Anneme sahip çıkmalıyım!!!

durumdan esinizin haberi olmamasi ve hatta anlatmak bile istememeniz cok ilginc...hayat arkadasiniza bunu anlatmanizin ya da para gonderdiginizi bilmesinin ne sakincasi var?
eve iki maas girerken anneme 50-100 tl gondermek annemi birak benim gucume giderdi o kadar az gondermeyi kabullenemezdim...
annemi birakin kardeslerime de hic yardimci olmadigim icin vicdan azabi cekerdim, evli olursaniz olun sonucta onlar sizin kardesiniz biraz destek ciksaniz...esiniz enistelik yapsa biraz...ikinizde sevap kazanirsiniz...
ama bunun yaninda bence ilk isiniz annenizin durumunu bir avukata danismak olsun, bosansin maasi olur iste...
ayri yasadigi halde niye evli durup bes parasiz kalsin ki...

Güzelim ben de arkadaşlara aynen katılıyorum. Eşinle konuş muhakkak. Böyle gizli gizli nereye kadar?? Hem ortaya çıkarsa eşinin güvenini kaybedebilirsin.

Bir de annen babandan muhakkak boşansın. "Gıyabında boşanma" diye bir şey vardı eskiden. Bir arattırın nüfus müdürlüğünde emekli sandığında kaydı vardır. Adres bilgileri çıkar. Celbi o adrese gönderir adliye. Bir bulunmaz, iki bulunmaz. Bir süre sonra boşuyor hakim.

Babanızın ortada olmadıgını ıspat ettıgınız zaman annenız bosanabılır dıye bılıyorum.
Ama maddı konuda annenızı boyle bır duruma sokmanıza gerek yok ..
Evlenmış olmanız aıle oldugunuz gercegını degıstırmez ınsan annesıne 50 tl gonderırmı ustelık esınızde sızde ogretmenmıssınız.
Ve en onemlısı hayatı paylastıgınız ınsandan para gonderdıgınızı saklamanız hiç hoş bırsey deıl evlılıgın kutsallıgına aykırı ustelık esınız anlayıslıymıs oyle demıssınız.

durumdan esinizin haberi olmamasi ve hatta anlatmak bile istememeniz cok ilginc...hayat arkadasiniza bunu anlatmanizin ya da para gonderdiginizi bilmesinin ne sakincasi var?
Eve iki maas girerken anneme 50-100 tl gondermek annemi birak benim gucume giderdi o kadar az gondermeyi kabullenemezdim...
Annemi birakin kardeslerime de hic yardimci olmadigim icin vicdan azabi cekerdim, evli olursaniz olun sonucta onlar sizin kardesiniz biraz destek ciksaniz...esiniz enistelik yapsa biraz...ikinizde sevap kazanirsiniz...
Ama bunun yaninda bence ilk isiniz annenizin durumunu bir avukata danismak olsun, bosansin maasi olur iste...
Ayri yasadigi halde niye evli durup bes parasiz kalsin ki...

evlenen kadar hep ben baktım.düzenli olarak heray parasını yolladım.kız kardeşlerimede para gönderdim.benden sonra küçük kız kardeşim maaşa geçti.şimdi benim yaptıklarımın aynısını o da yapıyor.bende elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.eşime anlatmak istemiyorum.herşey her yaşadığın anlatılımıyor.çektim sıkıntıları bilmesini istemiyorum zaten annemde sakın anlatma.bilmesi gerktiği kadarını bilsin diyor.eşine de söyle bana yolladığını diyor.

sızı kırmak ıstemıyorum.

Ama eşınızle bunu paylaşmalısınız,
sıkıntılar da mutluluklarda bızler ıcın.
Bunu esle paylasmak gurur kırıcı bırsey degıldır.
Kaldıkı annenızın ahlak dısı vs bır yasantısı yok.
Aksıne gurur duyulacak bır kadın o...
Mutlaka paylasmalısınız.
Belkı o zmn daha fazla yardımcı olabılırsınız annenıze...
Daha oncede belırttıgım gıbı
50 100 gıbı rakamlar cok dusuk rakamlar.

Daha fazlasını yapabılırsınız,tabıkı eşınızın haberı olarak ve onayını alarak...bunda annenızın gururu ıncınır vs dıye bırsey yok,lutfen bıdaha dusunun

canım bence de eşinle konuş. annene tabiki destek olmalısın. hem maddi hem manevi. yalnızlık çekmesine izin verme canım. durumunuz müsaitse ara sıra yanına gelsin kalsın. genel ihtiyaçları karşılanıyo bile olsa bayanların özel ihtiyaçları var. 50-100 yetmez ki.. ama eşinin de bilmesi gerek. seni haklı bulur bence daha iyi yardım yapabilirsiiniz.

evlenen kadar hep ben baktım.düzenli olarak heray parasını yolladım.kız kardeşlerimede para gönderdim.benden sonra küçük kız kardeşim maaşa geçti.şimdi benim yaptıklarımın aynısını o da yapıyor.bende elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.eşime anlatmak istemiyorum.herşey her yaşadığın anlatılımıyor.çektim sıkıntıları bilmesini istemiyorum zaten annemde sakın anlatma.bilmesi gerktiği kadarını bilsin diyor.eşine de söyle bana yolladığını diyor.

eşinin sıkıntıları bilmesine gerek yok ki kaldı zamanla öğrenecek zaten sanırım yeni evlisiniz
sıkıntıda deme sen de baktı büyüttü okuttu tek başına yardım etmek istiyorum de
annenin yalnız olduğunu bile bile ayda 500e laf edecek biriyse eşin zaten ortaya çıkınca işin daha zor

anliyorum ne mutlu size ailenize sahip cikmissiniz, sevabiniz buyuk. bu yuzden sizi kutluyorum ayrica...
ama ben yine de esler arasinda gizli sakli olmamasi gerektigini dusunuyorum...
tamam gecmisinizi anlatmayin ama en azindan yardim ettiginizi bilsin, ama eger anlatirsam beni kisitlar belki gondermemi istemez bu yuzden korkuyorum diyorsaniz o zaman size de hak veririm...
esinizi siz bilir siz tanirsiniz, paraya cok duskunse mali kiymetliyse tutumluysa belki de soylememeniz daha hayirlidir bilemiyorum...

dedeme ninenmden kalan maaş o.ninem hala yaşıyo çok despot çok parayı o alıyor.evin ihtiyaçlarını gideriyor.anlayacağınız annemin eline para geçmiyor.ben anneme gittiğimde alışverişini yapıyorum.her ay elimden geldiği kadar para yolluyorum.ama annem yine de bana güceniyormuş.kız kardeşim söyledi.bilemiyorum ki ne yapmak lazım bi maaşı olsaydı keşke...boşansa acaba maaş alabilir mi.babam astsubaydı fakat görevin alınıp zorunlu emkeli olmuştu.

ninenize despot kelimesini hiç yakıştıramadım... sonuçta evin giderlerini karşılıyormuş o parayla, gidip kumar oynamıyor ya

Back
X