Annemi kurtarmak istiyorum

Ah şu anneler evlatlarına eşlerine hep göğüs gerici hep sabreden olurlar ama kendilerine dikkat etme geldimi kendilerini hiç düşünmezler. Onların hakkı nasıl ödenir.
Canım yazdıklarına üzüldüm annen bi yandan haklı boşansa ne yapacak bir başına annesi babası sağmı onu yazmamışsın bilmiyoruz ama yoksada elinde bir mesleği olsa dahi kadın başına uzun süre rahat çalışması ve daha öncesinde bir iş bulması çok zor zamanımızda. Bence oturup babanla görüşmelisin neden bu şekil davranıyorsun onun istediği oğlan olmadı diye olabilirse ona ben bukadar yaşımdayım hayatımın geri kalanını devam ettireceğim kişiyi seçebilecek olgunluktayım ve özgürlükteyim gibi sakin sakin sorular sorarak çözmeye çalışabilirsin. Aklıma konuşmaktan başka çare gelmiyor. İnsanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa ne de olsa.

Son düzenleme:
Dedem vefat etti, ananem ise dayımlarda kalıyo
Babamla konusmak malesef imkansız,öyle oturalımda konusalım bi çözüm bulalım diyebilincek bi insan değil
herzaman kendisi haklıdır, herseyi kendisi bilir
bu durum sözlenmemden daha öncede vardı ama simdi dozunu artırdı

annemide benide insan yerine koymuyo
düşünüyorum ama anneme nasıl yardım edebilirim bilemiyorum of

Annenizin şimdi boşandığını varsayalım.
İlk etapta tek başına ayakta durması kolay değil elbet. Boşanma sonrası travması,maddi,manevi sıkıntılar vs. derken iyi kötü birileri olmalı yanında.
Kendini az biraz toparladıktan sonra 1+1 ev tutulur,ayrı evi de olmuş olur. Bu arada ya evlere temizliğe gider ya da bir fabrikada asgari ücretle bir işler yapar,ne bileyim çocuk bakar,kendine ait bir geliri olur.
Zaten sizin de evlenmenize 1,5 yıl varmış daha. Bu az bir zaman değil,sizin düğününüze kadar anneniz hayatını az çok yoluna koymuş olur.

Son düzenleme:
Anneniz bile olsa, başka bir bireyin hayatına müdahale etmeye kalkmadan önce çok iyi düşünün. Bir insana, hayatında nelerin yanlış, kötü, beter olduğunu çok kolay gösteririz. Belki o insanı bunlardan kurtulması için cesaretlendiririz de. Ama bunca seneden sonra yaşam değiştirmek, hele annenizin koşullarında, çok ama çok zorlu bir süreçtir. Eğer bu süre içinde yanında olamayacaksanız, yanında kalamayacaksanız, bu geçiş döneminin sancılarının bir bölümünü gerçekten sırtlanamayacaksanız, hayatını değiştirmeye kalkışmak yerine, koşulları iyileştirmek için kafa yormak belki daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…