Annemi mutlu etmeye çalışmaktan bıktım

Annenizi karistirmayin.Benzer durumu yasadim.Ayrildim.Sonuc annem istersen dön,cok seviyorsan birles..Bizde de vardi hatalar seklinde geri sardi.Ama donmedim.baska sebepler de vardi tabiki.Neyse siz siz olun ne kendi ailenizi ne de nisanlinizin ailesini karistirin.Caninjz nasil istiyorsa oyle davranin.

Annenizi karistirmayin.Benzer durumu yasadim.Ayrildim.Sonuc annem istersen dön,cok seviyorsan birles..Bizde de vardi hatalar seklinde geri sardi.Ama donmedim.baska sebepler de vardi tabiki.Neyse siz siz olun ne kendi ailenizi ne de nisanlinizin ailesini karistirin.Caninjz nasil istiyorsa oyle davranin.
bizde öyle dedik ne benim ne senin ailen tek kurus masraf yapmasin a dan z ye ne varsa kendimiz yapalim dedik. benim ailem yapmasi gereken masrafi altina olarak takti bana, onun ailesi nisan dahil takilan takilari almaya calisti. tabii takilan takinin toplu ignesini bile vermek gecmedi aklimizdan. ama yapiyorlar, borc var diye aglayip kendilerini yerden yere atiyorlar, ayilip bayiliyorlar ve malesef bir cok kv bu numaralarla oguluslarinin aklini celiyor.

Yazınızı okuyunca sinirlerim bozuldu sadece başlığınıza cevap yazacağım annenizi mutlu etmeye çalışmayın. Kendinizi mutlu edin. Her koyun kendi bacağından asılır. O mutsuz olmak istiyorsa mutsuz olsun. Her anne çocuğunun mutluluğunu ister bunun aklı fikri bilezikte yüzükte yok siz gerizekalısınız safsınız sizi kandıracaklar. Size 11gramlık bilezik alınca kötüler 1111 gramlık bilezik alınca iyiler mi? Bak yine yazınıza döndüm. Sinirlerim bozuldu ya. Bilezik yüzük alınır da satılır da. Siz mutlu olmaya ve gerçekten size, bileziğe verdikleri paraya ne kadar değer verdiklerine değil (çok zengindir 20bin liraliık bileziğe de değer vermezler) size ne kadar değer veriyorlar vermiyorlar ona bakın.
Ya da (tam gönderecekken bazı yorumlar ilişti gözüme de) siz bana hiç bakmayın. Ben anlamıyorum bu işlerden. Benim kv'ler de aldılar bana bir takım bilezikler kolyeler yüzükler falan ben istemedim onlar aldıklar kaç gram olduklarını bile bilmiyorum.

Merhaba .. 28 yaşındayım ve nişan hazırlığı yapıyorum. Annem normalde benden daha çok hevesli bu işlere. Ama erkek arkadaşımın abisi 1 ay önce evlendiği için maalesef maddi durumları şu an kötü. Nişan olayını da ağırdan aldırlar o yüzden tabii bu duruma annem büyük tepki gösterdi neyse ki aştık o günleri. Aslında anlayışlı bir kadın , para gözde değil. Asla kendine para harcamaz hep bizim için biriktirir. Neyse yavaş yavaş hazırlığa başladık. Kayınvalidem bugün beni kuyumcuya götürdü. Nişan yüzüğü ve bilezik için. tanıdık yermiş adam baya da indirim yaptı sağolsun. 11 gr bilezik ve yüzük aldık . Toplamda 3800 tl ye yakın para verdi. Düğünün üzerinden 1 ay geçmiş anlıyorum onu da daha birikim bile yapmadı. Annem onu çağırmadığı için sitem etti beni götürmediğine göre seni kandırmaya çalışacaklar falan dedi bende sinirlendim. Çok umrumda sanki bilezik.. demin eve gelince anlattım. 11 gr diyince alaycı bi gülümsemeyle tavır gösterdi. Bende salak gibi anlatıyorum küpe de beğen dedi ama ben sonra bakarız dedim diyorum. Annem diyoki bulmuş senin gibi safı ucuz ucuz alır tabi . O kadar üzüldüm o kadar sinirlendim ki anlatamam. Napıyım gücü ona yettiyse hem beni götürdü ben kendim beğendim. Düğünde alınır biraz daha ağırı böyle tavrı hakettim mi ben..
Yanliz altindan anlayan biri olarak geline 11 gram bilezik.alinmaz ya hic alma yada en az 18 gram falan olmali ki normali 20 gramdir bencede fazla tevazu diye bi soz var hatirlatirim burda boye binlerce gelin var yazarlar birazdan valla herseyi dört dörtlük yaptir sonra cokkkkkkkk pisman olursun sana diyim ask mesk geciyo insan sayilmadigini anladiginda daha cok öfkelenir emin ol o gelin dugun zamani ya cocuk dogururu ya hamile kalir o aile sana zirnik cermez kendi basina kredi ceker ödersin genc yasta

