Anneme bir şey olmaz değil mi

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Kızlar iyi geceler. biraz moralim bozuk. konu şu ki annem iki sene önce kanser olmuştu (meme) birinci seviyede yakaladılar ameliyat oldu ve radyoterapi gördü. neyse sonra sürekli kontrollere gidiyor zaten bu son birkaç aydır göğsünde bir seyler olusmus yine ve cok agrı yapıyormus. ama tehlikeli bir sey degilmis surekli kontrol altında zaten.
annemin yası 48. malum menopoz bilmem ne zaten cok terliyor bunalıyor ve sıkıntı yasıyor. rahimde de bir seyler cıkmıs. kalınlasmış mı ne olmus anlamadım. doktora gitti geçen gun doktor iyi bir sey degil demis bazı tahliller icin ben cok anlamadım ama yarın doktoru ile birlikte baska bir doktora gidecekler kadın sag olsun cok ilgili.
neyse ben biraz mutsuzum cunku iki sene önce annem gerçekten hastayken ben hic etkilenmedim cunku babam da diyordu hep grip gibi bir sey cok basit falan ama annem kendini cok harap etti. kanserim de kanserim diye psikolojisi alt ust oldu. babamla ayrılardı o zaman ama sonrasında araları duzeldi babam inanılmaz degisti vs annem hemen iyilesti duzeldi.
ama simdi fiziksel olarak acı cekiyor ilac alıyor surekli agrısı var mutsuz kendisini kötü hissediyor ve ben bir şey yapamıyorum. iki sene once fiziken cok iyiydi gercekten ben ona bakınca hasta birini görmuyordum ama simdi uzuluyorum cunku yanına gidiyorum bakıyorum mutsuz bitkin yorgun canı sıkkın. babam da cok burada olmuyor kardesim yurtdısında ve ben de bu ay sonu gidiyorum yanında olamayacagım. kendimi cok kötü hissediyorum eve geldigimde soyledi annem yarın kontrole gidecegim diye biraz onunla oturdum sonra odama cıktıgımdan beri aglıyorum kendimi cok kötü hissediyorum cunku annem acı cekiyor ve benim elimden hicbir sey gelmıyor ben de gidince ne olacak. cok kötüyüm cok aglıyorum kac saattir kötü bir sey mi bu bilmiyorum ilk basta etkilenmemistim ama simdi annem kötü göruyorum gözümün önünde

Allah sağlık versin kardeşim.
Ilaclar ve kemoterapi tedavi ağrılı bir süreç diye biliyorum, umarım en kısa sürede atlatır.
Manevi olarak destek vermelisin, iyi olacağını hissettir ve buna inanın. Yüzünü gülümsetip mutlu etmek adına uğraş. Geçmiş olsun

Allah sifa versin canim. Erken evrede yakalanan hiçbir kanser turunden korkmayin duzelecektir ins. En son en kotu ihtimalle rahmini aldirir. Tamamen kurtulur. Aslinda hastaliktan ziyade bu beklemekle gecen süreç yoruyor üzüyor insani. Allah sabrinizi arttirsin kardesim.

Canim benim ALLAH sifalar versin.
Gogus kanserinde benim bildiğim gogus aliyorlar en fazla. Ama ALKAH uzun omurlee versin ALLAH korusun. Olmez.
Canin su mubarek gunler yuzu hurmetine ALLAH dertlerine devalar hastaligina sifa versin. Acisini dindirsin.
Moral cok onemli. Bakin babaniz ilgilenmeye basladimi nasil duzelmis.
Her hastaligin basi stres. Basimiza ne geliyorsa stresten geliyor.
Birde artik cevremizde 5 kisiden 1 i kanser maalesef. Her evde 1 tanw var neredeyse. Eskiden kanser dediğinde buyul olaydı. Simdi babanızın dedigi gibi nezle gibi oldu. Maalesef benim babamdada var. Kan kanserinin diger cesiti. ALLAHA dua ediyorum iste. ALLAH olumunde hayirlisini versin. Gozumun onunde aci çekmesine dayanamam. Ölümüne belki alisiriz ama hergun aci cekmesini gormek kahr eder hepimizi. Canim babam. ALLAH sabir versin. Sifa versinn butun hastalara.
Belki kiyaslanamaz birsey ama aci iste. Anneminde ayaklari agridiginda elimden birsey gelmiyor diye cok uzuluyorum. Biliyorum yururken oturup kalkarken cok agriyor. Agirdigini bile bile insan huzurlu olamiyor. Uzuluyor.
Seni anliyorum.ALLAH yardim etsin.

