annemi durduramıyorum :(

Annenize bir öfke patlaması anında biraz bağırarak şöyle söyleyin:
"Anne sorunsa, sorun bende! Tamam mı sorun bende, eşim beni kendi ailesinden de sizden de korumak için böyle söylememi tembih etti, benden ötürü olmuyor anladın mı?! Eşim de beni sevdiği için, biz bir yola birlikte baş koyduğumuz için o beni bırakmıyor bu durumda olmama karşın, yeter şimdi konuşma artık! Ya da git konuş, kendi kızını dümbül düdük et millete!"

Bundan sonra çenesini kapatır %99.

Annenize bir öfke patlaması anında biraz bağırarak şöyle söyleyin:
"Anne sorunsa, sorun bende! Tamam mı sorun bende, eşim beni kendi ailesinden de sizden de korumak için böyle söylememi tembih etti, benden ötürü olmuyor anladın mı?! Eşim de beni sevdiği için, biz bir yola birlikte baş koyduğumuz için o beni bırakmıyor bu durumda olmama karşın, yeter şimdi konuşma artık! Ya da git konuş, kendi kızını dümbül düdük et millete!"

Bundan sonra çenesini kapatır %99.

Aha ben de bunu söylemeye gelmiştim ama daha kibar söyleyecektim. Böylesi daha etkili olur :))

Madem çocuksuz yaşamayı kabul ediyorsunuz ve eşinizi seviyorsunuz o zaman önce siz konuşun eşinizle.
Annem böyle böyle düşünüyor ordan burdan senin de kulağına gelebilir ancak ben seni çok seviyorum senden ayrılmayı asla düşünmüyorum bunları duyarsan sakın üzülme. ben seninle çok mutluyum.

bunun gibi bi konuşma yspsanız ordan burdan duyup 'acaba kendisi söyleyemiuor bu yolla mı duyurmaya calısıyor ' diye dusunmesine mahal vermemiş olırsunuz.

O zaman herşeye,herkese resti çekeceksiniz o kadar..bir de eşiniz sizi bırakır diye bu kadar korkmayın,çekim yasası diye birşey var..o korksun,çocuğum olmuyor sorun bende acaba alya beni bırakır mı diye:KK66:

Adamın bu yüzden bırakacağını düşünüyor.
Anne olmak istiyor ve anne olmasına engel kendini gördüğü için.
Sorun bende diyip kimse ezilip büzülmemeli bence. yorumunuzu fazla bencil buldum.

kurumlarda mutlu bir aileye kavuşmayı bekleyen tonla çocuk varken,
annenizin bu mutluluğu bozup , mutsuz bir ailede çocuk dünyaya getirtme çabası bana çok anlamsız geldi.
annenize artık birisinin dur demesi lazım, eşinde seni tanıyıp biliyorsa anneni takmaz.
boşanıcak olan da sensin bşanmayacak olan da senn

belkı esınızden boşanacak baska bırıyle evleneceksınız
siz de hıc yorun yokken cocugunuz olmayacak
neyın garantısı var kı
ayrıca herseyı anlatmaya gerek yoktu anneye

annenize bu konuyu bir daha dillendirirse bir daha hiç bir şekilde onunla görüşmeyeceğinizi, konuşmayacağınızı söyleyin, devam ediyorsa da mutluluğunuz ve huzurunuz için kapınızı kapatın!

gerçekten başkasıyla mutlu olacağınızın ya da çocuğunuzun olacağının garantisi var mı?

Ne kadar yanlış düşünceleri var annenizin. Aynı durum sizde olsaydı bakalım ne dusunecekti? Doğru kızımın çocuğu olmuyor hakkıdır damadimin bosansin kızımdan der mi? Bence annenize söyleyin karışmamasını kimse çocuğu olmuyor diye böyle muameleyi hak etmez.

Bu insanliga mi halbuki bu sağlık o zaman anneniz babanız hastalandiginda bakmayın takmayin ne de olsa has yaninda sırtınızı çevirmenin gerekiyor ya ayrıca ben aynı durumda olsam asla çevreme kusur bu kişide demem benim hayatımda en çok istediğim şey bebeğinin olması istememe rağmen bosamam

Kızlar okuyan hatırlar belki bizim çocuğumuz olmuyor sorun eşimden kaynaklı ameliyat olduk tadavi görüdk ama olmuyor ve annem eşimden ayrılmamı istiyordu görüşmüyorduk biraz önce teyzemle konuştuk annem benle konuşup tekrar ayrılmamı istiycekmiş benim ayrılmıycağımı biliyo eşimin ailesiyle konuşcakmış durduramıyorum herkez konuştu ama kimseyi dinlemiyo eşimin ailesi duyarsa eşime söylerler eşim beni bırakır diye çok korkuyorum eşimi alıp karşıma konuşsam gene beni bırakır diye korkuyorum ölmek istiyorum resmen napıcamı bilmiyorum kimseyi dinlemiyo kadın napıcam ben??
Acaba aynı sorun annenin evladinda olsa aynısı yapar miydi? Ne kadar cahil ve akıl yoksunu öyle anneyle bırak konuşmayı gorusmezdim bile. eğer esinde senin değil annenin lafını dinleyecekse uğurlar olsun. Ama sen eşinin arkasinda olduğunu göster. Anneni de sert bir dille uyar ilk basta