altın ıste o gelıne yapıldı o kıymetlı olur sen kıymetsız dıyen arkadaslar
altınla hışırla evlenen hıc bır kadının bosanmamıs kayınvalıdesı ve esı tarafından sevılen gelınler olması gerekırdı
uc gelınız en az altın bende aıleyle arası en ıyı olan benım en cok altın yapılan eltım bosandı ayrıldı gerı bırlestı bır kargasa sureklı

kıymet sevgı ısı altınla olsaydı...keske o kadar kolay olsaydı yanı , cok altın ısteyen gelını cok sevdıklerınden degıl yaptıysa cazgırlıgından korktuklarından ıyı gecınmeye calısıyorlardır belkı . benım cevremde altın ısteyenlerı pek hos gormezler kı ben gazıanteplıyım burda altın yapılır ama erkek tarafı ne takarsa o , su olsun bu olsun denmez ayıp . taş yerınde agırdır ınsan gordugu ve gorgusuyle hareket eder. kımın hakkı sıze gecerse ustunuzde de o kadar soz sahıbı olurlar.

azıcık aşım kaygısız başım demeyı tercıh ederım

o 50-60 yıllık evlılere de sorun evlenırken neyımız vardı kı yavrum bır yatak bır sandık bır kanepe bır halı okadar hersey yavas yavas oldu derler

olacak kocanızdan ne koparsam kar dıye dusunursenız oda sızden sevgınızı saygınızı koparır alır

Yanlis anlama ama annende sizinle ayni sehirde ve cagirmamasi garip yani , ama yukardaki arkadasin dedigi gibi nisana aniden karar verilmediyse annen hakli
ne alaka ayıp?? Bileziği annesine mi takacaklar? İnşallah bana adet töre gelenek diye kafaları yemiş gelin ve aileleri denk gelmez.. Allahım sen esirge yarabbim..

ne alaka ayıp?? Bileziği annesine mi takacaklar? İnşallah bana adet töre gelenek diye kafaları yemiş gelin ve aileleri denk gelmez.. Allahım sen esirge yarabbim..
Valla bilezifi kv ye de takmayacaklar ama kv ile gitmis, yani gelenek tore demeyecgm ama baktigin zaman bu isin adabi nisanlinla gider bakarsin hii nisanlin gelemedi mi yine nisanlinla uygun zaman bulur gider bakarsin biz oyle yaptik ikimz gittik ama burda kv gelmis ve kizin annesi cagirilmamis kv geldiyse annesini de cagirmaliydi

Yanliz altindan anlayan biri olarak geline 11 gram bilezik.alinmaz ya hic alma yada en az 18 gram falan olmali ki normali 20 gramdir bencede fazla tevazu diye bi soz var hatirlatirim burda boye binlerce gelin var yazarlar birazdan valla herseyi dört dörtlük yaptir sonra cokkkkkkkk pisman olursun sana diyim ask mesk geciyo insan sayilmadigini anladiginda daha cok öfkelenir emin ol o gelin dugun zamani ya cocuk dogururu ya hamile kalir o aile sana zirnik cermez kendi basina kredi ceker ödersin genc yasta
kim yazmış ki bunu derken bir de baktım limoncu :KK53: hala mı bu kafalardasın kız, karadeliklerin gizemini çözüyo millet sen hala altın derdindesin :olamaz:

Valla bilezifi kv ye de takmayacaklar ama kv ile gitmis, yani gelenek tore demeyecgm ama baktigin zaman bu isin adabi nisanlinla gider bakarsin hii nisanlin gelemedi mi yine nisanlinla uygun zaman bulur gider bakarsin biz oyle yaptik ikimz gittik ama burda kv gelmis ve kizin annesi cagirilmamis kv geldiyse annesini de cagirmaliydi
tatlım o bileziğin parasını kayın valide ödüyor farkındaysan, haliyle kadın elbette gidecek. Kızın annesi ne alaka??