Merhabalar,

Öncelikle geçmiş olsun. Meme kanseri gibi hastalıklar artık bunlar tedavi ediliyor, hiç dert etmeyin. Annenize de durumu anlatın, tedavi süreci zor seni anlıyorum ama insanlar bu şekilde hastalıktan kurtuluyorlar bu kötü bir şey değil deyin. Ki zaten anneniz bunu başarmış. Rahim duvarı kalınlaşması filan bunlar 5 kadından 3'ünde var ayrıca.:KK66:

Kıyamam sana ,bak doktora gideceksiniz kesin bir şey yok ki daha .
Ben seni anlıyorum ,benim annem de grip olduğunda bile böyle bütün dünyası çökmüş gibi halsiz halsiz oturur ,ve ben bu duruma aşırı sinirleniyorum.
Normalde çok iyi anlaşırız ;ama onu böyle güçsüz görmek ,hiç çabalamamış bir şekilde görmek beni aşırı üzüyor ve sinirlendiriyor,istemeden ters ters bakıyorum.
İstiyorum ki biraz mücadele etsin ,güçlü kalsın .
Bir şeye sinirlendiğinde hemen "bakın midemde yaralar çıktı,kanser olacağım" demesi beni delirtiyor.
Geçen gün dedim "hiç güçlü kalamıyorsun anne" Haklısın dedi ,canlandı falan ,iyileşti şimdi.
Bak annenle konuş,bu dediğim bilimsel olarak da kanıtlandı ."Ruhen kendini nasıl hissedersen bu vücuduna da yansırmış"
Bence gerçekten de öyle ,ne kadar kötü,halsiz,moralsiz,sürekli "ben kanser olucam" modunda gezerse vücut da o orantıda kendini bitirir.
Annenle konuş böyle böyle anlat ,ben istiyorum ki sen güçlü dur de.
Allah şifa versin

En hassas oldugum konulardan biridir bu,6 ay önce babami kaybettim bu hastaliktan o kadar sinsi bir sey ki ,is isten gectikten sonra anlasildi ne yazik ki teshis konuldugunda 3.evredeydi ameliyat sansi asla olmadi olsa belki yasatabilirdik daha ama babama asla hastaligin gidisatindan bahsetmedik hep moralini yüksek tuttuk doktorlarin 6 ay ömür bictigi babami 18 ay yasatabildik doktorlar icinde mucizeydi tabi ki bu durum..

Bu hastalikta erken teshis cok cok önemli ki sizinde erken teshis edilmis ,korkma annen kisa zamanda düzelir yüksek moral bu hastaligin tek ilaci cok cok gecmis olsun..

Öyle bir an oluyor ki alisiyorsun bu duruma allah bir sekilde dayanma gücü veriyor ve hastana moral verebiliyorsun bu hastalikla yasamayi ogreniyorsun

Not:arkadaslar kadin dogum muayenelerinizi yilda bir kez yaptirin ne olur sikayetiniz olmasa bile yaptirin

Çok geçmiş olsun güzelim. Allah acil şifalar versin. Kanser hakkında açıkçası pek bilgim yok. Ama anneni gerçek ya da değil tedavi olan kişilerden bahsederek yüreklendirebilirsin. Her sabah; bugün daha iyi göründüğünü söyleyebilirsin. Moral gerçekten çok önemli. Baban da yapsın bunu. Çünkü inançlarımız (dinden bahsetmiyorum) gerçekten hayatımıza yön veriyor. Anneni sürekli iyiye gittiğine inandırabilirseniz bir zaman sonra öyle olacaktır. Allahım annenizi size bağışlasın, bir kere atlatmış bunu da atlatsın inşallah.

