• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme ayip mi ettim

Niloss_tk

Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2017
366
453
103
Kizlar selam. 2 senelik evliyim fakat evlenir evlenmez doguya geldigimiz icin bir cok esyam annemin evinde. (Annem tek yasiyor)
Bundan 5 ay önce annem aradi; dedi ki sac duzlestiricin nerdeydi dedim noldu hayirdir arkadasima söz verdim ona vercem dedi. Bende benim esyami bana sormadan nasil verirsin? dedim; ne olacak ne kiymetli esyan var yenisini alirim dedi. Uzatmadim ama cok bozuldum. Geleyim en son olaya.
Bir tane ayakkabim var cok deger verdigim birisinin hediyesiydi maddi degeride manevi degeride yuksek daha sadece 1 kere giydim annemde benim kiyamadigimi biliyor. Bati ya donunce alip kullanicam dursun dedim. Neyse gecenlerdede gitmis o ayakkabiyi giymis iyi hos giysin fotograf atmis hic bisey demedim sonucta annem ne olacak.
Ama dün instagramda bi fotograf paylamis arkadaslariyla piknige gitmis bembeyaz ayakkabiyi piknige giderken giyip terlik gibi ustune basarak yani ayakkabinin arkasini kirarak poz vermis. Sinir oldum dünden beri kendime diyorum annenden degerlimi falan ama en son kendimi tutamayip bugun aradim. anne sana cok kirildim dedim insan piknige giderken bembeyaz ayakkabiyi giyermi dedim o bana hediye dedim demez olaydim sen nasil bi ayakkabi icin annene laf soylersin sana ondan 4 tane 5 tane alirim kaparsin ceneni dedi bende anne benimkini giyene kadar kendine gidip alsaydin dedim sus falan dedi bende yuzune kapattim tamam tamam deyip ama vicdan yaptim ya sizce ayip etmismiyim

evet kendisinin de tavrı yanlış ama ben annenizi bir ayakkabı için "hediye bile olsa" kırmanızı çok saçma buldum...
insanlar anneleri için hayatta olsa keşke de sesini duysam diye üzülürken hele...
ne olacak ayakkabı yani... annenizden daha değerli birinin hediyesi miydi?

evet kendisinin de tavrı yanlış ama ben annenizi bir ayakkabı için "hediye bile olsa" kırmanızı çok saçma buldum...
insanlar anneleri için hayatta olsa keşke de sesini duysam diye üzülürken hele...

Kizlar selam. 2 senelik evliyim fakat evlenir evlenmez doguya geldigimiz icin bir cok esyam annemin evinde. (Annem tek yasiyor)
Bundan 5 ay önce annem aradi; dedi ki sac duzlestiricin nerdeydi dedim noldu hayirdir arkadasima söz verdim ona vercem dedi. Bende benim esyami bana sormadan nasil verirsin? dedim; ne olacak ne kiymetli esyan var yenisini alirim dedi. Uzatmadim ama cok bozuldum. Geleyim en son olaya.
Bir tane ayakkabim var cok deger verdigim birisinin hediyesiydi maddi degeride manevi degeride yuksek daha sadece 1 kere giydim annemde benim kiyamadigimi biliyor. Bati ya donunce alip kullanicam dursun dedim. Neyse gecenlerdede gitmis o ayakkabiyi giymis iyi hos giysin fotograf atmis hic bisey demedim sonucta annem ne olacak.
Ama dün instagramda bi fotograf paylamis arkadaslariyla piknige gitmis bembeyaz ayakkabiyi piknige giderken giyip terlik gibi ustune basarak yani ayakkabinin arkasini kirarak poz vermis. Sinir oldum dünden beri kendime diyorum annenden degerlimi falan ama en son kendimi tutamayip bugun aradim. anne sana cok kirildim dedim insan piknige giderken bembeyaz ayakkabiyi giyermi dedim o bana hediye dedim demez olaydim sen nasil bi ayakkabi icin annene laf soylersin sana ondan 4 tane 5 tane alirim kaparsin ceneni dedi bende anne benimkini giyene kadar kendine gidip alsaydin dedim sus falan dedi bende yuzune kapattim tamam tamam deyip ama vicdan yaptim ya sizce ayip etmismiyim

2 senedir kullanmadığınız şeyler için evet çok ayıp etmişsiniz.
Madem bu kadar değerli sizin için, yanınızda bulundursaydınız.

Şu anda yaşıyoruz, bugünü yaşıyoruz. Batıya ne zaman geleceğiniz belli değil. Belki kaza geçirip yürüyemez olacaksınız. Belki hamile kalacaksınız, ayaklarınız büyüyecek, bir daha eski numarasına dönmeyecek.

2 sene yahu, 2 senedir hiç giymemişsiniz, öncesinde de 1 kez giymişsiniz. Kıyamamak nedir? Eşya bu sonuçta...

benim annemde sürekli eşyalarımı benden izinsiz birilerine verirdi. genelde de teyzeme. özellikle epilasyon cihazımı. çok sinir olurdum. baktım yine vermiş bir gün gittim dedim ki ben artık onu kullanmam ya parasını verirsin yada haram zıkkım olsun dedim. aldım parasını. bir dahada kimse eşyama dokunmadı :)

Cok haklisiniz evet ama ben kullanmasindan dertli degilim ki kullansin tabi annem o benim hic onemli degil. Fakat emanet sonucta onemseyerek kullanmamasina kiriliyorum.

2 senedir kullanmadığınız şeyler için evet çok ayıp etmişsiniz.
Madem bu kadar değerli sizin için, yanınızda bulundursaydınız.

Şu anda yaşıyoruz, bugünü yaşıyoruz. Batıya ne zaman geleceğiniz belli değil. Belki kaza geçirip yürüyemez olacaksınız. Belki hamile kalacaksınız, ayaklarınız büyüyecek, bir daha eski numarasına dönmeyecek.

2 sene yahu, 2 senedir hiç giymemişsiniz, öncesinde de 1 kez giymişsiniz. Kıyamamak nedir? Eşya bu sonuçta...
Yanimda cok fazla esya goturme imkanim yoktu nakliyat tutmadik burda idarelik kalacak esya aldik sadece ve buralar toz toprak yani hep o yuzden getirmedim batiya gelince giyicem dedim 1 hafta sonra batidayiiz artik tamamen zaten. Ben giymesinden sikinti duymuyorum giysin herseyimi fakat ozensiz davranmasi beni uzuyor.

Yerinizde olsam sinir olurdum, ama anneme bir şey demezdim.
Hele de suratına telefon kapatmalar falan, hiç olmamış...
Ayrıca çok anlayamadığım için soruyorum bir insanın maddi-manevi kıymetli eşyası olsun olsun bir valiz olsun, onları da götürseymişsiniz keşke...
He yok kıymet verdiğim eşya daha çok diyorsanız o zaman anneniz haklı malınız kıymetli :)
Kendi adıma vazgeçemeyeceğim eşyam çok çok sınırlıdır... eşya nihayetinde.

anneme feda olsun ya ne kıymetleymiş eşyalarınız
Tabi ki feda olsun ya kiymetli degildir aslinda ama evladinda olsa karsindaki saygili olmak lazim esinde olsa istedigi kadar kullansin onda problem yok ki ama emanete dikkat etmek lazim yani annem bana birseyini emanet etse gozum gibi bakarim anlatabildim mi

Back
X