• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi benden aldi, yerine ne verecek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen ne diyorsun be zehirli sarmaşık az insan sevmeyi öğren konuşma fazla
Ben bunu direk hocadan öğrendim
Az insan sev cidden kalbin ne kötü ya

Az biraz arastir, sorgula. O hocaya isyan ne demektir sevap midir diye bir sor. Cahillik ayip degil. Hocan isyan tavsiyesi verdi ise aynen devam.

Az biraz arastir, sorgula. O hocaya isyan ne demektir sevap midir diye bir sor. Cahillik ayip degil. Hocan isyan tavsiyesi verdi ise aynen devam.
Yahu ben isyan mı ediyorum kardeşim ?
sen yakınını kaybettin mi ?
biliyor musun o acıyı ? İsyan değil ama insan sorguluyor yüreği yanıyor
Yürek yangını ne bilir misin ? Kıza yazdığımda zaten bolca dua et demişim sen ne değişik bi insansın ya ay sabah sabah şaşırdım

Beğenmeyen beğenmedim yapsın geçsin birbirine bu ne savaş?

Emin ol en basta oyle yaptım arkadaş geldi begenmemem zoruna gitmiş olmalı ki polemik başlattı. Beni begenmeyenleri hic bir zaman etiketleyip yorum yazma gereği duymadim . Çünkü herkesin kendi düşüncesi . Alintiladigin mesajda bile dile getirdiğim bir şeyin ayni şeyi söylemen bir hayli hayli komik.

İnsanlardan sizin gibi olmasını beklemeniz komik. Neyden kaynaklanıyor birilerini kötü kalpli ilan etmeye olan bu merakınız? Üslubunda bir terbiyesizlik yok sizin dilediğiniz yumuşaklığı seçmek zorunda değil. Beğenmeyen beğenmedim yapsın geçsin birbirine bu ne savaş? Konu sahibinin de bu konuyla ilgili bu kaçıncı konusu belki de arkadaşın yaptığı gibi sarsılmaya ihtiyacı vardır. Pamuk şekeri tarlası değil burası sanal alem. 🤷🏻‍♀️ Ayrıca aynı derdi göğüslediğini anlatıyor. Siz de ona yüklenirken kalbini kırıyorsunuz. Ben arada fark göremiyorum kızdığınız üslupla.
Bana mı diyorsunuz ?
bir ben burda yeniyim ve tesadüfen konuyu gördüm tamamen iyi niyetimle yazdım . İnsan kırmak fıtratımda yok . Ama insanda insan gibi davranmalı . Burda maşallah bazı insanlar çok garip şaşırdım

Ne kadar gec yatarsam duygusallasma olasiligim o kadar artiyor. Geceler bana gore degil cunku.

Acim buyuk, yukum agir, sorumlulugum fazla ve tam bu noktada sevgiye oyle ihtiyacim var ki... Inatla olmuyor ama. Yapayalnizim.

Ben ne yaptim da yaratici bu kadar nefret ediyor benden? Hani bir kapi kapanir, digeri acilirdi? Annemi benden aldi, yerine ne verecek?

Eski guluslerim gelecek mi? Altust olan bu hayatim toparlanacak mi?
Allah rahmet eylesin ama ölüm bu hayatın gerçeği. Siz de öleceksiniz, biz de. Her şeyin bir sonu var elbet. Keşke kötülük ve ölüm olmasaydı. Ama var. Önemli olan bu dünyadan giden kişiyi güzel anmak. Güzel anılar biriktirmiş olmak. Ne kadar şanslısınız ki anneniz sizin gibi bir evlat yetiştirmiş, onu böyle sevip özlüyorsunuz. Sizi özlemden ağlatan bir anneye sahip olmuşsunuz. Acı ve kederden değil. Anneniz de Ne kadar şanslı ki böyle güzel anılıyor. En büyük acıya evlat acısı derler. İnsanlar evlat acısını bile unutup hayata devam ediyor. Elbet bir gün geçecek. O zaman siz de mutlu bir şekilde bakacaksınız annenizle olan günlerinize.

Allah ozman peygamberinide sevmiyorduki!babasini gormeden annesini 6 yasinda ona bakan dedesi amcasini hepsini aldi.vefat etmeden neredeyse butun cocuklari ondan once goctu.ama hep sabretti.dunyanin gecici oldugunu sevdiklerine kavusacagini biliyordu.Allah sevdigi inanan kullarini daha cok sınar digerlerini ise gunahlarinda azarak gitmeleri icin muhlet zevk sefa verir.adalet cunku ote dunyada bu dunya gecici 60 70 senelik sadece

Kız isyan etmiyor acı çekiyor herşeye bilmiş bilmiş itici yorum yapmayın az insaniyet
Yani karışmayayım diyorum da.

Daha nasıl isyan edecek yaw. Müslüm Gürses açıp kendini mi jiletleyecek .. 😂😂

ölümde doğum kadar normal şu hayatta . Ve nefes aldığınız sürece hayat devam ediyor. Eden kendine eder.

