Annemi bu bunalımdan nasıl çıkarırım? Ne olur yardım...

minish 21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
826
6
96
Bursa
:1no2:merhabalar kızlar yakın bi zamanda annemden duyduğum sözlerle resmen şok oldum.annemin kalbinde çok uzun zamandır rahatsızlık wardı.annem geçenlerde bana kalbindeki rahatsızlığın çıkış sebebini anlattı.okadar üzüldümki.sorun şu ki babam annemle evliliğinin ilk yıllarından beri yengeme ilgiyle bakıyormuş.ben inanmadım ama annemin anlatııkları yaşadıkları çok üzücü.annem ilk başlarda bunu farketmemiş taki evliliğinin 2 yıl sonrasına kadar.annemin dediğine göre babamlar annemi istemeye geldiklerinde yengemi görmüş ilk başta ve aa ne güzel hayalimdeki kız demiş.ve bunlarıda çok sonraları anneme anlatmış ne büyük hata yaa insan karısına böyle dermi?sonraları babamla bakışmalar...gülüşmeler annemin kalbinde sorunlara yol açıcak kadar üzmüş onu.yine babamın sözleri şöyle annme "sen bana onun kadar hizmet etmiyorsun"....."bu fotoğrafta o melek gibi çıkmış sen cadı gibi"....annem geçenlerde o fotoğrafı gördü ve yemin ederim tirtir titreyerk anlattı o günleri bana.şimdiyse aile toplanıp biraraya geldiği zamanlar geçmiyo anneme kaç düğünde hayranlıkla yengeme baktığını görmüş.bu aralar iyice takıyo kafasına rüyalarına giricek kadar.annemin diyoki kızım yabancı olsa diyo söker atarsın hayatından taşınır gidersin başka yere ama insanın abisin karısı olunca silemezsin ki görüşmek zorundasın diyo.annem artık nefret derecesine gelmiş yengemden herşeyi batıyo ona.yengem de kendini göstermeye meraklı ilgi çekmeyi seven bi kadın ve anneme göre de babamın ilgisinden haberdar ve bunu kullanıyo.bilerek isteyerek kur yapıyo kızlar nolur yardım edin anneme nasıl yardımcı olabilirim beyninden bu yaşanmış şeyleri silmesi mümkün değil ama kendi kendini mahvediyo.ne söylesem bilemiyorum onun için..çok zor durumda.

çok üzüldüm.. zaman bu tür şeylere ilaç değil zehir gibi acısını dozunu arttırıyor işte..

artık babanız ağzıyla kuş da tutsa yaşanmış günler anneniz içine oturmuş o yangın pek kolay sönmez...

annenizde imaj değişikliği yapın annenizi motive edin sen daha güzelsin sana şunu alaım şunu yapalım güzelliğin ortaya çıksın diyin.. belki sizin ilginiz onu değiştirebilir. e haytınızda yeni konular çıkarın mesela yoğun bir faliyet içine girin. yadımsevenler gibi derneklere üye olsun. çocuk esirgemeye ziyarete gidin koruyucu aile olun bu tür şeyler hayatınıza girince annniz dünyada neler oluyormuş dercesine kendi sorunundan uzaklaşacaktır.

ve yengeniz çok canınızı sıkıp abartıyorsa eşinin yanında sizde onu bozun. babamında kalbini fetettin gibi bir söz diyi gitsin. herkes bak nasıl bozuluyo bir daha yüzyüze bakmaz dikkat ederler.

annem herkesin imrenerek baktığı incecik fizikli 2 kızının da annesi değil de ablası gibi gösteren alımlı asil duruşlu bi kadındır.aslında yengemden kat kat da güzel ama o aynaya baktığında neler görüyo onu hiç bilmiyorum...kendini öyle çirkin görüyo ki bu aralar sürekli yengemin kendisinden güzel olduğu için bütün bunların olduğu düşüncesinde...aslında annem karakteri kültürü inceliğiyle başlı başına mükemmel bi kadın...ah bide kendi görebilse...

canım böyle zamanlarda hissettiği o aldtılmış kandırılmışlık gibi çeşitli duygularla baktığı için kendini dünyanın en şanssız en çirkini hisseder.. bu yüzden imaj değiştirsin diyorum saç sekli rengi giyim tarzı bunlar değişince babanında dikkatini çekecektir kii belki biraz da olsa kendini iyi hisseder...

ve dediğim gibi sosyal etkinlikler yapmalısınız.

