Annemin beni bu kadar bunaltması hak mı???

1907

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
276
234
303
İzmir
Merhabalar;

Bu konuyu annemin triplerinden sıkıldığım için haksızlık mı yapıyorum acaba diye fikirlerinizi alma amacıyla açıyorum

Ben sorunlu bir ailede büyüdüm, annem- babam hep kavga halindeydi. En büyük çocukta olunca hep annemin gönlünü etmeye çalıştım, resmen o çocuk ben anne gibi yaşadık. Bu yüzden bana aşırı düşkündü. Gelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere. Benim çocuğum olunca annem inanılmaz triplere girdi heralde çalıştığım için ona çocuğa bak derim diye çok korktu çünkü rahatına çok düşkündür.

Ben baştan beri ücretsiz izin alıcam uzun süre bakıcam sonra bakıcı tutacağım anne sen merak etme dedim. Ama annem ben doğum yapınca ne yapacağını şaşırdı. Daha önce de konu açmıştım hastanede yanımızda iki gün kalmak istemedi, kv-kp yanında ben sıkıldım bu hastaneden dedi. Sonra eve geldik güya yardıma gelmiş kv yemek getiriyo annem oturmuş el işi yapıyo, komşularımla evde olsam şuraya giderdim, burda sıkıldım diyo. Banyoları ben yıkıyorum zaten annem demesin mi evi süpürmeye temizlikçini çağır. Anladım ki annem kalmak ve bize yüz vermek istemiyo bende 10. gün anne biz iyiyiz sen git istersen dedim gönderdim.

Sonra birkaç kez kendi sıkıldıkça aman geleyim bebekle sana yardım ederim diye geldi gitti, geldiğinde hiçbir iş yapmıyor bebekle ben yapıyorum. Bebeği bir kez eline almıyor altını bir kez değiştirmişliği yoktur, bir kez uyutmuşluğu. Sürekli gezsek benim alış veriş yapmam lazım araban var şuraya gitsek deyip duruyor. Bize geldiğinde hemen akrabaları arıyor ben de bebeğin yanındayım büyütüyoruz işte diye anlatıyor.

Bunun üzerine ben tavrımı koydum onu çağırmamaya pek görüşmemeye başladım.

Ve annem başladı sen bana kötü davranıyon, benle ilgilenmiyon demeye. Dedim anne bak bırak çocuğa bakmayı ben çalışan insanım 2 sene evde çocuk baktım bir saat bir işim olsa, hasta olsam, sıkılsam sana emanet edip bir yere çıkamadım böyle de olur mu diye. Bu sefer çağırmadın ki çağırsan bakardım.

Şimdi ben buna ne yapayım mesafeli davranıyorum kendi aileme konsantreyim sürekli bana küsüyo trip atıyo hatta beddua ediyormuş. Artık bu işin içinden çıkamıyorum.

Beddua ediyo birde utanmadan bence mesafeni koru esine de yansitmamaya calis yoksa isler cok buyur yine uzulen sen olursun

Allah goruyor ,herkesin bedduasi sirf anne diye kabul olmaz ,
Sagligi yerindeyse yardim etmesi gerekirdi ama onun kafasi baska seni kullanmaya calismis ,millete hava yapmis ,su yaptigini kayinvaliden yapsa ,firtina kopartirdin eminim,
Ben anneme kirginim ,benimle torunuyla ne kadar ilgilendiyse bende o kadar ilghiliyim dersin elaleme ne ,
Uzaktan bak ,

Gerçekten artık o kadar bunaldım ki sürekli ilgi bekliyor tamam bekle ama çalışıyorum, bebeğim var evim var.
Evde bebeğe baktığım dönemde doktora yaptığım için bir gün danışman hocama uğramam gerekti, bebeği mecbur kayınvalideme bıraktım.
Bunu duymuş arıyor beni çağırmıyosun çağırsan bakardım iyi de çocuğun altını değiştiemyi bilmiyor buna bebek emanet edilir mi?
Böyle deyince bana diyor ki tabii bana laf söylersin sıkıysa kvne söyle ondan korkuyorsun. Bir anne kızının geçimine böyle müdahale eder mi ya(

bu yaştan sonra hiç çekilecek çile değil,

iş güç çocuk eş ev derken birde annenizle uğraşılmaz yani ben olsam uğraşmam çoktan posta koymuştum.
tavrınızı sürdürün baksın kendi işine..

ayıptır ya sanki 8 yaşında çocuk.

Bunu duymuş arıyor beni çağırmıyosun çağırsan bakardım iyi de çocuğun altını değiştiemyi bilmiyor buna bebek emanet edilir mi?

anneniz sizi filan büyüttü biliyosunuz di mi? ne demek altını değiştirmeyi bilmiyor.

anneniz sizi filan büyüttü biliyosunuz di mi? ne demek altını değiştirmeyi bilmiyor.
bilmiyor inanın ben bunu beğenmemezlik için söylemedim
hiç eline alıp değiştirmedi çünkü
hastanede bebek yeni doğmuştu hemşire bi altını değiştirin dedi ben kalkamıyordum o vakit ters başlamış bezi, sadece bezi almış altını ıslak mendille silmemiş. O dışarı çıkınca kv tekrar değiştirdi
Tamam bilmezsin ama öğrenmeye çalışırsın bizde kaldığı dönemde ne zaman alt değişecek olsa baktı durdu bir kez eline almadı hep ben değiştirdim.

Bunalmışsınız tamam, haklısınız
Ama karşınızdaki anneniz, Allah başınızdan eksik etmesin, idare edin gönlünü kırmayın, unutmayın annelerimizin karnında attığımız bir tekmenin bile hakkını ödeme şansımız yok. Evdi, işti, çocuktu derken bunalmışsınız siz, çok da haklısınız , belli ki destek istemiş gönlünüz ama her insanı olduğu gibi kabul etmekte fayda var hele anneniz ise bu kişi. Kırmayın, üzmemeye çalışın, o söylesin siz duymayın

Aslında ben bir şey yapmıyorum zaten
Ancak benden sürekli ilgi bekliyor bana geliyor zaten bir hafta sonum var sürekli gezelim eğlenelim modunda
Bu durumda ben de kendimi geri çekince atmadığı trip kalmıyo
Gerçekten kendimi haksızlığa uğramış hissediyorum

:)
annene mesafe koymakta haklısın
sen bı bıreysın sorumlulukların bı evın evladın kendıne gore huzurun var
bunu kımsenın bozmasına ızın verme
canını sıkma
arada bı gorusmen gereken zamanda gorusur mesafelı olursun
oncelık sen kendı evın kendı aılen :)

Ben de aynen öyle yapıyorum
Ancak sürekli trip atmasından sıkıldım
Hele de beddua ettiğini duymak beni ondan iyice soğuttu maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…