İster hayatı böyle kabul eder yaşarsınız ister karalar bağlar ölene kadar dövünürsünüz. Seçim kişinin kendine kalmış..

Ne kadar gec yatarsam duygusallasma olasiligim o kadar artiyor. Geceler bana gore degil cunku.

Acim buyuk, yukum agir, sorumlulugum fazla ve tam bu noktada sevgiye oyle ihtiyacim var ki... Inatla olmuyor ama. Yapayalnizim.

Ben ne yaptim da yaratici bu kadar nefret ediyor benden? Hani bir kapi kapanir, digeri acilirdi? Annemi benden aldi, yerine ne verecek?

Eski guluslerim gelecek mi? Altust olan bu hayatim toparlanacak mi?

Acı kaybınız için başsağlığı ve sabır dilerim.
Ölüm sıralı değildir, kimin ne kadar ömrü var bilinmez ama takdir ilahi gerçeği yadsinamaz.
Anneniz yaşıyor olsa idi oda muhakkak bana evlat acısı gösterme Allahim diye dua ederdi.
Yaşınız kaç bilmiyorum..önünüzde uzun bir yol var demek isterim.
Sizde anne olacaksiniz belki zaten annesiniz ve ayni temenniyi sizde bulundurursunuz.
Evlat acısı..
Hayat böyle bir saniye sonrasının garantisi yok.
Yani bu vefatın sahsinizla ilgisi yok.
Yaradanin anneniz için verdiği ömür bu kadar..
Böyle konusurken duygusuz acımasız görünüyor belki ama kazandıklarımız ne kadar Allahtan ise kayiplarimizda yine onun takdiridir ve biz müslümanlar ya da inananlar buna teslim olmak zorundayiz.
Teslimiyet kazanınca bilinçli bir yasta kaçınılmaz oluyor.

İsyan ediyorsunuz net
Annesini kaybetmis tek insanmissiniz gibi sizden intikam aliniyor ve bunlari haketmiyormussunuz gibi davranmayi birakin
İnsanin ici yansada sizinki baska bir evreye gecmis
Allahi reddetmeye Allaha ofke duymaya kadar gelmis
Yanlis anlamayin ve dua edin lutfen bol bol okuyun

Bu isyan etme muhabbetinide anlamiyorum hic. Insan sevdigini kaybettiginde isyan etmeyecekte ne zaman edecek.

Canin isyan etmek istiyorsa isyan et konu sahibi. Aglamak istiyorsa agla bagirmak istiyorsa bagir. Tas üstünde tas birakasin yoksa yak yik. Kimsenin acini nasil yasayacagina dair kisitlamalar koymasina izin verme. Icinden geleni yap.

Olen birinin acisi Zamanla geciyor mu. Hayir geçmiyor. Her sabah ilk uyandiginda her gece kafanı yastiga koyduğunda aklina geliyor. Bazen cok mutlu iken aklina gelip keske yanimda olsa ne gulerdik diyorsun. Veya cok uzgunken ah simdi burAda olsada sarilsak aglasak diyorsun.
Ama zamanla anilarina sarilmayi öğreniyorsun. Cok uzgunken sarilamasanda varligindan guc aliyorsun. Her sey ilk zamanlar olduğu gibi zor olmuyor.

Bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla Summer-girl’ün annesi demans hastasıydı. Konu sahibi annesinin artık eskisi gibi olmadığını, tamamen farklı kişilik özellikleri sergilediğini ve çoğu zaman hiç konuşmadığını söylüyordu. Sanıyorum ki “annemi aldı” cümlesinden kastettiği bu. Yani umuyorum ki öyledir de vefat etmemiştir. Aksi bile olsa böyle durumlarda inançlı olmak daha güçlü kılıyor insanı. Belki dile kolay bunu söylemesi ama gerçekten öyle. Elden başka bir şey gelmiyor çünkü. Bir de kendi başımıza üstesinden gelemediğimiz durumlarda psikolojik destek almak gerekiyor. İhmal etme olur mu? Summer-girl Summer-girl

Bir de sırf yaptığı yorum beğenilmedi diye başka bir üyeyi etiketleyip konu dışı polemik başlatmak konu sahibinin acısına, hissetiklerine saygısızlık oluyor diye düşünüyorum. Böyle kişisel mevzularınızı özel mesajla hallederseniz daha iyi olur.

Cok ozur diliyorum herkesten. Annem hasta ve artik eskisi gibi olmadigindan o ifadeyi kullandim, farkli anlasilmisim. Uzgunum gercekten.

redsonja87 redsonja87 bu surecte cok pistim ben. Cok uzuldum, cok agladim, cok karsilastirdim, cok sorguladim ama oyle olgunlastim ki... Bir senede birkac yil alan ruhum oyle yorgun ki...

Psikolojik yardima ihtiyacim olan o zamanlari cok ama cok agir sekilde gecirdim. Beynimin hasar aldigini bile dusunuyorum.

Inanc konusunda hakli olabirsin ama dua bile etmeyi biraktim ben. Inancim derinden sarsildi. Kirginim ve icimden gelmiyor.

