Annemin baskısı

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Kızlar selamlar
Bu aralar hem koronadan dolayı, hem benim yeni doğum yapmış olmamdan dolayı evdeyim pek dışarı çıkamıyorum.işimiz dolayısıyla başka ilde yaşıyoruz ben ücretsiz izindeyim .ailemizle aynı ilde değiliz. Ama bazen iyiki de değiliz diyecek duruma geliyorum . Annem malum torununu özlediği için her gün bikere görüntülü arıyor buraya kadar sıkıntı yok niye olsun .fakat çocuk 3.5 aylık doğduğundan beri sürekli pirinç unlu mama, yemek suyu çorba suyu falan vermem için ciddi bı ısrar içinde. Anneme bunun daha erken olduğunu belirtmeme rağmen ısrarla ver ver bişey olmaz karnı tok dursun diyo ama her gün.hayir dedikçe tekrarliyo ben de mecburen evet veriyorum deyip eş geciyoruk.bu konuyu artık.bi diğer konuda asla benim çocuk.bakabilecegime dair inancı yok sürekli Ac o, onun uykusu var yok.pis annen sana bakamiyomu gibi şeyler.ciddi.manada anneligimi sorgulamaya başladım.artik aşırı bunaldım.

Annenizin dediklerinden siz neden anneliğinizi sorguluyorsunuz?

Israra devam eder tinlamaz ,
O zaman duymazdan gelmekten başka çare yok. Anne olan sizsiniz, çocuğunuzun neye ihtiyacı olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Kendinizi sorgulamayın. Annenizi de her size akıl vermeye kalktığında konuyu değiştirin, açık açık tinlamadiginizi belli edin bence. Atıyorum çocuğa mercimek çorbası yedirdim mi mi dedi direkt hiç duymamış gibi eee halamlar napiyo babam nasıl vs göstere göstere konuyu değiştirin. Belki kaale alınmadığını farkederse gücüne gider. Bi de şöyle düşünün, eğer bunu yapan kvniz olsa ne yapardınız?

O size şunu bunu ver demeden önce telefonu açar açmaz konuşmaya başlayın. Bugün bunu bunu yedirdim deyin de belki ikinciye söylemez

Tmm desen ve yapmasan nolur sanki. Idare etsen anneni.. Daha kolay degil mi

--anneniz bi daha aradiginda kurufasulye- pilav yaptim simdi yediricem diyin, bir sonrakina imama bayildi- bulgur pilavi- cacik vs genisletin menüyü
---darlamayin kendinizi cocugunuza en iyi sekilde bakarsiniz,
--bebek olsada koklasak sevsek biraz

Bana hiç böyle şeyler diyen olmadi. Bir gün bebeğim ağlıyor o biçim gecenin bir vakti eşim işte. Aldın doktora götürdüm. Doktor baktı aç bu cocuk dedi:)) mama aldım eve giderken içti uyudu. Meğerse sütüm yetmiyormuş ben o zamanlar yeni anne cahil anlamamışım. Konuyla alakası yok ama belki biri deseydi bana salak salak iş yapmazdım o zaman:)

Bunu yalnızca anneler değil çocuk büyüten herkes kendi tecrübesinin doğru olduğunu sana yansıtır ben çocuğa şöyle besledim şöyle yatırdım şöyle giydirdim gibi. Hııı öyle mi tamam deyip kendi bildiğini yapacaksın bu kadar.

He deyip geçin ve asla takmayın. Herkesin anneliği en mükemmel annelik, o çocuğun sadece size ihtiyacı var. Manen yanında olduğunuzun hissiyatı bile doyurur onu, psikolojik şiddet bu dediğiniz. Uygun dille anlatın olmuyorsa ya görmezden gelin gelmiyorsanız bir süre mesafe koyun bence

Bence en baştan bebeğiniz için en doğru kararı ben veriyorum benden başkasını karıştırmam demeliydiniz annenize
Siz ona hee heee dedikçe bak benim dediklerimi yapıyor diye düşünüp daha çok müdahale ediyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…