Anneme sahip çıkmalıyım!!!

serrakul61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
9
0
36
Ankara
Mrb arkadaşlar.benim hikayem oldukça farklı.yani bana göre öyle...biz üç kız kardeşiz.annemle babam bundan 13 yıl önce ayrıldı.daha doğrusu babam bizi terketti.bunun üzerine bizde eşyalarımızı alıp memleket yerleştik.nineme dedemden kalan maaşla geçindik bir süre.daha sonra ben üniversiteyi kazandım.öğretmen oldum.evlenen kadar ben ben baktım aileme.benden sonra iki kız kardeşimde üniversiyeti kazandı.o da öğretmen oldu ve görevi devraldı.o bakıyor ve küçük kız kardeşimi okutuyor.tabi, bende evlend,im ve maddi yönden anneme destek olamıyorum.annemde bana gücenirmiş.aslında bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum.kendime ait artı hesabımdan 50-100 göndermeye çalışıyorum...ne yapayım da nasıl destek olayım anneme eşimede bahsetmek istemiyorum kendim halletmeliyim bu durumu....

bu durumun ne sıkıntılı bişey olduğun bilirim:50:eşinle uygun bi dille konuşmayı denesen anlayışla karşılamaz mı?çünkü gizli gizli zor olur.katiyen bahsetmek istemiyorsanız da branşınız uygunsa eşinize çaktırmadan özel ders filan verebilirsiniz.

Son düzenleme:
bu durumun ne sıkıntılı bişey olduğun bilirim:50:eşinle uygun bi dille konuşmayı denesen anlayışla karşılamaz mı?çünkü gizli gizli zor olur.katiyen bahsetmek istemiyorsanız da branşınız uygunsa eşinize çaktırmadan özel ders filan verebilirsiniz.

Eşim çok anlayışlıdır ama ben bu durumu ona anlatmak istemiyorum...branşım sınıf mümkün değil....

13 yildir kendisini terk eden bir adamla neden resmi olarak bosanmadi takildim buraya.Belki ikinci baharini yasayabilecegi mutlu bir evlilik yapabilirdi.

Son düzenleme:
Avukat tut boşanmasını sağla

13 yildir kendisini terk eden bir adamla neden resmi olarak bosanmadi takildim buraya.belki ikinci baharini yasayabilecegi mutlu bir evlilik yapabilirdi.

babm ortalarda yok kayıp...annem kendisini çocuklarına adayan biri.bizi okttu meslek sahibi yaptı.ama biz ona elimizde gelene yapmıyoruz.gerçi kız kardeşim her ay para gönderiyor fakat olmuyorki herkesin yeri ayrı.

Mrb arkadaşlar.benim hikayem oldukça farklı.yani bana göre öyle...biz üç kız kardeşiz.annemle babam bundan 13 yıl önce ayrıldı.daha doğrusu babam bizi terketti.bunun üzerine bizde eşyalarımızı alıp memleket yerleştik.nineme dedemden kalan maaşla geçindik bir süre.daha sonra ben üniversiteyi kazandım.öğretmen oldum.evlenen kadar ben ben baktım aileme.benden sonra iki kız kardeşimde üniversiyeti kazandı.o da öğretmen oldu ve görevi devraldı.o bakıyor ve küçük kız kardeşimi okutuyor.tabi, bende evlend,im ve maddi yönden anneme destek olamıyorum.annemde bana gücenirmiş.aslında bende elimden geleni yapmaya çalışıyorum.kendime ait artı hesabımdan 50-100 göndermeye çalışıyorum...ne yapayım da nasıl destek olayım anneme eşimede bahsetmek istemiyorum kendim halletmeliyim bu durumu....

taa annenizin babasından kalan maaşla büyütülüp okutulduysanız tabi ki de destek olmalısınız
madem kardeşiniz diğer kardeşi okutuyor siz de annenize bakıverin
eğer eşiniz de öğretmense evinize ortalama 4500 gibi bi para girer
sanırım annenizin kalacağı bir ev babasından aylık 400 500 gibi bi miktar yeter heralde
benim birçok arkadaşım aylık kurumlara kişilere yardımlarda bulunuyor (öğrenciler,tema vs gibi)
kimi o maaşı aldığına şükür için kimi zekat niyetine düşünüyor
siz de eşinize yardım etmek istediğinizi söylebilirsiniz
bence hiç yalan söylemeyin direk söyleyin ayrı konu

annem yalnızsa ben direk yanıma alırdım bi de hiç böle uğraşmazdım
tabi aynı durum eşimin annesi için de geçerli

