Anneme söylediğimde kızıyor bir de bana psikolojisi bozuk diyorsunuz diyor ben çok kez gittim psikoloğa yine gitmeyi düşünüyorum .ama annem açısından faydalı olurmuAcilen annenizin ve sizin psikolojik desteğe ihtiyacınız var
Telefon hoparlörde konuşurken kuzenimle özel mevzuya girdiği anda hoparlörü kapattım annem niye kapattın aç ben duyuyordum dedi ben de özel bi mevzusu var kimseye söyleme demişti ondan ayıp olur dedim .annem de aç ben de dinlicem der kimle konuşsam .ben de odamda gizli konuşuyorum o olaydan sonra hepAnneniz sizi birey olarak görmüyor stres topu olarak görüyor mesafeli olun daha az üzülürsünüz tamamen kopmayin ama anneniz kuzeninizle konuştuğunuzu nerden biliyor 33 yasindaki biri ailesine herseyi anlatmamali benim ozelim saygi duyacaksin bir iki bir iki laf arasinda soyleyin ya alisir yada siz uzaklasirsiniz
Tabikide olurAnneme söylediğimde kızıyor bir de bana psikolojisi bozuk diyorsunuz diyor ben çok kez gittim psikoloğa yine gitmeyi düşünüyorum .ama annem açısından faydalı olurmu
Ablam da ne yazık ki benim gibi büyüdü onun psikolojisi daha kötü asosyal oldu.kendine güveni yok .bağırıyor sinirlenince ağlıyor .tartışıyor sürekli herkesle anlaşamıyor .sevgi eksikliğin var beraber psikoloğa gidelim biz iyi değiliz diyorum o da gelmiyorSizlik bir durum yok, anneniz evlat ayrımı yapıyor ve ezilen siz olmuşsunuz. Evladın da anne babada hakkı var. Bunu unutmayın, anneniz sizi yok sayıyor maalesef.
Evde bir daha hoparlör ile konuşmayın benim annemde tlf gelince cok meraklidir arkadsim derim ne yapacan aramızdakini derim çizgiyi cekin evde tlf la konusmayin is cikisi yada bakkala gidin bence annenizi dr götürünTelefon hoparlörde konuşurken kuzenimle özel mevzuya girdiği anda hoparlörü kapattım annem niye kapattın aç ben duyuyordum dedi ben de özel bi mevzusu var kimseye söyleme demişti ondan ayıp olur dedim .annem de aç ben de dinlicem der kimle konuşsam .ben de odamda gizli konuşuyorum o olaydan sonra hep
Annem gelmez ki ben gitsem annem için de faydası olur mu demek istedim. Benim gittiğimi annem biliyor ben de panik atak var ilaç da kullanıyorum.baya azaldı çok şükür atak yok artık ilaca devam .arada bunları da konuluyoruz .ama bunlarla ilgili yol alamıyoruzTabikide olur
geçmişinde neler yaşadı kim bilir
Küçük yaşta evlenip baskı şiddete maruz kalmış, hemen bide arkasından çocuk destek veren hep eşetiren olduysa anneniz de elinde olmadan aynısını size yapmış
Çok haklısınız iyiliği fedakarlığı da çok annemin onları söylemezsem olmaz ama öyle can yakıcı şeyler yapıyor ki bütün herşeyi yıkıyor .evlatlıktan Reddetme sütü haram etme .ben be edeyim demeler . Küçükken burnum büyüktü diye dalga gecer geçerdi koca burun vs diye bütünle ameliyat olmamayım diye sana yakışıyor yaptırma diyordu .Sizlik bir durum yok, anneniz evlat ayrımı yapıyor ve ezilen siz olmuşsunuz. Evladın da anne babada hakkı var. Bunu unutmayın, anneniz sizi yok sayıyor maalesef.
Siz gidin doktor size annenize ne yapmanız gerektiğini anlatır bakış açınız değişirAnnem gelmez ki ben gitsem annem için de faydası olur mu demek istedim. Benim gittiğimi annem biliyor ben de panik atak var ilaç da kullanıyorum.baya azaldı çok şükür atak yok artık ilaca devam .arada bunları da konuluyoruz .ama bunlarla ilgili yol alamıyoruz
Haklısınız çok doğruBence olayları değerlendirirken her zaman insanların yetiştiği, yetiştirildiği zamanın şartlarını düşünmeniz lazım. Mesela ben burada annenizin size karşı aşırı sınırsız, saygısız ve evliliğinize dahi karışmasını asla tahammül edilemez bulduğumu söyleyebilirdim ama söyleyemiyorum. Çünkü sizden bu kadar büyük bir çocuğu daha olduğuna göre yaş olarak ileride bir yerde anneniz. O zamanın şartlarında aynen böyle yetiştikleri için size de böyle davranmış. Çünkü iyi anne olmak kontrolü ele almak demekmiş onlarda. Bence o neslin genel algısı o (istisnaları elbette var). Anne babası belirli bir yaşın üzerinde olup anlayış perisi olan çok nadir insan vardır. Kardeşinize davranışının farklı olması sanıyorum ki artık günümüz şartları ve çocuklarının daha serbest dünyaları olduğunu görmesinden kaynaklı. Mesela kardeşinizin yaşıtlarının da anneleri tarafından eskisi kadar sıkıldığını görmüyordur. Ve buna binaen onu daha rahat bırakıyor olabilir. Psikolojik destek almalısınız, ama ben anneniz için psikolojik destek de alsa aynı kalır diye düşünüyorum. Ona karşı biraz daha müsamahakâr olmakta fayda var anlaşmak istiyorsanız. Mesela kuzeninizle konuşmanızı bilmek isteyeceği bellidir karakterinden, ona bunu hiç söylememiş olmanız lazımdı. Her şeyi anlatmak zorunda değilsiniz. Aranızda sorun olabilecek şeyleri hiç dile getirmeyin derim.