Annemin kizima soyledikleri

Keşke ilk başta bu şekilde yazsanız daha çok yardımcı olunurdu konuyla ilgili.
Bunların kızınızın psikolojisini bozacağını sanmıyorum. Yani psikoloji bu kadar pamuk ipliğine bağlı bişey değil. Siz kızınıza hiç uyarı yapmıyor musunuz?
Ben sözlü şiddet olarak nitelendirilecek bişey görmedim. Bazen insan kendi çocuğuna da kafam şişti diyebiliyor. Kaldı ki söyleyen kişi teyzesi yani nazı geçecek birisi.
Yeni nesil anneler olarak çocukların üstüne çok fazla düştüğümüzü söyleyebilirim
Tesekkur ederim .bende paranoya yapmamak ve yanlis karar vermemek icin konu actim

Konu sahibi niye kızıma kizdilar demiyor
Diyor ki "annelere herşey anlatılmaz sır sakla diyen bir anneanne var "diyir
Yarin bir gün bu kizcagiza biri kötü birşey yapsa,sözlü veya fiziksel şiddet,taciz uygulansa bu uygulayan şahısta kimseye anlatma bak sonra annen sana kizar fln dese bu kız anlatmaz .çünkü annelerden sir saklanır cümlesi bilinçaltına yerleşir
Konu sahibi de bu olaydan korkuyor
Annelerden sir sakatlanır cümlesi bilinçaltına yerleşmesinden,çocuğun annesine guvennenesinden korkuyor..

Bende hemen hemen aynı fikirdeyim. Yeğenime saygılı ol saygısızlığa tahammül edemem dedim. Artık cevap verme, daha fazla dinlemek istemiyorum da dedim. Bazen delirtiyorlar. Israr mızıklanma üstüne bilmişlik dil çıkarma vs eklenince yavaşşş diyorum. Onlar benim herşeyim yaaa anneleri değilim diye ağzımı açma hakkım yok mu?
Uyarmasi degil sorun.bunu surekli soylemesi.gun icinde soylenmeye devam etmesi

Yarin bir gün bu kizcagiza biri kötü birşey yapsa,sözlü veya fiziksel şiddet,taciz uygulansa bu uygulayan şahısta kimseye anlatma bak sonra annen sana kizar fln dese bu kız anlatmaz .çünkü annelerden sir saklanır cümlesi bilinçaltına yerleşir
Annelerden sir sakatlanır cümlesi bilinçaltına yerleşmesinden,çocuğun annesine guvennenesinden korkuyor..
aslında annanenın dusundugu su evde konustugumuz herseyı annene soyleme her duydugun hemen soylenmez demek ıstıyor cocugun yanında herseyı rahat konusabılmek ıcın
annanenın atladıgı sey su cocuk 15 yasında sanmıs :D onu anlayabılecek olgunlukta degıl kurdugu cumle yanlıs burda anne cocuguna bız sır arkadasıyız kım ne derse desın anneden bırsey saklanmaz yanlıs bırsey yapmıs olsan bıle bunu bana soylersen ben kızmam dıyecek hepsı bu...

konu sahıbının asıl takıldıgı cocuguma sozsel sıddet uyguluyorlar dıyor ıslık calma demısler cocuga tuvalet kagıdını fazla kullanma demısler

bunda sıddet yok kı normal seyler bunlar konu sahıbı fazla hassas

Ben kendimi dogru ifade edememis olabilirim.tam olarak evet tek endisem bu .tesekkur ederim size.kizima soylenen bu cumleler ilerisi icin korkutucu sonuclar dogurabilir diye korktum.

Uyarmasi degil sorun.bunu surekli soylemesi.gun icinde soylenmeye devam etmesi
yanı cocugunuza yapma denmesıne ragmen hala devam edıyor demek kı gun ıcınde soylemeye devam ettıgıne gore :)
evet cocugunuzun her soyledıgını cıddıye alın ama cocugun agzıyla hareket etmeyın ... :)

aslında annanenın dusundugu su evde konustugumuz herseyı annene soyleme her duydugun hemen soylenmez demek ıstıyor cocugun yanında herseyı rahat konusabılmek ıcın
annanenın atladıgı sey su cocuk 15 yasında sanmıs :D onu anlayabılecek olgunlukta degıl kurdugu cumle yanlıs burda anne cocuguna bız sır arkadasıyız kım ne derse desın anneden bırsey saklanmaz yanlıs bırsey yapmıs olsan bıle bunu bana soylersen ben kızmam dıyecek hepsı bu...

konu sahıbının asıl takıldıgı cocuguma sozsel sıddet uyguluyorlar dıyor ıslık calma demısler cocuga tuvalet kagıdını fazla kullanma demısler

Ben cvp yazarken o kısmı okumanisim
O konuda da anne evet aşırı hassas davranmış
Biz de neler diyoruz sinirlenince

annanenın atladıgı sey su cocuk 15 yasında sanmıs :KK70: onu anlayabılecek olgunlukta degıl kurdugu cumle yanlıs burda anne cocuguna bız sır arkadasıyız kım ne derse desın anneden bırsey saklanmaz yanlıs bırsey yapmıs olsan bıle bunu bana soylersen ben kızmam dıyecek hepsı bu...