Cocuk esittir mutluluk demek degil ki. Sorun sizde olsaydi da eşiniz sizi biraksaydi anneniz ne dusunurdu acaba? Esinize yansitmayin kendini kotu hissetmesin bence annenizi bi sekilde ikna edin bir aile buyugu ile birlikte

Annenizde olsa bir yere kadar..herkes haddini bilecek..sizinde olmayabilirdi çocuğunuz..o zaman ne yapacaktı acaba bir sorsanıza

Adamın bu yüzden bırakacağını düşünüyor.
Anne olmak istiyor ve anne olmasına engel kendini gördüğü için.
Sorun bende diyip kimse ezilip büzülmemeli bence. yorumunuzu fazla bencil buldum.
Doğrudur,bakış açısı ,deneyim ve hayata duruşla ilgilidir yorumlar,saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum

Sanki sadece çocuk için evleniliyor? Ben insanlardaki bu mantığı hiç anlamıyorum, anlayamayacağım da..

Evlenirken memurun önünde nasıl imzayı anneniz atmadıysa sizin yerinize,
Boşanırken de aynı şekilde bir durum söz konusu değil...

Bazı insanlar malesef mantık yoksunu, annenizde bence bu şekilde. Mantıktan yoksun birisi.

Eşiniz ile bir an önce konuşun derim, en azından şok geçirmesin.
Sizin ağzınızdan duysun ve gardını ona göre alsın.
Siz eşinizi sevdikten ve eşinizde sizi sevdikten sonra, neden ayrılasınız ki?

Kızlar okuyan hatırlar belki bizim çocuğumuz olmuyor sorun eşimden kaynaklı ameliyat olduk tadavi görüdk ama olmuyor ve annem eşimden ayrılmamı istiyordu görüşmüyorduk biraz önce teyzemle konuştuk annem benle konuşup tekrar ayrılmamı istiycekmiş benim ayrılmıycağımı biliyo eşimin ailesiyle konuşcakmış durduramıyorum herkez konuştu ama kimseyi dinlemiyo eşimin ailesi duyarsa eşime söylerler eşim beni bırakır diye çok korkuyorum eşimi alıp karşıma konuşsam gene beni bırakır diye korkuyorum ölmek istiyorum resmen napıcamı bilmiyorum kimseyi dinlemiyo kadın napıcam ben??
SİZ EŞİNizi bırakmayacak kadar çok seviyorsanız eşiniz de sizi sevip değer veriyorsa annenizi dinlemez eşinizle kendiniz konuşun anlatın bence daha doğru olur başkasından duymasındansa. Çünkü başkasından duyarsa acaba eşimde mi destekliyor diye düşünebilir yada sizin söylettiğibizi düşünebilir

Empati yapiyorum da 4 yildir cocugum olmuyo sahsen esimin annesinden boyle tepkiler alsaydim yani bosan falan gibisinden sanirim gurur yapar sevdigim halde esimi bosardim kv cenesini tutmuyo tabi cocuk konusunda sagda solda konusuyo eminim ama kalkip bana oglum senin yuzunden baba olamiyo birak da onune baksin falan gibi seytanliklar yapsa sevdigim.halde ayrilirdim

Ama sorun esimde olsaydi ve annem kalkip boyle gurur kirici davransaydi annemi.gozum kapali reddederdim sonucta artik ailemiz esimiz bizim belki cok agir.olur.ama derdim beni bi daha arama sorma uzak dur sana ne diye

Bu sizin özeliniz eşinizin ameliyatına kdr ne gerek var anlatıyorsunuz.Suan çocuk düşünmüyoruz deyin ama tedavinizi olun alttan alttan.Esiniz duysa ne kdr onu kırıcı bir durum bunları önceden düşünmeniz lazimdi

Benim de çocuğum olmuyor ve sorun eşimde kendi ailem ve arkadaşlarım da dahil hiçkimseye söylemedim sorunun eşimde olduğunu, söylesem de böyle davranmazlardi, annene çok saskinim şuan. Dunyanin binbir türlü hali var ne malum üç gün sonra benim basima kötü bir sey gelmeyecegi. Esimden memnunsam cocugumun olmamasi da bir tek bizi baglar. Bir de neden bilsinler diye düşündüm .

Konuyu açmak isteyenlere bu konuları konuşmayı sevmiyorum, özel buluyorum diyip soğuk ve mesafeli davranıyorum bir müddet bana artık sormuyor detay kimse. Ne hangi doktora gittigimi bilirler, ne tüp bebek yaptırıp yaptirmayacagimi. Bizim hayatımız bizim kararımız . Tavsiye de istemiyorum kimseden zaten internet denen bir şey var. Sen de baştan soylememeliydin. Tek basina bu yükü kaldirmak zor ama insanların geneli cok dengesiz ve halden anlamiyor.Gerekirse ikimizde de sorun var ondan olmuyor derim yakınlara o da sadece. Uzaktakilere hehe der geçerim.

Sen de nekadar mantıklı bilmem ama bende de sorun var diyebilirsin.

Back
X