• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi benden aldi, yerine ne verecek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne kadar gec yatarsam duygusallasma olasiligim o kadar artiyor. Geceler bana gore degil cunku.

Acim buyuk, yukum agir, sorumlulugum fazla ve tam bu noktada sevgiye oyle ihtiyacim var ki... Inatla olmuyor ama. Yapayalnizim.

Ben ne yaptim da yaratici bu kadar nefret ediyor benden? Hani bir kapi kapanir, digeri acilirdi? Annemi benden aldi, yerine ne verecek?

Eski guluslerim gelecek mi? Altust olan bu hayatim toparlanacak mi?
Allah sabır versin. Başın sağolsun. Allah merhameti ile muamele etsin anneciğine. ❤️
Haşa Allah kulundan nefret ettiği için sevdiklerini onlardan almaz. Kisinin eceli geldiği için canını alır.
Hadislerde sevdiklerini kaybedip sabredenlerle çok güzel mükafatlar olduğu söyleniyor. İnşallah sende sabret, isyana düşme. Hep annene kavuşacağın zamanı düşün.. Tekrar başın sağolsun. Kendini toplamaya çalıs canım..

Mandalinakolik Mandalinakolik sen de mi benim gibi anneni kaybettin? Kaybedince yerine odul mu aldin? Bana satasacaksan git baska yerde satas. Git konunda biraz daha duyar kas.
annesini kaybeden biri icin ödül almayacaksiniz demissiniz. Nasıl bir düşünce yapısı bu gerçekten şaşırdım ve beğenmedim . Herkes her düşüncenizi beğenmek zorunda değil .
Sizde annenizi kaybetmiş birisi olarak nasıl telkin verilir bunu daha biliyor olmanız gerekmez mi?

Ne kadar gec yatarsam duygusallasma olasiligim o kadar artiyor. Geceler bana gore degil cunku.

Acim buyuk, yukum agir, sorumlulugum fazla ve tam bu noktada sevgiye oyle ihtiyacim var ki... Inatla olmuyor ama. Yapayalnizim.

Ben ne yaptim da yaratici bu kadar nefret ediyor benden? Hani bir kapi kapanir, digeri acilirdi? Annemi benden aldi, yerine ne verecek?

Canım oyle dusunme herkes hayatında birilerini kaybediyor. Bu Yaratıcı tarafından sevilmediginiz anlamına gelmiyor. Eğer sevilmeme bunlardan ibaret olsaydı Hz Muhammet annesiz babasız büyür müydü ? Ve daha niceleri...

annesini kaybeden biri icin ödül almayacaksiniz demissiniz. Nasıl bir düşünce yapısı bu gerçekten şaşırdım ve beğenmedim . Herkes her düşüncenizi beğenmek zorunda değil .
Sizde annenizi kaybetmiş birisi olarak nasıl telkin verilir bunu daha biliyor olmanız gerekmez mi?

Cunku ben annemi kaybedince Allah beni sevmiyor mu, simdi yerine bana ne verecek gibi sorgulamalar yapmadim hic. Isyan etmedim. Evet en dibi gordum ve yapabildigim tek sey annem icin dua etmek. Boyle ayakta kaldim. Allah dusmanima yasatmazsin. Yasarsan eger sen de isyan tavsiyesi verirsin ki o en dipten hic cikamasin.

Ölümün tesellisi yok. Elbette cok zor. Allah yardimciniz olsun.

Ama dusunceleriniz isyana variyor allah korusun. Yapmayin, Allah hic bir kulundan nefret etmez tövbe haşa. Ölüm de dogum kadar normal. Birinin ölümünü allahin sizr nefreti diye yorumlamayin. Aciniz sanirim cok taze. Sabir diliyorum.

Şöyle bir yazı okumuştum paylaşayım:

