• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin bıktıran beklentileri...

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Merhaba arkadaşlar,
Annemin kendimi bildim bileli sürekli parası yok,
Evet gerçekten olmadıgı zamanlar oldu ama şimdi oldugu halde hala yokmuş gibi yakınıyor,
Babamın işi iyi ama annem galiba geçinmeyi bilmiyor,
Sürekli bişeyler alır taksitle ödeyemez,
Bi türlü ayagını yorganına göre uzatmaz.
Şimdiye kadar sıkıştıgı yerde yardımcı oldugum cok oldu,
Ama bende bi ev sahibiyim evet çalışıyorum ama evliyim benimde kendimce gelir giderlerim var ama bunu anlatamıyorum,
Önceden çalışmıyorken eşim bu konuda hakkını yiyemem elimizde varsa yardımcı oluyordu. Şimdi Çalıştıgım için sürekli benden bi beklenti halinde ne zaman hal hatır sormak için arasam gitsem konu hep maddiyata geliyor ve ben artık bundan cok sıkıldım gerçekten içimden artık aramak baba evine gitmek gelmiyor özlesemde konu yine para olacak diye aramıyorum,kalbinide kırmak istemiyorum,
Ne yapabilirim sizce ?

Kesinlikle üyeye katılıyorum. Sanki borcunuz varmış eşiniz savurganmis ya da bir rahatsızlık varmış da çok para harcamışsınız gibi konuşun. Ondan çok yakının siz ondan isteyin

Bidahaki sefere o konuyu açmadan siz açın borçlarınız varmış gibi zor geçiniyomuşsunuz gibi dert yanın.

Kesinlikle üyeye katılıyorum. Sanki borcunuz varmış eşiniz savurganmis ya da bir rahatsızlık varmış da çok para harcamışsınız gibi konuşun. Ondan çok yakının siz ondan isteyin

Borcumuz yok ama gercekten bizde ancak kendimize yetiyoruz.Yalan söylememe gerek yok,
Cocuk tedavisi falan oluyorduk mesela biliyor ne kadar masraf oldugunu,
Bazen bi süre duruluyor,
Sonra yine aynı,
Birde daha önce yaptıklarımızda takdir görmüyor,
İnsana en cok dokunan bu sanırım.

Evli olduğun halde annen nasıl para bekler ya?

Yaprak dökümü Leyla anasını böyle parayla susturuyordu
Tek sezon olmalıydı o dizi
Yıktı geçti ortalığı her eleştiri sahnesiyle
Bir de gerçek sandı ya analar, babalar

Annene hayır diyemiyorsan
Sen nasıl evlat büyüteceksin

Degisik bir anneniz varmış. Siz de arkadaşların dediği gibi borçlanmış gibi gösterin kendinizi.
Babanız ne diyor bu durumlara ?

Bence yalana hic gerek yok.
Annene acikca ayağını yorganına göre uzatmasini gerektigini, kazandiğiniz para size anca yettiğini, annen böyle yapdikca eşine karşi mahcup olduğunu sıkıştığınızı söyle ve kendisi sürekli nasil bıkmayıp yeniden sana konuyu aciyorsa sende bunlari tekrar et.

Merhaba arkadaşlar,
Annemin kendimi bildim bileli sürekli parası yok,
Evet gerçekten olmadıgı zamanlar oldu ama şimdi oldugu halde hala yokmuş gibi yakınıyor,
Babamın işi iyi ama annem galiba geçinmeyi bilmiyor,
Sürekli bişeyler alır taksitle ödeyemez,
Bi türlü ayagını yorganına göre uzatmaz.
Şimdiye kadar sıkıştıgı yerde yardımcı oldugum cok oldu,
Ama bende bi ev sahibiyim evet çalışıyorum ama evliyim benimde kendimce gelir giderlerim var ama bunu anlatamıyorum,
Önceden çalışmıyorken eşim bu konuda hakkını yiyemem elimizde varsa yardımcı oluyordu. Şimdi Çalıştıgım için sürekli benden bi beklenti halinde ne zaman hal hatır sormak için arasam gitsem konu hep maddiyata geliyor ve ben artık bundan cok sıkıldım gerçekten içimden artık aramak baba evine gitmek gelmiyor özlesemde konu yine para olacak diye aramıyorum,kalbinide kırmak istemiyorum,
Ne yapabilirim sizce ?
Konuyu ben açtim sandım tamamen aynı durumdayız annemin konuştuğu tek şey maddiyat..ay şu çok pahalı ay bi markete gittim 100 liram gitti ay faturalar...ben söylüyorum da biliyorum bende bu ülkede yasıyorum ama ayni o yüzden artik bende ne yapacagimi şasırdim..