çok sağol canım yaa deniycem emin ol.ama istermi bilmem hiç içinden gelmiyo ki.bu aralar çok kötü...bakalım elimden geleni yapıcam bu konuda.

bencede biraz evin icinde acik sacik giyinsin yani benim dusuncem imaj degisikligi insana cok iyi geliyo sacinin rengini degistirsin kestirsin mayja falan bambaska insan olur , saten annen kendini iyi hissettikden sonra babanin ona bakmamasi tabikide kotu ama yinede kendini iyi hissetmesini saglar :) diye dusunuyorum cok uzuldum bu duruma ne kadar kotu bisi

annem dediki eğer bunları bilmseydim evliliğim bambaşka olabilirdi
bu ne kötü bir durum.ve hiç kimseye anlatamıyor anlattığı sadece benim.içine atmaktan mahvolmuş.her kadın beğenilmek güzel olduğunu hissetmek ister kocası tarafından...annem bunu hiç yaşayamadı.ve buna sebep olan da benim yengem.ve biz bi aileyiz kime neyi anlatabilirsinki böyle bi durumda...

cnm bu duruma çok üzüldüm annen çok güçlü bir kadın ve ona bunu hatırlat uafak tefek değişiklikler yapsın kendisinde
yazdıklarına göre yengen durumun farkında üstü kapalı iğmalarda bulun ve anneni yengenin yanında mükemmel bir kadın (iyi bir anne ,iyi bir eş ,iyi bir ev kadını gibi )olarak anlat arasıra
bence en önemlisi babanım yanında da aynı tutumu sergile anneni bulunmaz hint kumaşı gibi tanımla
bunlar çok acı ama yapcak başka bişi gelmiyo aklıma

ay allahımmmmm ne irenç bir düşünce eşinin kardeşine kur yapmak...Allahım görüyor Annenin sabrının mükafatını verir elbet kolay hazmedilecek bi durum değil

annen niye çekiyor bu adamı???
iğrenç, mide bulandırıcı bir durum
yengene de diyicek laf bulamıyorum, ne kadar hafif bir kadınmış doğrusu

çok üzüldüm cnm ya.annen ne kadar sabırlıymış ki bunu yıllarca çekmiş,düşün biz duyunca bile tahammül edemiyoruz.üstelik bu yüzden sağlığından bile olmuş.Allah yardımcısı olsun,sağlık sıhhat versin öncelikle.sonra yengene çok sinir oldum evli bir adamın ilgisine nasıl karşılık veriyor ya nasıl kadınlar var bu dünyada?bunca yıllık acı ve üzüntüyü içinden atması çok zor ama anneni alsan bir süre uzaklaştırsan bu ortamdan,bir psikologla filan görüştürsen belki iyi gelir.bunun yanısıra diğer arkadaşların önerdiği imaj değişikliği de iyi gelebilir aslında.
umarım kısa zamanda atlatır...

Annenizi profesyonel bir yadım almaya ikna edebilseniz keşke. böylece kendi değerini anlar.. diğer arkadaşların da dediği gibi bol bol gezin annenizle sinemaya cafe gidin giyinip süslenmesi için destek olun. belki bir süre sonra kendini daha iyi hisseder..

önce o yenge bozuntusuyla konuşun görüşmeyin yada ne demek bile bile kur yapıyo ya. tek gececek yönü görüşmemek ailecek siz ne kadar ona iyisin güzelsin desenizde kadında bunca yıldan sona olumlu bi gelişme olacagını düşünmüyorum. en kesin yol tamamen çıkarmak hayattan. o kadar çok üzülmüş ki kalbine tesir etmiş :S çok üzüldüm Allah yardımcısı olsun annenizin