canım teyzemde ameliyat oldu bitti derken bir sene sonra diğer göğsünde de cıktı kitleyi aldılar rado kemo tereapi sonrası cok şükür bitti şimdi cok iyi kalbini ferah tut hiçbişey olmaz inş

Çok geçmiş olsun. Benim bildiğim doğurganlık dönemi geçmiş kadınlarda rahimde sıkıntı varsa alıyorlar. Yani hayati bir tehlikeye gitmiyor.

Olmaz korkma,ben odem atmaya xalisiyodum bir donem ısırgan suyu ictim ,oda benim rahmimi inceltmisti,
psikolojik destek alsin gecer bence

Kızlar iyi geceler. biraz moralim bozuk. konu şu ki annem iki sene önce kanser olmuştu (meme) birinci seviyede yakaladılar ameliyat oldu ve radyoterapi gördü. neyse sonra sürekli kontrollere gidiyor zaten bu son birkaç aydır göğsünde bir seyler olusmus yine ve cok agrı yapıyormus. ama tehlikeli bir sey degilmis surekli kontrol altında zaten.
annemin yası 48. malum menopoz bilmem ne zaten cok terliyor bunalıyor ve sıkıntı yasıyor. rahimde de bir seyler cıkmıs. kalınlasmış mı ne olmus anlamadım. doktora gitti geçen gun doktor iyi bir sey degil demis bazı tahliller icin ben cok anlamadım ama yarın doktoru ile birlikte baska bir doktora gidecekler kadın sag olsun cok ilgili.
neyse ben biraz mutsuzum cunku iki sene önce annem gerçekten hastayken ben hic etkilenmedim cunku babam da diyordu hep grip gibi bir sey cok basit falan ama annem kendini cok harap etti. kanserim de kanserim diye psikolojisi alt ust oldu. babamla ayrılardı o zaman ama sonrasında araları duzeldi babam inanılmaz degisti vs annem hemen iyilesti duzeldi.
ama simdi fiziksel olarak acı cekiyor ilac alıyor surekli agrısı var mutsuz kendisini kötü hissediyor ve ben bir şey yapamıyorum. iki sene once fiziken cok iyiydi gercekten ben ona bakınca hasta birini görmuyordum ama simdi uzuluyorum cunku yanına gidiyorum bakıyorum mutsuz bitkin yorgun canı sıkkın. babam da cok burada olmuyor kardesim yurtdısında ve ben de bu ay sonu gidiyorum yanında olamayacagım. kendimi cok kötü hissediyorum eve geldigimde soyledi annem yarın kontrole gidecegim diye biraz onunla oturdum sonra odama cıktıgımdan beri aglıyorum kendimi cok kötü hissediyorum cunku annem acı cekiyor ve benim elimden hicbir sey gelmıyor ben de gidince ne olacak. cok kötüyüm cok aglıyorum kac saattir kötü bir sey mi bu bilmiyorum ilk basta etkilenmemistim ama simdi annem kötü göruyorum gözümün önünde
Çok geçmiş olsun
Aynı sorun benim annemde de vardı
Aniden ameliyat oldu kemoterapi,radyoterapi çok yıprandı 6 ay benim yanımda kaldı buları sorun yaptı
Ama şimdi Allah şükürler olsun iyi 3 ayda bir kontrolleri var.
Moral olarak çok iyi olması gerekiyor dr rica edin annene herşeyi anlatmasın ,bilmesin yani
Ne gerekiyorsa size söylesin
Annemin koltukaltından 28 tane kanserli hücre aldılar ama anem 3 tane alındığını bildi söylemedik söyleseydik zaten yıkılırdı
Yani diyeceğim o ki bazı şeyleri annenizden saklayın
Acil şifalar dilerim

Back
X