Arkadaşlar sabahtan beri annemle düşünüyoruz işin içinden çıkamadık. Birde sizlere soralım dedik.
Annemler arkadaş grubundan davet alıyor, yeşillikler içinde küçük bir köy var, oraya gidelim dut yer döneriz diye. annemlerde kabul ediyorlar, annem ogün imitasyon bir bileklik takıyor altın rengi (normalde annem altın dışında takmaz alerji yapar, ama çok beğendiği için bunu almış). Arabadan iniyorlar, 50 metre yürüyüp masaya oturuyorlar. Masaya oturduklarında annem bilekliğin kayıp olduğunu farkediyor. Arabaya gidiyor bakmaya, o sırada babama değerli birşey miydi diye oradaki bayanlar soruyor. Babamda altın zannediyor annem imitasyon takmadığı için, altın diyor. Neyse annem arabaya da bakıyor o yürüdüğü yola da bakıyor bileklik yok.
Aradan 2 saat geçince, 15 dk ilerdeki dut ağacına yürüyorlar, orda dut yiyorlar akşam kalkıp eve geliyorlar.
Annem baya üzüldü imtasyon da olsa daha taksidini ödemedim, kaybettim çok da beğenmiştim dedi. Bende annecim olsun iyi oldu alerji yapardı zaten koluna dedim konu kapandı.
Bugun annem o arkadaş grubuyla buluşmaya gitti. Ordaki adamlardan biri, bir peçete uzatmış anneme, annem bu ne demiş, bilekliğiniz demiş. Annem almış bakmış bileklik 5 parçaya ayrılmış, ve sarı imitasyon olan kısımları beyazlamış. Teşekkür ederim nerde buldunuz bunu demiş, adama 3 kere sormasına rağmen adam cevap vermemiş, boşverin vs vs demiş geçiştirmiş. annemde .... bey biz çok aradık nerde buldunuz diye ısrar edince, adam dur yemeğe gittiğimiz ağacın başında buldum demiş, açıkta dükkan olsa yaptıracaktım ama bulamadım demiş.
Şimdi bu adam bu bilekliğin altın olduğunu nerden biliyor, babam sadece bayanlara bahsetmiş.
Annemin daha önce kaybolduğunun farkına vardığı bir nesneyi 2 saat sonra 15 dk uzaklıkta yerde nasıl buluyor? Biz bir türlü işin içinden çıkamadık. Adamın günahını da almak istemedik. Acaba buldu altın mı diye baktı olmayınca geri getirdi diye düşündüm ben ama annem günahını alma dedi. Sabahtan beri başka birşey bulamıyorum ben. Normal bir insan bulur bulmaz getirip vermez miydi?
Birde bilekliğin imitasyon olduğunu biz bayanlar anlarız, yani altın görünümünde değil, ama bir erkek o sarı rengi altınla karıştırır diye düşünüyorum . Sizce ne olmuş olabilir? Çünkü annem sürekli o grupla aynı ortamda, eğer kötü birşey varsa ben bir daha onlarla buluşmasını itemiyorum.
----------------------- Ekleyeyim;
Arkadaşlar bir arkadaşınızın altın bilekliği kaybolsa, siz onu o gün bulsanız aynı gün akşam onu arayıp .... hanım altın bileklik kaybetmişsiniz deyip haber vermezmisiniz ben buldum diye ? Yani 1 hafta beklenir mi, altın olduğu düşünülen birşey için?
ayrıca, bayanlarda bulduğunda yaında olabilir, o yüzden geri vermek zorunda kalmış oalbilir.