Aslinda bu konuda sorun az altin yapilmasi falan degil adaletsiz davranilmasi...hem de bu kadar yakin iki dugun arasinda insan adaletsizlik karsisinda kendini kotu hisseder

ıyıde parayı veren kayınpeder kayınvalıde
kımle gıtcektı
nısanlısı musaıt olamamıstır gencler anlamaz dıye dusunmustur
bende de tam aksıne annem ozellıkle gelmedı fıkır sorarlar su olsun demek zorunda kalırım ayıp olur dedı
rahmetlı dedem de kuyumcuydu bu arada
belkıde altına tok ınsanlar yanıma sunu alayım bunu alayım endısesı tasımıyordur bılemıyorum

kayınvalıdemle ben gıttım sadece kuyumcuya ne ıstersın dedı
valla abartılı bırsey takamam oyle sıkır sıkır tarzım degıl sızın hedıyenız olacak zevkınıze bırakıyorum dedım,
cok ıcap ederse dugunden sonra ıstedıgımı gıder alır veya degıstırırım zaten kuyumcu kacmıyor sonucta

yanı konu sahıbıne bence annenı de cagırmalıydı dıye doldurmayalım hatta en dogrusu buyukler cok karısmasın
bu alısverıs durumlarında da kayınvalıdeyle cıkmak ölümcül rısk gıbı dusunuyorlar da aksıne alısverısde daha ıyı tanıyorsunuz bırbırınızı kotu bırsey degıl gelın kaynana bas basa ceyız alısverısıne cıkması annesını de ezmıs olmuyor

tatlım o bileziğin parasını kayın valide ödüyor farkındaysan, haliyle kadın elbette gidecek. Kızın annesi ne alaka??
Bence yanlis bizde de esimn babasi odedi ama adam esime kartini verdi...yani bana ailelerin iki tarafinda gitmesi sacma geliyor hadi kv gitti digerini goturmemesi art niyetli kesinlikle yani gitmek zorunda degil ama burda kv art niyetli

ıyıde parayı veren kayınpeder kayınvalıde
kımle gıtcektı
nısanlısı musaıt olamamıstır gencler anlamaz dıye dusunmustur
bende de tam aksıne annem ozellıkle gelmedı fıkır sorarlar su olsun demek zorunda kalırım ayıp olur dedı
rahmetlı dedem de kuyumcuydu bu arada
belkıde altına tok ınsanlar yanıma sunu alayım bunu alayım endısesı tasımıyordur bılemıyorum

kayınvalıdemle ben gıttım sadece kuyumcuya ne ıstersın dedı
valla abartılı bırsey takamam oyle sıkır sıkır tarzım degıl sızın hedıyenız olacak zevkınıze bırakıyorum dedım,
cok ıcap ederse dugunden sonra ıstedıgımı gıder alır veya degıstırırım zaten kuyumcu kacmıyor sonucta

yanı konu sahıbıne bence annenı de cagırmalıydı dıye doldurmayalım hatta en dogrusu buyukler cok karısmasın
bu alısverıs durumlarında da kayınvalıdeyle cıkmak ölümcül rısk gıbı dusunuyorlar da aksıne alısverısde daha ıyı tanıyorsunuz bırbırınızı kotu bırsey degıl gelın kaynana bas basa ceyız alısverısıne cıkması annesını de ezmıs olmuyor
Bence sacma ben ikisinide almadim hos onlar da teklif etmedi 4 yillik evliyim kimseyle sorun da yasamadim aslinda hic bir beklentim de olmadi bohca falan istemem ugrasamam dedim esimle ciktik ihtiyacimz dogrultusunda yaptik alis verisimizi evet paray kp verdi ve adam geleyim faln teklif dahi etmedi karti esime verdi...nisanlisi elbet musait bir zaman bulurdu kuyumcu 1 saatlik is yani...zaten dedigm gibi asil mesele adaletsizlik

Aslinda bu konuda sorun az altin yapilmasi falan degil adaletsiz davranilmasi...hem de bu kadar yakin iki dugun arasinda insan adaletsizlik karsisinda kendini kotu hisseder
herkesin adalet duygusu farklı. Bu dünyada adalet nerde var? Ben hali vakti yerinde kolunda 40 gr bilezikleri olan maddiyatı iyi bir aileye gelin geldim. Bana 10 gr 4 bilezik taktılar. Ben bunu dert edinmedim hiç. Eşime bayılarak evlendim çünkü, iyi ki de evlenmişim onunla. Fakat kv kızları evlenirken her şeyi oğlan tarafına yıkmışlar,üstüne de bi sürü takı istemişler. Bu adaletsizlik demedim.

Zaten defalarca sordular ne yapalım ne istiyosun diye, bende herkesin bütçesi kendine göre, siz bana hediye yapmak istiyorsanız yaparsınız, benim istemem sayı belirtmem çok ayıp. Herkes kendine yakışanı yapar demiştim. Bunu yakıştırmışlar kendilerine ne diyim :KK70:

Bence yanlis bizde de esimn babasi odedi ama adam esime kartini verdi...yani bana ailelerin iki tarafinda gitmesi sacma geliyor hadi kv gitti digerini goturmemesi art niyetli kesinlikle yani gitmek zorunda degil ama burda kv art niyetli
yanlış düşünüyorsun ve konu sahibini de etkileyebilirsin. Kışkırtmayın kızcağızı kv artniyetli falan deyip.

