Annemi seviyorum ama ona saygı gösteremiyorum

Şöyle söyliyim ben 2. sınıftayken eve gelir önlüğümü çıkarmadan temizlik yapardım.
Evet o cesareti babam ve babannem verdi küçük yaştan beri anneme saygıyı biraz da bu yüzden öğrenemedim.
Doğru tespit babama çok daha yakınımdır.:16:

yalnız detaya giremedim bahaneler değil ciddi sorunlarımız var aslında ama şunu da kabul ediyorum ben anneme olan davranışımı alışkanlık haline getirmişim

annenden bahsederken ki cümlelerinle babandan bahsederken kullandığım smile çok şey anlatıyor aslında. sanırım bekarsın. (hiç sevmediğim kalıplar ama doğruluk payları çok büyük) evlenip binbir zorlukla doğurduğun baktığın çocuğun, olanları uzaktan izleyen babaya yakın olup annesini bu denli eleştirme cürretini gösterdiğinde bazı şeyleri anlamak için geç kalmış olacaksın. ana gibi yar olmaz..

Baslik tam olarak benim haleti ruhiyem.
Anneme asiri bi sevgim var ama saygim yok.
Ayni sekilde annemin de bana sevgisi var ama zerre saygisi yok.
Ozguvenimi zedeliyor surekli ama sevdigini ve sefkatinin sonsuz oldugunu biliyorum.
Benim annem de cok cekmis, hala cekiyor.
Keske biraz anlatsa.. Rahatlardi belki.
Ben de sizin aksinize babama degil anneme yakinim.
Ama bu cok kotu bi sey.
İkisi arasinda hakem olmaya calismak, annemi korumaya calismak herkesten.. Buyuk yukumluluk.
Saygisizligimda sizin icin cektim bu yuku demesi icimi parcaliyordu, kendimi sucluyordum.
Ama simdi annemi kabullenmeye kendimi kontrol etmeye calisiyorum.
O bizim icin neler cekti, deyip susmaya calisiyorum.
Siz de hayirli bi evlat olmasaniz bunu dert etmezdiniz.
Birakin anneniz anlatsin.
Siz sefkatinizden anlatip uzulmesin diye dusunup sinirleniyorsunuz belki ama birakin anlatsin.
Anne be, ne harika bi hanimsin, diye bi adim atip iliskinizi tatli hale getirmeye calisin.
Ben de boyle guzel sozler yok maalesef.
Odunum biraz.
İcimden seviyorum..
Kaybedersem geberircesine aci cekerim ama duvarlarimi asamiyorum.
Bari siz asin :)

Evet annem de böyle diyor o an gururmu kırıp sarılıp özur dilesem eminim içi hemen yumuşar:26:

meryemcim anlaşamamanız normal tabi ki, asya30 abla çok güzel anlamış seni ve çok güzel anlatmış.çok haklı senin annen karşı olan davranışlarının temelinde baban ve babaannenin tavırları var malesef.benim de rahmetli babam hep annemle dalga geçerdi,büyüdük baktım biz de annemle dalga geçiyoruz, annem ilkokul mezunuydu babam üniversite,o yüzdendi dalga geçmesi.çocuktuk gülerdik annemle alay etmesine.babam rahmetli olduktan sonra sanırım hepimiz hatamızı anladık,şimdi tatlı atışmalar dışında kimse anneme bir şey demez.tabi anlaşamadığımız uzlaşamadığımız noktalar çok ama ya konuşmuyoruz o konuları ya da susuluyor.senin annen belli ki çok çekmiş şimdi yeni yeni konuşmaya başlamış olmalı sindirememiş yaşadıklarını,ozamanlar anlatamamış şimdi içindekileri dökmekle tatmin olmuyor.onu çok iyi anlıyorum.ben de kaynanamın söylediklerini 4 senedir evli olmama rağmen unutamıyorum her gün ona söyler gibi kendi kendime konuşup iş yapıyorum o sinirle:1: insan karşısındakine öfkesini kusmadan rahatlamıyor anlayacağın ve annecinde bu yüzden çok konuşuyor sanırım (ilerde bende kesin öyle olcam) sana kızmadım,gençlikte olur öyle sinirlenme falan.annen kızar ama küsmez sana merak etme.senin iyi bir kız olduğunu düşünüyorum buraya üye olduğumdan beri,ablalardan arkadaşlardan sana yardımcı olmalarını istemişsin,umarım işine yarayacak bilgileri aldın.Annen seni her sinirlendirdiğinde içinde sabredersem annemi ve Allahın rızasını kazanırım inşallah de,anneni öp bir tane bak nasıl susuyor:52:

Hakkımdaki düşüncelerin için teşekkür ederim canım:16:
Aynı benim durumum , yani az çok babanın çevrenin anneye olan davrnışı bize de yansıyor maalesef :(
Kim bilir belki ben de ilerde annem gibi olurum ben pişman olmadan düzelmek isterim :)
Evet çok iyi yorumlar geldi eksiklerimi farkettim teşekkür ederim sana da canım :21:

