Annemin kizima soyledikleri

İArkadaşlar kimse size adını soyadını söyleyin demiyor ama konularınızı anlatırken sanki sizin hayatınızı biliyormuşuz gibi daaan diye ortadan başlıyorsunuz. Sonra 8 sayfa okuyoruz ne olduğunu anlamak için. Noktalama işaretlerimiz de var onları da kullanalım.
E ben anladım pat diye ilk okumamda🤔

Kesinlikle her kelimenize katiliyorum.cocuk ilerde tacize ugrarsa onuda soylemez diye cok korktum.biliyorsunuz emre diye bir erkek intihar etti bu olaylar nedeniyle .benim korkmam cok anormalmis sanki .tamam mukemmel anne degilim ama annem gibi anne olmak istemiyorum.sevgisiz beni anlamayan sorunlarimla ilgilenmeyen sirlarimi herkese anlatan.
Surekli konuyu acamiyorum kizima bunaltmamak icin ilk soylediginde verdigim tepkiyle kaldik icime dert oldu yani.
Devamli ayni konuyu çocukla konuşunca da akli karışıyor evet...biraz zaman geçinde eee kızım sıkıntı çıktı mi nasil gecti annanende günün seni rahatsiz eden birsey oldu mu diye sorarsiniz olmazsa ben öyle yapıyorum e cocuk bu dökülüyor tabi...anlattıkların bende kalcak kızım paylaştığın icin sagol diyorum bazılarına göre bu modern annelik ama alakası yok bu devirde hatta oncelik olmasi gereken tavır bu olmalı...insallah daha da percinlesir yavrularimizla bağımız...illa ki eksiklerimiz olcak oluyor maalesef

Devamli ayni konuyu çocukla konuşunca da akli karışıyor evet...biraz zaman geçinde eee kızım sıkıntı çıktı mi nasil gecti annanende günün seni rahatsiz eden birsey oldu mu diye sorarsiniz olmazsa ben öyle yapıyorum e cocuk bu dökülüyor tabi...anlattıkların bende kalcak kızım paylaştığın icin sagol diyorum bazılarına göre bu modern annelik ama alakası yok bu devirde hatta oncelik olmasi gereken tavır bu olmalı...insallah daha da percinlesir yavrularimizla bağımız...illa ki eksiklerimiz olcak oluyor maalesef
Cok guzel fikirler verdiniz tesekkur ederim.aslinda ben yalniz gondermiyorum ama iste hep dibinde de olamiyorum.iyiki varsiniz cidden epey rahatladim

Konu sahibinin tedirginliği kızına bu tarz uyarılarda bulunmalari degil ki ...kızının kendisiyle alakalı bu gibi veya herseyi kendisi ile paylaşmaktan vazgeçerse diye tedirgin...kizimin bana güveni sarsılır ve anlatmaktan soğursa diye
Konu Sahibi kızına söylenilmesini psikolojik şiddet olarak tanımlıyor.

Çocukluğunuzda anneniz sizin sırlarınızı saklamadı ve geçmişten gelen bu yarayı çocuğunuzla olan ilişkinize taşıdınız ama malesef aynı hataya kendiniz de düştünüz. Kızınızın söylediklerini gidip aktarmadınız ama ailenize olan davranışlarınızla öğrendiklerinizi bir şekilde belli ettiniz yani siz de size verilen sırrı saklayamadınız aslında.
Çocuklar sevdikleri kişilerle yaşadıkları bu tip şeyleri şikayet maksatlı anlatmaz. O anda bekledikleri sadece anneden alacakları şefkat ve sakinleştirilme isteğidir. Ailenize bilenip çocuğu düşman saflarında bırakmışsınız gibi hislere kapılmak yerine "ananen ve teyzen yaşlı artık bazen yaşlıların kafası çok gürültü kaldırmaz , tuvalet kağıtları ağaçlar kesilerek elde ediliyor çok kullanırsak doğaya zarar veririz onlar seni çok seviyorlar "vb açıklamalar yapıp onu sakinleştirmenizdir doğru olan. Sırf söylendiler diye çocuğu teyzesinden ananesinden uzaklaştırırsanız -ki onları seviyormuş kızınız- o zaman anneme anlattıklarım sorun oluyor asıl o zaman anlatmayayım der. Ayrıca yukarıda biri çocuğunu sorguladığından bahsetmiş gittiği yerlerden döndüğünde seni rahatsız eden birşey oldu mu diye ?Çocuğa böyle sorarsanız gittiği her yerde sadece soruna odaklanır annem sorduğunda anlatayım demek için.