Kabullendim ama bazen basa sarip kendimi buraya atiyorum iste. Hayatim degisik bir hal aldi. Hayatimda biri olsaydi bu sureci bu kadar agir gecirmezdim ama o da olmadi. Hayat bu sureci en agir haliyle yasatti bana.

Artik cok agresifim ve herkesten sitem aliyorum bu konuda. Bir de bazi duygularimi yitirmisim. Biri hastalansa veya olse, zerre bir sey hissetmiyorum. Oyle tas kalbim var artik.

Guzel yorumun icin tesekkur ederim.

Bu isyan etme muhabbetinide anlamiyorum hic. Insan sevdigini kaybettiginde isyan etmeyecekte ne zaman edecek.

Canin isyan etmek istiyorsa isyan et konu sahibi. Aglamak istiyorsa agla bagirmak istiyorsa bagir. Tas üstünde tas birakasin yoksa yak yik. Kimsenin acini nasil yasayacagina dair kisitlamalar koymasina izin verme. Icinden geleni yap.

Olen birinin acisi Zamanla geciyor mu. Hayir geçmiyor. Her sabah ilk uyandiginda her gece kafanı yastiga koyduğunda aklina geliyor. Bazen cok mutlu iken aklina gelip keske yanimda olsa ne gulerdik diyorsun. Veya cok uzgunken ah simdi burAda olsada sarilsak aglasak diyorsun.
Ama zamanla anilarina sarilmayi öğreniyorsun. Cok uzgunken sarilamasanda varligindan guc aliyorsun. Her sey ilk zamanlar olduğu gibi zor olmuyor.

Cok haklisin. Konuda donen isyan etme muhabbeti umrumda degil zaten. Kimse icimdeki yangini bilmeden sitemlerimi isyan diye nitelendirip sindirmeye kalkmasin beni.

Cok ozur diliyorum herkesten. Annem hasta ve artik eskisi gibi olmadigindan o ifadeyi kullandim, farkli anlasilmisim. Uzgunum gercekten.

redsonja87 redsonja87 bu surecte cok pistim ben. Cok uzuldum, cok agladim, cok karsilastirdim, cok sorguladim ama oyle olgunlastim ki... Bir senede birkac yil alan ruhum oyle yorgun ki...

Psikolojik yardima ihtiyacim olan o zamanlari cok ama cok agir sekilde gecirdim. Beynimin hasar aldigini bile dusunuyorum.

Inanc konusunda hakli olabirsin ama dua bile etmeyi biraktim ben. Inancim derinden sarsildi. Kirginim ve icimden gelmiyor.

Kabullendim ama bazen basa sarip kendimi buraya atiyorum iste. Hayatim degisik bir hal aldi. Hayatimda biri olsaydi bu sureci bu kadar agir gecirmezdim ama o da olmadi. Hayat bu sureci en agir haliyle yasatti bana.

Artik cok agresifim ve herkesten sitem aliyorum bu konuda. Bir de bazi duygularimi yitirmisim. Biri hastalansa veya olse, zerre bir sey hissetmiyorum. Oyle tas kalbim var artik.

Sevgili konu sahibi, yasadiginiz cok uzun ve cok zor bir surec, konularinizin tamamina hakim degilim aliyor musunuz, maddi durumunuz uygun mu bilmiyorum ama psikolog destegi kesinlikle almalisiniz bence hatta psikiyatri destegi... cunku bu durumda uzun sure kalmis olmak kafayi yedirtir bu kadar yalniz bu kadar caresiz. Bir sekilde bas etmek icin konusma olur, ilac olur, sizi rahatlatacak kendi hayatinizi guclendirecek odevler olur, disardan birde ruh sagligi mudahalesi sart bence... yakinlari bakima muhtac olmadan hasta olanlarin psikolojisi bile bozuluyor sizinkinin bozulmasi cok normal.

Sevgili konu sahibi, yasadiginiz cok uzun ve cok zor bir surec, konularinizin tamamina hakim degilim aliyor musunuz, maddi durumunuz uygun mu bilmiyorum ama psikolog destegi kesinlikle almalisiniz bence hatta psikiyatri destegi... cunku bu durumda uzun sure kalmis olmak kafayi yedirtir bu kadar yalniz bu kadar caresiz. Bir sekilde bas etmek icin konusma olur, ilac olur, sizi rahatlatacak kendi hayatinizi guclendirecek odevler olur, disardan birde ruh sagligi mudahalesi sart bence... yakinlari bakima muhtac olmadan hasta olanlarin psikolojisi bile bozuluyor sizinkinin bozulmasi cok normal.

Allah rahmet eylesin. Başın sagolsun.
Ayrilik acisini yasadim. Yerine birsey koyamadigin birini kaybetmek cok cok zor. Hicbirsey eskisi gibi olmuyor ama yasiyorsun iste oylece...

Summer-girl Summer-girl Allah sabır versin, ölüm acısı karşısında teselli edebilecek bir söz yok ne yazık ki:(
Lakin konuyu kapatmak zorundayım çünkü çok başka noktalara gidiyor ve bildiğiniz üzere dini içerikli konu/mesaj yasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X