annemden çok etkileniyorum

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
Arkadaşlar merhaba
Ben evli 37 yaşında bir bayanım. 7 yaşında bir kızım var. Bu yaşımda hala annemden çok etkileniyorum.
Bazen söyledikleri hzuzurumu bile kaçırıyor. En ufak bir konuda annemin onayı olmazsa içim rahat etmiyor. Bu yaşta hala bu kadar annemden etkileniyor olmam beni çok üzüyor; fakat yine de gerçeği değiştiremiyorum. mesela son zamanlarda gündemdeki konu 2. çocuk meselesi... ben ve eşim bu konuda çok istekli değiliz. Kızımız çok zor bir çocuktu hala da öyle. Her ikimizin de aileleri şehir dışındaydı ve nerdeyse hiç gelemediler. Ben işimden ayrıldım. Sürekli kızımla igilendim. biraz da titiz bir anneyim. Kızımın üzerine çok düştüm; çok ilgilendim; fakat nihayetinde çok da yıprandım. Şimdide 1. sınıfta... 1. sınıf çok zor geçiyor. Konuşma bozukluğu ve öğrenme güçlüğü teşhisi kondu kızıma. Çok bunaldığımı ve yorulduğumu hissediyorum. annem bir taraftan ikinci çocuğu yap diyor. Yaşın geçiyor. Düşünme artık diyor. o öyle söyledikçe etkileniyorum. hem istemiyorum hem istemediğim için huzursuz oluyorum. Aslında anneme de hak veriyorum. ilerde pişman olursun , mutlaka kardeşi olsun diyor. Ama inanın hiç gücüm ve cesaretim yok. ben tekrar çalışmak ve sosyal bir hayat yaşamak istiyorum. Doktora yapıyorum. İyi dercede ingilizce biliyorum. iyi iş tecrübelerim var ve artık çalışmak istiyorm. İkinci çocuk olursa çalışamam. hem ben pimpirikli bir insanım, bebeğimi bakıcıya bırakamam hem de annem buna asla izin vermez. Annem de bakmaz. Sizce ne yapmalıyım. Kendi duygularımama kulak vermeliyim. Yoksa gözümü kapatıp ne olacaksa olsun mu demeliyim.

Ben anlamadım annen bakıcıya izin vermiyor seni bu kadar okutmuş çalıştırmıyor bebeğe de bakmayacak o zaman ne gerekçeyle ikinciyi yap diyor

Yani yardım ederim bile demeden ille de kardeşi olsun diye çocuk yapılır mı

Imza: kendisi ve 5 yaşındaki oğlu tek çocuk olan ve ikinciyi yapmayı hiç düşünmeyen 35 yaşındaki anne

Tek çocuğum oğlum da öyle kalacak

Ikinci cocuk fikri guzel bi fikir.annenizden etkilenmenizle ilgisi yok bence sizde kararsizlik yasiyorsunuz bu konuda.bencede bi dusunun derim.hersey daha iyi olabilir belkide sizi zorlamayacan bir bebek olur kim bilebilir.hersartta buyuyorlar.

Benimde küçük bir kızım var. Ikinci çocuk meselesi benimde gündemden düşmüyor hiç. Ben istemiyorum en azından şimdilik bana uzak görünüyor. Bence siz içinizde kararınızı verin sağlam şekilde. ondan sonra etrafta sözü açılınca neden istemediğinizi kararlikla belirtin. Eğer siz kendi içinizde gelgitler yaşıyorsanız etraftan etkilenmeniz doğal. Çocuk her şartta büyür maddi açıdan bakıldığında evet fakat onun manevi açıdanda doyurulmasi gerektiği unutulmamalı. Bilinçsiz şekilde nasılsa büyür denilerek en büyük hata yapılmıyormu zaten. Bu sizin evliliginiz ve hayatınız. Ismarlama çocuk olmaz görüşündeyim ben.

İnsanlar böyle hayati meseleleri niye buraya sorarlar anlamam. Kızınızda öğrenme güçlüğü ve konuşma bozukluğu olması ciddi sorun. İkinci çocuğun yorgunluğuyla bunlara nasıl vakit ayıracaksınız? Yeni bir bireyi dünyaya getirmek sizce "Gözümü kapatıp ne olacaksa olsun" denebilecek kadar kolay mı? Kızınız, bebeğiniz derken özlediğiniz sosyal hayatınıza geri dönme isteği sizi bunaltacak mı? Vs vs. Ayrıca yaşınız annenizden izin almayacak kadar büyük. Bizim toplumda anne- çocuk ilişkisi ast- üst ilişkisi olduğundan mı acaba tüm bunlar?