Konu Sahibi kızına söylenilmesini psikolojik şiddet olarak tanımlıyor.
Doğru bence de öyle, büyüklerin devamli küçükler torunlar üzerinde gerekli gereksiz uyarı yapmalari psikolojisini bozuyor çocukların....haklı bence...ailelerin ilmek ilmek işlediği çocukların huyunu bozmaya hakkı yok kimsenin

normal degil tabiki herseyi anlatma demek o yastaki bir cocuga annenden bir seyler saklayabilirsin mesaji verir

Merhaba kizlar .uzatip sizi bunaltmak istemedigim icin kisacik yazmak istiyorum.kizim 8 yasinda teyzesi ile arasinda gecen konusmalari bana anlatmisti(ona kizdigini soylendigini)cok yeni seyehatten donduk haliyle evde cok isim var.kizimi ananesine goturemedim o bize geldi kizim cagirdigi icin.ben mutfaktayken kizima "annene herseyi anlatma bak sonra bize getirmiyor seni" demis.
Kizim bana anlattiklarini onlara soyledigimi dusunecek diye cok korktum cunku soylemedim.isim oldugu icin goturmedim kizim isim bitsin yine gotururum dedim.zaten annemi cok sevdigim soylenemez ama kizim cok seviyor onlara gitmeyi.annem patavatsiz birisi si.di gidip neden kizima bunu soyledin desem onuda soyler cocuga diye korkuyorum.
Not:kizim ne hata yapmis olursa olsun asiri tepki vermem benden korkmasin herseyini anlatsin saklamaya alismasin diye.her zaman durust ol bir yolunu buluruz derim..
Sizden ricam kizimin guvenini sarsmak istemiyorum ama goturmezsemde kizimin aklinda soru isareti kalabilir bana guveni zedelenebilir.bu cikmazda yardim istiyorum hepinize tesekkurler.
Ben oglumla hep gece yatakta sarilarak konusur um sakin oluyo ve herseyi anlatiyo bende kizmiyorum yapmasi ve yapmamasi gerekenleri soyluyorum sizin bu durumda annenizi uyarmaniz lazim anneler bizi buyuttu herseyi dogru bilirler diye birsey yok uyarin

Ne demek ee yani bu kiz herseyi annesine anlatmali iyi veya kotu tacize ugrayan cocuklara da bu deniyo annene anlatma diye korkutuluyor Anneannede buna zemin hazirliyo
Beni anladiginiz icin tesekkur ederim.defalarca yazdim ama uzerime uzerime gelindi artik yazmama karari aldim .yanlis bile olsa kizim icin endiselerimi yazip yardim istemek suc sanki

Beni anladiginiz icin tesekkur ederim.defalarca yazdim ama uzerime uzerime gelindi artik yazmama karari aldim .yanlis bile olsa kizim icin endiselerimi yazip yardim istemek suc sanki
Cocuklarimiz bizim en hassas noktamiz onlar için gerekeni yaparim kalp kirilacaksa bile yaparim sende yap Anne de yanlis örnek oluyorsun kizimi yalana tesvik ediyorsun varsa bise benle Konus cocugu alet etme

Cocuklarimiz bizim en hassas noktamiz onlar için gerekeni yaparim kalp kirilacaksa bile yaparim sende yap Anne de yanlis örnek oluyorsun kizimi yalana tesvik ediyorsun varsa bise benle Konus cocugu alet etme
Ben bunlari soylerim ama iki arada bi derede kizima neden annene soyledin der diye korkuyorum.hatta bugun birlikteydik ve kizima yalan soylemesi yonunde birsey soyledi fakat kizim ben yalan soylemem anane herseyin dogrusunu anlatirim anneme dedi

Ben bunlari soylerim ama iki arada bi derede kizima neden annene soyledin der diye korkuyorum.hatta bugun birlikteydik ve kizima yalan soylemesi yonunde birsey soyledi fakat kizim ben yalan soylemem anane herseyin dogrusunu anlatirim anneme dedi
Massallah guzel yetistirmissn agac yasken egilir

Back
X