annemin cimriliği beni öldürecek

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Annemle babam iki kişi oturuyorlar.Annem rahatsız olduğu için ev işlerini babam yapıyor maalesef.Birkaç kere ben yaptım ama bu seferde hem onların evi hem kendi evim çocuğum zorlandım.
Sonra bir kadın ayarladım.Günlüğü 130 liraya .Her hafta almayı düşündüm ama maddi gücüm yetmedi.Hem onlara hem kendime istiyordum.Neyse bari ayda bir olsun diye düşündüm.Bir ona bir bana gelecekti.Parasını da ben verecektim.Bir iki kere yaptık yalvar yakar.
Benimle ilgili sorun yokta annem kendi evi konusunda kadın istemiyor.Verdiğimiz para ona gereksiz geliyor.Çok cimri maaalesef.
Malum önümüz bayram babamı aradım.Kadına söyleyeceğim baba haftasonu gelsinmi sıkışık olur kadın dedim.Babam bir annene danışalım dedi.Annem her zamanki gibi mırın kırın.Biz yaparız kızım (yaparız dediğide babam yapacak gene )iki cam altı üstü dedi.Bende ama yorulmayın kadın gelir yapar dedim dinlemedi.Bende tamam dedim.Kadını zorla evlerine götüremem.
Ama çok sinirleniyorum anneme.Hem babamı düşünüyor sözde .Duygu sömürüsü yapıyor etrafa,yurtdışındaki abime baban herşeyi hallediyor da baban olmasa ben ne yapardım da falan filan.Hem de ben kadın bulduğumda engel oluyor.Yok paranıza yazık yok biz yaparız.
Dilimde tüy bitti....yoruldum gerçekten anne bu evin temizlenmesi lazım.Ben denedim birkaç kere.Ama yetişemiyorum.Çalışıyorum hasta çocuğum var ilgilenmem gereken.Bari kadın gelsin temizlesin gitsin.Hem babam rahat etsin hem ben diyorum anlamıyor...
Ne yapacağım annemle.Onun niyeti aslında beraber oturmakta sağlıklıykende beraber oturmayı teşvik edici şeyler söylüyordu şimdide.Yok maddi olarak yardım ederiz yok bilmem ne..

Temizlik konusunda kadını artık çağırmayımmı annemin inadından bıktım onun beni anlamamasından da bıktım.İçim elvermiyor huzursuzum ama ne yapacağımı da şaşırdım.

Kadının yaptığı işi beğenmiyordur belki, benim annemde eve kadın almaz enson aldığı bütün diş fırçalarını lavaboya dökmüş fırçalığı temizleyeceğim diye. Biz de şehir dışındayız bütün temizliği babamla birlikte yaparlar. Babanız yaşlı, hasta ya da durumdan rahatsız mı?

anneniz kaç yaşında bilmiyorum da.
biraz yaşlı kişiler yardımcıya verilen parayı hiç doğru bulmuyorlar gerçekten, eskiden her koşulda evin hanımı yaptığı için işleri herhalde.
hani yardımcı olayı onlar için kült gibi. benim kv deyi o kadar zor ikna ettik ki bu işe, aynen parası cebinden de çıkmıyor, ama kadının içi rahat etmiyor işte ne yaparsın.
çok sinirlenmeyin, siz gene de arada teklif edin bence, eğer maddi gücünüz var ise.

Kadının yaptığı işi beğenmiyordur belki, benim annemde eve kadın almaz enson aldığı bütün diş fırçalarını lavaboya dökmüş fırçalığı temizleyeceğim diye. Biz de şehir dışındayız bütün temizliği babamla birlikte yaparlar. Babanız yaşlı, hasta ya da durumdan rahatsız mı?
Annemde babamda yaşlı .Annem istesede yapamaz hasta çünkü.Kadının yaptığını beğenmemek değilde paraya yazık diyor.Kendiside vermiyor bana da verdirtmiyor .Sizin borcunuz var diyor.Bende bunun bir şekilde yapılması lazım diyorum.Hatta bir tanıdığım geçen laf bile atmıştı annenlere yardımcı tutsan diye bende tuttuğumu hafta sonu geleceğini söylemiştim gelmiştide.Mis gibi olmuştu her yer.

anneniz kaç yaşında bilmiyorum da.
biraz yaşlı kişiler yardımcıya verilen parayı hiç doğru bulmuyorlar gerçekten, eskiden her koşulda evin hanımı yaptığı için işleri herhalde.
hani yardımcı olayı onlar için kült gibi. benim kv deyi o kadar zor ikna ettik ki bu işe, aynen parası cebinden de çıkmıyor, ama kadının içi rahat etmiyor işte ne yaparsın.
çok sinirlenmeyin, siz gene de arada teklif edin bence, eğer maddi gücünüz var ise.

