Annemin dinmeyen siniri,giden gencligim

Mericeyncim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2020
164
73
28
Hanimlar annem bildim bile ates gibidir dokunani degil dokunmayani bile yakar.oyle agresif oyle sinirli ki nasılsın derken bile döver gibi söyler.bir insan hep mi sinirli hep mi agresif hep mi patlamaya hazır bomba gibi olur.30 yaşımı astım artik dayanamıyorum saclarima dertten ak düştü ayri eve cikmam özel sebeplerden imkansiz.mesela evi süpürürum simdi sen evi süpürdun mu hiç güzel olmamış diye bi kavga çıkarır rahatlar.hicbir şeyi beğendiğini görmedim şimdiye kadar yada takdir ettiğini.yalnizca bize karsi degil etrafınada böyle kimseyle sağlıklı ilişki kuramıyor hep patlamaya hazır bomba o bağırır çağırır biz gık demeyelim ister bi laf söyleyince beddualar etmeye ağlamaya başlar,agzi pistir kufur eksik olmaz.defalarca ailecek anne doktora git bi sakinleştirici kullan dedik güzelce ben deli değilim ölürüm de kullanmam diye kavga ediyor.artik bıktım doğal yollarla bu kadını nasil sakinleştirirebilriz inat asla doktora gitmez.cok çaresizim.

Hanimlar annem bildim bile ates gibidir dokunani degil dokunmayani bile yakar.oyle agresif oyle sinirli ki nasılsın derken bile döver gibi söyler.bir insan hep mi sinirli hep mi agresif hep mi patlamaya hazır bomba gibi olur.30 yaşımı astım artik dayanamıyorum saclarima dertten ak düştü ayri eve cikmam özel sebeplerden imkansiz.mesela evi süpürürum simdi sen evi süpürdun mu hiç güzel olmamış diye bi kavga çıkarır rahatlar.hicbir şeyi beğendiğini görmedim şimdiye kadar yada takdir ettiğini.yalnizca bize karsi degil etrafınada böyle kimseyle sağlıklı ilişki kuramıyor hep patlamaya hazır bomba o bağırır çağırır biz gık demeyelim ister bi laf söyleyince beddualar etmeye ağlamaya başlar,agzi pistir kufur eksik olmaz.defalarca ailecek anne doktora git bi sakinleştirici kullan dedik güzelce ben deli değilim ölürüm de kullanmam diye kavga ediyor.artik bıktım doğal yollarla bu kadını nasil sakinleştirirebilriz inat asla doktora gitmez.cok çaresizim.
Sanki benim annemden bahsettin İnan ki eksiği var fazlası yok üstelik ben evlendim yine kurtulamadım yeni evliyim bekarken de bize etmediğini bırakmadı şimdi de psikolojim bozuldu diyor haftalardır ben de sürekli gelip giderim ama eşimle artık son noktaya geldik annem çok anlayışsız yeni evli insan demez diğer kardeşlerime bahane bulur gitmez sonuç artık bıktım nasıl basa cıkıcam bilmiyorum Allah sizin de yardımcınız olsun evlenirseniz uzaktan birini tercih edin tavsiyem olsun size

Malesef yapilabilecek birsey yok.Sizinki kadar olmasada benim annemde sinirlidir.Daha gencken bu kadar degildi yasi ilerledikce surekli bir laf sokma herkesle kavga etme durumu olustu.Ben yillarin yasanmisligina ve menepozun etkisi olarak bakiyorum.Ben evlendikten ve babamizi kaybettikten sonra iliskimiz biraz daha duzeldi.Zamaninda bende psikolog konusunda israr etmistim ama ben deli miyim diye tepki gostermisti.Imkanim yok demissiniz ama en iyi cozum evden ayrilmak sanirim.Araya mesafe girince iliski daha saglikli oluyorallah yardimciniz olsun

Babamda sıkıntı yokAdamda bikti çaresizce annemin estirdiği teröre maruz kalıyoruz o kadar.

Ahhh Ahhh ben kendi ailemden anamdan babamdan böyle şeyler görmedim ama bi kayınpederim var düşman başına bile demek istemiyorum çöpüme kadar karıştırıp laf eder. Karı gibi dedikodu yapar her işime burnunu sokar ya ben ne yapayım 😔 kafayı yemek üzereyim ve bu yuzden eşimle bile konusmayacak dereceye geliyorum bazen. O da herseyin farkında kafayı yemiş yaşlı diyo. Bende çalışıyım evde dayanamıyorum diyorum. Sabret çalıştırmam ama asla diyo nereye kadar..o yuzden hep kızıyorum ona. o sabah cıkıyo aksam geliyo evde benm ne cektiğimi Bi ben Bİ Allah biliyor. Bırakmaz adam akıllı oturayım. Biri beni arasa telefonla konussam bile denk geldim kapıyı dinliyor gerisini siz düşünün

Son düzenleme:
İnsan ailesini seçemiyor maalesef. Herkes aile konusunda şanslı olamayabiliyor. Allah ailesinden dolayı sıkıntı çekenlerin yardımcısı olsun

Hastalık değil yapı ve karakter emin ol doktora gitse de düzelmez. Kin ve nefretten besleniyorlar. Tecrübe ile sabit.