Hepimiz o trendeyiz… Doğarken bindiğimiz trende anamız ve babamızla tanıştık.
O zamanlar onların hep bizimle seyahat edeceklerini sanıyorduk. Oysa…
İstasyonun birinde onlar trenden ineceklerdi ve bizi yolculuğumuzda yalnız bırakacaklardı.
Zamanla trene başkaları da bindi. Ve bizim için çok önemliydiler.
Kardeşlerimiz, arkadaşlar, çocuklarımız, hatta hayatımızın aşkı…
Birçoğu inmiştir arkalarında kalıcı bir boşluk bırakarak…
Kimisinin de eksikliği o kadar fark edilmez olmuştur ki, yerlerinin boşaldığını bile fark edememişizdir.
Bu tren yolculuğu, neşe, keder, hayaller, beklentiler, merhabalar, Allahaısmarladık'lar ve vedalarla doludur.
Burada başarı, tüm yolcularla iyi ilişkilerde olmaktır. Bunun için de elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.
Ancak… Hepimizin karşı karşıya olduğumuz bir muamma var…
Hiç birimiz hangi istasyonda ineceğimizi bilmiyoruz!
İşte bunun içindir ki, en iyi şekilde yaşamalı, en iyi şekilde sevmeli, affetmeli, olduğumuzun en iyisini yansıtmalıyız.
Burası çok önemli! Çünkü trenden inip de yerlerimizi boş bıraktığımızda, yaşam treninde yolculuğa devam edecek olanlarda güzel anılar bırakmalıyız. Öyleyse hayat treninde size iyi yolculuklar diliyorum.
Haa, unutmadan… Şahsen trenden bu yakınlarda inmeye hiç niyetim yok. Yine de ola ki, indim… Sizinle seyahat bir zevkti. İyi ki binmişiniz!”

Cunku ben annemi kaybedince Allah beni sevmiyor mu, simdi yerine bana ne verecek gibi sorgulamalar yapmadim hic. Isyan etmedim. Evet en dibi gordum ve yapabildigim tek sey annem icin dua etmek. Boyle ayakta kaldim. Allah dusmanima yasatmazsin. Yasarsan eger sen de isyan tavsiyesi verirsin ki o en dipten hic cikamasin.
Ilk yorumunuzla bu ne kadar farklı size kastım yok kötü bulduğum yorumları beğenmeme en özgür hakkım diye düşünüyorum.
Bir de siz de şunu farkettim incitici bir uslubunuz var teselli ederken kirabiliyorsunuz yazdiklarinizla. Lütfen bu dediğimi yabana atmayın. Emin olun kirmak için değil gözünüzden kaçan bir ozelliginizi göstermek için yazıyorum. Iyi günler.

Ilk yorumunuzla bu ne kadar farklı size kastım yok kötü bulduğum yorumları beğenmeme en özgür hakkım diye düşünüyorum.
Bir de siz de şunu farkettim incitici bir uslubunuz var teselli ederken kirabiliyorsunuz yazdiklarinizla. Lütfen bu dediğimi yabana atmayın. Emin olun kirmak için değil gözünüzden kaçan bir ozelliginizi göstermek için yazıyorum. Iyi günler.

Incitici yorum yaptigimi hic dusunmuyorum. Annenizi kaybedince size bir odul verilmiyor. Isyan ederek bir yere varamazsiniz. Bakis acinizi degistirin yazdim. Gercekci olmak incitici olmak degildir. Birileri benim yorumlarimi begensin diye sahte teselliler veremem kimseye. Iyi gunler.

Basin sağolsun canım kardeşim ya annesizlik çok zor. Yalnız değilsin Allah a isyan etme bir çoğumuz yaşadık bunları. O senin anılarında, senin her bir hucrende hep yasayacak...

Annemi 2 sene önce amansız bir hastalıktan kaybettim . Öldüm tekrar hayata geldim sonra tekrar tekrar öldüm . . Bu döngü böyle devam ediyor . . Bazen hayatın akışına kendimi bırakıyorum çünkü insanoğlu . . Ama sonra bi özlem ateşi aman allahım yürek yangını , kapanmaz gönül yarası . . Aşk acısıymış oymuş buymuş hepsi çok boşmuş . .
sana gelince hiçbir zaman eskisi gibi olmayaksın buna yemin edebilirim .
evet tekrar hayata tutunacaksın çok mutlu anların olacak ama o acı hep seninle çok dua et 1001 ihlas oku bağışla
1001 tane okuyunca ihlas suresinin hatmiymiş ne kadar çok okursan o kadar manevi gücü bulursun . Çünkü bizi bu hayatta tutan iman gücümüz allaha güven kendini ona teslim et o sana gönül ferahlığı verecek

Incitici yorum yaptigimi hic dusunmuyorum. Annenizi kaybedince size bir odul verilmiyor. Isyan ederek bir yere varamazsiniz. Bakis acinizi degistirin yazdim. Gercekci olmak incitici olmak degildir. Birileri benim yorumlarimi begensin diye sahte teselliler veremem kimseye. Iyi gunler.
Kız isyan etmiyor acı çekiyor herşeye bilmiş bilmiş itici yorum yapmayın az insaniyet

Başınız sağ olsun Allah rahmet etsin çok zor Allah tan sabır dileyin isyan etmeyin