Bence sacma ben ikisinide almadim hos onlar da teklif etmedi 4 yillik evliyim kimseyle sorun da yasamadim aslinda hic bir beklentim de olmadi bohca falan istemem ugrasamam dedim esimle ciktik ihtiyacimz dogrultusunda yaptik alis verisimizi evet paray kp verdi ve adam geleyim faln teklif dahi etmedi karti esime verdi...nisanlisi elbet musait bir zaman bulurdu kuyumcu 1 saatlik is yani...zaten dedigm gibi asil mesele adaletsizlik
ınsanların elıne senede bır para gecıyormus
bellıkı gencler bır sene beklemek ıstememıs
halıyle dugunden yenı cıkmıs aıle ıkıncı dugune hemen kım hazır olabılır
gelın de benım ıcın sorun degıl dedıyse kımseye bırsey demek dusmuyor

annelerın bu zamanlarda maddı beklentıye gırmelerı cok kotu duruyor hatta erkek tarafının kız tarafından soguma sebebı . hayır borca sokup altını aldırıp evlendıkden sonra borc odeme ısıne gırmek cok komık olur sırf mıllete gosterıs ıcın... oyuzden ozellıkle adaletsız davranıldıgını sanmıyorum

herkesin adalet duygusu farklı. Bu dünyada adalet nerde var? Ben hali vakti yerinde kolunda 40 gr bilezikleri olan maddiyatı iyi bir aileye gelin geldim. Bana 10 gr 4 bilezik taktılar. Ben bunu dert edinmedim hiç. Eşime bayılarak evlendim çünkü, iyi ki de evlenmişim onunla. Fakat kv kızları evlenirken her şeyi oğlan tarafına yıkmışlar,üstüne de bi sürü takı istemişler. Bu adaletsizlik demedim.

Zaten defalarca sordular ne yapalım ne istiyosun diye, bende herkesin bütçesi kendine göre, siz bana hediye yapmak istiyorsanız yaparsınız, ben istemem sayı belirtmem çok ayıp. Herkes kendine yakışanı yapar demiştim. Bunu yakıştırmışlar kendilerine ne diyim :KK70:
Bak bu dediginz daha farkli yani ayni aile ayni sene icinde iki ogluna dugin yapiyor ve ikinciye diyor ki digerine harcadik para bitti size az yapacagz..yapmayin arkadaslar bende altin meraklisi degilimdr ama bu insanlar altinlari ev pesinati yapiyor genelde gelecegine yatirim olarak yapiyor neden birine 6 digerine 2 olsun da ikisie de 4 olmasin yani gercekten adaletli ve idare edebilecek bir aile olsa boyle yapardi...benm kp kesinlikle boyle yapar yani mesele cok altin degil esit altin

Bak bu dediginz daha farkli yani ayni aile ayni sene icinde iki ogluna dugin yapiyor ve ikinciye diyor ki digerine harcadik para bitti size az yapacagz..yapmayin arkadaslar bende altin meraklisi degilimdr ama bu insanlar altinlari ev pesinati yapiyor genelde gelecegine yatirim olarak yapiyor neden birine 6 digerine 2 olsun da ikisie de 4 olmasin yani gercekten adaletli ve idare edebilecek bir aile olsa boyle yapardi...benm kp kesinlikle boyle yapar yani mesele cok altin degil esit altin
ya gencler en az 1 sene daha bekleyecektı sırf ıkı bılezık fazla takılsın dıye
ya da borca gıreceklerdı
ıkısıde mantıklı degıl demek kı en mantıklısı suankı durum :KK70:

belkıde nısanlısı bız evlenmek ıstıyoruz benım nısanlımın beklentısı yok demıstır aıle oyuzden dıger cocugun dugun hazırlıgına baslayabılmıstır

gercekten masraflı ısler neysekı ben tam zamanında evlenmısım(5 sene oldu ) bu senekı fıyat artıslarına bakınca :KK70:

En iyisini yapıyorsunuz annenizi dinlemeyin kazının iyiliğini isteyen anne böyle davranmaz . Sizin parada gözünüz yok belli bırakın diğer gelinlere ne yaparlarsa yapsınlar siz kapınızı kapatıp eşinle mutluluğunuza bakın . Annenizi çağırmaması da nu kadar sorun olmamalıydı annenize dikkat edin . Nişanım evde takısız oldu sadece abim ve babam boş kalmasın diye 2 çeyrek taktı olmasa da olurdu . Düğünümde de ne gücünüz varsa onu takın asla zorlamayın dedim çünkü kayınpederim yoktu . Eşim ablasına düğün nişan yaptı babaları olmadığı için bir dolu da takı taktı ablası bize bi kuru bilezik taktı ama eşime asla konusunu açmadım başı yere eğilmesin diye Çünkü evlenirken hiç bir eşyamı eksik bırakmadı yardım eden olmamasına rağmen Siz de mutluluğunuza bakın

Back
X