Annemin dinmeyen siniri,giden gencligim

Hanimlar annem bildim bile ates gibidir dokunani degil dokunmayani bile yakar.oyle agresif oyle sinirli ki nasılsın derken bile döver gibi söyler.bir insan hep mi sinirli hep mi agresif hep mi patlamaya hazır bomba gibi olur.30 yaşımı astım artik dayanamıyorum saclarima dertten ak düştü ayri eve cikmam özel sebeplerden imkansiz.mesela evi süpürürum simdi sen evi süpürdun mu hiç güzel olmamış diye bi kavga çıkarır rahatlar.hicbir şeyi beğendiğini görmedim şimdiye kadar yada takdir ettiğini.yalnizca bize karsi degil etrafınada böyle kimseyle sağlıklı ilişki kuramıyor hep patlamaya hazır bomba o bağırır çağırır biz gık demeyelim ister bi laf söyleyince beddualar etmeye ağlamaya başlar,agzi pistir kufur eksik olmaz.defalarca ailecek anne doktora git bi sakinleştirici kullan dedik güzelce ben deli değilim ölürüm de kullanmam diye kavga ediyor.artik bıktım doğal yollarla bu kadını nasil sakinleştirirebilriz inat asla doktora gitmez.cok çaresizim.
Konunuzu sabote etmiş gibi oldum kusura bakmayın. Benim annem de kısmen böyleydi evli değilken takmıyordum onu şimdi de uzak evliyim kafam rahat.

Benim annemde biz küçükken öyleydi dönem dönem. Ama sadece bize karşı, dışarıda gayet güzel ilişkileri vardı arkadaşlarıyla. Babamın sülalesi delirtiyordu kadını. Babamın vefatından sonra bağlar kopunca daha iyi oldu. Bende bir ara öfke patlamaları oluyordu eşime karşı, terapiye giderek azaltabildim. Kendi kendine püf diye yok olacak bir durum değil maalesef. Arada papatya veya melisa çayı içirin, rahatlatıcı etkisi var diyorlar. Bizim annemle akşam rutinimizdi bir ara, placebo etkisi galiba annem iyiyim bak geçti sinirim, sıkıntım diyordu 😄😄

Tabikide art niyetle söylemedim. Yok ya erkekler bizi küçümsemek için değil de cinsiyet meselesi. Kadının yapısında konusma var.. Kadın konuşur eder göze batmaz öyle hamurumuzda var . Erkek yapar değişik durur erkek daha agır olmalı. Ev işini kadın bilir kadın sorumludur erkek değil. Benm anlatmak istediğim de o. Ben yemek yaparım arkamdan mutfaga girer ne yaptım ne ettim çöpüme bile bakar neyi nasıl kesmişim ne atmışım diye. Yedi sülalesinin hakkında konusur eder. Dışarı çıkcagımı gördüğü zaman bilerek oyalıyor genelde. Oyalamadığı zamanlarda hesap soruyor. çok değişik cinsiyet erkek ama hareketler öyle değil. Ben böyle Bi aılede yetişemedim ve böyle şeyler görmedim bana çok çok ters geliyo.
Niye onların evinde oturuyorsunuz? Niye kendi evinizi açmıyorsunuz? Orası kp nin evi, ne isterse yapar söyler, normal değil mi?

biz gık demeyelim ister bi laf söyleyince beddualar etmeye ağlamaya başlar,agzi pistir kufur eksik olmaz.

bence olayın özü biraz da burada

genelde evlerde bir tane bağıran çağıran bir tane de sakin olan vardır

yıllarca baban idare etmiş muhtemelen

ama sizler de büyüyünce insan sayısı arttı

gık demeyelim ister beddua eder küfür eder eeee sonra

ben gık demeye devam ederim, kötü söz sahibinindir derim, sinirlenirsem de o bana ne diyorsa asıl sensin.... derim

mesela o bağırıp çağırınca evde genellikle susuluyordu ise şimdi de bunun dozu artar

tıpkı bebeklerin ağlama mekanizması gibi

5 dakika ağlar ve dediği olursa bir sonraki sefer 10 dakika da ağlar 15 dakika da biliyor ki bir arada direnç kırılıp dediği yapılacak

kv dem benzer bir kişiliktir

ama çocukları mesela muhatap olmayarak kendilerince çözmüşler sorunu

asgari ev yaşamı onun kuralları ile

onun dışında attıkları hiçbir adımı da anlatmazlar hatta yalan söylerler

ilk başta şok olmuştum

bir gömlek almıştım sohbet fiyatını söyledim ayy çok pahalı dedi dedim neresi pahalı piyasada şu şu para bu bu para vs vs

görümcelerim daha pahalı giyinir

sonra işte bir başka sohbette annene böyle dedim böyle dedi dedim o bilmez ki dedi

laf etmesin diye 3 te biri fiyatlar söylerim o ona da pahalı der vs vs

mesela onun kafasında bir kurgu var ona he derler

işte gece pencereyi açmayalım örneği çok sıcaktı annemle bir hafta kaldım gece açtırmadı pencereyi öldüm diye anlattığında kv 70 görümcem yaşındaydı

nasıl ya dedim o kapatırsa sen aç

neden onun dediği olsun

bıktırır diyor bıktığını biliyor çünkü

kadın 70 inden sonra değişmez

bu arada ilaçlar ona iyi geliyor ama düzenli içmiyor tabii

sizin anneniz de bu aşamaya kadar idare edildiği için böyle

ya idare edecek ya tedavi ile kontrol altına alacaksınız

ama ben bedduayı küfürü vs takmam bağırsın çağırsın susar

onunla ilgili olmayan konularda özellikle taviz vermeyin sen bilirsin benim katarın bu sen ne yaparsan yap dönmeyeceğim diye net bir şekilde söyleyin

