Annemin Kaybolan(!) Bilekliği

Canım çok gizemli bir olay gibi geldi bana.
Kafanızda oluşan sorularda haklısınız.
Bende çok şaşırdım.
Bi tahmindede bulunamıyorum.
Ama tek bi tahmin de bulunabilirm,
Altın olsaydı o bileklik,geri gelmezdi bence.
Annen ne olur ne olmaz mesafeli olmalı o insanlardan.

adam kesin almamıştır.

a kişisinin evine yakınsa bulduğu yer, onun günahı alınmasın diye söylemekten kaçınmıştır.

adam kendisi de almış olsa, karısı da almış olsa gelip vermezdi...

bilekliğin üzerinden bi araba falan geçmiş parçalanmıştır belki...

altın olup olmadığını anlamaları için kırmalarına gerek yok, diyelim kırdılar, zaten kırılmış, etrafını kazımazlar tekrar anlamak için...

Canım çok gizemli bir olay gibi geldi bana.
Kafanızda oluşan sorularda haklısınız.
Bende çok şaşırdım.
Bi tahmindede bulunamıyorum.
Ama tek bi tahmin de bulunabilirm,
Altın olsaydı o bileklik,geri gelmezdi bence.
Annen ne olur ne olmaz mesafeli olmalı o insanlardan.

canım işte bizde arada kaldık. annemde aynı senin dediğini diyor. Aldı, altın çıktı, getirmezdi ama madem çıkmadı bari geri veriyim demiştir diyor. Birde adam telefonla annemi arayabilen brisi o yüzden sen olsan bu bilekliği bulsan 1 hafta önce arayıp demez miydin? Yani insan şüpheleniyor ister istemez. Madem suçsuzsun, anında ara deki ... hanım ben buldum sizin bilekliği de. Her türlü saçma sapan şeye annemi babamı arıyorsan buna neden aramıyorsun? Ayrıca neden bulduğun yeri saklıyorsun?

adam kesin almamıştır.

a kişisinin evine yakınsa bulduğu yer, onun günahı alınmasın diye söylemekten kaçınmıştır.

adam kendisi de almış olsa, karısı da almış olsa gelip vermezdi...

bilekliğin üzerinden bi araba falan geçmiş parçalanmıştır belki...

altın olup olmadığını anlamaları için kırmalarına gerek yok, diyelim kırdılar, zaten kırılmış, etrafını kazımazlar tekrar anlamak için...

Karısı değil, ev etrafta yok, köy burası dut bahçesi. Arabanın geçebileceği yol değil. Bilemiyoruz.

canım işte bizde arada kaldık. annemde aynı senin dediğini diyor. Aldı, altın çıktı, getirmezdi ama madem çıkmadı bari geri veriyim demiştir diyor. Birde adam telefonla annemi arayabilen brisi o yüzden sen olsan bu bilekliği bulsan 1 hafta önce arayıp demez miydin? Yani insan şüpheleniyor ister istemez. Madem suçsuzsun, anında ara deki ... hanım ben buldum sizin bilekliği de. Her türlü saçma sapan şeye annemi babamı arıyorsan buna neden aramıyorsun? Ayrıca neden bulduğun yeri saklıyorsun?

Karısı değil, ev etrafta yok, köy burası dut bahçesi. Arabanın geçebileceği yol değil. Bilemiyoruz.

Evet birde şu var,
Madem altın çıkmadı,hani insan geri veremeye çekinir,"ben yaptım,altın çıkmadı,getirdim."der gibi etiketi üzerine yapıştırıyor resmen.
Bunudamı düşünmedi.
Yani şüpheleneceğinden.
En iyisi fazla üzerinde durmamak ve o insanlardan uzak durmak,yani ben olsam öyle yapardım.

Bizde öyle düşünüyoruz. Önce annem kızdı günahını alma dedi, ama ben kendimi onun yerine koyuyorum böyle davranmam ki. daha beter dikkat çeker. Birde annemle maddi içerikli bi kaç konuşması olmuş. açıkcası onu da duyunca kendimi suçlu bulmadım. Sonuçta bunlar 45 55 yaşlarında kocaman insanlar söyledikleri lafın yaptıkları hareketin nereye gideceğini bilmeleri gerekir öyle değil mi?

Zaten konuyu açma sebebim de oydu uzak durcaktı böyle birşey varsa ama şu an ne olursa olsun annem artık samimiyeti kesecek. Çok teşekkür ederim.:16:

adam altin olmadiigni anlayinca neden getirip versin ki,atar gider zaten düsmüs olabilecegi ihtimali vardi...

parca parca getirip vermez..akliniza kötü sey getirmeyin görmediginiz icin dedigine inanmak zorundasiniz mecburen..

