- 19 Temmuz 2025
- 183
- 106
- 18
- 25
- Konu Sahibi Hilalimsiyim
-
Ben çok ağır konuştum, hiç utanmıyor musun hayatımda gittiğim ilk tatili başıma kakmaya dedim, güldüler dalga geçtiler benimle, biz sana bir şey demedik gönderdik işte falan dediler.kız evlatlar her aileye batıyor. kendi hayatınızı kuracak kendinize yetecek konuma gelmelisiniz.
Türkiye de böyle, erkek çocuksan 7 göbek mirası yiyip bitirebilirsin, kız evlatsan bir tatilin çok görünür.
çok şükür biz anaerkil bir aileyiz ama gördüğüm, okuduğum, duyduğum durumlar dehşet verici.
ya sene içinde okulum beni bedava mersin’e götürdü, bildiğimiz kampa. onu başıma kakıyor sen zaten her yeri gezdin diye. hayatımda ilk defa tatil yerini 3 gün önce göedüm ben yaAnadır diyip gecme laf sok, laflarını esirgeme biraz dilini zehirlendir ki bisey söylemeye korkar olsun. Manipüle et “kimin öfkesini cıkarıyosun benden” “kim canını sıktıda kusamadın öfkeni yine ötüyosun” de. Gücüne agrına gidecek laflar et.
hiçbir yerinde. babam yanımuzdaydı zaten. ona kalsa da evden çıkmayalım. ama bir şey olurdan değil ha, para harcamayalımBabanız bu işin neresinde? Onu en azından karşınıza alıp sakince bir konuşsanız?
Ben tatile giderken “sen gez eğlen ben de akşama kadar işte çalışayım” demişti. Geldim yine devam ediyor. Annem ağır bir işte çalışıyor ama benim yapacak hibçir şeyim yok. Seneye okulum bitiyor.Anadır diyip gecme laf sok, laflarını esirgeme biraz dilini zehirlendir ki bisey söylemeye korkar olsun. Manipüle et “kimin öfkesini cıkarıyosun benden” “kim canını sıktıda kusamadın öfkeni yine ötüyosun” de. Gücüne agrına gidecek laflar et.
İyice zehirle yoksa ömrünün sonuna kadar böyle ötüp duracakya sene içinde okulum beni bedava mersin’e götürdü, bildiğimiz kampa. onu başıma kakıyor sen zaten her yeri gezdin diye. hayatımda ilk defa tatil yerini 3 gün önce göedüm ben ya
gülerek dalga geçiyor her şeyimle. biz çok yoksul bir aileydik ben büyük boy cips bile alamazdım (böyle diyince komik oluyor ama hala travmadır)İyice zehirle yoksa ömrünün sonuna kadar böyle ötüp duracak
Bu kalıcı hicbir zaman yok olmaz.gülerek dalga geçiyor her şeyimle. biz çok yoksul bir aileydik ben büyük boy cips bile alamazdım (böyle diyince komik oluyor ama hala travmadır)
Annem işe girince durumumuz düzeldi. Ama o fakirlik şeyi gitmedi işte. Ne alsak ne yapsak gözlerine batmaktan başka bir şey olmuyor
öyle de olmuyor üniversite bitene kadar (5 senelik okuyorum) mecbur ellerine bakıyorum. okulumla iş aynı anda imkansız. ben de özel ders veriyorum sadece elimden o geliyor. 5 bin aylık ondan alıyorum.Bu kalıcı hicbir zaman yok olmaz.
Bundan sonra yapacagın, edecegin, gezecegin hicbir yeri bilmemesi lazım gibi… hayatını kur.
Bitinceye kadar dayanmalısın artık baska care yok.öyle de olmuyor üniversite bitene kadar (5 senelik okuyorum) mecbur ellerine bakıyorum. okulumla iş aynı anda imkansız. ben de özel ders veriyorum sadece elimden o geliyor. 5 bin aylık ondan alıyorum.
Bu parayı gezmeye harcasam da kıyafete harcasam da ne çok para harcadın diyorlar. Bir kere de çok iyi yapmışsın denmedi.
