Annemin Ömrünü yiyenler...

ya siz daha oncede konu acmis miydiniz acaba bu sorunla ilgili sanki oyle hatirladim

iste anneniz de pişman olacak sagligi gidip de gun goremedigini anlayinca da keske o duruma kadar gelmese...

Annemin bu durumu ile ilgili değil. İdrak hanımın konusuna yazmıştım. Belki oradan hatırlıyorsunuz.

Şuanda ara ara diyor. Benim gibi olmayın diye. Annemle biz de evlendikten sonra iletişim kurmaya başladık zaten.

İnanın aynı zihniyet her yerde varmış. Bu doğu batı değil...

Zaten gidecek deyip ezmek.
Tamamen egitimle alakali bir durum. Benim annem 65 yasinda. Erken evlenmemis,meslek sahibi bir kadin. Annemi de gectim,anneannem de ayni sekilde. Hatta anneannemin babasi bile erken evlenmemis,ustelik guneydoguda yasayan insanlar bunlar. Tamamen bilgi,kultur,egitim meselesi.

Tamamen egitimle alakali bir durum. Benim annem 65 yasinda. Erken evlenmemis,meslek sahibi bir kadin. Annemi de gectim,anneannem de ayni sekilde. Hatta anneannemin babasi bile erken evlenmemis,ustelik guneydoguda yasayan insanlar bunlar. Tamamen bilgi,kultur,egitim meselesi.

Kesinlikle. Annem Bu kadar şartlara rağmen çok şükür desteğimizle dışardan bitirdi okulları.

Çok zeki bir kadın. İnanın hiç bir dersten kalmadı. Annem okurken evlenmiş. Okutacağız demişler. Tabi sözlerini tutmamışlar. Her yönden kuşatmışlar. Biz büyümeye başlayınca set olduk önlerinde.

Kesinlikle. Annem Bu kadar şartlara rağmen çok şükür desteğimizle dışardan bitirdi okulları.

Çok zeki bir kadın. İnanın hiç bir dersten kalmadı. Annem okurken evlenmiş. Okutacağız demişler. Tabi sözlerini tutmamışlar. Her yönden kuşatmışlar. Biz büyümeye başlayınca set olduk önlerinde.
Evliyseniz eger alin annenizi bir 3,5 ay yaniniza bakalim napacaklar .

Evliyseniz eger alin annenizi bir 3,5 ay yaniniza bakalim napacaklar .

Evliyim. Maalesef daha liseye giden kardeşlerim var. Bir kardeşim küçükken ağır bir hastalık geçirdi. Yeme ve içmesine dikkat edilmesi gerekiyor. O dediğinizi yazın yaptım. Annemi gel bize hizmet et diye çağırdılar. Annem gitmedi. Ana-oğul yediler birbirlerini. :)

En guzeli. Okumamis olmak bir kader degildir. Secimdir. Millet kosa kosa kocaya kaciyor,okula kacsalar boyle dertleri olmayacak. Sizi ve annenizi tenzih ederim,bu platformda bile goruyorum “annemi okutmamislar,babami okutmamislar” diyenleri. Neden diye bagirasim geliyor. Benim babam kis gunu mezarliklarda ders calisirmis evde elektrik yok diye. Oyle universite okumus bu adam. Yasasa 70 yasini gecmisti simdiye. Annem bundan 50 sene once Urfadan Istanbula okumaya gonderilmis babasiz olmasina ragmen. Bu adam ,bu kadin bunu yaptiysa herkes de yapabilir. Kimse okumamisliga kilif uydurmasin. Anneniz ne guzel destegi evlatlarindan bulmus,bu bir mucize. Kimse anasina babasina acimiyor,boyle firsatlari sunmuyor. Tam tersi anam babam bana mal mulk biraksin,beni evlendirsin,dugunumu yapsin,omur boyu totomu toplasin diyorlar. Sinirim bozuluyor gordukce okudukca.

En guzeli. Okumamis olmak bir kader degildir. Secimdir. Millet kosa kosa kocaya kaciyor,okula kacsalar boyle dertleri olmayacak. Sizi ve annenizi tenzih ederim,bu platformda bile goruyorum “annemi okutmamislar,babami okutmamislar” diyenleri. Neden diye bagirasim geliyor. Benim babam kis gunu mezarliklarda ders calisirmis evde elektrik yok diye. Oyle universite okumus bu adam. Yasasa 70 yasini gecmisti simdiye. Annem bundan 50 sene once Urfadan Istanbula okumaya gonderilmis babasiz olmasina ragmen. Bu adam ,bu kadin bunu yaptiysa herkes de yapabilir. Kimse okumamisliga kilif uydurmasin. Anneniz ne guzel destegi evlatlarindan bulmus,bu bir mucize. Kimse anasina babasina acimiyor,boyle firsatlari sunmuyor. Tam tersi anam babam bana mal mulk biraksin,beni evlendirsin,dugunumu yapsin,omur boyu totomu toplasin diyorlar. Sinirim bozuluyor gordukce okudukca.

Sizinle aynı düşünüyorum. Gerçekten öyle. Babamda çok zor şartlarda okumuş. Anlatsa oturup ağlar insan. Babanneme rağmen okumuş. Baba taraf zengin. Okuma demişler. Bizim malımız sana yeter. Fakat şimdi babam çok iyi bir statüye sahip. Babanneme çok öfkeli. Karşılaşmamak için sabah evden çıkıyor akşam geliyor. Yük annemde. Ve annem İstanbul da yetişmiş bir kadın. Ve köye gelin geliyor en acısı.

Annemi de Ben okuldan gelir çalıştırırdım. Çok şükür. Ehliyetini de aldırdık. Hem de seneler oldu. Fakat artık uzakta olunca gücümüz yetmiyor. Tek kaldı.

Sizinle aynı düşünüyorum. Gerçekten öyle. Babamda çok zor şartlarda okumuş. Anlatsa oturup ağlar insan. Babanneme rağmen okumuş. Baba taraf zengin. Okuma demişler. Bizim malımız sana yeter. Fakat şimdi babam çok iyi bir statüye sahip. Babanneme çok öfkeli. Karşılaşmamak için sabah evden çıkıyor akşam geliyor. Yük annemde.

Annemi de Ben okuldan gelir çalıştırırdım. Çok şükür. Ehliyetini de aldırdık. Hem de seneler oldu. Fakat artık uzakta olunca gücümüz yetmiyor. Tek kaldı.
Allah herkese hayirli evlat versin. Ne mutlu annenize ki sizin gibi dusunen cocuklar yetistirmis. Saglikli mutlu hep beraber yasayin insallah

Allah herkese hayirli evlat versin. Ne mutlu annenize ki sizin gibi dusunen cocuklar yetistirmis. Saglikli mutlu hep beraber yasayin insallah

Amin amin inşaAllah çok teşekkür ediyorum. ALLAH size de daha iyisini versin inşaAllah. Hiç üzülmeyin. :). Çünkü bir anneyi sadece evlat üzer. Evlat mutlu eder.

Back
X