Merhaba...
Konunu okuyunca ceyap yazmak istedim. Benim de bi ablam var siz gibi ona göre annemin tüm yaptiklari hata yanlis vs.. kadin ne yapsa gözüne batar laf eder unuttugu sey jenerasyon farki ve annemin cok cektigi insanlara artik güveninin olmadigi ben ablamdan yas olarak cok daha kücügüm ama annem ne dese kabulleniyorum olabilir o öyle düsünüyor diyorum kimse onu tasvip etmek zorunda degil ne kuzenlerim ne kardeslerim ne arkadaslarim vs.. annemi yargilayan dönsünde bi kendine baksin diye düsünürüm hep.
Annem haksizda olsa ben ve abim onun yaninda oluruz söylediklerini tasvip etmesekde bazen duymazdan geliriz bazen de kabullendirmeye calisiriz ki kabullenmez cok inatcidir annem benim de inadim ona cekmisdir :D kabullenmesede ses etmez biz yinede bildigimizi okuruz biraz söylenir hatta cok söylenir kendini bosaltir sonra normale döner :D
Ablamsa anneme kizdiginda bagirdiginda abimin tepkisiyle karsilasir tabi yine annem korur onu ana yüregi iste ...
Söyleyecegim ne olursa olsun annenizi oldugu gibi kabullenin ve sevin deger verin zorda olsa söylendiginde kulaklarinizi kapayin ne derse desin isterse sacma konussun birakin kendini öyle ifade ediyor demekki degistiremezsiniz zamanla ögreneceksiniz zaten tepkisiz kalmayi yeter ki biraz caba sarfedin...
Bu arada hepimiz evliyiz ama annem hala yürümeyi yeni ögrenmisiz gibi davranir herseyimize müdahale eder bu benim hosuma gider ablamsa nefret eder :D

İşin ilginç tarafı biz iki kardeşiz ve bizim duruma göre sizin ablanız konumunda olan da benim ablam.
Yani ablam anneme karşı çok daha saygısız tum bu yaptıklarıma rağmen annemi en çok koruyan benim:43:

Tipki benim annemden bahsediyorsunuz.. bu kadar mi aynisi olur.... ve bu yaziyi yazanin da nedense kardesim oldugunu dusunuyorum... cunku tipki kardesim gibi davraniyorsunuz...
Dedim ya ayni annemin ozellikleri.. sizi sadece anlattiklariyla bunalmaniz konusunda anliyorum ama annenize tepkinizi anlamiyorum.... emin olun anneniz de benim annem gibi zamaninda yasadiklari yuzunden bu hale geldi... biraz merhamet.... psikoloğa goturun diyecegim ama anneniz inatçi oldugundan onu da yapamayacaksınız.... dedim ya aynisi.... ailemin oturduğu yerde tek kuzenlerimiz var ve yengem dort sene kadar once vefat etti... ama bu bile annemin yureğini kismen yumusattı... halen kardesimin gitmesi veya onlarin gelmesinden rahatsiz oluyor :(( kendi ailesine de sirti donuk .... ama ne kendi ailesinde sevgi gormus ne evlenmis yuzu gulmus... babam kotu biri degildir aslinda ama baba tarafinin anneme yaptiklarina sesini çikarmayarak aslinda en buyuk kotulugu yapmis .. kadincagiz icin ata ata bu hale geldi ... bir sey yapilamiyor çunku ne kadar konuşsa , anlatsa da kendini dış dünyaya kapatmis....
Açikcasi ben de annemle universiteye gidene kadar pek gecinemezdim ama sonra gurbeti tadinca bir de anne olunca hiiiç kiyamiyorum... anlatmaya baslayinca kibarca "anne , kapat artik bu mevzulari, valla kendini yedin bitirdin,yazik sana bitanem" diyorum ve lafi değiştiriyorum... biraz bozuluyor gerçi ama en azindan kalbini kirmadan konu degisiyor :-) :-)
Yaptiginizi dogru bulmasam da sizi anliyorum ama uzmeyin anneciginizi .... lütfen....

Evet benim yazamadıklarımı yazarak az çok annemi tamamlamışsınız yorumunuzda :/
Bakalım gururumu kırıp diyebilecek miyim :26:

annenden bahsederken ki cümlelerinle babandan bahsederken kullandığım smile çok şey anlatıyor aslında. sanırım bekarsın. (hiç sevmediğim kalıplar ama doğruluk payları çok büyük) evlenip binbir zorlukla doğurduğun baktığın çocuğun, olanları uzaktan izleyen babaya yakın olup annesini bu denli eleştirme cürretini gösterdiğinde bazı şeyleri anlamak için geç kalmış olacaksın. ana gibi yar olmaz..

Geç kalmamak için çabalıyorum:18:

Seni anlayabiliyorum. Benzer bi durum bizde de var. Annemle babam cok sorun yasamis zamaninda simdi de pek duzgun sayilmazlar. Annem sinir hastasi oldu resmen. Ve kotu huyu en ufak bi can sikintisini bile cocuklarindan cikartmasi.

Bende bazen susuyorum cevap vermiyorum bazen dayanamayip laf söylüyorum. Ama her seferinde pisman oluyorum oturup yalniz basima ağlıyorum.

Tum suc cocuklarda olmuyor malesef o saygiyi ya en bastan beri olusturamamislar yada yasadiklarin yuzunden saygin azalmis. Kac yasinda insanlari degistiremiyoruz malesef. Ki annenin yeri baskadir keske boyle olmasaydi diyorum keşke arkadas gibi olabilseydik.

Sen sen ol ne derse desin laf etme. Çünkü aslinda sana değil yasadiklarina tum tepkisi. Ben artik kardeslerimle bana sizden nefret ediyorum demesine bile ses cikarmaz oldum. Ici aciyor insanin ama yapacak bisey yok.

Annem bi konuda haksız olsa bile ki bu hic bizaman olmaz. ben ona asla bağrıp cagırmam kıyamam ki Anneler melektir ya :16: cok seviyorum onu.

Annem ne derse doğrudur :31: bilmeden kırdıysam bile laflarıma cok dikkat ederim bu yüzden :18:

hiç bi zaman üzmek istemem onu nolursa olsun:34:

Back
X