Annemin Ömrünü yiyenler...

enenisa

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
695
1.329
133
37
Kardeşler olarak annemize karşı hep öfke doluyduk. Fakat maalesef ki annemi o hale getiren iki kadın olduğunu yaşımız ilerledikçe farkettik. Annemin ayarını bozan iki kadın: Anneannem ve babannem...

Annemde torun sahibi bir kadın artık. Anneannem ve babannem hayatları boyunca çile çekmemiş, istedikleri gibi yaşayıp 90 yaşını deviren, gençlere taş çıkartan bir sağlığa ve akla sahip iki kadın.

Yani annemin ömrünü yiyerek ömürlerine ömür kattılar. Onlara karşı o kadar öfkeliyim ki. Çünkü annem onlar memnun olsun diye hep bizi ikinci plana attı. Küçükken annemin güldüğünü hatırlamıyorum. Zaten anneannem olacak kadın annemi çok küçük yaşta evlendirmiş. Okumaya çok meyilli, çok zeki bir kadın annem. Sonra tabi açıktan okudu okulları ve bitirdi şükür.

Anneannem yengem ve dayımlar için annemi ezdi. Onların işi için annemi harcadı. Babaannem ise klasik kv. Hiç kimse için bir bardak su bile vermemiş. Kendinden başka kimseyi düşünmemiş, evlatlarına ayran içirmiş bir kadın. ( Nasıl hayattalar merak ediyorum.)

Evlatları haklarını helal etmiyor o kadar.

Ve ben bu iki kadına çok öfke duyuyorum. Şuanda ise hala eski zulümler devam. Ben uzaktayım. Anneme de yardım edemiyorum. Çok canım sıkkın...

Hepimizi de gömerler. O kadar sağlıklılar . İnanın abartısız. Hiç bir hastalıkları yok. Annemin ise her yanı nodül. Romatizma ve her üzüldüğünde nükseden yaraları var. Farkındayım çok karışık yazdım. Ama gerçekten artık tahammülümüz kalmadı. Sadece anneme acıyorum. Yalniz...Tek başına. Evlere şenlik iki kadınla... Azrailden bile sıyrılan iki kadınla.

Malesef bu yaşına kadar anneniz yeter artık diyememişse sizin yapabileceğiniz bir şey yok.Belli bir yerden sonra annesine bile dur demeliydi.Bu insanlardan çok uzaklara götürürseniz belki biraz düzelir ama yılların birikimi içine işlemiştir.

Oğlumun benim kaderim yüzünden birilerini affetmemesini,böyle bir yükü ve negatif enerjiyi taşımasını istemezdim ben mesela.lütfen siz de böyle bir yükü taşımayın.affetme ile ilgili bir çok çalışma var onları deneyin.sonuçta anneniz de sizin affetmeme negatifliği nedeniyle hayatınızda olumsuzluklar olmasını asla istemez bence.geçmişi de değiştiremeyeceğinize göre çok boş ve lüzumsuz bir yük bu.bir an önce kurtulmanızı dilerim tüm pozitif enerjimle.sevgiler

Malesef bu yaşına kadar anneniz yeter artık diyememişse sizin yapabileceğiniz bir şey yok.Belli bir yerden sonra annesine bile dur demeliydi.Bu insanlardan çok uzaklara götürürseniz belki biraz düzelir ama yılların birikimi içine işlemiştir.

Hani kölelik işler ya insanın içine. Sanırım annemde öyle. Yazın biraz yanıma aldım. Maalesef ki iki bekar okuyan kardeşimde var. Eli kolu bağlı. Babannemde kimseye gitmiyor. Rahatı çok yerinde. Bende olsam gitmem.

Benim annem gibi desenize...

Anneanne kısmı bendeki gibi değil şükür ama annemde babaannem ve yengemler tarafından yıllarca ezilmiş..
Çocuklar bu olaylardan nasıl etkileniyorlar keşke bi gorebilseler...