taa annenizin babasından kalan maaşla büyütülüp okutulduysanız tabi ki de destek olmalısınız
madem kardeşiniz diğer kardeşi okutuyor siz de annenize bakıverin
eğer eşiniz de öğretmense evinize ortalama 4500 gibi bi para girer
sanırım annenizin kalacağı bir ev babasından aylık 400 500 gibi bi miktar yeter heralde
benim birçok arkadaşım aylık kurumlara kişilere yardımlarda bulunuyor (öğrenciler,tema vs gibi)
kimi o maaşı aldığına şükür için kimi zekat niyetine düşünüyor
siz de eşinize yardım etmek istediğinizi söylebilirsiniz
bence hiç yalan söylemeyin direk söyleyin ayrı konu
dedeme ninenmden kalan maaş o.ninem hala yaşıyo çok despot çok parayı o alıyor.evin ihtiyaçlarını gideriyor.anlayacağınız annemin eline para geçmiyor.ben anneme gittiğimde alışverişini yapıyorum.her ay elimden geldiği kadar para yolluyorum.ama annem yine de bana güceniyormuş.kız kardeşim söyledi.bilemiyorum ki ne yapmak lazım bi maaşı olsaydı keşke...boşansa acaba maaş alabilir mi.babam astsubaydı fakat görevin alınıp zorunlu emkeli olmuştu.

Neden bahsetmeyecekmişsin?annen hakkında kötümü konuştun? Bilsin eşin!onun anası olsa omzunda taşır,lafta söyletmez ,bu kız analarına üzülüyorum,açıkcası, çileli ananıza sahip çıkın derim ben ,ölürse vicdan azabı çeken siz olursunuz,nedir bu eloğlundan korkmalar?çekinmeler?

dedeme ninenmden kalan maaş o.ninem hala yaşıyo çok despot çok parayı o alıyor.evin ihtiyaçlarını gideriyor.anlayacağınız annemin eline para geçmiyor.ben anneme gittiğimde alışverişini yapıyorum.her ay elimden geldiği kadar para yolluyorum.ama annem yine de bana güceniyormuş.kız kardeşim söyledi.bilemiyorum ki ne yapmak lazım bi maaşı olsaydı keşke...boşansa acaba maaş alabilir mi.babam astsubaydı fakat görevin alınıp zorunlu emkeli olmuştu.

başını sokacağı bir ev varsa evin ihtiyaçlarını da nineniz alıyorsa dediğiniz gibi alışverişini yapar harçlık verirsiniz kıyafetlerini alırsınız herşey taksit nasılsa arada yemeğe gezmeye tatile götürürsünüz çocuğunuz olunca da baksın diye yanınıza çağırırsınız (bilmiyorum var mı çocuk) vs
100 değil de 200 verirsiniz
çözülür yani o iş

hukukçu arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar ama babanız kayıp ise ve anneniz boşanma davası açarsa bir kaç celse sonra boşanırlar diye biliyorum. biraz uzun sürer ama bir taraf kayıp ise eninde sonunda boşanılabildiğini biliyorum ben. sizin şahitliğinizde işi kolaylaştıracaktır. şimdi ninenizin maaşı var. Allah korusun ya ona da bişey olursa? ama boşanmış olsa annenizin sosyal güvencesi ve maaşı olmadığı için dedenizden kalan ninenizin aldığı maaş direkt annenize bağlanır. hatta boşanınca nineniz sağken bile dedenizden kalan ninenizin aldığı maaşında bir kısmı bağlanıyor bildiği kadarıyla

madem eşiniz anlayışlı o zaman bu olayı gurur yapmadan onunla konuşmalısınız.çünkü anneniz daha fazlasını bekliyor.
sizin maaşınız ortalama 2000 lira kadar.eşinize söyleyin her ay annenizin ihtiyaçlarına göre daha fazla miktarda yardımda bulunun.

eşinize karşı utanıp sıkılmanıza gerek yok.eminim eşiniz sizinle aynı durumda olsa hiç düşünmeden yardımcı olurdu.ailenize destek olmak sizin en büyük hakkınız.kaldı ki iyi bi işiniz,düzenli bi geliriniz var.buna kimse itiraz edemez.

esınızle konusup ayda 400 500 gondermeye calısın...buna hakkı var annecıgınızın...

50 100 lıra neye yeterkı hayat cok pahalı,

annenız gucenmekte maalesef kı cok haklı...
Ne zordur bırıne muhtac olmak,evladın dahı olsa cok zor...

Back
X