Ben de günahını almayım ama adam bileziğe baktırıp sonra da altın olmadığını bildiğini anlamayın üzerine kalmasın diye altınmış gibi demiş olabilir mi? (Anlatabildim umarım:1:)

Bence kuyumcuya götürüp altın mı diye bakmışlar.İyi kuyumcu bir bakışta anlar.
Ama sadece satışa bakan biri varsa,anlamak için solüsyon filan damlatmış olabilir.O yüzden beyazlamıştır.
Kırık olması...Belki düştüğü yerde üzerinden araba filan geçmiştir.Kim yapmıştır bilemem.
Belki adam kimin yaptığını anlayıp zorla söyletip geri almıştır.Ama onu ispiyonlamak istememiştir.
Olay kapansın,şaibe olmasın diye geri vermiştir.

Harama el uzatacak adam kırılmış bileziği size geri getirmez diye düşünüyorum. Belki başkasını koruyordur...

Uyduruk bir bilezik için kimsenin günahını almaya değmez; sahici olsa da değmez de üç kuruşluk sahte bilezikmiş bütün aile dedektif olmuş ne kurcalıyorsunuz ?

Adam insanlık yapıp getirip vermiş işte.

Aklıma ilkokuldaki bir arkadaşım geldi; biz bununla küsmüşüz o gün niye küstüysek. Resim dersinde bunun çini mürekkebi kayboldu; arıyor tarıyor yok. Teneffüste camdan bakarken bahçede gördüm mürekkep kutusunu, haber verdim buna; dedim bak bahçede. Aklım sıra barışmamıza da vesile olur diye seviniyorum. Aaaa seninki demesin mi "sen attın dimi onu? ne kadar kötüsün"

:53::53::53:

Senin bilezik meselesi de bundan farklı değil; tek fark biz o zaman 10 yaşındaydık.

Son düzenleme:
bence adam birini koruyor...

ve kendi yapsa üstünden zamanda geçmiş kimsenin istese bulamayacağı şeyi tutup da geri getirip akılları karıştırmak istemezdi bence siz adamın peşini ve günahını almayı bırakın

yani bulmuş olsa hemen verirdi beklemesi tuhaf...
ama adamın kötü bi niyeti olsa değerli bişey olmadığını anladığında atar çöpe noolcak kim bilecek yani onun bulduğunu..
geri getirmezdi bu durumda diye düşünüyorum...

Altın olmadığı halde siz geri verdiyse ve ''boşverin'' dediyse doğru söylüyordur ya da bir başkasında gördü, kızdı aldı size getirdi ele vermek istemiyordur onu.

Adam bilekliğin altın olduğunu nereden biliyor demişsiniz ya bu kısmı anlamadım..Adamın bilekliği altın olduğunu bilmesini siz nereden çıkardınız ?

O bilekliği yaptırmayı düşünüyorsanız yaptırmayın çöpe atın bence.

sıze veren kısının bulduguna ınanmıyorum.baskası almıs ve altın olmadıgını anlayınca atmıs o da gormustur.bana kalırsa en mantıklı acıklaması budur.adamın gunahını almayın derım.

yani bulmuş olsa hemen verirdi beklemesi tuhaf...
ama adamın kötü bi niyeti olsa değerli bişey olmadığını anladığında atar çöpe noolcak kim bilecek yani onun bulduğunu..
geri getirmezdi bu durumda diye düşünüyorum...

Dünden beri bende bunu merak ediyorum ama anlatamadım kimseye. Siz sokakta bulsanız altın olan bir bileziği afederseniz uyduruk uyduruk mevzulara telefon açıyorsanız bunu da haber vermek için aramaz mısınız? Ben net o adam aldı demedım zaten kaç kere yazdım emin değiliz günahını almayalım diye ama gene de 55 yaşında insana yakışan bi davranışmı?

Altın olmadığı halde siz geri verdiyse ve ''boşverin'' dediyse doğru söylüyordur ya da bir başkasında gördü, kızdı aldı size getirdi ele vermek istemiyordur onu.

Adam bilekliğin altın olduğunu nereden biliyor demişsiniz ya bu kısmı anlamadım..Adamın bilekliği altın olduğunu bilmesini siz nereden çıkardınız ?

O bilekliği yaptırmayı düşünüyorsanız yaptırmayın çöpe atın bence.