Tek değilsin, anne iş buldum kendime : ayy sen nasıl yapcaksınbenim annem bizim için çok çalışan bir kadın, emeklerini asla inkar etmiyorum elinden geldiğince her istediğimizi yapıyor yapmasına ama yaptıktan sonra da laf ediyor hep, az önce o kadar ağrıma gitti ki.
annem ben her dışarı çıktığımda “yine evin yolunu unuttun” der o günü bana zehir eder. Dışarı çıktım dediğim de arkadaşlarımla kahve içmeye titmişimdşr haftada bir.
tatile gönderdi o parayı bana kendisi verdi söz dedi gittim geldim bugün diyor bütün paramı yedin. Tatil dediğim de 4 bin liralık turdu ha.
ben özel ders veriyorum sırf onlardan para daha az isteyeyim diye, her aldığım ayakkabı (1 tane spor ayakkabım var sadece) kendisine batıyor, ayağım yara olmuş diyorum çok gezmektedir diyor. Gerçekten çok gezen evin yolunu bilmeyen biri olsam neyse.
Telefonum çok eskiydi iPhone 13 aldım garsonluk yaparak, yarısını ben yarısını ailem verdi o bile sen hiçbir şey vermedin biz sana aldık meselesine döndü.
Ne yapsam yaranamıyorum, üç yazdır güneşin altında düğünde garson olarak çalışıp biriktirdiğim paralarla üniversite alışverişimi yapıyordum bir de.
Hiçbir arkadaşım çalışmak ne onu bile bilmiyor.
Mahallemdeki kahveciye gitsem bile çok gezmiş oluyorum, az önce de bela ettiği tatile bir ton laf söyledim, zehir oldu bana da. Çok üzgünüm
İşte bu yüzden kendi ayaklarının üstünde durmak o kadar önemli ki. Bilmiyorum böyle okuyunca gözlerim doluyor çünkü ailesi iyi olan her zaman arkasında olan insanları görüyorum bir de bizim birkaç adım arkalarındaki halimizi görüyorum. Hayatımız boyunca onlardan daha fazla çaba ve emek vermek zorundayız belki de bilemiyorum. Ama aile evinden çıkınca artık kendi ayaklarının üstünde durmaya başlayınca bazı şeyler de geçiyor. İnan banabenim annem bizim için çok çalışan bir kadın, emeklerini asla inkar etmiyorum elinden geldiğince her istediğimizi yapıyor yapmasına ama yaptıktan sonra da laf ediyor hep, az önce o kadar ağrıma gitti ki.
annem ben her dışarı çıktığımda “yine evin yolunu unuttun” der o günü bana zehir eder. Dışarı çıktım dediğim de arkadaşlarımla kahve içmeye titmişimdşr haftada bir.
tatile gönderdi o parayı bana kendisi verdi söz dedi gittim geldim bugün diyor bütün paramı yedin. Tatil dediğim de 4 bin liralık turdu ha.
ben özel ders veriyorum sırf onlardan para daha az isteyeyim diye, her aldığım ayakkabı (1 tane spor ayakkabım var sadece) kendisine batıyor, ayağım yara olmuş diyorum çok gezmektedir diyor. Gerçekten çok gezen evin yolunu bilmeyen biri olsam neyse.
Telefonum çok eskiydi iPhone 13 aldım garsonluk yaparak, yarısını ben yarısını ailem verdi o bile sen hiçbir şey vermedin biz sana aldık meselesine döndü.
Ne yapsam yaranamıyorum, üç yazdır güneşin altında düğünde garson olarak çalışıp biriktirdiğim paralarla üniversite alışverişimi yapıyordum bir de.
Hiçbir arkadaşım çalışmak ne onu bile bilmiyor.
Mahallemdeki kahveciye gitsem bile çok gezmiş oluyorum, az önce de bela ettiği tatile bir ton laf söyledim, zehir oldu bana da. Çok üzgünüm
Aynen öyle. İyi bir mesleğim olacak insallah, tek temennim oİşte bu yüzden kendi ayaklarının üstünde durmak o kadar önemli ki. Bilmiyorum böyle okuyunca gözlerim doluyor çünkü ailesi iyi olan her zaman arkasında olan insanları görüyorum bir de bizim birkaç adım arkalarındaki halimizi görüyorum. Hayatımız boyunca onlardan daha fazla çaba ve emek vermek zorundayız belki de bilemiyorum. Ama aile evinden çıkınca artık kendi ayaklarının üstünde durmaya başlayınca bazı şeyler de geçiyor. İnan bana
Ben de her zaman vicdan azabı çekiyorum. Annem gerçekten iyi bir hayat yaşamadı ama ben yaşayınca da dokunduruyor banaKendisi bir hayat yaşayamayan anneler böyle olabiliyor kendi paranızla gitseniz de kendi hayatını dramatize edip tadınızı yine kaçırır. Yapacak bir şey yok anneler biraz kızların tadını kaçırmak için var.
İmza: dün annesinin acıtasyonuna bu sefer susamamış şimdi vicdan azabı çeken 37 yaş. Bitmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?