Arkadaşlar merhaba
Ben evli 37 yaşında bir bayanım. 7 yaşında bir kızım var. Bu yaşımda hala annemden çok etkileniyorum.
Bazen söyledikleri hzuzurumu bile kaçırıyor. En ufak bir konuda annemin onayı olmazsa içim rahat etmiyor. Bu yaşta hala bu kadar annemden etkileniyor olmam beni çok üzüyor; fakat yine de gerçeği değiştiremiyorum. mesela son zamanlarda gündemdeki konu 2. çocuk meselesi... ben ve eşim bu konuda çok istekli değiliz. Kızımız çok zor bir çocuktu hala da öyle. Her ikimizin de aileleri şehir dışındaydı ve nerdeyse hiç gelemediler. Ben işimden ayrıldım. Sürekli kızımla igilendim. biraz da titiz bir anneyim. Kızımın üzerine çok düştüm; çok ilgilendim; fakat nihayetinde çok da yıprandım. Şimdide 1. sınıfta... 1. sınıf çok zor geçiyor. Konuşma bozukluğu ve öğrenme güçlüğü teşhisi kondu kızıma. Çok bunaldığımı ve yorulduğumu hissediyorum. annem bir taraftan ikinci çocuğu yap diyor. Yaşın geçiyor. Düşünme artık diyor. o öyle söyledikçe etkileniyorum. hem istemiyorum hem istemediğim için huzursuz oluyorum. Aslında anneme de hak veriyorum. ilerde pişman olursun , mutlaka kardeşi olsun diyor. Ama inanın hiç gücüm ve cesaretim yok. ben tekrar çalışmak ve sosyal bir hayat yaşamak istiyorum. Doktora yapıyorum. İyi dercede ingilizce biliyorum. iyi iş tecrübelerim var ve artık çalışmak istiyorm. İkinci çocuk olursa çalışamam. hem ben pimpirikli bir insanım, bebeğimi bakıcıya bırakamam hem de annem buna asla izin vermez. Annem de bakmaz. Sizce ne yapmalıyım. Kendi duygularımama kulak vermeliyim. Yoksa gözümü kapatıp ne olacaksa olsun mu demeliyim.
37 yaşında insansınız:KK57: ve hala annenizden izin mi alıyorsunuz

istemediğiniz şeyleri size dayatmasına izin mi veriyorsunuz

tabi ki annelerin fikirleri çok önemli ama belli bir noktadan sonra insan kendi karalarını kendi vermeli

Ben daha doğurmadan 2.çocuğu düşünmeye başladim bile:)

Bilemiyorum, tek çocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor. Akraba bağlari zaten çok zayifladi. İleride yaşlaninca, çocuğu tek başina, desteksiz birakmak bencillik bence..

Tek çocuğum oğlum da öyle kalacak
Çok iddialı ve yanliş bir cümle değil mi?Tek çocuk yapip, her şeyiyle onun üzerine düşmek.. Allah korusun ileride başina bir şey gelse nasil avunur insan? Yanlış anlamayin kimin kaç çocuk istediği onun bileceği iş. Bunu sadece "tek çocuğum oğlum kalacak" cümlenize istinaden söyledim.

hepinize fikirleriniz için çok teşekkürler. annemden izin almıyorum tabi ki,fakat çok etkileniyorum. benimde karasız olduğum bir konu için bu tedirginliği yaşıyorum belki de. Neyin doğru olduğu mantıklı düşünülerek bulunamıyor işte. Duygularım ikinci çocuğu istemiyor. Gücüm, cesaretim yok... Gelin görün ki anneme anlatamıyorum...

O

Bilemiyorum, tek çocuk yapmak bana bencillik gibi geliyor. Akraba bağlari zaten çok zayifladi. İleride yaşlaninca, çocuğu tek başina, desteksiz birakmak bencillik bence..

Çok iddialı ve yanliş bir cümle değil mi?Tek çocuk yapip, her şeyiyle onun üzerine düşmek.. Allah korusun ileride başina bir şey gelse nasil avunur insan? Yanlış anlamayin kimin kaç çocuk istediği onun bileceği iş. Bunu sadece "tek çocuğum oğlum kalacak" cümlenize istinaden söyledim.

Ben tek çocuğum bunu değiştirenden amz bence berbat değil

Oğlum da öyle kalacak derken 35 yaşındayım ve zorlu bir tedavi ile oğlum oldu

Bundan sonra yeni bir çocuk imkansıza yakın onun için öyle yazdım

Tek çocuk olmak çok kötü değil toplum genelde çok çocuğa alışkın olduğu için tek çocukların zor bir hayatı olduğunu düşünür ama öyle değil daha bağımsız oluyorlar genelde

Bir de bence amaç desteği olsun kardeşi olsun paylaşsın ise arayı çok açmamak lazım

Yaş farkı fazla olunca beklentileri farklı iki çocuğa yetişmeye çalışan anne ve babalar oluşuyor bu da hayatları daha da zorlaştırıyor

O

Tek çocuk olmak çok kötü değil toplum genelde çok çocuğa alışkın olduğu için tek çocukların zor bir hayatı olduğunu düşünür ama öyle değil daha bağımsız oluyorlar genelde