Hala düşüncenizde yanlışlıklar var güzel kardeşim ne demek ev işi kadın sorumluluğudur. Belki ev hanımısınız vs kendinizi zorunlu hissediyorsunuz anlarım ama kızlarınızı oğullarınızı lütfen ataerkil yetiştirmeyin yarın kızınız okur çalışır oğlunuz evlenir artık herkes çalışıyor hayat zor yani eşitlik olmazsa kadın mahvoluyor ve eşiniz de madem ılıman huylu ( ki çok doğal olabilir) onu da evin işlerine yavaş yavaş sokun ama ev işi yapmanın karı işi olduğu fikriyle değil....
Siz de evin işini düzenini eşiniz mi yapıyor yada arada yardım mı ediyo. Siz cok Baska yerlere cekiyosunuz. Ev benm evim eşim sabah cıkıyo akşam geliyo temizliği yemeği VS bana aittir aksam esim geldiğinde bana kurmaya toplamaya yardım eder çalısmadıgı zaman yemegime kadar da yardım eder ama genelde ben yapıyorum. Çalışmıyorsam böyle. Biz kadınların büyük Bi çoğunluğu da böyle. Çalıştırmıyor beni diye yan gelip yatayım mı Bi kadının içi elvermez. Erkek kısmının da Bi çogunlugu calıstırmıyo bu Bi gerçek.

Niye onların evinde oturuyorsunuz? Niye kendi evinizi açmıyorsunuz? Orası kp nin evi, ne isterse yapar söyler, normal değil mi?
Kaynanam vefat etti. Kayınlarım görümcelerim hiçbiri istemiyo. Kalkıp sokaga atıcak değiliz dedim ben nişanlıyken kabul ettim acıdım bu konuda bile Allah razı olsun gelinimden demedi.

Siz de evin işini düzenini eşiniz mi yapıyor yada arada yardım mı ediyo. Siz cok Baska yerlere cekiyosunuz. Ev benm evim eşim sabah cıkıyo akşam geliyo temizliği yemeği VS bana aittir aksam esim geldiğinde bana kurmaya toplamaya yardım eder çalısmadıgı zaman yemegime kadar da yardım eder ama genelde ben yapıyorum. Çalışmıyorsam böyle. Biz kadınların büyük Bi çoğunluğu da böyle. Çalıştırmıyor beni diye yan gelip yatayım mı Bi kadının içi elvermez. Erkek kısmının da Bi çogunlugu calıstırmıyo bu Bi gerçek.
Bizim evin işini genelde eşim yapar, çok yoğun çalıştığı zamanlar hariç. Ben çalışmıyorum ama canım istemediği için. Eşim bana çalışmana izin vermiyorum diye bir cümle kuramaz. Ben yemek yaparım, bulaşıkları o yıkar genelde. Çay kahve işi hep ondadır. Kızımızın oyun arkadaşıda eşimdir. Adam temizliğe özeneyim diye dünya para verip, süpürgeler, moplar aldı, arada içimden gelirse yapıyorum ama aldığı malzemeler yine onun başına kaldı. Pandemiden dolayı yardımcı çağıramıyoruz yoksa işi ona bırakmıyorum, yardımcıyla hallediyorum ama düzen değişti pandemide napalım. Yardım ettiğin için sağol dersem bir işte kızar bana, bu evde beraber yaşıyoruz, yalnız senin görevinde ben lütfedip yardım etmişim gibi cümle kurma, kızımıza kötü örnek oluyorsun der. Kızımızın ev işlerine sadece yardım eden adamları normal sanması en büyük kabusu adamın. Ve benim eşim numune falan değil, etrafımda bir sürü arkadaşımın eşi böyle. tamam yapmıyorsunuz bari bizim temizlediğimizi bozmayın diye azar işittiğimizde çok oluyor.

