Annemi Özledim :( :(

Yatay geçiş imkanım var ama ben de sonradan pişman olur muyum diye düşünüyorum.Biliyorum bi gün alışıcam ama şimdi günler geçmiyor sanki aylardır burdayım ama daha bir hafta olmuş :KK43: Kendimi çok kötü hissediyorum :KK43:
Yatay geçiş için 1 seneyi doldurmak zorundasınız.

canım benim ben de geçen sene hazırlığı bitirdim.Ailem beni bıraktıktan sonra bir boşluk olmuştu,ağlamıştım bayağı.Ama ben istediğim şehirde istediğim bir bölümde okuyacaktım.Onun için ailemi bir kenara bırakıp derslerime sarıldım.İlk zamanlar annemin sesini dinleyip kapatıyodum:KK61:Ağlamktan konuşamıyodum.Ama sonra ne oldu ben alıştım şimdi derslerime verdim kendimi.Her sene ayrılırken üzülürsün.Ama ailenin yanına gidince de arkadaşlarını özlersin.Bu arada ben de iyi bir eğitim alıyorum ve yatay geçişle geçmek istemiştim ama ailem izin vermiyor.Hem güzel bir hayat tecrübesi kazanıyor insan.Çok yazdım biliyorum ama üzülme canım benim alırsınnnn:cool:

İyi bir üniversite ya da iş imkanı iyi olan bir bölümdeysen sırf ailen için geçiş yapmamanı öneriririm.Ama kpss ile atanırım hangi okulda okudugumun önemi yok diyorsan sen bilirsin tabi.Artık her yerde üniversite var.Ama iyi şartlarda yaşamak için iyi bir eğitim almalısın.Sonradan pişman olmak da var.Maalesef üniversitelerden mezun olup senelerdir iş arayan insanlar da var adı bilinen okullarda okuyup havada kapılan öğrenciler de. Biraz da senin gelişimine bağlı tabi.Ailenin yanında kalmak seni tabi ki ekstra masraflardan korur güvende hissettirir ama geleceğin için sabretmeni öneririm.Naçizane fikrim.Bu arada hangi okuldan nereye geçiş düşünüyorsun?
Ben de sonradan pişman olmaktan korkuyorum.İstanbul şehir üniversitesi islami ilimlerden sdü ilahiyata düşünüyorum.Burda tam bursluyum okul burs veriyor yemek yurt bedava yani evde olsam daha fazla masrafım olur yani.Şimdi dönünce de pişman olur muyum acaba diyorum bi de burda kendi param varken orda yine babamdan para alıcam bu da iyi olmıcak benim için. Şimdi babam hep alışırsın diyor hiç yatay geçiş konusuna falan girmiyor çünkü burda eğitim gerçekten iyi ama alışamayınca ve mutlu olmayınca eğitim nasıl olursa olsun istemiyor insan inşallah hakkımda hayırlısı olur..

canım benim ben de geçen sene hazırlığı bitirdim.Ailem beni bıraktıktan sonra bir boşluk olmuştu,ağlamıştım bayağı.Ama ben istediğim şehirde istediğim bir bölümde okuyacaktım.Onun için ailemi bir kenara bırakıp derslerime sarıldım.İlk zamanlar annemin sesini dinleyip kapatıyodum:KK61:Ağlamktan konuşamıyodum.Ama sonra ne oldu ben alıştım şimdi derslerime verdim kendimi.Her sene ayrılırken üzülürsün.Ama ailenin yanına gidince de arkadaşlarını özlersin.Bu arada ben de iyi bir eğitim alıyorum ve yatay geçişle geçmek istemiştim ama ailem izin vermiyor.Hem güzel bir hayat tecrübesi kazanıyor insan.Çok yazdım biliyorum ama üzülme canım benim alırsınnnn:cool:
İnşallah alışırım ya bu yılı bitirince de alışamazsam gidicem gerçekten :( özlicek bi arkadaşım da yok ki pek kolay alışabilen birisi değilim kolay kolay arkadaş da edinemem o yüzden zor gibi alışmam ama bakalım zaman ilerledikçe görücez.. (zaman benim için hiç ilerlemiyo ama :( )

Ben de sonradan pişman olmaktan korkuyorum.İstanbul şehir üniversitesi islami ilimlerden sdü ilahiyata düşünüyorum.Burda tam bursluyum okul burs veriyor yemek yurt bedava yani evde olsam daha fazla masrafım olur yani.Şimdi dönünce de pişman olur muyum acaba diyorum bi de burda kendi param varken orda yine babamdan para alıcam bu da iyi olmıcak benim için. Şimdi babam hep alışırsın diyor hiç yatay geçiş konusuna falan girmiyor çünkü burda eğitim gerçekten iyi ama alışamayınca ve mutlu olmayınca eğitim nasıl olursa olsun istemiyor insan inşallah hakkımda hayırlısı olur..