Bir de bence amaç desteği olsun kardeşi olsun paylaşsın ise arayı çok açmamak lazım

Yaş farkı fazla olunca beklentileri farklı iki çocuğa yetişmeye çalışan anne ve babalar oluşuyor bu da hayatları daha da zorlaştırıyor

Haklisiniz. Aradaki yaş farki artinca zaten yine tek çocuktan farksiz oluyor. Olan da anneye oluyor.

ikinci cocuk konusunda anneniz hakli... anneler tavsiye verir her zaman evlatlarinin iyiligini dusunur. bence siz tavsiyeleri emir olarak telakki ediyorsunuz.sonuc olarak icinde bulundugunuz durumu en iyi siz bilebilirsiniz. hayatta bi evlada verilecek en guzel hediye KARDESTİR...

Merhaba yazınızı okuyunca hem üzüldüm hem şaşırdım. sizde bir annesiniz siz hiç çocuğunuzun hasta olmasını istermisiniz . zor bir çocuk işinden ayrılmış bir kadın ve annesi tarafından sürekli baskı gören bir insansiniz. ayrıca evladiniz rahatsız bu durumda anneniz sizin sagliksiz bir anne olmanızı istiyor. ben sizin yerinizde olsam ilk önce hayatımı azda olsa bir duzene sokar ruhumu rahatlatir öyle ikinci çocuğu düşünürüm. yaşınız çok geç değil ve bir rahatsizliginiz yoksa biraz beklerim annemede ; annecim düşünmeye başladım bakalım ne zaman nasip olacak tarzında baskısını azaltacak sözlerle onu da sakinlestiririm. şu zamanda zor olan çocuk yok gibi ilk önce kendinizi düşünün uçak da bile maskeyi önce kendinize sonra çocuğa deniyor artık varın gerisini siz düşünün. ayrıca karamsar olmayın bir uzmandan yardım alin . umarım herşey yoluna girer . RABBİM yardımcınız olsun. eğer sizi kırıp uzduysem özür dilerim

Arkadaşlar merhaba
anne de olsa kimse kimsenin hayatının detaylarını bilemez.
o düz bakıyordur ondan söylüyordur..
kendi hayatını sen daha iyi bilirsin
nasıl mantklı geliyosa öyle hareket et ..

Arkadaşlar merhaba
Bazen söyledikleri hzuzurumu bile kaçırıyor. En ufak bir konuda annemin onayı olmazsa içim rahat etmiyor.

Sadece buraya yorum yapmak istiyorum.

Demekki annen seni yeterince özgüven sahibi biri olarak yetiştirememiş.
Fikirlerini almak, fikirlerine saygı duymak ayrıdır, her konuda annenin eteğine yapışmak ayrı.
Bence kendi özgüveninizi bi gözden geçirin.
Çocuk yapacaksanız da kendi isteğinizle olsun annenizin istemesiyle değil.

annenden kop artık 37 yasında bir kadınsın ve sen neysen çocugun da öyle olacak bu gidişle. zor çocuk olmasıyla zaten işaretleri vermiş sana. psikolojik destek almıyorsan hem çocuğun için hem kendin için bir an önce yardım al. anneni sağlıklı biçimde bir kenara koymayı başarınca da içindeki sesi rahat rahat dinlersin.

O

Mesela ben asla 2.yi dusunmuyordum. Kızım suan 8 yaşında vee 2.5 aylık bir bebeğim var aniden fikrim değişti. Oldu.çok zor iki farklı çocuk ama çokta güzel. Önce kızım prenses gibi büyüdüğü için bu fikre ve kardeşine alisirken zorlandı. Ama şimdi iyiki olmuş diyor çok seviyor bakımında bana çok yardımcı oluyor. Geleceğe dair hayaller kuruyor onunla.bigün biz olmadigimizda babası ile,omuzunda aglayabilecegi ve gözü kapalı guvenebilecegi bir kardeşi olduğunu bilmek beni mutlu ediyor.ayrıca zorda olsa 2 çocuk daha farkliymis yasamasaydim inanmazdim bu düşünceye.

Tek çocuğum ve çoğu kez kardeşim olsun istedim. Çok şükür anneannemin yanına gittiğimde kuzenim vardı hep onunla oynardık..Üstünde otururlardı anneannemin ve ben çıkmazdım oradan. Hatta 3. sınıfa kadar orada okudum, zorlayarak.. Kardeş şart diyenlerdenim.

iyide desteksiz bırakmak bencillik diyorsunuz Allah korusun kardesi var ama öldü. Sen destek diye düşünürken gene kaldı tek başına.
Misal....Allah korusun.
Demem o ki bu gerekçe değil

Annenize bu diktatorluğu aşılayan da sizsiniz gerçi...yaşınız gelmiş 40 a eşinizin bir fikri yok mu o da mı sizin annenizin direktiflerine maruz ya da.

X