Annemin sağlığı yerindeyken kendi yapıyordu.Onlar böyle bir şey görmedikleri için fuzuli geliyor.Ama yıllar geçti şartlar değişti.Keşke sağlığı yerinde olsa ah ama değil maalesef.
Geçen arkadaşıma danıştım onlar sizdeyken anahtarı iste kadını da götür evlerine demişti.Aklıma yatmıştı ama anahtarı vermemişlerdi.Neyse yalvar yakar ikna etmiştimde babamları kadını götürmüştüm evlerine.
Abimler yurtdışından gelmiş onlarda kalmıştı.Daha başka akrabalarda gelmişti.İyi kide yapmışım dedim.Hatta teyzemde aferin sen onlara bakma çağır dedi.
Ev benim olsa sorun değilde evsahibi istemem diyince yapacak bir şey kalmıyor.Her ay istemiyorum diyecekler bende emrivaki yapmak istemiyorum

baban fıkrı nasıl senın tarafındaysa babanla işbirliği yapıp baban kendı evlerınınkını odesın odenılen fıyatı ya annene soylemeyın yada cok az soyleyın
yada annene kadın allah rızası ıcın gelıp temızlıyo deyın bak bakalım o zaman ne dıyo

bir de çağırdınız kadının maddi durumunun kötü olduğunu, bu şekilde ona yardım edeceğinizi de söyleyebilirsiniz.
benim çağırdığım arkadaşın 3 çocuğu var, kv onla muhabbet ettikten sonra, işte çocukları var iyi oldu onun için falan demeye başladı.

Işte o garip alışkanlık bitmiyor

Annemin ihtiyacı olan bir komşusu var yapıyor temizlik ona başka türlü yardım edîyor vs

Ben de çağır her hafta temizlesin diyorum yok

O parasında da değil işini başkasına yaptırmak garip geliyor ama annen zaten yapamıyormuş

Baban resti çekecek ben yapmam çağıralım gelsin diyecek

bir de çağırdınız kadının maddi durumunun kötü olduğunu, bu şekilde ona yardım edeceğinizi de söyleyebilirsiniz.
benim çağırdığım arkadaşın 3 çocuğu var, kv onla muhabbet ettikten sonra, işte çocukları var iyi oldu onun için falan demeye başladı.
Benim tuttuğum bayanda öyle.Tek maaşla geçinemiyoruz çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak istiyorum diyor.Yoksa zor bir iş.

baban fıkrı nasıl senın tarafındaysa babanla işbirliği yapıp baban kendı evlerınınkını odesın odenılen fıyatı ya annene soylemeyın yada cok az soyleyın
yada annene kadın allah rızası ıcın gelıp temızlıyo deyın bak bakalım o zaman ne dıyo

Keşke babam annemi karıştırmasa hiç.Annem dominant bir kadındır hasta olsa bile babam ondan habersiz hiçbirşey yapamaz özellikle de para işleri konusunda.Uçan kuştan haberi olacak.Allah rızası için kısmına inanmaz annem.Kimse inanmaz gerçi bu devirde

Işte o garip alışkanlık bitmiyor

Annemin ihtiyacı olan bir komşusu var yapıyor temizlik ona başka türlü yardım edîyor vs

Ben de çağır her hafta temizlesin diyorum yok

O parasında da değil işini başkasına yaptırmak garip geliyor ama annen zaten yapamıyormuş

Baban resti çekecek ben yapmam çağıralım gelsin diyecek

Babamı bir şekilde ikna ediyor.

benim de babannem böyle, imkanı yok aldıramadık kadını, bize de yaptırmıyo. ikna edemedik bıraktık kendi haline şimdi kendi kendine bayıla yığıla yapıyor hala da inadı kırılmadı. biz pes ettik.

Annenize acikca evinin bayram oncesi temizlenmesi gerektigini, insanlarin bile sizi uyardigini, babanizin artik yasli oldugu icin detayli temizliğe yetemedigini soyleyin (yani evin pis oldugu imasinda bulunun, oyle olmasa da) ikna edici olacaktir.

benim de babannem böyle, imkanı yok aldıramadık kadını, bize de yaptırmıyo. ikna edemedik bıraktık kendi haline şimdi kendi kendine bayıla yığıla yapıyor hala da inadı kırılmadı. biz pes ettik.

Bende pes edeceğim gibi .Yoruldum annemden ....babama üzülüyorum ben sadece.Onun için birşeyler yapmak istiyorum.

Annenize acikca evinin bayram oncesi temizlenmesi gerektigini, insanlarin bile sizi uyardigini, babanizin artik yasli oldugu icin detayli temizliğe yetemedigini soyleyin (yani evin pis oldugu imasinda bulunun, oyle olmasa da) ikna edici olacaktir.
Geçen söyledim.Bak şu teyze bile bana bunu söyledi dedim.Annenlere yardımcı al kendisi evhanımı olduğu halde kadın almayı düşünüyormuş dedim.Babam yapmaya çalışıyor gözü iyi görmediği için bazı yerler oldu zannediyor.
Annem etrafa duygu sömürüsü yapıyor babamada yapıyor en çokta bu yoruyor insanı.Sussa en azından

oldu bittiye getirip götürürüm kadını
parasını önceden vermiştim anne diyerek...
bir dahaki sefere de ücretini daha az söylerdim
belki ikna olur

Back
X