Alışacaksın sadece
Yaş ilerledikçe bir bir azalıyor sevdiklerin dünyanın kanunu bu
Kimler öldü, neler gitti...
Sadece zaman lazım
Eski gülüşlerin olmuyor ama yenileri oluyor, başka şeylerden haz alıyorsun
Ölümü anlamak zaman alıyor, annem öldüğünde ilk iki yıl ölümüne ağladım durmadan, sonra çektiği hastalığa, acıya,üzüntülere ağladım, bir zaman hayatı boyunca hiç oh demedi diye ağladım. Sonra piştim, bakmayı öğrendim, gördüm ki insan olarak aynı yollardan geçiyorum, bu bir talihsizlik değil, imtihan. Ölüm bir son değil başlangıç, Allahı çok severdi annem, sevdiğine gitti bende gideceğim zamanı gelince, cümle olarak bu insana çok basit geliyor ama özünü anlamak yıllar alıyor, sende geçeceksin bu yoldan, anlayacaksın

Tüp bebekle yıllar sonra hamile kaldığım ikizlerimi erken doğumla kaybettim... Uzun süre bu psikolojiden çıkamadım eşime gece bundan daha büyük acı yok kalbim çok sızlıyor acıların en büyüğü diye ağlamıştım ertesi gün evimde babam kahvalti yaparken beyin kanaması geçirdi ki öncesi rahatsız değildi kaybettik babamı.. sonra anladım ki beterin beteri var biz insanogluyuz doğduk büyüdük ve öleceğiz...Allah ölümünde hayırlısını siralisini versin...

Isyanin ne oldugunu bir ogren ondan sonra gel bana. Hee verdigin tavsiye de 1001 degil 1002 olacak. Hatim sayisini da bir ogren sonra tavsiye ver.
Sen ne diyorsun be zehirli sarmaşık az insan sevmeyi öğren konuşma fazla
Ben bunu direk hocadan öğrendim
Az insan sev cidden kalbin ne kötü ya

Sen ne diyorsun be zehirli sarmaşık az insan sevmeyi öğren konuşma fazla
Ben bunu direk hocadan öğrendim
Az insan sev cidden kalbin ne kötü ya
Zaten hatim öğreneceğine orda kadın annesini kaybetmiş bende genç yaşta böyle bi acıyı yaşamış biri olarak destek olmaya çalışmışım allah rahmet eylesin dersin
Bak hatim öğrenmek yerine allah rahmet eylesin demek sağ duyulu olmak , insan olmak , insanları sevebilmek
Zehirli bi sarmaşık gibi mutsuz hayatının zehrini insanlara sıçratmazsın
Allah seni ıslah etsin kara kalbini aka çevirsin amin

Bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla Summer-girl’ün annesi demans hastasıydı. Konu sahibi annesinin artık eskisi gibi olmadığını, tamamen farklı kişilik özellikleri sergilediğini ve çoğu zaman hiç konuşmadığını söylüyordu. Sanıyorum ki “annemi aldı” cümlesinden kastettiği bu. Yani umuyorum ki öyledir de vefat etmemiştir. Aksi bile olsa böyle durumlarda inançlı olmak daha güçlü kılıyor insanı. Belki dile kolay bunu söylemesi ama gerçekten öyle. Elden başka bir şey gelmiyor çünkü. Bir de kendi başımıza üstesinden gelemediğimiz durumlarda psikolojik destek almak gerekiyor. İhmal etme olur mu? Summer-girl Summer-girl

Bir de sırf yaptığı yorum beğenilmedi diye başka bir üyeyi etiketleyip konu dışı polemik başlatmak konu sahibinin acısına, hissetiklerine saygısızlık oluyor diye düşünüyorum. Böyle kişisel mevzularınızı özel mesajla hallederseniz daha iyi olur.

Kız isyan etmiyor acı çekiyor herşeye bilmiş bilmiş itici yorum yapmayın az insaniyet
İnsanlardan sizin gibi olmasını beklemeniz komik. Neyden kaynaklanıyor birilerini kötü kalpli ilan etmeye olan bu merakınız? Üslubunda bir terbiyesizlik yok sizin dilediğiniz yumuşaklığı seçmek zorunda değil. Beğenmeyen beğenmedim yapsın geçsin birbirine bu ne savaş? Konu sahibinin de bu konuyla ilgili bu kaçıncı konusu belki de arkadaşın yaptığı gibi sarsılmaya ihtiyacı vardır. Pamuk şekeri tarlası değil burası sanal alem. 🤷🏻‍♀️ Ayrıca aynı derdi göğüslediğini anlatıyor. Siz de ona yüklenirken kalbini kırıyorsunuz. Ben arada fark göremiyorum kızdığınız üslupla.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X