Benim kv sürekli böyle konuşurdu.

Bir gün dedim ki bak ne güzel kp nin emekliliğinden faydalanıyorsun (kp vefat etti), biz senin yaşına gelebilirsek eğer hala çalışmak zorunda olucaz, emekliliği taa x yaşında hakedebilcez. Bence şükret haline dedim. Bak x teyzeye, emekliliği de yok, ne çileler çekiyor dedim. O günden beri duruldu :)

Siz de annenize kendi yaşıtlarını örnek verin ve şülretmesini salık verin. Kendinizi de azıcık acındırın, yoksa ana baba da olsa kimse acımıyor bu devirde.

Aynı anneannem. Ne zaman gitsek 4 oğlu da yakınında olduğu halde sürekli anneme yakınır birşeyler ister evdeki eksikleri gösterir. En son bi gün annemi aramış, annem de özleyip aradı diye düşünürken "kızım ne zamandır gelmiyorsunuz marketlere gidemedim dolap boş kaldı" deyince film koptu tabii. Artık giderken hem birşey götürmüyor hem de eskisi gibi arayıp sormuyor. Böyle şeyler insanın zoruna gidiyor çünkü.

Annenize gidin ağlayın param yok diye. Ondan borç isteyin . Israr edin. Hatta kredi çekcem anne kefil olur musun, hem benim ödeyemediğim yerde sen ödersin nolcak diyin.

Başka birine (kardeşiniz olabilir,kendi kardeşi olabilir) para veriyor olabilir, bu davranışta olan insanlar var çünkü. Evde eksik gördüğünüz birşey varsa anneler günü ,doğum günü gibi gunlerde hediye olarak bunları alırsınız.Bi de günde vb komşu gezmeleri de gelinim aldı, kızım/oğlum aldı yönünde birbirlerine hava atıyorlar bence.Kayinvalidemin ben kendime 30/40 TL ye gömlek aliyorken benden ona Faiksonmez den gomlek almamı isteyisini başka türlü aciklayamiyorum

Merhaba annemin kimseye borc verdigini düşünmüyorum,
Sadece ayagını yorganına göre uzatmıyor..

Yorumlara cok sasirdim . Anladigim kadariyla sizin derdiniz sizden para istenmesi gecinmeyi bilmemesi .
Herkes para istemesin vermiyim olarak yorum yapmis.
Annenizle oturup konusun gelir gider hesabi yapin. Standart gideri hesaplayinca birde extra harcama hesabi yapin. Ornegin sabit gider 1500 lira gelir 3bin bu durumda 1000 lira gezme tozma ve eksikleri almak icin 500 lirada kotu gun hastalik gibi durumlarda lazim

Kredi kartiyla aliyosa limitini dusurtun bir kart daha cikartin ikisinin limiti 1000. lirayi gecmesin biri mutfak alisverisi icin biride ustbas ev eksigi gibi seylerin taksitli karti olsun

Tamam canım,bir ara teyzem kızları ve hatta annem ile her görüşmesinde sadece paraya ihtiyacı olduğu üzerinde duruyordu,eşinin kendisine bakmadığını filan....sonradan ortaya çıktı kızlarından alip oğluna verdiği .Hayırlısı olsun hakkinizda

Açıkça konuşmaktan başka bir yol göremiyorum. Benim de borcum var deyip anneden borç istemek vs çok çirkin geldi bana. Ne olursa olsun anne sonuçta...

Alın karşınıza konuşun. “Anne sana daha çok destek olmayı isterdim ama bizim de şu şu şu harcamalarımız var. Biz de sıkışıyoruz, ekstra harcamalar çıkınca tedavi için para ayarlayamıyoruz. O yüzden bizim iyice kemerleri sıkmamız gerekiyor. Sen de artık idareli ol, çünkü sıkışırsan yardımcı olamayacağım artık” deyin.

Oturun birlikte gelir giderlerini konuşun. Kredi kartı ile çok harcadığı için sorun yaşıyorsa kartı iptal ettirin ya da limiti düşürün. Harcama planı yapın.

Ama kalkıp da anne asıl sen bana borç ver demeyin.

babanız ne diyor bu duruma?
kesin babana söyleme diyordur :)

vermeyin elinizden geleni yapın

Back
X