Asil anlatmak istedigim 6 ustu 1 anne nin dedigi konuydu ama sebep soran arkadaslar olunca konu buraya kaydi.
Annemin kizime soyledigi cumleyi kizimda soru isareti birakmadan nasil cozerim demek yerine annemin neden bunu soyledigine gelince konu net ifade edemedim

yanı cocugunuza yapma denmesıne ragmen hala devam edıyor demek kı gun ıcınde soylemeye devam ettıgıne gore :)
evet cocugunuzun her soyledıgını cıddıye alın ama cocugun agzıyla hareket etmeyın ... :)
Hayir cocugum uyarilinca yapmaz.ama konu bu degil.kizima sonsuz inanirim fakat .annemin soyledigi cumle ciddi sorun olusturabilecek bir cumle.benim endisem buydu fakat konuyu toparlayip sormak istedigim seyi soramamisim benim hatam bu

Asil anlatmak istedigim 6 ustu 1 anne nin dedigi konuydu ama sebep soran arkadaslar olunca konu buraya kaydi.
Annemin kizime soyledigi cumleyi kizimda soru isareti birakmadan nasil cozerim demek yerine annemin neden bunu soyledigine gelince konu net ifade edemedim
buyukler kendılerınce bırseyler soyler kendı dogru bıldıklerını
sıze gore yanlıssa sız cocugunuzla anlayacagı duzeyde konusursanız sorun yasamazsınız sızın annenız dogru bıle olsa her evın kendı kulturu vardır yanı kızınızla dınamıgınız farklıdır bunu sız bılebılırsınız cocugunuzla herseyı konusun cocuklar herseyı anlar cocugunuza o guvenı verın sız o bag saglam olusursa annane ne derse desın... etkılemez

Hayir cocugum uyarilinca yapmaz.ama konu bu degil.kizima sonsuz inanirim fakat .annemin soyledigi cumle ciddi sorun olusturabilecek bir cumle.benim endisem buydu fakat konuyu toparlayip sormak istedigim seyi soramamisim benim hatam bu
cocugunuz uyarılınca devam etmıyorsa annane neden ısrarla ıslık calma tuvalet kagıdını az kullan demeye devam etmek zorunda kalıyor pekı

buyukler kendılerınce bırseyler soyler kendı dogru bıldıklerını
sıze gore yanlıssa sız cocugunuzla anlayacagı duzeyde konusursanız sorun yasamazsınız sızın annenız dogru bıle olsa her evın kendı kulturu vardır yanı kızınızla dınamıgınız farklıdır bunu sız bılebılırsınız cocugunuzla herseyı konusun cocuklar herseyı anlar cocugunuza o guvenı verın sız o bag saglam olusursa annane ne derse desın... etkılemez
Bende o yonde konustum zaten kizimla.ananen ne derse desin sen bana herseyi anlatabilirsin dedim.senmi soyledin ananeme dedi hayir asla bana anlattiklarini soylemedim kimseye dedim.
Ama bana hala tam olarak guveniyormu bilmiyorum

Hayir ben bakiyorum.ornekler asiri degil hepsi bu baglamda.ihtiyaclarini alan kiyafet gida yedirip icirme konusunda bu olaya kadar lafini etmemis biri
Yani bana anormal gelmedi,surekli gurultu yapan ogluma ben bile diyorum oglum az yavas basim sisti diye. Anneannesine yolladigimda ozellikle tembih ediyorum hatta,yasli kadin cekemez diye. Siz fazla hassassiniz sanirim

Bende o yonde konustum zaten kizimla.ananen ne derse desin sen bana herseyi anlatabilirsin dedim.senmi soyledin ananeme dedi hayir asla bana anlattiklarini soylemedim kimseye dedim.
Ama bana hala tam olarak guveniyormu bilmiyorum
sunuda ekleyın bırdaha
hayır kızım tabıkı ben soylemedım ama kendısı tahmın etmıs olabılır
yanı cocuk e annanem bunu nerden ogrendı sorusuna cevap bulamamıs :)

cocugunuz uyarılınca devam etmıyorsa annane neden ısrarla ıslık calma tuvalet kagıdını az kullan demeye devam etmek zorunda kalıyor pekı
Kizima soylemiyor soyleniyor kendi kendine buna bende sahit oldum .biktim usandim yeter artik herkes beni kullaniyor vs..bunlari yapan annem degil ablam

Kizima soylemiyor soyleniyor kendi kendine buna bende sahit oldum .biktim usandim yeter artik herkes beni kullaniyor vs..bunlari yapan annem degil ablam
ablanız o evde mı yasıyor pekı bılmedıgımden soruyorum anlamak ıcın

Yani bana anormal gelmedi,surekli gurultu yapan ogluma ben bile diyorum oglum az yavas basim sisti diye. Anneannesine yolladigimda ozellikle tembih ediyorum hatta,yasli kadin cekemez diye. Siz fazla hassassiniz sanirim
Anane degil teyzesi bunlari yapan.annem sadece bana soylememesi yonunde uyarmis

Bende sadece yol bulmaya calisiyorum.sonucta kizimin benden biseyler saklamasi gerektigini soylemis.psikolojik zarar kismi teyzesinin surekli olarak soylenmesi sikayet etmesi.islik calma kafam sisti vs..kullandigi tuvalet kagidini bile gelip bana soyledi cok kullaniyor diye
Bence çok fazla fazla fazla abartıyorsunuz. Aile ilişkilerinize bilemediğim için kendimden örnek vereceğim. Teyzesi, anneannesi, babaannesi hiç fark etmez. bu söylemlerde hiç birşey yok. kızdıracak bir şey yaparsa yeter artık da diyebilirler. yaptığı yemeyi yemediği için söylenmesi çok normal ne var bunda. kafam şişti demesinde ne var hiç anlamadım. beni kız kardeşim oğlum çok şımardığında yeter kaşınıyorsun bile diyor diyebilir. çok abartılmış bir konu olmuş. kafam şişti dediğinde psikoloji öyle çabuk bozulacak bir şey değil korkmayın.:halay::halay:

Back
X