Çünkü adam aldığında altın bulmuş gibi lanse etmiş anneme. Çok değerliydi ya bilmem ne gibi dalga geçer tarzda söylemiş.

sıze veren kısının bulduguna ınanmıyorum.baskası almıs ve altın olmadıgını anlayınca atmıs o da gormustur.bana kalırsa en mantıklı acıklaması budur.adamın gunahını almayın derım.

Mantıklı ama neden anlatamıyorum dünden beri kaç kere yazdım kimsenin günahını almak istemiyorum diye.

Şimdi annem aradı.Bugün babamların toplandığı yerin yanındaki kuyumcuya gitti annem bileklik için. Adam aynı bilekliğin 4 gün önce kendisine geldiğini, altın mı değil mi bakarmısınız dediğini söyledi. Ne düşünücem bilemedim yaaa.

Arkadaşlar sabahtan beri annemle düşünüyoruz işin içinden çıkamadık. Birde sizlere soralım dedik.

Annemler arkadaş grubundan davet alıyor, yeşillikler içinde küçük bir köy var, oraya gidelim dut yer döneriz diye. annemlerde kabul ediyorlar, annem ogün imitasyon bir bileklik takıyor altın rengi (normalde annem altın dışında takmaz alerji yapar, ama çok beğendiği için bunu almış). Arabadan iniyorlar, 50 metre yürüyüp masaya oturuyorlar. Masaya oturduklarında annem bilekliğin kayıp olduğunu farkediyor. Arabaya gidiyor bakmaya, o sırada babama değerli birşey miydi diye oradaki bayanlar soruyor. Babamda altın zannediyor annem imitasyon takmadığı için, altın diyor. Neyse annem arabaya da bakıyor o yürüdüğü yola da bakıyor bileklik yok.

Aradan 2 saat geçince, 15 dk ilerdeki dut ağacına yürüyorlar, orda dut yiyorlar akşam kalkıp eve geliyorlar.

Annem baya üzüldü imtasyon da olsa daha taksidini ödemedim, kaybettim çok da beğenmiştim dedi. Bende annecim olsun iyi oldu alerji yapardı zaten koluna dedim konu kapandı.

Bugun annem o arkadaş grubuyla buluşmaya gitti. Ordaki adamlardan biri, bir peçete uzatmış anneme, annem bu ne demiş, bilekliğiniz demiş. Annem almış bakmış bileklik 5 parçaya ayrılmış, ve sarı imitasyon olan kısımları beyazlamış. Teşekkür ederim nerde buldunuz bunu demiş, adama 3 kere sormasına rağmen adam cevap vermemiş, boşverin vs vs demiş geçiştirmiş. annemde .... bey biz çok aradık nerde buldunuz diye ısrar edince, adam dur yemeğe gittiğimiz ağacın başında buldum demiş, açıkta dükkan olsa yaptıracaktım ama bulamadım demiş.

Şimdi bu adam bu bilekliğin altın olduğunu nerden biliyor, babam sadece bayanlara bahsetmiş.

Annemin daha önce kaybolduğunun farkına vardığı bir nesneyi 2 saat sonra 15 dk uzaklıkta yerde nasıl buluyor? Biz bir türlü işin içinden çıkamadık. Adamın günahını da almak istemedik. Acaba buldu altın mı diye baktı olmayınca geri getirdi diye düşündüm ben ama annem günahını alma dedi. Sabahtan beri başka birşey bulamıyorum ben. Normal bir insan bulur bulmaz getirip vermez miydi?

Birde bilekliğin imitasyon olduğunu biz bayanlar anlarız, yani altın görünümünde değil, ama bir erkek o sarı rengi altınla karıştırır diye düşünüyorum . Sizce ne olmuş olabilir? Çünkü annem sürekli o grupla aynı ortamda, eğer kötü birşey varsa ben bir daha onlarla buluşmasını itemiyorum.

----------------------- Ekleyeyim;

Arkadaşlar bir arkadaşınızın altın bilekliği kaybolsa, siz onu o gün bulsanız aynı gün akşam onu arayıp .... hanım altın bileklik kaybetmişsiniz deyip haber vermezmisiniz ben buldum diye ? Yani 1 hafta beklenir mi, altın olduğu düşünülen birşey için?

ayrıca, bayanlarda bulduğunda yaında olabilir, o yüzden geri vermek zorunda kalmış oalbilir.

altın olup olmadıgını kadında anlar erkekte . ama bir sorum var o adam ordaki bayanlardan birinin tanıdıgı mı ?

Back
X