Bende öyleyim siz de bulaşmayın fazla. Bazı insanların yaşanmışlıklari cok oluyor ondan oluyor. Doktora gitse çözüm olmaz. Sakinleştirici kullansa da çözüm olmaz ben neredeyse 10 sene kullandım ve cesit cesit değişen birsey yok bugun sehpalari kiriyordum neredeyse.
Bi is yapmayın o düzenini biliyor tatmin olmaz. O süpürsün evi. Kafasina doladigi biseyler vardir bir de belki bilmediğiniz.

Ahhh Ahhh ben kendi ailemden anamdan babamdan böyle şeyler görmedim ama bi kayınpederim var düşman başına bile demek istemiyorum çöpüme kadar karıştırıp laf eder. Karı gibi dedikodu yapar her işime burnunu sokar ya ben ne yapayım 😔 kafayı yemek üzereyim ve bu yuzden eşimle bile konusmayacak dereceye geliyorum bazen. O da herseyin farkında kafayı yemiş yaşlı diyo. Bende çalışıyım evde dayanamıyorum diyorum. Sabret çalıştırmam ama asla diyo nereye kadar..o yuzden hep kızıyorum ona. o sabah cıkıyo aksam geliyo evde benm ne cektiğimi Bi ben Bİ Allah biliyor. Bırakmaz adam akıllı oturayım. Biri beni arasa telefonla konussam bile denk geldim kapıyı dinliyor gerisini siz düşünün
Art niyetle söylememişsinizdir muhakkak lakin karı gibi lafını bizi küçümsemek için erkekler söyler bilirsiniz bence kullanılmaması gereken bir deyim

Aılenın yanına git bıraz orda kal

Art niyetle söylememişsinizdir muhakkak lakin karı gibi lafını bizi küçümsemek için erkekler söyler bilirsiniz bence kullanılmaması gereken bir deyim
Tabikide art niyetle söylemedim. Yok ya erkekler bizi küçümsemek için değil de cinsiyet meselesi. Kadının yapısında konusma var.. Kadın konuşur eder göze batmaz öyle hamurumuzda var . Erkek yapar değişik durur erkek daha agır olmalı. Ev işini kadın bilir kadın sorumludur erkek değil. Benm anlatmak istediğim de o. Ben yemek yaparım arkamdan mutfaga girer ne yaptım ne ettim çöpüme bile bakar neyi nasıl kesmişim ne atmışım diye. Yedi sülalesinin hakkında konusur eder. Dışarı çıkcagımı gördüğü zaman bilerek oyalıyor genelde. Oyalamadığı zamanlarda hesap soruyor. çok değişik cinsiyet erkek ama hareketler öyle değil. Ben böyle Bi aılede yetişemedim ve böyle şeyler görmedim bana çok çok ters geliyo.

Aılenın yanına git bıraz orda kal
Onu da düşündüm geçen gün eşime de söyledim gidip Bi kaç hafta orda kalmak istiyorum dedim. Eşim de ben yapamam böyle diyo ona da kıyamıyorum ama kendimi mahvediyorum.. Dışarı çık gez akşam gel diyo. Eşimin gözüne batmaz ama kayınpederim lafını eder. Allah bin kere razı olsun eşim her zaman yanımdayken beni korudu babasına da söyledi ama beni teselli ederken de yaslı baslı aklı yerinde değil ne dediğini ne yaptığını bilmiyor diyo. Ama benm yerimde kim olsa dayanamaz diyorum. Mesela en hassas meselem bebek meselesi. Geçen birisi sordu gelin hamile mi diye böyle yaptı ablasına yok onda da olmaz o da kalmaz hamile dedi duydum sadece agladım

Anneniz bence içten içe biseylere kızgın bunun icin bu tür davranış sergiliyor esine evliliğine hayat şartına yaşantısına herseye olabilir

Fıtrat maalesef. Ben o suçlu bu suçlu diye aklamaya geçemeyeceğim. Eşi eşe ya da babaya benzemeyen nice sevgi dolu anneler var. Sizler Sinirlenecek diye pıstıkça tepenize çıkmış olan o.

Tabikide art niyetle söylemedim. Yok ya erkekler bizi küçümsemek için değil de cinsiyet meselesi. Kadının yapısında konusma var.. Kadın konuşur eder göze batmaz öyle hamurumuzda var . Erkek yapar değişik durur erkek daha agır olmalı. Ev işini kadın bilir kadın sorumludur erkek değil. Benm anlatmak istediğim de o. Ben yemek yaparım arkamdan mutfaga girer ne yaptım ne ettim çöpüme bile bakar neyi nasıl kesmişim ne atmışım diye. Yedi sülalesinin hakkında konusur eder. Dışarı çıkcagımı gördüğü zaman bilerek oyalıyor genelde. Oyalamadığı zamanlarda hesap soruyor. çok değişik cinsiyet erkek ama hareketler öyle değil. Ben böyle Bi aılede yetişemedim ve böyle şeyler görmedim bana çok çok ters geliyo.
Hala düşüncenizde yanlışlıklar var güzel kardeşim ne demek ev işi kadın sorumluluğudur. Belki ev hanımısınız vs kendinizi zorunlu hissediyorsunuz anlarım ama kızlarınızı oğullarınızı lütfen ataerkil yetiştirmeyin yarın kızınız okur çalışır oğlunuz evlenir artık herkes çalışıyor hayat zor yani eşitlik olmazsa kadın mahvoluyor ve eşiniz de madem ılıman huylu ( ki çok doğal olabilir) onu da evin işlerine yavaş yavaş sokun ama ev işi yapmanın karı işi olduğu fikriyle değil....

Back
X