ben de istanbulda devlette okuyorum. istanbul çok güzel bir şehir. emin ol alışacaksın zaman öyle çabuk geçecek mi. Çoğu özel okulun çeşitli sektörlerde çevreleri oluyor iş bulma sıkıntısı yaşayacağını düşünmüyorum. ama diyorsan ki geçeyim memleketime. Devlete alımı çok olan bir bölüm.Formasyon şartı var mı bilmiyorum ama öğretmen olabilirsin.Başarılı da bir öğrencisin demek ki her iki imkan da güzel.ama istanbul daha güzel :)

hem atandıgında ya da farklı bir şehirde yaşaman gerektiğinde ayrılık çok daha zor olacak.

kıyamam sanaaaaa :KK15: dedikleri gibi alışıcaksın bende aynı senin gibiydim uzakta okudum ve 1 hafta boyunca sürekli ağlıyodum evim annem babam diye :KK61:ama o 1 - 2 hafta gectikten sonra farkli bi yer sonuçta oraları tanımaya başlıyosun merak ediyosun yeni arkadaşlar ediniyosun onları tanımaya başlıyosun derslerin zaten yoğun bi şekilde başlıyo oyuzden bu özlem zaman geçtikçe azalmaya başlıyo alışıyosun. yeni tanıdığın arkadaslarınla zaman geçir derslere yoğunluk ver gecicek fıstık üzme kendini :KK19::KK3:

canım benim çok zordur ama zamanla alışırsın.. arkadaş edindikçe bunlar geçecek, sadece sakin ol.. geçiş falan uğraşma bence.. hepimiz yaşadık bunları... bak okulunda senin gibi kaç kişi vardır.. bunlar büyümenin zahmetleri :) birinci dönemin sonunda herşey yoluna girmiş olur :)

Ben de ilk gittigimde sen gibiydim, hele babam beni yurda bıraktı, giderken öyle bir üzülmüştüm ki anlatamam...Aynen sen gibi agladım bolca. Hatta hic unutmam, su sarkı benim tam o ara aglama sarkımdı.

Sonra alısıyorsun, arkadasların oluyor, onlar senin oradaki ailen oluyor bir anda...Bu günlere geldiginde o günleri özlüyorsun.

İnşallah alışırım ya bu yılı bitirince de alışamazsam gidicem gerçekten :KK43: özlicek bi arkadaşım da yok ki pek kolay alışabilen birisi değilim kolay kolay arkadaş da edinemem o yüzden zor gibi alışmam ama bakalım zaman ilerledikçe görücez.. (zaman benim için hiç ilerlemiyo ama :KK43: )

Çok teşekkür ederim hepinize içim biraz olsun rahatladı :) İnşallah dediğiniz gibi olur :) Simdi bayram için eve gidicem geri döndüğünmde ilk günlerime dönerim diye korkuyorum :(

Yazdıklarını okuyunca üzüldüm canım.ben de bu yıl üniversiteye başladım.gayet yüksek puan almama ve daha iyi üniversitelerde okuma şansım olmasına rağmen kendi memleketimdeki orta seviyeli üniversiteyi ilk tercihime yazdım.çünkü uzakta yapamayacağımı biliyordum, çok duygusal bi yapım var, ailemden ayrılmaya dayanamazdım.ve ben de senin gibi kolay arkadaş edinebilen biri değilim.okulumdan pek memnun değilim şuan, acaba şehirdışı yazsamıydım diye düşünüyorum bazen, ama hiçbişeyi aileme ve evimdeki rahatlığıma değişemiyorum.bu arada sevgilim de farklı bir şehirde.onun şehrine gidebilme imkanım da varken gitmedim, buna da için çok yanıyor :KK43: şimdi burda bana tepki gösterenler ya da "çok dar görüşlüsün, ufkunu geniş tut" diyenler olacak, çevremden diyenler de oldu çünkü.ama ben buyum, kendimi nerde mutlu hissediyorsam orda olmak istiyorum.tamam iyi ünilerden alacağım eğitimlerin bana çok katkısı olacaktı geleceğim için belki, bunu düşündükçe de üzülüyorum bazı fırsatları teptiğim için.Ama bu hayata bir kere geliyoruz ve ben hayatımı sevdiğim insanlarla ailemle, sevdiğim şehirde geçirmek istiyorum.
Neyse ya ne uzun yazdım öyle canım sen de çok üzülme demek böylesi hayırlıymış.daha ilk haftadan umutsuzluğa kapılma.herşey çok güzel olur umarım
Ben de simdi bayramdan döndüm. Ve hala ağlıyorum tercih zamanına geri dönmeyi o kadar çok istiyorum ki ama tabi bu mümkün değil :( Hayır ben hangi akılla yazdım burayı ya bu kadar zor olacağını düşünmemiştim elimde olsa evimdeyken ben gitmek istemiyorum deyip kalıcaktım orda simdi senin yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki çok şükürsüzüm gibi geliyor bazen benim yerinde olmayı isteyen bir sürü insan varken ben burda beğenmiyorum gibi oluyor ama ne yapiyim dayanamıyorum imkan olursa ikinci dönem geçmeye çalışıcam belki sonradan pişman olurum niye geldim derim ama şimdiki kadar sıkıntı yaşmam en azından kelimelerle anlatılmaz ya çok zor belki ben çok abartıyorum ama geçmiyor içimdeki sıkıntı ne yapıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum bayram çok çabuk geçti buraya geldim zaman geçmek bilmiyor dün evdeyken ağladım yine annem de üzülüyor beni öyle görünce en iyisi geri dönüp kimseyi üzmemek denedim ama olmadı elimden gelen bi şey yok demek ki şehir dışında okumak bana göre değilmiş :( :KK42::KK42:

Ben de simdi bayramdan döndüm. Ve hala ağlıyorum tercih zamanına geri dönmeyi o kadar çok istiyorum ki ama tabi bu mümkün değil :KK43: Hayır ben hangi akılla yazdım burayı ya bu kadar zor olacağını düşünmemiştim elimde olsa evimdeyken ben gitmek istemiyorum deyip kalıcaktım orda simdi senin yerinde olmayı o kadar çok isterdim ki çok şükürsüzüm gibi geliyor bazen benim yerinde olmayı isteyen bir sürü insan varken ben burda beğenmiyorum gibi oluyor ama ne yapiyim dayanamıyorum imkan olursa ikinci dönem geçmeye çalışıcam belki sonradan pişman olurum niye geldim derim ama şimdiki kadar sıkıntı yaşmam en azından kelimelerle anlatılmaz ya çok zor belki ben çok abartıyorum ama geçmiyor içimdeki sıkıntı ne yapıcam nasıl dayanıcam bilmiyorum bayram çok çabuk geçti buraya geldim zaman geçmek bilmiyor dün evdeyken ağladım yine annem de üzülüyor beni öyle görünce en iyisi geri dönüp kimseyi üzmemek denedim ama olmadı elimden gelen bi şey yok demek ki şehir dışında okumak bana göre değilmiş :KK43: :KK42::KK42:
1 yıl dişini sıkacaksın başka çaren yok,2. Dönem geçemezsin çünkü 2. Sınıfta geçiş yapabilirsin.

Canim cok uzuldum ama emin ol alisiliyor ben de ilk yil gunde 10 kere evi arar aglardim.simdi aksamlari zaman bulabiliyorum anca.Derslerine asil.ilk yil bu davranislarim yuzunden alttan kalan derslerimi hala vermeye calisiyorum. Diger yillar ise not ortalamam tavan yapti.ciddi soyluyorum cooooook etkiliyor. Hedefin icin calismalisin derslerine

Alışırsın, bende çok zırladım şimdi keşke hiç bitmeseydi o günler diyorum..

Merhaba. Ben bu yıl üniversiteye başladım şimdi hazırlık okuyorum. Ailemden 10 saat uzakta okuyorum .:KK42: Daha okul açılalı 1 hafta oldu ben hala arada ağlıyorum ve yata geçiş mi yapsam diye düşünüyorum.Aslında okuduğum üniversite çok iyi yani yaşadığım yerdekine göre çok daha kaliteli eğitimi olan bi yer. Tercih yaparken dayanabilirim diye düşündüm ama şimdi fikrim değişti ve evimi çoook özledim.:KK42:Sizce ne yapmalıyım ailem de burada okuduğum ve kaliteli bi eğitim aldığım için mutlular ama ben çok özlüyorum onları. Kolay alışabilen ve arkadaş edinebilen birisi değilim o yüzden de pek arkadaşım yok oda arkadaşımla bile az konuşuyoruz. Zamanla alışırsın diyorlar hep ama o alışacağım zaman ne zaman gelicek bilmiyorum:110: Lütfen biraz tavsiye verir misiniz konuşmaya çok ihtiyacım var :KK42:
ailene de yansıtma bu durumu akılları sürekli sende kalır çünkü alışacaksın daha bir hafta olmuş sakin ol tatlım

Bende çok ağlamistim birinci sinifta sürekli tekrar YGS girecegim birakacagim vs vs ama sabrettim hep kendime dedim ki ben bu ile geldiysem bi sebebi var kadere teslim ettim kendimi ve nisanlimla tanistim :) son sinifim ama inanko her gitmemde agliyorum. Gitmeme yakin bi gün önce hastalanirim annem der ki gitme sendromuna girdi yine . bende bu aksam döneceğim inan ki anneme saat basi anne gitmek istemiyorum diyorum :KK43: ama sabretmek lazim :) dört senedir birakip gelicem diye diye okulu bitirdim sende sabret. Kendini geliştirmeye bak bence . benimde çok arkadasim yoktu ben kitap okurdum gezerdim bazi kültürel yerlere takilirdim .

Ben de diyorum kendime ama içimden hiç bi şey gelmiyor sabredemiyorum dayanamıyorum çok dirayetsizim biliyorum ama olmuyor ne yapsam bu sıkıntı geçmiyor :(

Back
X