Bazı geceler annemin ağlama seslerine uyandığımi hatırlarım.

insan kendine acımıyorsa kim acırsa acısın fark etmez
4 yaşındaki çocuk değilki zulümden kurtaracaksınız en az 50 yaşında kadın
babane annene 90 yaşında insanlar ve iyiler anneniz 50 yaşında kötü
bunlardaki olmayan romatizma annenizde var!
yapmayın allah aşkına bu haliyle bile mübalağa ettiğiniz kesin

Babanız annenizin cektiği sıkıntıların neresinde?

Ah ah... Geçen sene vs artık konuştum. Hem de çok. Anneme birşey olursa suçlu sensin. Hiç birimiz dönüp bakmayız dedim.

Ama fayda etti mı hayır. Yanında bile oturmuyor annesinin

Oğlumun benim kaderim yüzünden birilerini affetmemesini,böyle bir yükü ve negatif enerjiyi taşımasını istemezdim ben mesela.lütfen siz de böyle bir yükü taşımayın.affetme ile ilgili bir çok çalışma var onları deneyin.sonuçta anneniz de sizin affetmeme negatifliği nedeniyle hayatınızda olumsuzluklar olmasını asla istemez bence.geçmişi de değiştiremeyeceğinize göre çok boş ve lüzumsuz bir yük bu.bir an önce kurtulmanızı dilerim tüm pozitif enerjimle.sevgiler

Çok teşekkür ediyorum. Zaten farkettikten sonra annemi ablamda ben de affettik. Sıra kardeşlerimde.

Ah ah... Geçen sene vs artık konuştum. Hem de çok. Anneme birşey olursa suçlu sensin. Hiç birimiz dönüp bakmayız dedim.

Ama fayda etti mı hayır. Yanında bile oturmuyor annesinin
İnsanın kendisine yaptığını tüm dünya bir araya gelse yapamazmış diye bir söz var, tamda annenize uygun malesef. Kendi çocuklarının bile başlarda öfkesine sebep olacak kadar , insanlara kendisini ezdirmemek onun elinde, siz bir yerden sonra müdahale edemezsiniz ki.

Ne yapıyorlar tam olarak annenize anlamadım ?

Sularını bile kendileri almazlar. Annem bakıp anlayacak. Afedersiniz idrarlarını tutarlar. Wc ye giderken yaparlar. Eve kokudan girilmiyor. Ayrıca çamaşır suyu kullanmaktan annem helak oluyor.

Yemek beğenmezler. İkinci gün aynı yemeği kesinlikle yemezler. Yemekler etli olacak.

Daha o kadar çok şey var ki... Bu daha binde biri...

Benim annem gibi desenize...

Anneanne kısmı bendeki gibi değil şükür ama annemde babaannem ve yengemler tarafından yıllarca ezilmiş..
Çocuklar bu olaylardan nasıl etkileniyorlar keşke bi gorebilseler...

Bazı geceler annemin ağlama seslerine uyandığımi hatırlarım.

Aynı şekilde inanır mısınız? O zaman anlamazdık. Aklımız başımıza gelmeye başlayınca anladık. Annemi hep savunduk. Maalesef kötüyü kapıya bağla. Gir çık ağla.

insan kendine acımıyorsa kim acırsa acısın fark etmez
4 yaşındaki çocuk değilki zulümden kurtaracaksınız en az 50 yaşında kadın
babane annene 90 yaşında insanlar ve iyiler anneniz 50 yaşında kötü
bunlardaki olmayan romatizma annenizde var!
yapmayın allah aşkına bu haliyle bile mübalağa ettiğiniz kesin

İnanın mübalağa değil. Keşke tahlilleri yanımda olsa da göstersem. İkisi de 40 yaşından sonra Kesinlikle iş yapmamış, hizmet görmüş insanlar...

Hatta geçen dr a götürdüler. Dr. Teyze beni de gömersin demiş. Anneannem katarkt oldu. İnanın dr bile şaşırdı. İyileşme hızına.

İnsanın kendisine yaptığını tüm dünya bir araya gelse yapamazmış diye bir söz var, tamda annenize uygun malesef. Kendi çocuklarının bile başlarda öfkesine sebep olacak kadar , insanlara kendisini ezdirmemek onun elinde, siz bir yerden sonra müdahale edemezsiniz ki.

Gereğinden fazla merhamet, insanın kendine zulmü oluyor maalesef...

Back
X