kokuyorum. Her seferinde aklımda o.
Artık özlemiyorum bile içim bomboş sanki..
Böyle insanlar aradiklarında mutlu olmaktan ziyade daha çok alt üst oluyorsun.
İyisi mi aramasın.. arama boşver..
Allah sana eşinle ve evladınla nice mutlu huzurlu günler göstersin inşallah canm.
Hep mutlu ol. Allah bebeğini analı babalı büyütmeyi nasip etsin...