çok kötü bi durum
ben babamı çeker bi daha sana baba demeyeceğim ona göre davran derdim :1closedeyes:

talihsiz bir durum bu durumu düzelte bilecek annenin içine su serpe bilecek tek kişi babandır.Baban annenin şu an yaşadığı kırılmışlıktan haberdar olmalı ve annenle daha yakından ilgilenmeli hatta yengenin yanında ona iltifatlar edip seninle evlenmekle hayatımda verdiğim en doğru kararı vermişim desin sonuçta hayat arkadaşı annenin zayıf ve üzgün olduğu bu durmda ona yardımcı olmalı.Bence babanla yengen arasında o kadar özel bir durum yoktur annen biraz kıskançlık yapmıştır olabilir onore edilmeli o zaman rahatlar.

inanamıyorum ya senelerce nasıl katlanmış böyle birşeye anneniz?
şayet annenize bir başkası o gözle baksaydı babanız ne yapardı ? hiç hoş değil babanızın bu yaptığı siz ciddimiziniz gerçekten ya inanasım gelmiyor!!
anneniz tabiki hasta olur kimseyede söyleyemez.bunu söylemek burda bana hiç zor gelmiyor: boşansınlar!!
etik değil korkunç bişey bu! yazık değilmi annenize empati yapıyorumda bu düşünceyle sürekli yaşamak çok zor nasıl katlanmış bunca yıl?
allah korusun sağlıklı uzun bir ömür versin rabbim annenize ama bütün hastalıkların sebebi sıkıntı ve stres.annenizin huzurlu kafasında sürekli onu yiyip bitiren düşünceler olmaksızın yaşamak hakkı değilmi? çok üzüldüm canım ya çok!! lütfen babanız olabilir ama böyle düşüncelere sahip ve acımasız biriyle anneniz daha fazla evli kalmasın!!!

İşte hayat böyle, erkekler her bir haltı yapar dünyayı umursamazlar, işin tüm çilesini sıkıntısını kadınlar çeker, sonuçtada hastalıkla başbaşa kalırlar.
Okurken bile sinirden kudurdum. Kusura bakma güzelim ama ne baban nede yengen beş para etmez insanlarmış.
Anneciğini hemen bir uzmana götür eminim faydası olacaktır. Bence babanla da daha fazla evli kalması anneciğinin hastalığını ilerletmekten başka bir işe yaramaz. Defedin o adamı gitsin.

bi insan annesiyle babasının ayrılmasını tabi ki istemez ama annenin sağlığı söz konusu canım..artık bişeylerin de düzeleceği yok bence baban ne kadar annene ilgi göstermeye başlasa onun gönlünü almaya çalışsa da söylenmiş sözler var arada..o sözler annenin beynini kemirip durur her şey çok güzel olsa da insanda sürekli bir şüphe olur.kendimi annenin yerine koymaya çalışıyorum da eğer kocam bana böle şeyler söyleseydi ömrüm boyunca aklımdan çıkmazdı beni deliler gibi sevdiğini göstermeye çalışsa bile inanmak zor olurdu..ben olsam annemi üzen insanları ben de üzerdim hiç birşeyi saklamaya gerek yok neden saklıyoruz ki hem utanacak bişeyimiz yok kimse bunları açığa çıkarıyoruz diye bizi ayıplamaz ayıplanması gereken insanlar ortada zaten.yıllardır üzüntüden hasta olan annen yerine biraz da onlar üzülsün gerçi onlarda o kadar büyük bi kalp yoktur

annem bunlara sırf çocukları için katlanmış.ve bunu da çok sonraları öğrenmiş ben 1 buçuk yaşlarındayken ve kızkardeşime hamileyken hemde...kızkardeşim şeker hastası ve buna bile bu üzücü durumun sebep olduğunu da düşünmüyor değilmiş bazen...babam yeni evlendiklerinde her hafta sonu annemlerin ailesini görmeye gitmek için ısrar ediyomuş annem ben safım tabi anlamadım diyo.sonra yengem hakkında sorular bilgi edinme çabaları...resimlerini çekmeler falan.taşlar sonra sonra oturmuş yerine...tam yeni yeni düzeliyo annem unutuyo birazcık en ufak bi durumda yine paramparça oluyo...özellikle de özel günlerde düğün bayram vs...

onu psikoloğa gitmeye ikna edeyim ben e iyisi.devletin böyle bi imkanı varsa olur ancak...yoksa şuan dışardan psikoloğa gidemeyiz.annem de istemez zaten.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…