Evet tapu annemin üzerine fakat benim diye idda ediyor evlilikte alınan malların ortak olması doayısı ile buna güveniyor sanırım.Ben tapuyu kendi üzerime almayayım diye de eve aile şerhi koydurmuş.Ne alabiliyorum ne satış yapabiliyorum bu şerhi annem de kaldıramıyor sanırım ?
Bu yasalar kimden yana allah aşkına Kadın gelmiş 74 yaşına bu yaşta onu korumayacaksa YASA,kimi koruyacak.1 kuruş bile ödemeden insanlar ev sahibi mi oluyor böyle !!!
bir avukata gidip görüşme sağlasan sanki mantıklı daha düzgün cevaplar alabilirsin. gerekirse anneni temsil etmesini istersin
Canım Tabi ki en mantıklısı o olacak ama içimizi rahatlatmak adına aynı şeyleri yaşayanlar adına bilgi paylaşımı adına soruyorum bakalım ne sonuç çıkacak
ev hangi yılda alındı? 2002 yılından sonra alındı ise babanız evin üzerinde hak iddia edebilir. 2002 yılından önce alınmış ve tapusu annenizin üzerine ise bu mal kişisel mal sayılır ve annenizin tasarufundadır. aile konutu şerhi koydurması evlilik süresince birşey ifade eder. boşanma davası sonuçlandığında anneniz evi istediği gibi satabilir. ancak babanız bu evin yarısı üzerinde hak sahibi olduğunu dava açarak talep edebilir. evin alımında kendi katkısının olduğunu ispat ederse evin değerinin yarısını alabilir. evin alımında katkısı yoksa hiç tedirgin olmayın, alamaz...
anneniz boşanma davası açmakla elindeki evi kaybetmeyecektir. çünkü bu ev annenizin kişisel malıdır. siz boşanmaz davasını açın. babanız bir talep edecekse mahkemeden edecektir. öyle evi falan kafasına göre satamaz. boşanma davası ayrı mal rejimin tasfiyesi davası farklıdır. boşanma davası sonucunda evin üzerindeki aile konutu şerhi kalkacaktır ve ev annenizin olduğu için anneniz boşandıktan sonra istediği tasarrufta bulunacaktır.
1990 da taşındığımız annemin üzerine olan evde 2003 den beri oturuyorum.Babamla annem tartışıyor ve 7 aydır babam bızde kalıyor fakat bu süre içinde evden cıkmamız için bize pskolojik baskı uyguluyor.En son dün artık resmen *.....olun gidin * dedi.
Bu durumda bizi evden çıkartabilir mi.annem boşanma davası açsa bu evi elinden kaybedebilir mi çünkü babam bu ev benim diyor....
canım annenin üzerineyse boşanırsa yarısıda babanın olur ama tapusu annenin üzerineyse çalışıp kendi aldıysa mahkemeyle engel olabilirsiniz sanırım ama annenin evine baban neden karışıyor anlamadım yani sen de ona sen git burası sana ait değil de
1990 da taşındığımız annemin üzerine olan evde 2003 den beri oturuyorum.Babamla annem tartışıyor ve 7 aydır babam bızde kalıyor fakat bu süre içinde evden cıkmamız için bize pskolojik baskı uyguluyor.En son dün artık resmen *.....olun gidin * dedi.
Bu durumda bizi evden çıkartabilir mi.annem boşanma davası açsa bu evi elinden kaybedebilir mi çünkü babam bu ev benim diyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?