Bizim evin işini genelde eşim yapar, çok yoğun çalıştığı zamanlar hariç. Ben çalışmıyorum ama canım istemediği için. Eşim bana çalışmana izin vermiyorum diye bir cümle kuramaz. Ben yemek yaparım, bulaşıkları o yıkar genelde. Çay kahve işi hep ondadır. Kızımızın oyun arkadaşıda eşimdir. Adam temizliğe özeneyim diye dünya para verip, süpürgeler, moplar aldı, arada içimden gelirse yapıyorum ama aldığı malzemeler yine onun başına kaldı. Pandemiden dolayı yardımcı çağıramıyoruz yoksa işi ona bırakmıyorum, yardımcıyla hallediyorum ama düzen değişti pandemide napalım. Yardım ettiğin için sağol dersem bir işte kızar bana, bu evde beraber yaşıyoruz, yalnız senin görevinde ben lütfedip yardım etmişim gibi cümle kurma, kızımıza kötü örnek oluyorsun der. Kızımızın ev işlerine sadece yardım eden adamları normal sanması en büyük kabusu adamın. Ve benim eşim numune falan değil, etrafımda bir sürü arkadaşımın eşi böyle. tamam yapmıyorsunuz bari bizim temizlediğimizi bozmayın diye azar işittiğimizde çok oluyor.
Benim eşim çalıştırmıyor ne yaptıysam bu konuda sözümü geçirtemedim. Benm eşime kızdığım tek konu o. Benm eşimin işi zaten tempolu sabahtan akşama kadar yuruyo fatura kesiyo inişli çıkışlı yollar merdiven çıkmalar anlatabildim mi. Ekstra dükkanları var iş oldu mu akşam oraya gidiyo gece uyumaya geliyo yazın böyleydi yine bu son zamanlar öyle değil. Sağlık problemleri var belki de işinden dolayı ve bırakmıyor kredimiz oldugu için bu dönemde işsiz kalmak istemiyo. Ben bu adama al sunu yap bunu yap demem ki yine kendi yardım etmeye calısır o halde bile ben istemiyorum çok yorgun oldugunda mecbur oldugum İcin değil mecbur değilim ama acıyorum.

Aynı kayinvalidem kaç yılımi yedi. Onun derdi kendisiyle o evden ayrılmadan çözüm yok. Zaten siz de sinir hastası olursunuz beraber yaşamaya devam ederseniz. Onlar asla deli hasta değil içlerini döküp rahatliyorlar alttan almayanlar deli onlara göre. Sürekli kavga edip kendini rahatlatmak için bahane ararlar sinir krizlerini geçirip rahatlarlar. Tek çözüm evden ayrılmak.

Benim eşim çalıştırmıyor ne yaptıysam bu konuda sözümü geçirtemedim. Benm eşime kızdığım tek konu o. Benm eşimin işi zaten tempolu sabahtan akşama kadar yuruyo fatura kesiyo inişli çıkışlı yollar merdiven çıkmalar anlatabildim mi. Ekstra dükkanları var iş oldu mu akşam oraya gidiyo gece uyumaya geliyo yazın böyleydi yine bu son zamanlar öyle değil. Sağlık problemleri var belki de işinden dolayı ve bırakmıyor kredimiz oldugu için bu dönemde işsiz kalmak istemiyo. Ben bu adama al sunu yap bunu yap demem ki yine kendi yardım etmeye calısır o halde bile ben istemiyorum çok yorgun oldugunda mecbur oldugum İcin değil mecbur değilim ama acıyorum.
Bakın sidik yarışı yapmıyoruz zaten, çoğu böyle dediniz kendi çevrenizden örnekle, benimde çevremin çoğu böyle. Ama bu kadar kesin bir şekilde çalıştırmaması güzel bir durum değil. evde takılıyorum keyfim yerinde deseniz onda da sıkıntı yok. Ama babası evde sizin başınızın etini yerken, çalışmayacaksın demesi, sizi kayınpederinizle uğraşmak zorunda bırakması çok yanlış. Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size kıyıyor. Siz kendinize kıymayın, inanın erkekler kendini düşünür, sebepsiz fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor. Çalışmak size evde kp ile oturmaktan daha güzel bir seçenek olarak geliyorsa bırakmayın peşini.

Bakın sidik yarışı yapmıyoruz zaten, çoğu böyle dediniz kendi çevrenizden örnekle, benimde çevremin çoğu böyle. Ama bu kadar kesin bir şekilde çalıştırmaması güzel bir durum değil. evde takılıyorum keyfim yerinde deseniz onda da sıkıntı yok. Ama babası evde sizin başınızın etini yerken, çalışmayacaksın demesi, sizi kayınpederinizle uğraşmak zorunda bırakması çok yanlış. Siz ona kıyamıyorsunuz ama o size kıyıyor. Siz kendinize kıymayın, inanın erkekler kendini düşünür, sebepsiz fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor. Çalışmak size evde kp ile oturmaktan daha güzel bir seçenek olarak geliyorsa bırakmayın peşini.
Ben kafama koydum zaten bırakmasan da çalışırım dedim çalıstırmıyosan da sabah cıkar gecenin Bi yarısı dönerim keyfin bilir dedim. İstediğin kadar gez toz gece gel ama calısma dedi sen bilirsin o zaman tamam dedim bu son dunku konusmamız. Bu arada konusurken laflarınıza dikkat edin sidik yarısması falan filan hiç hoş durumlar değil siz kendi yasntızı anlatıyorsunuz biz kendimizden bahsediyoruz malesef herkes sizin gibi güllük gülistanlık yasamıyor. Napalm yani.

Son düzenleme:
Birtane konu vardi, konu sahibin kayinvalidesi oglunun yemegine sakinlestirici koyuyordu. Sizde öyle yapin:D (saka tabikide)

Back
X