• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi babamı üzmek istemiyorum

ebushhh

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
2.071
4
316
Rusya
kızlar moralim çok bozuldu. annem ve babamın oturugu ikiz villa var. orayı satıp kendilerine ev alıp borclarını kapatıp hacca gideceklerdi. ama farklı bir şey düşünmüşler. biz üç kardeşiz diyorlar ki evleri satmayalım 3 tane ev var bir ikiz villa birde daire dairede abim oturuyor. daireyi ona yazıklarıda size verelim yanlız 3unüz birleşip bize araba alın bide hacca gonderin diyorlar. he bide küçük bir daire daha var 1+1 orayada dogalgaz doşenecek. abim kabul etmiş bende kabul ettim ablamda ama benim eşim sanki mırın kırın ediyor gibi geldi bana. yazlık biraz masraflı haliyle boya badana lazım geliyor arada bir. yani tamam olur diyor ama gonlu olur demiyor anlıyorum. bu şekildede bir işe kalkışmak istemiyorum. sonradan sorun çıkmasın diye. ailemle eşimin arasında kalmak da istemiyorum. ne yapacagımı bilemedim. bana bir fikir verirmisiniz. dert sahibi olucam inanki annem rahatsız zaten babamda şeker hastası onların rahat olmasını istiyorum. derdim mal değil üzmekte istemiyorumm onları offf.:43:

Mal da miras da ailenizin onlar neyi size vermek istiyorlarsa gönüllerinden ne geçiyorsa öyle olsun eşiniz de bu işe karışmamalı bence, asıl eşiniz bu işe karışırsa sorun olur. Eşinizin ailesini ilgilendiren bir mal miras durumuna sizin karışmanız ne kadar hoş olmayacaksa sizin ailenizin durumuna da o karışmamalı...
Şimdi aileniz yaşıyor Allah uzun ömürler versin biri vefat etmiş olsaydı ve miras olarak da bu şekilde bölüştürmüş olsaydı hayır mı diyecektiniz:26:

oda ben karışmam diyor ama şimdi bide şartları var ya araba vs. onlar alınacak taş çatlasa 10-15000 tutar ama işte keşke çalışabilseydim. hamileyim çalışamıyorum. zaten hormonlar yüzünden aşırı duygusalım. bilemedim ne yapsam çarşamba günü eşim geliyor şu anda seyehatte. konuşuncada tamam diyecek bana biliyorum. ama ilerde bişey olsa kafama kakar diye çok korkuyorum. bide gelemem bende kavga dovüş gider yani.:59::14:

Hmm siz de o yazlığın masrafını karşılayamayacağınızı söyleseniz ailenize sadece orayı satıp kendileri için harcasınlar:92:

offf biraz zor olacak ama en iyisi ailemle konuşmak herhalde. nede olsa annem babam kırılmazlar inşallah bana teşekkür ederim ilginiz için

Ne bileyim yaşım daha küçük sadece çevremde gördüğüm kadarıyla düşünüyorum.. Dedem öldü sonrasında yengemler o kadar çok mal hırsına düştülerki babam kendi kardeşleriyle annesiyle konuşmuyor. Eniştemler mal davalarına karışmaya çalışıyorlar mesela annem en büyük olduğu için onları susturuyor.. Kavga gürültü çıkmasından çok korkuyor babam gibi olmak istemiyor kardeşleriyle. Haklı da bence.. İki parça mal için kardeşin kardeşe, annenin babanın evlada, kadının kocasına, kocanın karısına düşmesi hoş olmuyor:50:

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle sorun yaşayanlar" başlığına taşınmıştır.

eşim kim ki babamın malına karışıyor ,o mu kazanmış

kızlar moralim çok bozuldu. annem ve babamın oturugu ikiz villa var. orayı satıp kendilerine ev alıp borclarını kapatıp hacca gideceklerdi. ama farklı bir şey düşünmüşler. biz üç kardeşiz diyorlar ki evleri satmayalım 3 tane ev var bir ikiz villa birde daire dairede abim oturuyor. daireyi ona yazıklarıda size verelim yanlız 3unüz birleşip bize araba alın bide hacca gonderin diyorlar. he bide küçük bir daire daha var 1+1 orayada dogalgaz doşenecek. abim kabul etmiş bende kabul ettim ablamda ama benim eşim sanki mırın kırın ediyor gibi geldi bana. yazlık biraz masraflı haliyle boya badana lazım geliyor arada bir. yani tamam olur diyor ama gonlu olur demiyor anlıyorum. bu şekildede bir işe kalkışmak istemiyorum. sonradan sorun çıkmasın diye. ailemle eşimin arasında kalmak da istemiyorum. ne yapacagımı bilemedim. bana bir fikir verirmisiniz. dert sahibi olucam inanki annem rahatsız zaten babamda şeker hastası onların rahat olmasını istiyorum. derdim mal değil üzmekte istemiyorumm onları offf.:43:
sonuçta aileni bu işi ölmeden yapıyor ve hiç vermeyebilirlerdi de.
aşinizle açık konuşun kabul ediyosan bunları yapıcaz kabul etmiyorsan hiç almıycam deyın bakalım koşa koşa kabul eder.benim parda poulda gözüm yok,diğer kardeşlerimin olsun deseniz eşiniz haliyle kaçırmka istemez verilen yazlığı,o yüzden ıkna etmenın türlü yoları var,arada kalmayın ailenişzi de üzmeytin.eşinizlede kötü olmayın,3 kuruş verip yazlığınız olacak.bi de evlat olarak anneizin babnızın hacca gitmesinde maddi olarak destek sağlamış olacaksınız bi nevi.her evlada nasip olmaz.ilerde bunun için gururu duyarsınız.anennizi babanızı üzmeyin.onalr yokken hayat çok zor çünkü...

bu iş eşine düşmez sen nasıl istiyorsan ona göre olur ...ailen ev veriyor daha ne ? benimde olsa eşim karışmaz ..onun mirasına karışmakta bana düşmez ...böyle konular kişiyi ilgilendirir bence ...için rahat olsun kendi kararını kendin ver :71:

bende buna benzer bi durum yaşadım eşim saolsun seninki gibi sen bilirsin dedi ama pekde istekli değildi ama bende annemleri üzmek isemiyordum sonra annemlrin istediği şekilde bi cvp verdim içim rahatladı ama bize gerek bile kalmadı işler değiştiii bence de eşinle konuş annenleri üzme

Back
X